Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny.
Termin mi wychodzi na 10 sierpnia(do ewentualnej poprawy po usg)
Co do objawów to brzuch mnie ciągnie, czasem mi słabo lub niedobrze.
Życzę wszyskim spokojnych i nudnych 9 miesięcy(już w sumie 8 )
malika89 lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
blondyna5555 wrote:Co ja widzę, Martynko masz objawy, to dobrze, już nie musisz kochana narzekać na ich brak
Kochana mnie od kiku dni pobolewa brzuch, taki ból promieniujacy, ale to dobrze nasze maleństwa rosną i rozpychaja się a to musi boleć
Dla mnie to nie jest dobry objaw, niestety mój nie jest promieniujący, tylko stały i nadal się mnie trzyma. Do tego ciężko mi w krzyżuMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Witaj Dagmara
Martynko rozumiem ze się martwisz, ja również, w moim przypadku to każde wyjście do toalety to jakiś horror, nawet nie wiesz co ja czuję idąc siusiu i patrząc na papier, chyba bym dostała zawału jakbym zobaczyła krew, dla mnie to jest najgorsze, bo przy ostatniej ciąży tak było najpierw plamiłam krwią, a później następnego dnia nad ranem krwotok i silny ból brzucha, jak myślę o tym to płakać mi się chce, nie chce o tym myśleć, chce się cieszyć tą ciążą i myśleć ze wszystko będzie dobrze, ale tak nie jest, my kobiety po przejściach nie potrafimy się cieszyć i myśleć pozytywnie
Tak bardzo bym chciała żeby ten czas płynął szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:21
Dagmara lubi tę wiadomość
-
Martynko30 i Blondynko5555.
Wiem dokładnie co czujecie. Mnie ból brzucha też przeraża, bo tak na serio nikt nam nie powie jaki to ból powinien być żeby był tym właściwym. Blondynko ja się boję chodzić siku, bo jak mam ściągnąć majtki i popatrzeć czy tam czegoś nie ma to na samą myśl robi mi się słabo. Wiem, że niepotrafimy się cieszyć.... ale musimy wierzyć, że będzie dobrze.
Proszę Was myślimy pozytywnie. Nie musimy się euforycznie cieszyć, ale odrobinę pozytywnego myślenia nam nie zaszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:52
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
A wiecie jaki ja mam śmieszny objaw ciążowy - nie mogę rąk podnieść do góry, nawet prze malowaniu sobie rzęs ręce mi cierpnią.
A śmieszny jest to dla mnie objaw, bo ja bez ciąży na siłowni podnoszę hantla 8 kg nad głowę jedną ręką. I w przerwie pomiędzy feralną ciążą a nową ciążą znowu potrafiłam podnosić taki ciężar. W ciąży nie potrafię.... to właściwie był mój pierwszy objaw ciążowy.
Wam też ręce cierpną?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
U mnie jednym z objawów była suchość oczu. Teraz cały czas mam suche usta, straszne pryszcze na twarzy, brzuch ciągnie jak się schylam i zginam. Piersi już duże, ale nie bolą. I pomału zaczyna mnie mdlić przy śniadaniu. Ręce też mi cierpną, zwłaszcza w nocy. Dzisiaj czekam na wynik 2 bety, a jutro do lekarza
-
U mnie w sumie nie ma żadnych objawów ale jak napisałaś o suchych ustach i pryszczach to faktycznie, mam jakiś wysyp krostek na twarzy a skóra z nosa schodzi mi płatami. Smaruje oliwką (jak jestem w domu) ale nic to nie pomaga. ostatnio tak miałam jak się trochę przypiekłam na wczasach:-)Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Blondynka nie pisz, że nie wiem co czujesz... otóż wiem i to bardzo, w poprzedniej ciąży też miałam krwawienie, a teraz też sprawdzam bieliznę, papier
Trzymam kciuki za betujących i wizytującychMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Hej,
Dołączam do sierpniowych mam. Mój termin to 6.08. Mam pcos i hiperke, walcze z tym od kilku lat. To moja druga ciaza. Jedna zakonczona powodzeniem biega po domu od 4,5 roku wizyte pierwsza ustalilam na 21.12, ale chyba przeloze na wczesniej o tydzien bo sie doczekac nie moge juz zeby zobaczyc czy wszystko w porzadku.
pigułka, Dagmara, malika89 lubią tę wiadomość