Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze to ja już 3,5 na +
UPS
No nic bede się odchudzać potem...
Dziś kupiłam kilka ciuszków na allegro, znów za małe pieniądze
najfajniejsze jest:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c94fb9c3f5be.jpg
rozmiar 68, malutki, będzie zaraz po porodzie dobry
Oglądałam też wózki, i moje typy to:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d962423f8d3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b28826375d70.jpg
za głęboką gondole zapłacę ok 500zł
za spacerówkę około 230zł
dokupię jeszcze fotelik za około 120zł
w sumie będzie 850zł, rzeczy nowe
Niestety mój budżet jest mocno ograniczony a zależy mi na głębokim wózku do domu, bede w nim huśtać dziecko, kupuje na paskach koniecznie bo taki miałam dla córki i sprawdził się do 18mieś w domu, niestety rozpadł się już ze starości - babcia bedzie mi dziecko wozić i huśtać (nosić nie da rady z racji wieku i cukrzycy)
Potem spacerówka od ok roku się przyda - lekka, poręczna, szybko składana, mam wozek po córce typu 2w1 i jest beznadziejny, nieporęczny, stary, nie "huśta się", nie chce już takiego, najwyzej u babci na dole bede go mieć.
Mi te 500zł na drugie dziecko się bardzo przyda, ale gdyby go nie było to też bym miała 2 dziecko, starałam się 5 lat o nie, wiec wiadomo, że na nic nie liczyłam!
ale I JA I MĄŻ ZARABIAMY NAJNIŻSZE KRAJOWE, panuje u nas bezrobocie, zwłaszcza w moim kierunku bez znajomości i szczęścia się nie załapię (nauczyciel nauczania początkowego i wychowania przedszkolnego z 3 stopniem awansu - na 4 możliwe i 10letnim doświadczeniem)dlatego pracuję w szkołach lub przedszkolach społecznych w innym wymiarze godzin i za inną pensję niestety, szukam i co rok składam nawet po 20 podań, ale ciężko się załapać, 3 lata dojeżdzałam po 80km dziennie - masakra.
Oczywiste, że te 500zł można było inaczej ulokować/zorganizować, ale tak jest i nie zmienimy tego tak łatwo, wiec trzeba brać co dadzą.
Nigdy od państwa nic nie brałam, nie licząc zasiłku dla bezrobotnych (umowy mamy po 10 miesięcy w pracy - bez wakacji) nie korzystałam z MOPS, nie miałam becikowego na córkę, nic a NIC!
Wiec może tym razem się załapię
sabanek, celia, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczko, ja zamierzam kupic ten sam wozek tylko w groszki, tez podoba mi sie to ze jest na paskach i lekki
no i cena bo u nas niestety kolorowo nie jest a fotelik mam po synku i spacerowke ktora jeszcze uzywa wiec 3w1 mi sie nie oplaca kupowac.
-
Paulka123 wrote:U mnie waga nadaj stoi. 57 i ani drgnie. Ale brzuszek rosnie. Dzidzia rosnie
najwazniejsze.
Kochana u mnie ta sama waga, zobaczymy co nam w sierpniu pokaże -
aniab91 wrote:Truskaweczko, ja zamierzam kupic ten sam wozek tylko w groszki, tez podoba mi sie to ze jest na paskach i lekki
no i cena bo u nas niestety kolorowo nie jest a fotelik mam po synku i spacerowke ktora jeszcze uzywa wiec 3w1 mi sie nie oplaca kupowac.
ja go nawet za 399zł znalazłam, ale cięższy, a ten lżejszy ok 460zł z wysyłką:
http://allegro.pl/polski-wozek-gleboki-na-paskach-aluminium-8-kg-new-i5121984303.html
ale wiadomo ceny się zmieniają, wiec wole liczyć te 850 a zapłacić nawet 750 -
Rudi88 wrote:dziewczyny ja nie wiem jak dam rade leżeć, bo tydzień mam leżeć intensywnie, potem już mogę troszkę sie ruszac, a mnie już dzisiaj dupa od leżenia boli blehhhh
Przez to leżenie to ze 100kg przytyje
Przyzwyczaisz się, ja już 2 miesiące leżę, tylko siku umyć się i do lekarzy wstaje i jakoś daje radęnajważniejsze to mieć jakieś zajęcie tablet książka krzyżówki i tak mija dzień za dniem
a i przez to leżenie to w pierwszym trymestrze 3 kg schudłam
dopiero teraz zaczynam przybierać ale na razie tylko 0,5 kg w 2 tygodnie
dasz radę
-
Aaaaaaaaaaaaaa czuje mocne pukniecia!!! Ale czaaaad. Jakis czas temu czulam tylko przelewanie, bulgotanie ale takie ze nawet nie bylam pewna czy to juz. Pozniej z tydzien nie czulam nic i juz troche zaczelam schizowac ze cos jest nie tak. Az tu nagle.czuc! Polozylam reke na brzuchu i czuc na dloni!!!
pigułka, Kajka86, Ninka0111, malika89, Penelope30, Rudi88, SyHa85, Nelk, Ania_1986, oLena31, Agusienka1985, Dagmara, Friend, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Friend wrote:Domi to zawsze raźniej z kimś wizytować. Ja niestety mam wieczorem, tak żeby i Mąż mógł uczestniczyć
No pewnie:) ja mam na 15.00. No z mezem to zawsze fajnie isc:) u mnie maz i corka na kazda wizyte ida ze mna, sami jiz sie nie umieja doczekac kolejnego usg:)))Friend lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
malika89 wrote:Rudi, cieszę się, że wszystko ok. Leż i odpoczywaj.
Ja odpoczywam po pysznym, niezdrowym obiedzie z Mc
Powiedzcie mi, chyba któraś z Was pisała, ale skleroza nie boli... Czy my możemy używać na gardło Tantum Verde w sprayu? -
nick nieaktualny
-
Ninka0111 wrote:Dziewczyny moze wiecie od czego moze krecic mi sie w glowie bo np jak szybko wstane itd to rozumiem ale caly dzien jak bym z karuzeli zeszla
Glukoze mialam 101 wiec niezle chyba jutro pojde do lekarza...
ten cukier miałaś na czczo taki?