Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Ja też jestem Mamą małego Aniołka. Nie lubię o tym ani mówić ani pisać. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, oprócz bolących piersi.
Teraz mimo ładnego przyrostu bety stresuję się bo nie mam żadnych, kompletnie żadnych objawów. Do tego niski progesteron i wysokie TSH. Tęsknie za bólem piersi. Dlatego tak bardzo rozumiem Martynę. Chyba obie zaliczamy się do grona dziewczyn, które dałyby wiele za mdłości poranne, czy metaliczny posmak w ustach.
I właśnie przez moje złe doświadczenie z pierwszą ciążą nie chciałam się wpisywać do Sierpniowych Mamusiek na listę - tylko podglądać i się asekurować. Ale widzę, że każda z nas dźwiga jakiś bagaż i podziwiam Was za odwagę i chęć cieszenia się ciążą. Dlatego też postaram się być odważna i poproszę o wpisanie na 3 sierpnia.
Pozdrawiam wszystkie dziewuszki!pigułka, Martynka30, Klaudia90, blondyna5555, Paulka123, malika89, beza_cytrynowa, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Cześć dziewczyny,
Ja też jestem Mamą małego Aniołka. Nie lubię o tym ani mówić ani pisać. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, oprócz bolących piersi.
Teraz mimo ładnego przyrostu bety stresuję się bo nie mam żadnych, kompletnie żadnych objawów. Do tego niski progesteron i wysokie TSH. Tęsknie za bólem piersi. Dlatego tak bardzo rozumiem Martynę. Chyba obie zaliczamy się do grona dziewczyn, które dałyby wiele za mdłości poranne, czy metaliczny posmak w ustach.
I właśnie przez moje złe doświadczenie z pierwszą ciążą nie chciałam się wpisywać do Sierpniowych Mamusiek na listę - tylko podglądać i się asekurować. Ale widzę, że każda z nas dźwiga jakiś bagaż i podziwiam Was za odwagę i chęć cieszenia się ciążą. Dlatego też postaram się być odważna i poproszę o wpisanie na 3 sierpnia.
Pozdrawiam wszystkie dziewuszki!
Kochana jesteś :*
Wiem, że się boisz, ja też, każdego dnia, każdej minuty, jesteśmy po to by się wspierać nawzajem
Masz i lekarza pod kontrolą tarczycę? i czy bierzesz progesteron?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Friend witamy ))
Wiecie ze od kiedy jestem tutaj na forum to jedtem po prostu spokojniejsza. Juz Wam Kochane za to dziekuje.Martynka30, pigułka, blondyna5555 lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Dostałam właśnie receptę na duphaston i od jutra zaczynam brać. Idę też dzisiaj do endokrynologa, żeby mi powiedział o ile zwiększyć dawkę Letroxu bo przyjmuje go już od dwóch miesięcy.
Miałam wątpliwości czy brać duphaston bo chciałam poczuć, że wszystkie objawy ciąży, które przyjdą są wynikiem ciąży, a nie sztucznej suplementacji. Ale utrzymanie kluseczki jest ważniejsze więc podjęłam decyzję i już dziś po wyjściu z pracy wezmę 1 tabletkę. -
Friend wrote:Dostałam właśnie receptę na duphaston i od jutra zaczynam brać. Idę też dzisiaj do endokrynologa, żeby mi powiedział o ile zwiększyć dawkę Letroxu bo przyjmuje go już od dwóch miesięcy.
Miałam wątpliwości czy brać duphaston bo chciałam poczuć, że wszystkie objawy ciąży, które przyjdą są wynikiem ciąży, a nie sztucznej suplementacji. Ale utrzymanie kluseczki jest ważniejsze więc podjęłam decyzję i już dziś po wyjściu z pracy wezmę 1 tabletkę.
Kochana nawet nie chcę słyszeć, że się zastanawiasz Bierz, ja biorę masę progesteronu, bo oprócz dupka mam luteinę dowciapnie 2x i pomimo tego nie mam mdłości...
Dobrze, że idziesz do lekarzaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Coconue wrote:Friend witamy ))
Wiecie ze od kiedy jestem tutaj na forum to jedtem po prostu spokojniejsza. Juz Wam Kochane za to dziekuje.
Kochana cieszy mnie to, że poprawiamy Ci humorMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Friend witamy
Ja również czuje jakiś wewnętrzny spokój jak piszę z Wami i Was czytam
Co ja bym bez Was zrobiła, ciesze się ze Was mam
Jakoś łatwiej jest z tym wszystkim sobie poradzić i nie oszalec, jak ma się dziewczyny o podobnych doświadczeniach, dobrze jest się czuć ze nie jestes samaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 15:58
-
Wiadomosc sprzed chwili.
Beta z 30.11 - 440 mlU/ml
24.11. - 20
26.11 - 35
Rośnie, czy nie za szybko?pigułka, Martynka30, Klaudia90, malika89 lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Spokojnych ciąż dla wszystkich! Sierpień to cudowny miesiąc na spotkanie z maluchem
2 lata temu robiłam test ciążowy i ujrzałam 2 piękne kreski, zostałam sierpniówką 2014. A teraz czekam na kwietniowy skarbpigułka, Klaudia90, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Friend wrote:Ok. Ja już jestem na duphastonie i własnie zbieram się do endo. Faceci tak nigdy nie będą wspierać i nie bedą rozumieć jak bebczki z ovu i belly
Daj znać jak na wizycieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
JUŻ JESTEM PO
Pęcherzyk jest bardzo ładny uwidoczniony na zdjęciu. Trochę za wcześnie żeby stwierdzić czy zamieszkany przez fasolkę. Ale wierzę, że tak. Lekarz potwierdził, że tarczyca zgłupiała i przepisał mi Euthyrox 25 przez 10 dni a później 50, oprócz tego Duphaston dwa razy dziennie. Przebadał mnie, zrobił cytologię, zważył, zmierzył ciśnienie i kazał przyjść za miesiąc z kompletem badań (morfologia, mocz, glukoza, tsh, toxo, wr, nawet hiv). Jestem usatysfakcjonowana wizytąMartynka30, pigułka, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Trochę się uspokoiłam bo od rana chodziłam jak nakręcona. Tylko teraz wizytę mam za miesiąc. A co jeśli pęcherzyk jest pusty? Czy jeśli zrobię bete i przyrost będzie dobry to czy będzie to oznaczało, że fasolka mieszka w pęcherzyku czy to nie ma znaczenie? Bo nie wiem jak to jest....Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017