X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf, dobrze, że nie naprodukowałyście kolejnych 20 stron ;)
    Zaczęłam Was nadrabiać, ale musiałam się oderwać i wziąć do sprzątania.

Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda i postanowiłam przyśpieszyć obrót spraw i wystawiłam ogłoszenie o wynajmie mieszkania. Już Wam marudziłam, że boję się, że "ze spokojnym" podejściem mojego S. to nas sierpień zastanie.
    Zatem zdjęcia robiłam i musiałam wszystko wysprzątać, łącznie z myciem puszek i innych wspaniałych "kurzołapek". Ale udało się i już mamy dwa zapytania o wynajem :)
    Teraz zgrać to w czasie z wynajmem czegoś większego dla nas i będę mogła już ze spokojniejszą głową myśleć o łóżeczkach, szafeczkach, przewijakach itd. :)

Piękne brzuszki macie! A Ty Amina - szok! W ogóle nie widać, żebyś była w ciąży. Zazdroszczę takiego samozaparcia!

Mój brzuch na początku tego tygodnia wyglądał tak:

aff6d0bd40c56820med.jpg

Apropos staników do karmienia (jakoś wolę to określenie, od "karmnika") - podpowiedzcie, kiedy najlepiej się w taki zaopatrzyć? Pod sam koniec ciąży? Da się mniej więcej przewidzieć, jak mocno powiększą się piersi, jak już pojawi się pokarm?
    Mnie w tej chwili urosły o rozmiar - i nie mogę się na nie napatrzeć, bo ja płaska jak deska jestem :) Teraz takie ładne, pełne B i to bez push-upa :D

Kw14tuszek, SyHa85, malika89, nick nieaktualny, Betty Boop, Agusienka1985, Ninka0111, Domi793, celia lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    hej, ale tu dziś cicho ...

ja ugotowałam tylko rosołek na obiad.
    u babci dodatkowo zjadłam knedle z truskawkami - mniam :)
    Potem troche pomagałam przy malowaniu przedpokoju u babci, ale mąż mnie wygonił, żebym się nie ponadciągała bo jeszcze coś się stanie.

Wiec zaszalałam na zakupach, oj zaszalałam:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27ce7408b611.jpg

kupiłam mężowi reeboki na urodziny :)
    sobie wylicytowałam za 30zł fajne spodnie ciążowe.
    a na koniec przez przypadek znalazłam na allegro skiny z h&m nowe, jasne -takie jak szukałam, za 100zł z wysyłką - super, kupiłam je.

http://allegro.pl/h-m-mama-denim-spodnie-ciazowe-z-panelem-42-i5889532176.html

ale się cieszę, miałam jeszcze najwyzej jedną parę tanich dokupić a tu się trafiły moje wymarzone, ale córka mnie pociesza, że te najtańsze mi na wiosnę/lato powyciera, porobi dziury i będą super :)
    Ja mam te jasne. Sa super ;)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! A ja dotarlam do domku i padam. Ale Młodemu chyba podobalo sie na mamusi zajeciach bo byl grzeczniutki :-) studenci podgladywali i szeptali miedzy soba- no za miesiac juz nie beda mieli watpliwosci czy to przejedzenie czy dzidzius:-) Krzyz mnie boli od stania, takze teraz tylko lezec:-) I zauwazylam ze przy dluzszej podrozy autem brzuch mnie boli. Maz pojechal jako szofer, zaprosil na moje kochane nalesniki i po udanym dniu pozwolilam sobie na takie na slodko z bananem i czekolada :-)

Udanego wieczoru dziewczynki!

Ps- Martynka ciesze sie ze u kolezanki sytuacja "opanowana" :-) trzymalam kciuki.

Pps- Amanina....jezuuu jaki brzuszek :-) ja wygladalam tak chyba w przedszkolu! Szacun :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 19:01

aaniuskaa, nick nieaktualny, Dominique88 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko... zjadłam całą paczkę leysów chili, ktorych nie lubię bo mnie pala... ale jak one mi smakowały!

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż pojechał na basen obiecał że bedzie grzeczny :)
    Chciał mnie zabrać ze sobą ale ja dziś jakas słaba

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcznyki melduję, że jestesmy po usg prenatalnym i wszystko wyglada ok :)
    Bobas spory 78,8mm co odpowiada 13,6tyg ciazy.
    Przeziernosc NT 1,73mm,waga 68g, serducho 149, przepływy zylen 0,93, pecherz moczowy widoczny,kosc nosowa jest,trofoblast na tylnej scianie i przylega na całej powierzchni.
    Sama nie analizuje bo sie nie znam, lekarz powiedział ze wszystko wyglada dobrze wiec teraz pozostaje mi czekac na wyniki Pappa.

Jestem naprawde szczesliwa :)

nick nieaktualny, Ania_1986, blondyna5555, SyHa85, Domi793, Agusienka1985, _cherryLady, Kw14tuszek, Ninka0111, celia, Dagmara, malika89, pigułka, hella, Dominique88, Kajka86, alicjaaaa, aaniuskaa, monirek lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty czadersko!!! <3 dobrze ze dalas znaka bo sie juz martwilam :)

Dziewczyny nie przesadzajcie z tym brzuchem, wiem ze Wy macie juz takie ciazowe bardzo kuleczki ale moj mi naprawde urosl. W jedyne spodnie jakie mam do pracy (takie eleganckie) juz sie w ogole nie zapinam - brakuje 5-7 cm a byly luzne!!! Tez bede miala taka kulke jak Wy :p

Betty Boop, Ania_1986, celia, pigułka lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.

Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płec ;)

celia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    A dzis przede mna w kolejce byla dziewczyna w 22 tyg i stała z kolezanką. Ja sie zastanawialam na poczatku ktora jest w ciazy bo wcale nie bylo widac. 22 tydz i prawie brak brzucha? No ale wyszła radosna bo poznała płec-nawet ja słyszalam ze bedzie dziewczynka.

Mój lekarz teraz nawet nie probował zgadywac płci a maluch był bardzo ruchliwy. W sumie chwilowo jestem cała happy wiec spokojnie poczekam na płec ;)

Moje Pappa przyszlo wczoraj i jest super :) takze tez mi ciezar z serca spadl bo slyszalam ze czesto zaniza wyniki z usg :)

Betty Boop, SyHa85, Ania_1986, celia, pigułka, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina super!
    a ile czekalas na wynik? Mi w luxmedzie powiedzieli ze do 10 dni ale licze ze do nastepnego poniedzialku przyjdzie bo mam wtedy wizyte.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    amanina super!
    a ile czekalas na wynik? Mi w luxmedzie powiedzieli ze do 10 dni ale licze ze do nastepnego poniedzialku przyjdzie bo mam wtedy wizyte.

We wtorek o 14 pobierali a wczoraj wieczorem zadzwonili, mimo ze mowili tydzien :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne brzusie dziewczyny - przy moim to malutkie ;)
    Amanina - mini brzusiątko - super, w 1 ciąży też tak miałam :)

Betty Boop - gratulacje :)

Pigułka - to mnie pocieszyłaś, że fajne są, bo nad nimi w sumie myślałam czy bedą ok, strasznie mi się podobały od pierwszego wejrzenia, bedą idealne na wiosnę/lato :)

Kurcze jeszcze mi się marzą krótkie conversy do nowej brzuchowej stylówki :P

Betty Boop, pigułka lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina a na której stronie jest Twój brzuszek, bo tyle stron ze nie mogę znaleźć ;-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi podesłac linka do jakiegoś dobrego adaptera do pasów bezpieczeństwa? Bo patrzyłam ale nie wiem który najlepiej wybrać

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
    Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
    Najadlam sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. bobas ma na mnie chyba nerwy o ta cebule..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:40

nick nieaktualny, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Fajne brzuszki dziewczyny:) w pierwszej ciazy tez mialam takie malutkie, w tym okresie co jestem teraz mialam jeszcze plaska deske:) teraz w drugiej ciazy mam brzuszek jak Truskaweczka, mocno widoczny:) a apetyt taki ze szok, co chwile bym cos jadla..
    Truskaweczko fajne te spodnie zamowilas:) conversy beda swietnie pasowac:) moje biale wysokie juz przyszly, nic tylko czekac na piekna pogode!
    Najadla sie na wieczor pomidorkow z cebula i tak mnie teraz brzuch kluje wrr.. chyba bobas buntuje sie na cebule..

a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochote :)

Domi793, Friend lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    a Gruby chyba uwielbia pomidory z cebula bo od tygodnia jem po 5-6 dziennie i mam ciagle na nie ochote :)

Hehe:))to dobrze;)
    Moj bobas nie mial nic przeciwko w tym tygodniu, kiedy przez cztery dni pod rzad jadlam na sniadanko tosta z serem, szynka i zabkiem czosnku:) wczesniej kichalam i kichalam, a po tych sniadankach przeszlo i bobas sie nic nie wkurzal:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:45

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Ja na początku wcinałam pomidory, teraz mi przeszło.
    Dzisiaj wcisnełam dwa pucharki lodów :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie ze ja w ogole nie mam ochoty na slodycze? czasem zjem po kilka zelkow.. a tak to w ogole. jedyne co slodkiego to ten sok tloczony jablkowy wlasnie.

i w ogole troche mi wstyd. zaczelam dzis te cwiczenia dla II trymestru i one sa troche lzejsze od tych dla I, ale sa tam pompki na kolanach (tzw damskie) - trzeba zrobic 12 w serii (a serie sa trzy) i Wam powiem, ze zrobie te 12 ale na koncowce to juz mocno czuje.. jak ja tego Grubego bede podnosic :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:53

• celia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota to fakt, jakoś określenie karmnik na stanik w ogóle mi nie przeszkadza. Natomiast użycie słowa "cycek" w jakiejkolwiek formie w kwesti karmienia, tudzież genaralnego nazwania piersi przyprawia mnie o białą gorączkę :P Jak ktoś mnie pytał np. "może cyca chce", to zawsze mówiłam - "co najwyżej pierś"!!! Czyli każdy ma swoje "słowa nie do przejścia" :P

Kajka86 ja biorę luteinę dopochwowo i niegdy nie miałam żadnych problemów. Przy czym nigdy też nie używałam aplikatora :)

Alicjaa mi bardzo piersi urosły w trakcie karmienia. Nie wchodziłam w ogóle w staniki z końcówki ciąży. Poza tym, po porodzie dość szybko spada wielkość w obwodzie.

Betty super wieści :D

nick nieaktualny, alicjaaaa, czekaja lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ