Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dagmara wrote:A oieczarkowadla mnie tylko z makaronem:-)
Daguś tak właśnie i ja myślałam, ostatnio makaron wchodzi mi w sporych ilościachMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
ja już zadzwoniłam do męża żeby mi kupił kebaba po drodze. Kolega powiedział mu, że będzie tego żałował bo pójdzie mi w pośladki. Ale udało mi się wmówić że kebaby idą w cycki:P Jejejej będzie wyżerka:D
Martynka30, Klaudia90 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka hahaha jaj w cycki to nawet dwa kupi;)
Na ból głowy polecam wypić duszkiem szklankę letniej wody. W większości przypadków ból głowy jest oznaką odwodnienia organizmu i wystarczy wypić wodę odczekać z 10-15 minut i powinno być ok.
Ja nie mam zachcianek jeszcze;) w pierwszej ciąży o tej porze pochłaniała 2kg mandarynek na raz:) teraz na ta chwilę jest spokój. Co do kawy to wolę sobie odpuścić, przecież te 9mc bez kawki wytrzymam:) ale słodkiego noł łej nie dam rady odstawić -
To ja niestety popsuje dzień dobrych wiadomości. Odebrałam dzisian bete i dwa dni temu była 918 a teraz 2440, ale niestety progesteron mi spadł aż do 11,25 biorę dupka od dzisiaj i mam nadzieję źe pomoże. Nie rozumiem dlaczego ten progesteron jest taki niski...
-
Serdecznie witam nowe sierpniówki
Cieszę się z udanych wizyt i z przyrostów.
Mnie pobolewają pachwiny / jajniki... Podobno to normalne we wczesnej ciąży...sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Friend będzie dobrze, zobaczysz beta pięknie rośnie a to ważne, weźmiesz wspomagacze na progesteron i będzie ok.
Ja nie pije kawy, oczywiście przed ciążą piłam ale teraz wole zamiast kawy wypić herbatkę owocowa
Co do słodyczy to przed ciążą byłam takim łasuchem ze potrafiłam w 2-3 dni zjeść cały słoik Nutelli na sucho łyżeczką słoik 600 gram
Teraz wogole nie jem słodyczy, nie ciągnie mnie do nich i bardzo się cieszę
Dzisiaj u mnie też była pomidorowa z makaronem bo z ryżem jakoś nie lubię.
Na kolacje zrobiłam sobie kanapki plus wędzona makrela
Jestem juz po zastrzyku dzisiaj było lepiej niż wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:10
sylwiaśta159, Friend lubią tę wiadomość
-
Ja wlaśnie tej kaey inki nie piłam, muszę sobie kupić i się przekonać... Powiedzicie mi jeszcze jedno odnośnie hcg, zrobilam je dzisiaj a lekarka nastepne kazała dopiero za tydzien. Wydawało mi się ze w mniejszym odstępie czasowym powinnam zrobić następne... a progesteronu wogóle nie kazała mi robic...
-
Hehehe i przyszedł temat jedzenia Dziewczyny, ja mam wrażenie, że cały czas mogłabym coś jeść Muszę się jakoś opanować, ale ciężko z tym
Zrobiłam dzisiaj pierwszą betę - 690,6. W środę powtórka. Kurcze nooo już nie mogę się doczekać
Malika - mnie też pobolewają. Szczególnie lewy. Mam wrażenie, że tam Dzidziulek się usadowiłmalika89 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
nick nieaktualnyMnie pachwiny tez bola, jajniki czasem kluja i w podbrzuszu tez.
Progesteron wydziela sie pulsacyjnie, wiec teraz moglas byc akurat przed wyrzutem progesteronu do organizmu stad nizszy wynik, nir martw sie. Nie rob wiecej bety, teraz czekaj na pecherzyk progesteronu tez nie bo jak widzisz nie ma to sensu i pamietaj duphaston to sztuczny progesteron: jego wartosc nie wychodzi w badaniu jak np przy braniu luteiny ale mimo tego spelnia on swoje zadanieFriend lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaa91 wrote:Ja wlaśnie tej kaey inki nie piłam, muszę sobie kupić i się przekonać... Powiedzicie mi jeszcze jedno odnośnie hcg, zrobilam je dzisiaj a lekarka nastepne kazała dopiero za tydzien. Wydawało mi się ze w mniejszym odstępie czasowym powinnam zrobić następne... a progesteronu wogóle nie kazała mi robic...
-
Pozwolicie że i ja się do Was przyłącze?
za mną 17 cykli starań, tarczyca wyregulowana już jakiś czas temu, reszta ok, w końcu najprawdopodobniej po HSG się udało
W piątek testowałam i zobaczyłam bladziocha, beta wyszła 63,47
Wynik bety z dzisiaj po 72h to juz 350
Tylko jestem w kropce bo wszelkie internetowe kalkulatory pokazą termin porodu na 7 sierpnia, natomiast BBF wyliczyło mi 5 + 1 tc i termin porodu na 20 sierpnia - możliwe to czy coś źle wypełniam? -
Hahaha jakie ogromniaste zdjęcie wyszło mi w podpisie:)
Dzisiejsza fotka z wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:30
sylwiaśta159, Klaudia90, malika89, blondyna5555, Lulu83, Friend lubią tę wiadomość
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualny
-
Najpierw wstawiłam do galerii naszego forum, kliknęłam prawym skopiuj adres url. Wstawiłam w podpis cały adres URL a na początku . Ale wstawiło się bardzo duże jako podpis. więc wywaliłam a wstawiłam w treść wpisu.
Pierwszy raz coś takiego robiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:38
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017