X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    A gdzie Cię bolą nogi? Jeśli promieniują od góry przez pośladki to może być faktycznie od kregoslupa, jak mówi Ania. Mnie tez bolą nogi, ale najcześciej od noszenia rurek dzinsow. To może być ucisk na nerwy lub zyly. Może to być tez opuchlizna - zwróć uwagę, czy nie gromadzisz wody.

no właśnie nie są opuchnięte a bolą mnie zazwyczaj łydki , mam wrażenie jakby mi ktoś przywiązał do nich parę kg :/

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Oj ja zaparcia ostatnio znowu mam :( wczoraj poszłam do kibelka chyba po 3 dniach i juz taka ulga ze to wszystko wylazło aż to nagle przeszywający skurcz w brzuchu, aż krzyknęłam i się za brzuch złapałam.

P.S. Mam nadzieję że nie jecie teraz śniadania.

A w ogóle to jem strasznie dużo, więcej niz mój Misiek i on się mnie pyta gdzie Ty to wszystko mieścisz? Sama się zastanawiam.

a może spróbuj jeść więcej jagód/ borówek , jabłka, więcej błonnika wprowadzić w jadłospis

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    no właśnie nie są opuchnięte a bolą mnie zazwyczaj łydki , mam wrażenie jakby mi ktoś przywiązał do nich parę kg :/
    Hmm to może mieć związek z krążeniem, pomysł, czy nie nosisz za ciasnych spodni lub kozaków. Ja chyba bym skonsultowała z lekarzem, jeśli są to silne bóle..

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - lydki skonsultuj z lekarzem bo to moze byc krazenie (sklonnosc do zakrzepow). Lepiej zeby nie ale zapytac warto :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Hmm to może mieć związek z krążeniem, pomysł, czy nie nosisz za ciasnych spodni lub kozaków. Ja chyba bym skonsultowała z lekarzem, jeśli są to silne bóle..

wizytę mam dopiero za dwa tygodnie , popytam a jak coś to rzeczywiście pójdę gdzieś to jeszcze skonsultować ,
    w domu siedzę na l4 więc chodzę w luźnych spodniach

• paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Paola - lydki skonsultuj z lekarzem bo to moze byc krazenie (sklonnosc do zakrzepow). Lepiej zeby nie ale zapytac warto :)

pójdę już bo się przestraszyłam ..

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam nadrabianie! 20 stron przede mną!

A tak w ogóle, to dzień dobry :)

amanina, Jujka, pigułka lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    pójdę już bo się przestraszyłam ..

I cale szczescie ;) mi pomagaja rajstopy uciskowe (wersja dla ciezarnych) kupione w sklepie rehabilitacyjnym (musza byc dobrane przez kogos kto sie zna).

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    a może spróbuj jeść więcej jagód/ borówek , jabłka, więcej błonnika wprowadzić w jadłospis

Ja mam zespół drażliwego jelita, stąd głównie te zaparcia.
    Normalnie wzięłabym leki ale w ciąży nie mogę.
    Ratuję się głównie kefirem.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    I cale szczescie ;) mi pomagaja rajstopy uciskowe (wersja dla ciezarnych) kupione w sklepie rehabilitacyjnym (musza byc dobrane przez kogos kto sie zna).

jak Tobie pomagają to przejdę się też do takiego sklepu i popytam może coś mają i doradzą bo ja to zielona jestem , dzięki :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ania, ja mialam takie bole brzucha (myslalam ze to macica boli) jak mialam zaparcia ze plakalam z bolu. Mi przeszly bo ja sie ruszam sporo, ale mialam takie 2 tygodnie ze az mnie skurcze lapaly. Teraz jak zaczelam chodzic do toalety 2 razy dziennie z powrotwm to bole brzucha jak reka odjal:)

Ech te zaparcia to moja zmora a piję naprawdę dużo wody.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    jak Tobie pomagają to przejdę się też do takiego sklepu i popytam może coś mają i doradzą bo ja to zielona jestem , dzięki :)
    Są tez takie skarpety do samolotu, ale nie wiem, jak to działa, bo zamierzam przed podróżą dopiero kupić...Pozdrawiam.

relganliumoc9u3n.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam colon C!!! :)
    naturalny blonnik bardzo pomaga :)

Dziewczyny czy jest tu ktoras ktora nadal ma plaski brzuch?? moje dwie znajome sa 3 tygodnie wyzej niż ja a mają dosłownie plaski brzuch!! w zyciu bym nie powiedziala ze sa w ciazy . doslownie plaski!!!! a sa mega szczyple wiec nie wiem jak to sie dzieje!! u mnie juz ukryc sie nie da :)

a tak przy okazji jakby ktoras sie nudzila zapraszam do mojego małego biznesu ;)

https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/timeline

milego dnia!!

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziękuję Wam kochane za wsparcie <3

Nospa nie działa na bóle wzrostowe, bo one są spowodowane rozciąganiem więzadeł, nospa działa rozkurczowo na mięśnie gładkie ( narządy np pęcherz, jelita, macica).

Robię wszystko by utrzymać ciążę i urodzić zdrowe dziecko, dbam o siebie, łykam witaminy, unikam chorych, ale czy urodzi się zdrowe i w terminie nie zależy to ode mnie tylko od Boga.

Przepraszam, że Wam tak często marudzę, zdaję sobie z tego sprawę, że zaszłam już tak daleko, bardzo daleko jak na mnie, ale ja pamiętam co było, i mimo iż wierzę, czasami strach jest silniejszy ode mnie.
    czyli idąc tym tropem- można przypuszczać, że jesli wzielo się no spe a bole nie przeszly tzn ze to bole wzrostowe ;) taka teoryjka ;P

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 17stym tygodniu :D Wyszłam wysłać paczkę i do sklepu po drobne zakupy a wróciłam tak zasapana jakbym maraton przebiegła :/ U nas z rana świeciło słoneczko ale teraz pojawiły się chmury buuu a już było tak wiosennie. Miłej soboty.

_cherryLady, Dominique88, celia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18tc czas zaczac! :-) u was tez taka beznadziejna pogoda? Ja dzisiaj odpalilam sokowirowke i zrobilam sobie prawdziwy sok jablkowy, z madchewka i bananem. Pychotka! Od dzisiaj bede czesciej takie robic :-) czekam az maz sie obudzic po nocce a pozniej idziemy na dzialke szykowac nasza lazienke. :-)

Dominique88, celia lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te tygodnie lecą ... już 17 i 18 .. i już połówkowe się zaczynają

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ide właśnie na zakupy kupić pierwsze spodnie ciazowe, bo ostatnio siedzę z rozpiętym guzikiem przy biurku w pracy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:43

relganliumoc9u3n.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tygodniu 18!

Rudi88, pigułka, SyHa85, Domi793, celia lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Podczytuje was czasami, niektórych rzeczy nie komentuje ale nospe jednak muszę. Martyna ma rację. Jesteście na początku, ja też wtedy nie chcialam brać żadnych leków. Twardniał mi brzuch od 18 tyg ale nic z tym nie robiłam. Tak rozbujalam te skurcze ze w 26 tyg miałam hamowany poród. Mi się udało, ale innej dziewczynie co leżała w tym samym szpitalu i podobnym tygodniu nie. I uwierzcie mi że każda z was do końca ciąży wezmie nospe chociażby jedną :-)

W pierwszej ciąży nie brałam ani jednej nospy. Teraz też nie biorę. Skurcze przepowiadające miałam już od 20-któregoś tygodnia. Ciążę donosiłam bez problemu do końca. To chyba jestem wyjątkiem ;) Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że zawsze miałam ciężkie miesiączki (okropne, zwijające bóle), może jestem już zahartowana ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ