X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, dobrze, że nie naprodukowałyście kolejnych 20 stron ;)
    Zaczęłam Was nadrabiać, ale musiałam się oderwać i wziąć do sprzątania.

Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda i postanowiłam przyśpieszyć obrót spraw i wystawiłam ogłoszenie o wynajmie mieszkania. Już Wam marudziłam, że boję się, że "ze spokojnym" podejściem mojego S. to nas sierpień zastanie.
    Zatem zdjęcia robiłam i musiałam wszystko wysprzątać, łącznie z myciem puszek i innych wspaniałych "kurzołapek". Ale udało się i już mamy dwa zapytania o wynajem :)
    Teraz zgrać to w czasie z wynajmem czegoś większego dla nas i będę mogła już ze spokojniejszą głową myśleć o łóżeczkach, szafeczkach, przewijakach itd. :)

Piękne brzuszki macie! A Ty Amina - szok! W ogóle nie widać, żebyś była w ciąży. Zazdroszczę takiego samozaparcia!

Mój brzuch na początku tego tygodnia wyglądał tak:

aff6d0bd40c56820med.jpg

Apropos staników do karmienia (jakoś wolę to określenie, od "karmnika") - podpowiedzcie, kiedy najlepiej się w taki zaopatrzyć? Pod sam koniec ciąży? Da się mniej więcej przewidzieć, jak mocno powiększą się piersi, jak już pojawi się pokarm?
    Mnie w tej chwili urosły o rozmiar - i nie mogę się na nie napatrzeć, bo ja płaska jak deska jestem :) Teraz takie ładne, pełne B i to bez push-upa :D

Kw14tuszek, SyHa85, malika89, amanina, Betty Boop, Agusienka1985, Ninka0111, Domi793, celia lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    hej, ale tu dziś cicho ...

ja ugotowałam tylko rosołek na obiad.
    u babci dodatkowo zjadłam knedle z truskawkami - mniam :)
    Potem troche pomagałam przy malowaniu przedpokoju u babci, ale mąż mnie wygonił, żebym się nie ponadciągała bo jeszcze coś się stanie.

Wiec zaszalałam na zakupach, oj zaszalałam:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27ce7408b611.jpg

kupiłam mężowi reeboki na urodziny :)
    sobie wylicytowałam za 30zł fajne spodnie ciążowe.
    a na koniec przez przypadek znalazłam na allegro skiny z h&m nowe, jasne -takie jak szukałam, za 100zł z wysyłką - super, kupiłam je.

http://allegro.pl/h-m-mama-denim-spodnie-ciazowe-z-panelem-42-i5889532176.html

ale się cieszę, miałam jeszcze najwyzej jedną parę tanich dokupić a tu się trafiły moje wymarzone, ale córka mnie pociesza, że te najtańsze mi na wiosnę/lato powyciera, porobi dziury i będą super :)
    Ja mam te jasne. Sa super ;)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! A ja dotarlam do domku i padam. Ale Młodemu chyba podobalo sie na mamusi zajeciach bo byl grzeczniutki :-) studenci podgladywali i szeptali miedzy soba- no za miesiac juz nie beda mieli watpliwosci czy to przejedzenie czy dzidzius:-) Krzyz mnie boli od stania, takze teraz tylko lezec:-) I zauwazylam ze przy dluzszej podrozy autem brzuch mnie boli. Maz pojechal jako szofer, zaprosil na moje kochane nalesniki i po udanym dniu pozwolilam sobie na takie na slodko z bananem i czekolada :-)

Udanego wieczoru dziewczynki!

Ps- Martynka ciesze sie ze u kolezanki sytuacja "opanowana" :-) trzymalam kciuki.

Pps- Amanina....jezuuu jaki brzuszek :-) ja wygladalam tak chyba w przedszkolu! Szacun :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 19:01

aaniuskaa, amanina, Dominique88 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko... zjadłam całą paczkę leysów chili, ktorych nie lubię bo mnie pala... ale jak one mi smakowały!

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż pojechał na basen obiecał że bedzie grzeczny :)
    Chciał mnie zabrać ze sobą ale ja dziś jakas słaba

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcznyki melduję, że jestesmy po usg prenatalnym i wszystko wyglada ok :)
    Bobas spory 78,8mm co odpowiada 13,6tyg ciazy.
    Przeziernosc NT 1,73mm,waga 68g, serducho 149, przepływy zylen 0,93, pecherz moczowy widoczny,kosc nosowa jest,trofoblast na tylnej scianie i przylega na całej powierzchni.
    Sama nie analizuje bo sie nie znam, lekarz powiedział ze wszystko wyglada dobrze wiec teraz pozostaje mi czekac na wyniki Pappa.

Jestem naprawde szczesliwa :)

amanina, Ania_1986, blondyna5555, SyHa85, Domi793, Agusienka1985, _cherryLady, Kw14tuszek, Ninka0111, celia, Dagmara, malika89, pigułka, hella, Dominique88, Kajka86, alicjaaaa, aaniuskaa, monirek lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty czadersko!!! <3 dobrze ze dalas znaka bo sie juz martwilam :)

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym brzuchem, wiem ze Wy macie juz takie ciazowe bardzo kuleczki ale moj mi naprawde urosl. W jedyne spodnie jakie mam do pracy (takie eleganckie) juz sie w ogole nie zapinam - brakuje 5-7 cm a byly luzne!!! Tez bede miala taka kulke jak Wy :p

Betty Boop, Ania_1986, celia, pigułka lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.

Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płec ;)

celia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.

Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płec ;)

Moje Pappa przyszlo wczoraj i jest super :) takze tez mi ciezar z serca spadl bo slyszalam ze czesto zaniza wyniki z usg :)

Betty Boop, SyHa85, Ania_1986, celia, pigułka, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina super!
    a ile czekalas na wynik? Mi w luxmedzie powiedzieli ze do 10 dni ale licze ze do nastepnego poniedzialku przyjdzie bo mam wtedy wizyte.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    amanina super!
    a ile czekalas na wynik? Mi w luxmedzie powiedzieli ze do 10 dni ale licze ze do nastepnego poniedzialku przyjdzie bo mam wtedy wizyte.

We wtorek o 14 pobierali a wczoraj wieczorem zadzwonili, mimo ze mowili tydzien :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne brzusie dziewczyny - przy moim to malutkie ;)
    Amanina - mini brzusiątko - super, w 1 ciąży też tak miałam :)

Betty Boop - gratulacje :)

Pigułka - to mnie pocieszyłaś, że fajne są, bo nad nimi w sumie myślałam czy bedą ok, strasznie mi się podobały od pierwszego wejrzenia, bedą idealne na wiosnę/lato :)

Kurcze jeszcze mi się marzą krótkie conversy do nowej brzuchowej stylówki :P

Betty Boop, pigułka lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina a na której stronie jest Twój brzuszek, bo tyle stron ze nie mogę znaleźć ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi podesłac linka do jakiegoś dobrego adaptera do pasów bezpieczeństwa? Bo patrzyłam ale nie wiem który najlepiej wybrać

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
    Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
    Najadlam sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. bobas ma na mnie chyba nerwy o ta cebule..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:40

amanina, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
    Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
    Najadla sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. chyba bobas buntuje sie na cebule..

a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochote :)

Domi793, Friend lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochote :)

Hehe:))to dobrze;)
    Moj bobas nie mial nic przeciwko w tym tygodniu, kiedy przez cztery dni pod rzad jadlam na sniadanko tosta z serem, szynka i zabkiem czosnku:) wczesniej kichalam i kichalam, a po tych sniadankach przeszlo i bobas sie nic nie wkurzal:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:45

amanina lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Ja na początku wcinałam pomidory, teraz mi przeszło.
    Dzisiaj wcisnełam dwa pucharki lodów :D

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze ja w ogole nie mam ochoty na slodycze? czasem zjem po kilka zelkow.. a tak to w ogole. jedyne co slodkiego to ten sok tloczony jablkowy wlasnie.

i w ogole troche mi wstyd. zaczelam dzis te cwiczenia dla II trymestru i one sa troche lzejsze od tych dla I, ale sa tam pompki na kolanach (tzw damskie) - trzeba zrobic 12 w serii (a serie sa trzy) i Wam powiem, ze zrobie te 12 ale na koncowce to juz mocno czuje.. jak ja tego Grubego bede podnosic :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:53

• celia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota to fakt, jakoś określenie karmnik na stanik w ogóle mi nie przeszkadza. Natomiast użycie słowa "cycek" w jakiejkolwiek formie w kwesti karmienia, tudzież genaralnego nazwania piersi przyprawia mnie o białą gorączkę :P Jak ktoś mnie pytał np. "może cyca chce", to zawsze mówiłam - "co najwyżej pierś"!!! Czyli każdy ma swoje "słowa nie do przejścia" :P

Kajka86 ja biorę luteinę dopochwowo i niegdy nie miałam żadnych problemów. Przy czym nigdy też nie używałam aplikatora :)

Alicjaa mi bardzo piersi urosły w trakcie karmienia. Nie wchodziłam w ogóle w staniki z końcówki ciąży. Poza tym, po porodzie dość szybko spada wielkość w obwodzie.

Betty super wieści :D

amanina, alicjaaaa, czekaja lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ