Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Uf, dobrze, że nie naprodukowałyście kolejnych 20 stron
Zaczęłam Was nadrabiać, ale musiałam się oderwać i wziąć do sprzątania.
Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda i postanowiłam przyśpieszyć obrót spraw i wystawiłam ogłoszenie o wynajmie mieszkania. Już Wam marudziłam, że boję się, że "ze spokojnym" podejściem mojego S. to nas sierpień zastanie.
Zatem zdjęcia robiłam i musiałam wszystko wysprzątać, łącznie z myciem puszek i innych wspaniałych "kurzołapek". Ale udało się i już mamy dwa zapytania o wynajem
Teraz zgrać to w czasie z wynajmem czegoś większego dla nas i będę mogła już ze spokojniejszą głową myśleć o łóżeczkach, szafeczkach, przewijakach itd.
Piękne brzuszki macie! A Ty Amina - szok! W ogóle nie widać, żebyś była w ciąży. Zazdroszczę takiego samozaparcia!
Mój brzuch na początku tego tygodnia wyglądał tak:
Apropos staników do karmienia (jakoś wolę to określenie, od "karmnika") - podpowiedzcie, kiedy najlepiej się w taki zaopatrzyć? Pod sam koniec ciąży? Da się mniej więcej przewidzieć, jak mocno powiększą się piersi, jak już pojawi się pokarm?
Mnie w tej chwili urosły o rozmiar - i nie mogę się na nie napatrzeć, bo ja płaska jak deska jestemTeraz takie ładne, pełne B i to bez push-upa
Kw14tuszek, SyHa85, malika89, amanina, Betty Boop, Agusienka1985, Ninka0111, Domi793, celia lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:hej, ale tu dziś cicho ...
ja ugotowałam tylko rosołek na obiad.
u babci dodatkowo zjadłam knedle z truskawkami - mniam
Potem troche pomagałam przy malowaniu przedpokoju u babci, ale mąż mnie wygonił, żebym się nie ponadciągała bo jeszcze coś się stanie.
Wiec zaszalałam na zakupach, oj zaszalałam:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27ce7408b611.jpg
kupiłam mężowi reeboki na urodziny
sobie wylicytowałam za 30zł fajne spodnie ciążowe.
a na koniec przez przypadek znalazłam na allegro skiny z h&m nowe, jasne -takie jak szukałam, za 100zł z wysyłką - super, kupiłam je.
http://allegro.pl/h-m-mama-denim-spodnie-ciazowe-z-panelem-42-i5889532176.html
ale się cieszę, miałam jeszcze najwyzej jedną parę tanich dokupić a tu się trafiły moje wymarzone, ale córka mnie pociesza, że te najtańsze mi na wiosnę/lato powyciera, porobi dziury i będą super -
Hej Mamusie! A ja dotarlam do domku i padam. Ale Młodemu chyba podobalo sie na mamusi zajeciach bo byl grzeczniutki
studenci podgladywali i szeptali miedzy soba- no za miesiac juz nie beda mieli watpliwosci czy to przejedzenie czy dzidzius:-) Krzyz mnie boli od stania, takze teraz tylko lezec:-) I zauwazylam ze przy dluzszej podrozy autem brzuch mnie boli. Maz pojechal jako szofer, zaprosil na moje kochane nalesniki i po udanym dniu pozwolilam sobie na takie na slodko z bananem i czekolada
Udanego wieczoru dziewczynki!
Ps- Martynka ciesze sie ze u kolezanki sytuacja "opanowana"trzymalam kciuki.
Pps- Amanina....jezuuu jaki brzuszekja wygladalam tak chyba w przedszkolu! Szacun
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 19:01
aaniuskaa, amanina, Dominique88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewcznyki melduję, że jestesmy po usg prenatalnym i wszystko wyglada ok
Bobas spory 78,8mm co odpowiada 13,6tyg ciazy.
Przeziernosc NT 1,73mm,waga 68g, serducho 149, przepływy zylen 0,93, pecherz moczowy widoczny,kosc nosowa jest,trofoblast na tylnej scianie i przylega na całej powierzchni.
Sama nie analizuje bo sie nie znam, lekarz powiedział ze wszystko wyglada dobrze wiec teraz pozostaje mi czekac na wyniki Pappa.
Jestem naprawde szczesliwa
amanina, Ania_1986, blondyna5555, SyHa85, Domi793, Agusienka1985, _cherryLady, Kw14tuszek, Ninka0111, celia, Dagmara, malika89, pigułka, hella, Dominique88, Kajka86, alicjaaaa, aaniuskaa, monirek lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyBetty czadersko!!!
dobrze ze dalas znaka bo sie juz martwilam
Dziewczyny nie przesadzajcie z tym brzuchem, wiem ze Wy macie juz takie ciazowe bardzo kuleczki ale moj mi naprawde urosl. W jedyne spodnie jakie mam do pracy (takie eleganckie) juz sie w ogole nie zapinam - brakuje 5-7 cm a byly luzne!!! Tez bede miala taka kulke jak Wy :pBetty Boop, Ania_1986, celia, pigułka lubią tę wiadomość
-
A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.
Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płeccelia lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.
Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płec
Moje Pappa przyszlo wczoraj i jest supertakze tez mi ciezar z serca spadl bo slyszalam ze czesto zaniza wyniki z usg
Betty Boop, SyHa85, Ania_1986, celia, pigułka, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:amanina super!
a ile czekalas na wynik? Mi w luxmedzie powiedzieli ze do 10 dni ale licze ze do nastepnego poniedzialku przyjdzie bo mam wtedy wizyte.
We wtorek o 14 pobierali a wczoraj wieczorem zadzwonili, mimo ze mowili tydzienBetty Boop lubi tę wiadomość
-
śliczne brzusie dziewczyny - przy moim to malutkie
Amanina - mini brzusiątko - super, w 1 ciąży też tak miałam
Betty Boop - gratulacje
Pigułka - to mnie pocieszyłaś, że fajne są, bo nad nimi w sumie myślałam czy bedą ok, strasznie mi się podobały od pierwszego wejrzenia, bedą idealne na wiosnę/lato
Kurcze jeszcze mi się marzą krótkie conversy do nowej brzuchowej stylówki
Betty Boop, pigułka lubią tę wiadomość
-
Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
Najadlam sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. bobas ma na mnie chyba nerwy o ta cebule..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:40
amanina, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyDomi793 wrote:Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
Najadla sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. chyba bobas buntuje sie na cebule..
a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochoteDomi793, Friend lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochote
Hehe:))to dobrze;)
Moj bobas nie mial nic przeciwko w tym tygodniu, kiedy przez cztery dni pod rzad jadlam na sniadanko tosta z serem, szynka i zabkiem czosnku:) wczesniej kichalam i kichalam, a po tych sniadankach przeszlo i bobas sie nic nie wkurzal:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:45
amanina lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnya wiecie ze ja w ogole nie mam ochoty na slodycze? czasem zjem po kilka zelkow.. a tak to w ogole. jedyne co slodkiego to ten sok tloczony jablkowy wlasnie.
i w ogole troche mi wstyd. zaczelam dzis te cwiczenia dla II trymestru i one sa troche lzejsze od tych dla I, ale sa tam pompki na kolanach (tzw damskie) - trzeba zrobic 12 w serii (a serie sa trzy) i Wam powiem, ze zrobie te 12 ale na koncowce to juz mocno czuje.. jak ja tego Grubego bede podnosicWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:53
-
Makota to fakt, jakoś określenie karmnik na stanik w ogóle mi nie przeszkadza. Natomiast użycie słowa "cycek" w jakiejkolwiek formie w kwesti karmienia, tudzież genaralnego nazwania piersi przyprawia mnie o białą gorączkę
Jak ktoś mnie pytał np. "może cyca chce", to zawsze mówiłam - "co najwyżej pierś"!!! Czyli każdy ma swoje "słowa nie do przejścia"
Kajka86 ja biorę luteinę dopochwowo i niegdy nie miałam żadnych problemów. Przy czym nigdy też nie używałam aplikatora
Alicjaa mi bardzo piersi urosły w trakcie karmienia. Nie wchodziłam w ogóle w staniki z końcówki ciąży. Poza tym, po porodzie dość szybko spada wielkość w obwodzie.
Betty super wieści
amanina, alicjaaaa, czekaja lubią tę wiadomość