Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny plamienie brunatne moze wystapic w kazdej chwili ciazy, ja w poprzedniej mialam w 15-16tc kiedy juz czulam ruchy dziecka. Najwazniejszy odpoczynek i luteina (pochodne) dla naszego spokoju psychicznego. Mam zamiar o luteine poprosic na pierwszej wizycie zeby w razie cos od razu zapodac. Chociaz nie zakladam najgorszego scenariusza :)trzeba byc dobrej mysli, teraz to spokoju i pozytywnej energii nam potrzeba wiec glowa do gory dziewczyny, będzie dobrze
-
Jeśli chodzi o tarczyce, to mam brać tak jak brałam i co miesiąc badanie i ewentualnie korekta dawki. Jeśli o prolaktynę, to ja biorę Dostinex i mam go stopniowo odstawiać. Mój endo mówił,że można odstawić od razu lub stopniowo, ale on poleca odstawiać stopniowo, bo lepiej, żeby się wszystko ładnie zagnieździło. Dotyczyło to wszystkich leków, bo mogłam sobie wybrać, co będę na tą prolaktynę łykać. Oprócz tego pije jeszcze Inofem i wypiję go do końca, bo można go w pierwszym trymestrze pić.
-
Witaj Klaudia
Martynko nie o to mi chodziło ze nie wiesz co czuje, każda kobieta która straciła choć jednego aniolka wie co inne czują, ja również wiem co czujesz, ale musimy wierzyć że wszystko będzie dobrze i nam się uda
Ja dziś robiłam betę, tsh morfologie i mocz,ale niestety za wynikami muszę poczekać, może w środę juz będą.
W piątek mam wizytę u lekarza, oby wszystko było dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:29
pigułka lubi tę wiadomość
-
No niestety, znalazłam dobra lekarke, mam taką nadzieję, na pierwszej wizycie byłam teraz w sobotę, ale nic nie było widać, mówiła ze za wcześnie, kazała porobić badania no i w piątek 4 grudnia jak przyjdę to pęcherzyk juz powinien być, oby
-
Wiec macie dobrych lekarzy..to bardzo dobrze. Ja przy pierwszej ciazy trafilam na takiego konowala ze masakra. Jak na pierwszej wizycie powiedzialam mu ze plamie to wrzasnal na mnie ze on tu nic nie widzi. Pozniej juz balam sie cokolwiek powiedziec. Mialam robione usg w 7 i 9 tyg, powiedzial tylko ze wszystko dobrze (ale nie powiedzial nic o serduszku). W 14 tygodniu inny lekarz robil mi usg i okazalo sie ze ciaza obumarla w 9 tyg..... Dobry lekarz to podstawa. Jesli widzicie ze gin sie wami intetesuje to nie ma sie czego bac.Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka ja mam sprawdzonego gina, prowadzil moja pierwsza ciaze, ciaze mojej przyjaciolki. Mega powsciagliwy czlowiek, zanim cos powie to chyba ze 100 razy przemysli. Badan zleca duzo, przy czym mowi ktore obowiazkowo a ktore zaleca, zaprosil mnie na "wycieczke" do szpitala w ktorym pracuje a w ktorym wtedy chcialam rodzic, oprowadzila mnie wtedy polozna i wszystko wytlumaczyla, powiedzial co mam ze soba zabrac itp. Takze lekarza mam naprawde super i mu ufam.
Przelozylam wizyte na 15.12 bo juz sie doczekac nie moge -
Dokładnie. Lekarz to podstawa nasz uratował dwie moje poprzednie ciąże bo nie bał się dać leków.
Niestety dla niektórych lekarzy wszystko jest normalne, a później jest za późno.
Do mojego dojeżdżamy 20 kilometrów ale nie mam odwagi zmienić.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Dagmara, ja sie przeprowadzilam i teraz mam ok. 40km, ale szpital w ktorym chce rodzic tez nie wiele blizej, a lekarzowi ufam i nie bede szukala nikogo innego
Niestety wielu lekarzy twierdzi ze tzw "naturalna selekcja" jest najlepsza, dlatego nie zapisuja lekow, z tego co wiem to luteina itp nie zaszkodza a wlasnie moga pomoc
Moj lekarz na wszelki wypadek daje leki i mowi kiedy i czy trzeba zazywac, ja w pierwszej ciazy mialam ryzyko urodzenia przed 30tc (zanik szyjki i rozwarcie), nawet do toalety mialam chodzic jak juz musze i tylko lezec, donosilam dzieki niemu (bo mnie nastraszyl ) do 39,5tc -
No wlasnie, drugi raz tych samych bledow nie popelnie. Znalazlam swietnego lekarza ale nie jest endo, wielka szkoda bo bardzo bym chciala zeby to on prowadzil ciaze ale niestety.Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017