Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o 500+ to wczoraj poruszalysmy ten temat z koleżankami. Wszystkie bylysmy zdania, że lepsze by były odliczenia od podatku dla osób pracujących.
Jeśli chodzi o Kosiniakowe to ją czuje się pokrzywdzona. Zarabiając najniższą krajową i będąc na macierzyńskim 80% też dostane około 1000zl a pracuje za różne stawki i na różne umowy od 19 roku życia. A kurde za przeproszeniem jakaś Halina, która wpadła z Zenkiem na 1 roku studiów też dostanie 1tys. Może nie jest z mojej strony to miły i empatyczny wpis, ale prawdziwy.Dominique88, alicjaaaa, Jujka, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
przechodziłyście może zapalenie siusiaka (cewki moczowej fachowo) w czasie ciąży? Co się wtedy robi? można brać jakieś leki? Na razie jakieś takie mam dziwne swędzenie, pieczenie tam... Dużo pije i mam takie tabletki żurawinowe. Soczek żurawinowy bym kupiła, ale dziś wszystko zamknięte
Chyba będę musiała się wybrać jutro do lekarza. Macie jakieś doraźne sposoby na to cholerstwo?
-
Ja prowadząc kiedyś własną firmę płacąc kolosalny zus i składki zdrowotne też nie wiele więcej bym dostała, a po ponad 2 latach swojej działalności nie należy mi się nawet zasiłek dla bezrodotnych, a bywały miesiące tyrając od rana do wieczora z zarobionych pieniędzy : opłacenie zusu, rachunków, podatku nic mi nie zostawało, gdy zaczęłam dokładać do interesu zwinęłam się.
A jeszcze jakiś dureń miał pomysł wprowadzenia zasiłku dla matki prowadzącej działalność w kwocie 17,77zł to się nazywa głupie poczucie humoru
Dobrze, że to nie weszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:43
Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Ja prowadząc kiedyś własną firmę płacąc kolosalny zus i składki zdrowotne też nie wiele więcej bym dostała, a po ponad 2 latach swojej działalności nie należy mi się nawet zasiłek dla bezrodotnych, a bywały miesiące tyrając od rana do wieczora z zarobionych pieniędzy : opłacenie zusu, rachunków, podatku nic mi nie zostawało, gdy zaczęłam dokładać do interesu zwinęłam się.
I to mi chodzi! Człowiek zapiernicza od rana do wieczora i guzik z tego ma! Najlepiej siedziec biadolic bo Państwo da. Ale Państwo nie ma swoich pieniędzy, wszystko idzie z naszych podatków. Pomyśl Martyna ile byś odlozyla pieniądzy gdybyś składek nie płaciła i moznaby sensownie zainwestowaćMartynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Ja prowadząc kiedyś własną firmę płacąc kolosalny zus i składki zdrowotne też nie wiele więcej bym dostała, a po ponad 2 latach swojej działalności nie należy mi się nawet zasiłek dla bezrodotnych, a bywały miesiące tyrając od rana do wieczora z zarobionych pieniędzy : opłacenie zusu, rachunków, podatku nic mi nie zostawało, gdy zaczęłam dokładać do interesu zwinęłam się.
Mój mąż prowadzi swoją działalność i coś o tym wiemy...ile kasy idzie na te wszystkie cholerne podatki, ZUSY i jeszcze VAT to masakra. Trzeba zarabiać bóg wie ile aby po zapłaceniu wszystkiego mieć jeszcze na życie.. Niestety tak to w naszym kraju wygląda ... Coś bym jeszcze napisała ale to nie forum żeby dyskutować o takich sprawach no i w ciąży wolę sobie ciśnienia nie podnosić
Niestety ale w naszym kraju to mam wrażenie, że większość rzeczy jest na opak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:49
Martynka30, Ania_1986, Betty Boop, Domi793 lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Rudi88 wrote:I to mi chodzi! Człowiek zapiernicza od rana do wieczora i guzik z tego ma! Najlepiej siedziec biadolic bo Państwo da. Ale Państwo nie ma swoich pieniędzy, wszystko idzie z naszych podatków. Pomyśl Martyna ile byś odlozyla pieniądzy gdybyś składek nie płaciła i moznaby sensownie zainwestować
Ja to cały czas powtarzałam, i było mi przykro, bo znajomi myśleli, że jak miałam firmę swoją to szastałam kasą na prawo i lewo. A ja w pracy od rana do wieczora, zero wolnego, urlopuJak byłam na tym najmniejszym zusie 504zł i zaszłam w ciążę i musiałam iść na zwolnienie, żeby dostać zasiłek z zusu obowiązywała mnie składka zdrowotna w kwocie 260zł i dostałam z zusu 504 opłaciłam składkę zostało mi 244zł
aaniuskaa wrote:Mój mąż prowadzi swoją działalność i coś o tym wiemy...ile kasy idzie na te wszystkie cholerne podatki, ZUSY i jeszcze VAT to masakra. Trzeba zarabiać bóg wie ile aby po zapłaceniu wszystkiego mieć jeszcze na życie.. Niestety tak to w naszym kraju wygląda ... Coś bym jeszcze napisała ale to nie forum żeby dyskutować o takich sprawach no i w ciąży wolę sobie ciśnienia nie podnosić
Niestety ale w naszym kraju to mam wrażenie, że większość rzeczy jest na opak.
Ja też wolę nie wspominać o tym, bo to krew człowieka zalewa ile człowiek fizycznie się natyra a zarobi całe G.aaniuskaa lubi tę wiadomość
Martynka30 wrote:Ja to cały czas powtarzałam, i było mi przykro, bo znajomi myśleli, że jak miałam firmę swoją to szastałam kasą na prawo i lewo. A ja w pracy od rana do wieczora, zero wolnego, urlopu
Jak byłam na tym najmniejszym zusie 504zł i zaszłam w ciążę i musiałam iść na zwolnienie, żeby dostać zasiłek z zusu obowiązywała mnie składka zdrowotna w kwocie 260zł i dostałam z zusu 504 opłaciłam składkę zostało mi 244zł
Większość ludzi, która nie prowadzi swojej działalność myśli, że to łatwe pieniądze, a prawda jest taka, że osoba, która ją prowadzi pracuje od rana do wieczora utrzymując i dbając o swój interes. A ze strony państwa praktycznie nie może na nic liczyć.Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Większość ludzi, która nie prowadzi swojej działalność myśli, że to łatwe pieniądze, a prawda jest taka, że osoba, która ją prowadzi pracuje od rana do wieczora utrzymując i dbając o swój interes. A ze strony państwa praktycznie nie może na nic liczyć.
PrawdaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Oki koniec tematu. Zjedzmy sobie czekolady hehehe
Ja właśnie gotuje kalafior, bo mnie naszloMartynka30, aaniuskaa, Dominique88, Ania_1986, pigułka lubią tę wiadomość
-
makota wrote:przechodziłyście może zapalenie siusiaka (cewki moczowej fachowo) w czasie ciąży? Co się wtedy robi? można brać jakieś leki? Na razie jakieś takie mam dziwne swędzenie, pieczenie tam... Dużo pije i mam takie tabletki żurawinowe. Soczek żurawinowy bym kupiła, ale dziś wszystko zamknięte
Chyba będę musiała się wybrać jutro do lekarza. Macie jakieś doraźne sposoby na to cholerstwo?
jak miałam zapalenie to jadłam suszoną żurawinę, wyciskane soki z pomarańczy i grejpfruta, no i dużo wody żeby wypłukać te bakterie, jeszcze ostatnio piłam antybiotyk - pije się go raz na noc i powinien pomóc - można go pić w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:01
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
paola89 wrote:jak miałam zapalenie to jadłam suszoną żurawinę, wyciskane soki z pomarańczy i grejpfruta, no i dużo wody żeby wypłukać te bakterie, jeszcze ostatnio piłam antybiotyk - pije się go raz na noc i powinien pomóc - można go pić w ciąży
dzięki PaolaTen antybiotyk to konieczność? jutro mnie wizyta czeka. Mam nadzieję, że mnie doktor przyjmie.
Ja nie emocjonuję się za bardzo dyskusją 500 zł na drugie dziecko, bo niestety koty nie wliczają się wg. bezdusznych urzędników do tej ustawy, a poza tym mieszkam w Niemczech i dziedzic będzie dostawał 188 eurasków aż studia skończy, a ja przez pierwszy rok za to, że raczę przyszłość narodu w domu odchowywać - 300 euro przez pierwszy rok. Rozumiem jednak Wasze emocje. Z powodu podobnych "emocji" wyjechaliśmy z Polski -
makota wrote:dzięki Paola
Ten antybiotyk to konieczność? jutro mnie wizyta czeka. Mam nadzieję, że mnie doktor przyjmie.
Ja nie emocjonuję się za bardzo dyskusją 500 zł na drugie dziecko, bo niestety koty nie wliczają się wg. bezdusznych urzędników do tej ustawy, a poza tym mieszkam w Niemczech i dziedzic będzie dostawał 188 eurasków aż studia skończy, a ja przez pierwszy rok za to, że raczę przyszłość narodu w domu odchowywać - 300 euro przez pierwszy rok. Rozumiem jednak Wasze emocje. Z powodu podobnych "emocji" wyjechaliśmy z Polski
powinien pomóc i wypłukać bakterie, znajoma też go miała i wypłukała te świństwodzidziolowi nic nie będzie po tym
,
zobaczysz co lekarz na to poradziNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Wiem dziewczynki ze temat skonczony ale ja wole zeby dawali 500zl na dziecko niz za to ze jest sie alkoholikiem bo to choroba oni tyle dostaja a komornik na to wejsc nie moze i na to pieniadze sa tak samo jak na Rydzyka itd
Zycze wam milego wieczorku ja jestem zalamana mam zle przeczucie bo nic nie czuje...ruchy ustaly leb mi peka zab boli poprostu masakra mam ochote wyc... -
Co do kosiniakowego uwazam ze to nie fair. Kazdy uczciwie pracujacy dostanie ciut wiecej niz bezrobotny (pracuje z dlugotrale bezrobotnymi czesto- wiem o czym mowie). Do tego 500+ i juz szczesliwy bezrobotny ma 1500. Moje dziecko nie jest gorsze i nie dostanie nic. Motywacja do pracy jaka? I potem organizuje rekrutacje i sie okazuje, ze ludzi do pracy nie ma.
Same pomysly sa dobre ale kiepskie regulacje. Za duzo luk.[/url]
-
SyHa85 wrote:Co do kosiniakowego uwazam ze to nie fair. Kazdy uczciwie pracujacy dostanie ciut wiecej niz bezrobotny (pracuje z dlugotrale bezrobotnymi czesto- wiem o czym mowie). Do tego 500+ i juz szczesliwy bezrobotny ma 1500. Moje dziecko nie jest gorsze i nie dostanie nic. Motywacja do pracy jaka? I potem organizuje rekrutacje i sie okazuje, ze ludzi do pracy nie ma.
Same pomysly sa dobre ale kiepskie regulacje. Za duzo luk.
Kochana ja po zamknięciu działalności nie mogę znaleźć pracy, i choćbym chciała to nie ma dla mnie i to nie jest moją winą.
Przez ponad 2 lata ciężko pracowałam od rana do wieczora nie mając z tego nic, wkładając na państwo, a nawet zasiłek dla bezrobotnych mi się nie należał po zamknięciu, to dlaczego teraz to nie sprawiedliwe, że dostanę przez rok czasu 1000zł na dziecko? 500zł nam się nie będzie należało, becikowe też nie, bo mąż pracuje w wojsku a pod uwagę biorą wszystko.Penelope30 lubi tę wiadomość
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz