X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • makota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

A moje "boobsy" niespecjalnie rosną ale fiszbiny mnie denerwuja wiec chodze glównie z sportowych stanikach ktorych mam kilka.

Betty, podrzuć kilka firm sprawdzonych sportowych, które się nie rozciągną po paru praniach. Myślałam też o tej przedłużce, bo bardzo to one nie urosły, ale fiszbiny mnie denerwują, sutki mnie bolą, właściwie to całe cycki są strasznie wrażliwe. W domu chodzę bez stanika, ale do ludzi wypadałoby coś założyć.
    Dzięki za sugestie co do bielizny dziewczyny :)

Co do tych bóli kręgosłupa, to ja mam ciągle takie bóle w krzyżu - czasem promieniują do góry i mój gin powiedział, że w ciąży to się zdarza, bo kości mi się tam mogły jakoś poprzestawiać ... ? Dał mi skierowanie do ortopedy; w poniedziałek mam wizytę to dam znać co mi facet powie. Mam nadzieję, że zrobi mi jakąś akupunkturę, coś tam nastawi i będę jak nowa.

Co do bóli brzucha, bo też przerabiałam - bolało bardzo - zwijałam się i płakałam, bo strasznie się bałam, że z moim szczurkiem coś nie tak i wiecie jak to się skończy... Lekarz kazał mi brać magnez. Teraz biorę 400 czegośtam dziennie i zdarzy się, że cośtam mnie zaboli, ale naprawdę bez porównania. Może warto spróbować nim się sięgnie po nospe?

Asiasia lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    No wlasnie...Jestem teraz na zdrowej diecie jem dużo nabiału i warzyw, a nawet ...fuj ryby( a kocham tylko tuńczyka na ironię, szkoda ze jest zakazany :( )mam takie wrażenie, ze nie potrzebuje wcale tych witamin. Na dodatek są podejrzanie drogie. Chyba zacznę trochę to ograniczać.

mysle ze najlatwiej jest porozmawiac szczerze z lekarzem co na jakim etapie rozwoju dziecko w brzuchu potrzebuje :)

• makota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawiązując jeszcze do tematów kulinarnych, to po dzisiejszym maratonie po marketach budowlanych, byłam tak głodna, że zżarłam całą pizzę ;) tłumaczę sobie oczywiście, że w moim stanie ja zjadam pół i lokator brzuszka pół ...

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o powikłaniach po no spie. W poprzednich ciązach też brałam i dzieci są zdrowe. Ale taki mój urok,że skurcze mam wcześniej.

Myślę, że leki bierze się wtedy, gdy zagrożenie,np wcześniejszy poród, jest większe niż ewentualne skutki uboczne.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    No wlasnie...Jestem teraz na zdrowej diecie jem dużo nabiału i warzyw, a nawet ...fuj ryby( a kocham tylko tuńczyka na ironię, szkoda ze jest zakazany :( )mam takie wrażenie, ze nie potrzebuje wcale tych witamin. Na dodatek są podejrzanie drogie. Chyba zacznę trochę to ograniczać.

Moja babcia do 7 miesiąca jadła tylko chleb z masłem, ziemniaki, jajka i potem czereśnie i truskawki, bo wszystko inne smierdziało jej kupą. Urodziła zdrowe 3kilogramowe bliźniaki :)

amanina, pigułka, Agusienka1985, malika89 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja babcia do 7 miesiąca jadła tylko chleb z masłem, ziemniaki, jajka i potem czereśnie i truskawki, bo wszystko inne smierdziało jej kupą. Urodziła zdrowe 3kilogramowe bliźniaki :)
    a co sie dziwisz :D jajko ma wszystko co najlepsze. to jest taka miniaturka dobrych rzeczy w pigulce ;)

Asiasia, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Piekny piekny. Dla Ciebie tez- jak Gruby. (ze sie tak spoufale) bedzie Cie gilał to na pewno bedzie piekny :-) ps- no i ostatnie miesiace, badz co badz, spokoju :-)

no nie wiem, na razie sie tego gilania boje rownie mocno co dentystow i fryzjerów :P

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    a co sie dziwisz :D jajko ma wszystko co najlepsze. to jest taka miniaturka dobrych rzeczy w pigulce ;)

Jajko to własnie po 7 miesiącu dała rade i czasami rosół. A jak się pojawiły czereśnie to mówiła,że pól wiadra potrafiła zjesc. A biedy dziadek jadał u siostry albo w pracy, bo babcia nie gotowała, bo jej śmierdziało. Kto by pomyslał w latach 50tych takie rzeczy hehehe

pigułka, Agusienka1985, amanina lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Agusienka zawsze lubilam plywac, jak czasem chodzilam na basen to plywalam na kilometr a ostatnio pluskalam sie w brodziku i bylam tak wyczerpana ze masakra. No musze jakos wspomoc ten kregoslup. Nie wiem jak bo jestem raczej z tych kluch leniwych ale musze dla dziecka, kondycji i dla siebie. Bo czeka mnie przeciez najwieksze wyzwanie i wysilek- porod....
    No ja tez nie jestem wielbicielem ćwiczeń. zauwazylam, ze w ciąży odczuwam wręcz lek przed ruchem :p jeśli w czw okaże sie, ze lepiej z tym łożyskiem (mam nisko, nieprzodujace) to może sie przemoge. Racje masz, ze przed porodem kondycje trzeba budować, a nie na odwrot :)

relganliumoc9u3n.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Co do grzeszkow ta ja bede sie za nie smazyc w piekle. Kawa, czipsy, fastfoody, pepsi, zielona herbata, ryba wedzona, ser plesniowy, lek przeciwbolowy, nospa, i wisienka na torcie.... lyk piwa. (Jeden maly)

Razem z tobą sie będę smażyć :D mam bardzo podobne menu ...i mam ochotę na piwo , ale nie wiem czy wypić tą szklaneczkę , czy lepiej sobie odmówić .

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    mysle ze najlatwiej jest porozmawiac szczerze z lekarzem co na jakim etapie rozwoju dziecko w brzuchu potrzebuje :)
    Akurat mój lekarz po prostu zasugerował witaminy....poza tym jest świetny :)

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    no nie wiem, na razie sie tego gilania boje rownie mocno co dentystow i fryzjerów :P

Gilania nie unikniesz :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsyłam link do artykułu odnośnie ćwiczeń w ciąży. To jest głównie o jodze, ale są też ogólne wiadomości:
    http://blog.fizjoma.pl/2015/09/11/10-rzeczy-ktorych-nalezy-sie-bac-na-zajeciach-prenatalnych/

amanina lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Razem z tobą sie będę smażyć :D mam bardzo podobne menu ...i mam ochotę na piwo , ale nie wiem czy wypić tą szklaneczkę , czy lepiej sobie odmówić .

jest takie piwo w 100% bezalkoholowe ( bo te wszytskie Radlery to zawsze jakies setne % mają) nazywa się Bavaria jest zwykłe, pszeniczne, jabłkowe i brzoskwiniowe. Fakt drogawe bo 0.3 kosztuje około 5zł.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja to mam alergie na swoją teściowa. Jak jeszcze nie byłam w ciąży to ją jakoś tolerowałam, ale teraz na sam jej widok krew MO się w żyłach gotuje.
    We wrześniu wzieliśmy ślub, dopiero teraz dostaliśmy film (nasz kamerzysta miał poważny wypadek krótko po naszym weselu i dalismy mu czas). Nic tej babie nie pasuje, a to babka z zespołu jej zdaniem brzydko śpiewała (a śpiewa pięknie, uczy na dodatek w szkole muzycznej) a to kelnerka jej nie pod pasowała, a to tort nie taki, a to to i tamto. Film jej zdaniem za krótki (3godziny i 13 minut), a to msze źle nagrał w kosciele, bo nie ma jej na nagraniu jak do komunii idzie, a do kościoła nie chodzi wcale.
    Nie wiem czy to moje ciążowe hormony czy co, ale mam jej dosyć po jednym dniu. Jeszcze mnie wkurzyła, bo byliśmy odwiedzić męża ciotkę i zrobiła kolację (byliśmy tam od 18) to zjedlismy bo nie taktem byłoby z naszej strony nic nie zjeść jak się kobieta na pracowała, a ta wielce obrażona bo u obcych ludzi kolację zjedlismy.
    Jeszcze był temat odnośnie ślubu męża kuzynki który jest w październiku, mowie jej że me raczej nie pojdziemy, bo z dwumiesięcznym maluchem będzie ciezko (mamy ponad 300 km na ten ślub), a ta z morda na mnie że mamy iść bo to jej brata córka. A gowno mnie to obchodzi! Jeszcze się zezłościłam na koniec dnia i nie zasne.

MiMK lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:

Moja koleżanka która ma teraz 8 miesięczną córkę pila piwo w ciąży (butelkę na tydzień) dwa razy byla w szpitalu bo miała jakieś problemy z nerkami. Lekarz jej powiedział ze dobrze ze pila to piwo bo dzieki temu ochroniła te nerki.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Dziewczyny podsył;am link do artykułu odnośnie ćwiczeń w ciąży. To jest głównie o jodze, ale są też ogólne wiadomości:
    http://blog.fizjoma.pl/2015/09/11/10-rzeczy-ktorych-nalezy-sie-bac-na-zajeciach-prenatalnych/

same mądre. zgadzam się w pełni :) kazda cwiczaca lub planujaca cwiczyc mama powinna podczytac se do kawki przed ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 22:25

pigułka lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Szklankę możesz wypić, ja mam zalecenie od lekarza że mam pić szklankę na tydzień. A mi piwo nie smakuje, bleee.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    jest takie piwo w 100% bezalkoholowe ( bo te wszytskie Radlery to zawsze jakies setne % mają) nazywa się Bavaria jest zwykłe, pszeniczne, jabłkowe i brzoskwiniowe. Fakt drogawe bo 0.3 kosztuje około 5zł.
    Ja je piję od początku ciąży :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jajko to własnie po 7 miesiącu dała rade i czasami rosół. A jak się pojawiły czereśnie to mówiła,że pól wiadra potrafiła zjesc. A biedy dziadek jadał u siostry albo w pracy, bo babcia nie gotowała, bo jej śmierdziało. Kto by pomyslał w latach 50tych takie rzeczy hehehe

no i moja teoria sie zgadza :P troche sie podsmiewuje ale cos w tym jest. ludzie na wsi zyja jakos bardziej w zgodzie z natura i ten taki instynkt co jest ok a co nie jest lepiej zachowany.
    dzieci zdrowe urodzila bez ton witamin w tabletkach ;)

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ