X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    jest takie piwo w 100% bezalkoholowe ( bo te wszytskie Radlery to zawsze jakies setne % mają) nazywa się Bavaria jest zwykłe, pszeniczne, jabłkowe i brzoskwiniowe. Fakt drogawe bo 0.3 kosztuje około 5zł.

CHCĘ ZIMNEGO PIWA TERAZ !!!
    dlaczego Wy mnie zawsze tak terroryzujecie (juz mam efekt pavlova jak widze wpisy na forum o jedzeniu i sie slinie ;p), ze poznym wieczorem o tych wszystkich rzeczach piszecie dobrych jak ja mam juz sklep pod domem zamkniety :P

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolajkowa to widzę nie tylko ja mam teściową co wszystko wie najlepiej.

Do mnie ciągle przyłazi z kotem, bo kot stoi pod drzwiami i miałczy to przecież musi z nim wejść. Puszcza go w każdy kąt choć wie ze mi się to nie podoba. A wczoraj mówi do mnie że czytała w Internecie ze kota do dziecka się powinno przyzwyczajać. Słowem dała mido zrozumienia ze zamierza z tym durnym kotem przychodzić mi do dziecka. PO MOIM TRUPIE!

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Nadrobiłam Was w końcu. Widzę temat zachcianek, hmmm ja nie mam praktycznie żadnych. A jak już mam to nie wiem na co miałabym ochotę i i tak dupa blada.
    Martynka, oby córeczka koleżanki zechciała sobie jeszcze posiedzieć w brzuszku. Pogoda ochydna, niech poczeka do pięknej wiosny :-)
    Co do wieku, to ja niedługo kończę 28 lat, 1 dziecko urodziłam 3 mce przed 27 urodzinami.
    A jeśli chodzi o ubrania ciążowe to mi najwygodniej w legginsach i dłuższych bluzkach czy tunikach. Mam jedne jeansy ale jakoś za sztywne dla mnie są i nie mogłaam znieść ich "nacisku" na brzuch w I ciąży. Posłużyły mi też trochę sztruksowe spodnie z pasem, trochę już niestety znoszone, ale wygodne, choć pas najczęściej jednak lądował pod brzuchem. Mam też 2 czy 3 spódniczki ciążowe, ale te pasy na brzuch mi jednak nie odpowiadają i rzadko je nosiłam, choć spódnice generalnie uwielbiam. Więc co do zakupów ciążowych to kupię sobie co najwyżej jakieś krótkie spodenki letnie i jakieś luźniejsze bluzeczki na lato, bo z I ciąży mam raczej na długi rękaw, bo "kulminacja" brzucha przypadała na okres zimowy.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Mikolajkowa to widzę nie tylko ja mam teściową co wszystko wie najlepiej.

Do mnie ciągle przyłazi z kotem, bo kot stoi pod drzwiami i miałczy to przecież musi z nim wejść. Puszcza go w każdy kąt choć wie ze mi się to nie podoba. A wczoraj mówi do mnie że czytała w Internecie ze kota do dziecka się powinno przyzwyczajać. Słowem dała mido zrozumienia ze zamierza z tym durnym kotem przychodzić mi do dziecka. PO MOIM TRUPIE!
    O rany jeszcze z kotem :p zapytaj, czy słyszała o toksoplazmozie ;)

relganliumoc9u3n.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, posiedziałam trochę przed kompem czytając Was i strasznie twardy brzuch mi się zrobił.. Położyłam się, ale coś nie przechodzi. Zaczyna mi się przypominać I ciąża, kiedy to pracowałam w domu i właśnie od takiego siedzenia miałam okropne twardnienia brzucha i zaczęły się skurcze. No ale kurde, nie na tym etapie :-(

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    O rany jeszcze z kotem :p zapytaj, czy słyszała o toksoplazmozie ;)

Moja teściowa traktuje tą kotke jak dziecko. Nie można jej nic złego na tego kota powiedzieć bo zaraz głos podnosi i broni swojej kici.
    Ja wcześniej uwielbiałam koty ale przez tą kocice to je znielubiłam.
    Ona strasznie na mnie skakała, jarzyła się na mój widok że nawet z domu się bałam wychodzić. Nigdy nic jej nie zrobiłam nie wiem czemu się tak zachowywała.
    Ja z patykiem z domu musiałam wychodzić.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodze prawdopodobnie kilka dni przed swoimi 26 urodzinami, termin mam na 18 a urodziny 28 ;-)

Ehh na mnie ostatnio matka sie obrazila i teraz sie nie bedzie odzywac pewnie poki ja pierwsza reki nie wyciagne. A poszlo o to ze tak sobie luzno gadalismy i powiedzialam ze nie wiem czy moj brat bedzie chrzestnym bo byl juz swiadkiem na slubie a maz tez ma brata ktory jeszcze u nikogo zadnej funkcji nie pelnil i moze mu byc przykro..
    A ta juz zajebala focha, lzy w oczach bo w ogole ona wiecznie cos ma do rodziny ze strony meza. Moj ojciec ze swoja rodzina nie ma kontaktu i ona chcialaby zeby u nas tez tak bylo, nie jest nauczona ze jest jeszcze druga rodzina ehh... Przed slubem tez sie dzialo...
    Wiem ze to moja matka ale strasznie mi nerwow napsula...

Co do cwiczen to jakos nie potrafie sie zmusic, waga co prawda w miejscu ale na poczatku mialam duzo ruchu a teraz widze ze nogi mi tyja, dopiero raz udalo mi sie wejsc ma steper:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 23:20

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nadrobiłam ;)

Makota co do karmników, ja w ogóle nie uznaję staników bawełnianych. Nie mam jakiegoś mega biustu, normalnie to 70F, ale w czasie karmienia kupowałam staniki na 70H/I :O
    Kupowałam firmy Alles np. taki miałam http://www.lovemum.pl/products/biustonosz-alles-mama-caffe-latte
    Ja nie mogłabym nosić miękkic, bo przez całe 14 miesięcy karmienia moje sutki wyglądały jak antenki do marsjan :P
    Też noszę staniki z tych dobranych, a kupuję w bravissimo (internet) lub stacjonarnie w sklepie Bradonna :)

Wychodzi na to, że jestem wiekowym weteranem ;) W marcu skończę 35 lat :O Ale w sumie nie przeszkadza mi to ;)

Amanina na pocieszenie w kwestii mózgu - http://dzielnicarodzica.pl/42639/14/artykuly/ciaza_i_porod/ciaza/Mozg_mamy;jsessionid=HhCIlOzAeiD1X-aFEey-Uj+q?cid=30644066 ;)

amanina, makota lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam pod koniec ciazy dopegyt lek na nadcisnienie do tego zastrzyki jak nie chcialo spadac oczywiscie ze szpitala mnie juz nie wypuscili chodz lekarze mowili ze to najbezpieczniejszy lek na nadcisnienie nie moglam spac moja mala miala 2miesiace okazalo sie ze ma atopowe zapalenie skory oczywiscie do dzis cholerstwo jedne ja podejrzewam ze odekow wlasnie chodz zaden lekarz nie chce mi potwierdzic

Co do stanikow ja mam e 40/90 ale ja z tych cycatych i mnie cisnie myslalam o sportowych ale ciezko na taka cycoline w dotatku paczusiowata co do sutkow mnie nie bolaly bo moja tak pieknie ssala ze polozne to w szoku byly

Ja do dzisiaj nie wiedzialam co to bol podbrzusza ale uparta bez nospy moze mam cos z glowa ale uwazam ze to zapalenie skory to od chemi wiem ze jest wszedzie aczkolwiek....

A mala tez nie bralam ani witamin ani kwasu i dostala 10punktow teraz biore chociaz tez sie zastanawiam jak pytalam lekarza mowil ze moge brac nie musze

Martynka trzymam kciuki przepraszam ale juz zapomnialam za kolezanke chyba tak.
    Ja mam tryb nietoperza zycze wam i waszym malenstwa kolorowych snow☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biorę nospę forte codziennie bo muszę, ze zwględu na to, że w poprzednich 3 ciążach straconych miałam od początku skurcze i ogromne bóle brzucha.
    Teraz lekarz wdrążył mi nospę od początku, bo zczynała się znów podobna sytuacja, więc ja nie mam innego wyjścia :(

Próba odstawienia nospy wywołała u mnie znów ból brzucha taki miesiączkowy :(

W tej ciąży jestem znerwicowana, chyba nie umiem się cieszyć ciążą po 3 stratach :(

Budzę się i śnieg, jak ja niewawidzę śniegu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 06:45

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U mnie też śnieg ale mnie to cieszy lepsze to niż deszcz :-D

A co do Nospy to wczoraj na wizycie pytałam o nią lekarza i powiedział żeby zamiast niej brać 3 x dziennie MagneB6, no chyba że na prawdę bardzo boli to wtedy ale tylko doraźnie.

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj boli podbrzusze nie moglam spac czytalam niby ze to normalne na tym etapie nie boli tak bardzo co denerwuje ten bol Martynka zapraszam nad morze tu nie ma sniegu☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej,
    U mnie też śnieg ale mnie to cieszy lepsze to niż deszcz :-D

A co do Nospy to wczoraj na wizycie pytałam o nią lekarza i powiedział żeby zamiast niej brać 3 x dziennie MagneB6, no chyba że na prawdę bardzo boli to wtedy ale tylko doraźnie.

Eh nie rozumiecie, mi nospa podtrzymuje ciążę, magnez z witaminą b6 też biorę.

Chyba mam dziś mega doła psychicznego :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki. chcialam Was prosic o trzymanie kciukow bo dzis na 11:30 mam prenatalne (chyba jako jedna z ostatnich). W sumie od rana jestem podekscytowana bo za 2 dni koncze 1 trymestr. Jak to mówią do 3 razy sztuka ;)

Makotka ja mam 4 staniki sportowe-jeden z gatty i 3 z allegro ale "no name". Były tanie ale juz 2 rok mi słuza i nic sie nie dzieje. Moje cycki sa jędrne i nie za wielkie wiec na razie nie potrzebuje mocniejszego trzymania.

Co do piwka to za mna chodzilo od tygodnia. 2 dni temu na zakupach wzielam 3 butelki 2 karmi i lecha bezalk. i odkąd stoja w barku to mi ochota przeszła hahaha

_cherryLady, sabanek, makota, SyHa85 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma tez brala nospe od 5 tyg do konca ciazy, znaczy chyba odstawili jej troche przed terminem, jej synek ma 4 latka i jest zdrowy, nigdy nie mial problemow ruchowych. Ja tez jestem przeciwna tym wszystkim lekom w ciazy, na szczescie nie musze to nie biore ale jakby byla potrzeba to bym na pewno brala i wierzyla ze jest mnostwo takich mamus co biora i z dziecmi jest w porzadku.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam moge sobie magnez brac a i tak na skurcze mi nie pomagal ;) tylko no spa i to forte. Bez przesady to nie jest relanium choc i relanium lekarze czesto zalecaja wziac jesli skurcze sa duze.

Betty trzymam kciuki!

Betty Boop lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

U nas z rana znowu incydent z twardnięciem brzuszka w jednym miejscu ;/

Pogoda oh śliczna, ani jednej chmurki :)
    Biorę się do roboty, dziś sprzątanie, sałatkę muszę zrobić, wyskoczyć po parę rzeczy do sklepu i przełożyć ciacho.. Mmmm jaki mi biszkopcik puszysty wyszedł :P

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty trzymam kciuki!!
    Dawaj znac zaraz po!

Tak sobie przypomnialam ze coa sie fasolkarosnie dlugo nie odzywala a ostatnio wlasnie pytala o prenatalne bo cos sie zle poumawiala. Mam nadzieje ze u niej wszystko ok i nie pisze bo wymiotuje :)

Martynka - wiesz ze musisz byc teraz dzielna, bo zeby Ci potem depresja poporodowa nie zawitala jak masz takie sklonnosci do smutkow i zmartwien o Kurdupelka.
    On bedzie weselszy jak Mama bedzie wesola wiec jak wszystko dla dziecka to wszystko !:) juz tak daleko doszliscie w tej ciazy ze ryzyko ze cos sie stanie jest naprawde male. Szczegolnie ze te tamte dwie ciaze 10t stracilas w tym okresie poronien genetycznych (8-10t), a Kropeczka rozumiem ze w ogole na samym poczatku.
    Teraz jesstes w 17 tyg!! S I E D E M N A S T Y M!! I jest duzy i zdrowy i nic mu nie dolega :)

Martynka30, Rudi88, malika89, pigułka, alicjaaaa, Ninka0111, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia - to jest b.dobry artykul! Czytalam cos podobnego ma mataja.pl ostatnio (o pieluszkowym zapaleniu mozgu), wiec zostalo nam czekac na pol roku po porodzie a potem robic fakultet z fizyki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:30

celia lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was czasami, niektórych rzeczy nie komentuje ale nospe jednak muszę. Martyna ma rację. Jesteście na początku, ja też wtedy nie chcialam brać żadnych leków. Twardniał mi brzuch od 18 tyg ale nic z tym nie robiłam. Tak rozbujalam te skurcze ze w 26 tyg miałam hamowany poród. Mi się udało, ale innej dziewczynie co leżała w tym samym szpitalu i podobnym tygodniu nie. I uwierzcie mi że każda z was do końca ciąży wezmie nospe chociażby jedną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:41

monika454, amanina, Martynka30, Dagmara, alicjaaaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ