Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
_cherryLady wrote:dla mnie to całe 500+ to jest nieporozumienie. Bo o ile rozumiem wsparcie dla rodzin, które uczciwie pracują, ale po prostu nie starcza na życie tak nie rozumiem, dlaczego ktoś kto zarabia 50 000 zł/mc mając dwoje dziei też te pieniadze dostanie? CZY W TYM KRAJU EJST COS KUZWA NORMALNE?!
Co do 1000 zł... nie myślałyscie o założeniu jakieś DG chocby sprzedaż ciuszków przez neta? Jja sobie taką założę... opłacę z 7 tys zusu a potem będę dostawała ok 2500 zł co mc... przez rok...
To już ponoć tak nie działa, że zapłacisz ileś tam zusu i dostaniesz bo teraz biorą pod uwagę ostatnie 12 miesięcy
Też nad tym myślałam ale to już nie funkcjonuje bo było właśnie tak wykorzystywaneLuteina 100mg x 2
-
_cherryLady wrote:no księgowa proponowała nam to teraz w piątek, bo mój właśnie pytał co i jak zrobić. No chyba się orientuje w temacie
Moja teściowa również jest księgową i dzwoniła gdzieś do urzędu oraz czytała również na ten temat i właśnie teraz biorą pod uwagę te 12 miesięcy, funkcjonuje to bodajże jakoś od wakacji. Bo też tak chciałam zrobić ale niestety nie opłaca się nawet jak zapłacisz grube pieniądze za ZUS to dostaniesz marne grosze. Moja koleżanka w ciąży, która jest fryzjerką i ma swoją DG również tak chciała zrobić i też jej powiedziano, że przepisy się zmieniły
EDIT: doczytałam ten cytat co wklejałaś, będę dzwoniła do ZUSU albo teściowa bo sami mówili, że już to tak nie funkcjonuje, że można zapłacić za kilka miesięcy większy ZUS bo teraz biorą całe 12 miesięcy.
Z drugiej strony teraz te kontrole wszystkie..moja koleżanka była na zwolnieniu w czasie ciąży ale nie musiała leżeć. Była na zakupach w spożywczaku jak przyszły do niej panie i potem miała problemy z nimi...
Ja miałam swoją DG ale zamknęłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:10
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyNo wiec ja juz po
Na poczatku jest rozgrzewka, potem duzo cwiczen na biodra, uda i lydki poprzerywanych odpoczynkiem. Potwm cwiczenia na ramiona i barki z malymi ciezarkami, potem rozciaganie i koniec.
Dziewczyn bylo w sumie 7, w bardzo roznie zaawansowanych ciazach (moj brzuch najmniejszy).
Zajecia trwaja godzine i sa naprawde niezlym wyciskiem
Ja sie troche umeczylam chociaz sa naprawde dobrze dobrane te wygibasy.
Bede chodzic na pewno bo bylo fajnie, wiec polecam warszawskim ciezarowkom.
Honoruja multisporta i jeszcze jakas karte wiec u mnie bez kasy to sie odbywacelia lubi tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:O nie powyżej 4 tyg to już nie na moje siły, chyba że sobie ktoś dobrze radzi z detektorem. A tak nic człowiek nie wie, ruchów jeszcze nie czuję, tylko czekanie.
Nie wie ale wierzyja usg mislam 26.01 a teraz 14.03- 7tyg. Na wizycie bylsm ale tylko detektor szedl w ruch. Wlasnego nie mam detektora, ruchow tez nie czuje. Ale czuje ze jest dobrze
NIE MA INNEGO WYJŚCIA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:36
pigułka, Kajka86, Friend, oLena31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Rudi, cieszę się, że wszystko ok. Leż i odpoczywaj.
Ja odpoczywam po pysznym, niezdrowym obiedzie z Mc
Powiedzcie mi, chyba któraś z Was pisała, ale skleroza nie boli... Czy my możemy używać na gardło Tantum Verde w sprayu?Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Rudi, cieszę się, że wszystko ok. Leż i odpoczywaj.
Powiedzcie mi, chyba któraś z Was pisała, ale skleroza nie boli... Czy my możemy używać na gardło Tantum Verde w sprayu?
Ja o to pytalam i dostalam zgode na Tantum w sprayu.[/url]
-
Penelope30 wrote:Świra dostaje, wizyta dopiero za 17 dni, fajnie że kilka nas będzie wizytować 9 marca. Usg co 4 tyg jest stanowczo za rzadko, muszę pogadać z doktorem że chcę przychodzić co 3. Trudno że będzie drożej ale te czekanie jest straszne.
Ja mam 10 marca, już nie mogę się doczekać i oczywiście stresik jest...ja bym mogła co tydzień sprawdzać co tam o maluchaPenelope30 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Friend wrote:Ja mam wizyty co 4 tygodnie, i nie na każdej robimy usg. Najbliższe dopiero 15 marca i będzie to połówkowe.. strach się bać
Ja tez mam wizyte 15 marca:)) i tez standardowo co 4 tygodnie..Friend, Kw14tuszek lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Hej
Co do wizyt, to miałam w zeszłą środę. Niestety niczego się nie dowiedziałam, oprócz tego, że ciąża odpowiada wielkością dacie zatrzymania miesiączki, główka poprawnej wielkości, organy dzidziolka również. Płci nie chiał doktor powiedzieć, bo mówił, że dochodzi do wielu pomyłek i miał już nieprzyjemności z kobietami awanturującymi się
Powiedział, że powie jak pokaże na połówkowym, które mam 16 marca, więc trzy tygodnie jeszcze muszę poczekać.
Brzuszek rośnie, chyba z dnia na dzień coraz więcej. Dzisiaj się ważyłam i od dwóch tygodni 1kg na plus, co tydzień 0,5 kg. Mam nadzieję, że głównie wynika to z wizyty kuzynki, bo wtedy bardziej regularinie i mniej zdrowo jadłam04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
malika89 wrote:Rudi, cieszę się, że wszystko ok. Leż i odpoczywaj.
Powiedzcie mi, chyba któraś z Was pisała, ale skleroza nie boli... Czy my możemy używać na gardło Tantum Verde w sprayu? -
Ja w lipcu 2015 ważyłam 59kg. Po poronieniu dobiłam do 60 kg i tak się trzymałam. Na wadze wahało się 60/61kg. Teraz jest 62,5 kg i powolutku rośnie. Fakt, że w styczniu złapała mnie trzedniowa jelitówka i wtedy zgubiłam przez 3 dni 1 kg. Gdyby nie ten incydent teraz pewnie byłoby ponad 63kg
celia lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
dziewczyny ja nie wiem jak dam rade leżeć, bo tydzień mam leżeć intensywnie, potem już mogę troszkę sie ruszac, a mnie już dzisiaj dupa od leżenia boli blehhhh
Przez to leżenie to ze 100kg przytyje