X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    A ja się tu trochę nie zgodzę. W pierwszej ciąży też się nasłuchałam że się organizm uzależni i się wystraszyłam i cudowałam z dietą, kefirami, otrębami, suszonymi śliwkami, siemieniem lnianym, wodą z cytryną, wodą spod kiszonej kapusty i wszystkim o czym przeczytałam że może pomóc...
    Nie słuchałam gina który radził czopki lub laktulozę.
    Jak już nic nie przynosiło efektu i zaczęłam coś w końcu brać, to i tak było za późno - wylądowałam u proktologa na operacji w trybie pilnym, nikomu nie życzę. Akurat na mojej szyjce się to nie odbiło, ale też było nieciekawie.

Nawet proktolog powiedział że w ciąży można mieć tak uciśnięte jelita, bo tak się macica ułoży że żadna dieta nie pomoże.

A po porodzie odstawiłam leki i mój organizm sam wrócił do wcześniejszej kondycji. Normalnie chodziłam do wc jak dawniej. Ale za to inne problemy pozostały.

Nie podoba mi się takie straszenie co będzie jak będę miała 70 lat, bo nawet nie wiem czy dożyję, ja polecam jednak zadbać o swoją d**ę i komfort tu i teraz :)
    Dlatego napisałam, że ciąża to inna historia, bo organizm podlega zmianom (i że jak jest podstawa, to trzeba brać), ale napisałam to dlatego, bo potem po ciąży ktoś znowu będzie miał zaparcia i pomyśli, że ktoś kiedyś nawet w ciąży mówił, że te czopki są w 100% bezpieczne, a tak nie jest. Są w 100% bezpieczne dla dziecka, ale można ich używać doraźnie, a nie cały czas. O wiele lepszą opcją jest lactuloza, którą polecał Ci Twój lekarz. A to nie jest straszenie, tylko moje doświadczenie, bo codziennie mam do czynienia z ludźmi uzależnionymi od różnych leków przeczyszczających, więc to nie jest takie rzadkie zjawisko.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wypaplalam. Gin nie robil mi usg wiec plec poznam za mies. Szkoda.... ale najwazniejsze ze serduszko bije, ciaza prawidlowo sie rozwija. I jest ok :-)

pigułka, SyHa85, kaarolaa, Friend, oLena31, JRY1984, Kw14tuszek, Dominique88 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No i wypaplalam. Gin nie robil mi usg wiec plec poznam za mies. Szkoda.... ale najwazniejsze ze serduszko bije, ciaza prawidlowo sie rozwija. I jest ok :-)
    Ważne, że dzidzia zdrowa :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy29 wrote:
    a ja jak kat..wracam do tematu, opinie mile widziane!
    http://www.3kropki.pl/p/chicco-lozeczko-dostawne-next-2-me-denim.html

Wygląda super :-) Nie wiedziałam nawet,że takie cuda istnieją.

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy fajnie to wygląda tylko ciekawe jak na żywo, trzeba by dotknąć żeby ocenić na ile to jest stabilne i wytrzymałe, ale chyba za taką cenę powinno być, i czy nie jest za trudno odstawiać i przerabiać na całe bo w ciągu dnia trzeba będzie. Ja już rozmyślam czy nie kupić dwóch. dostawki na noc i kołyski na dzień. Wiklinowe i plecione kosze Mojżesza też mi się bardzo podobają.

Paulka nie martw się jeszcze i my się doczekamy, a do połówkowych to w sumie każda płeć jest ze znakiem zapytana jeszcze.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawialismy nad takim rozwiązaniem, ale mam za mało miejsca między łóżkiem a ścianą.

A powiedzie mi czy dużo solicie teraz? Ja zawsze dużo solilam i slodzialam, ale teraz to sama widzę, że z solą przeginam. Najlepiej do Wieliczki bym się wyprowadziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:41

amanina lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm wiecie co ..z tego co kojarze to dużo łózeczek ma już opcje "opuszczania" jednej ścianki tak, że można przystawić je do łóżka.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sporo kosztuje jak na tylko 6 miesięcy użytkowania..

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainwestowałam dzisiaj w Bio Oil - ciekawa jestem efektu :-) Któraś z Was stosuje?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Zainwestowałam dzisiaj w Bio Oil - ciekawa jestem efektu :-) Któraś z Was stosuje?

Zawiera wysoko w składzie parafinę( zapychał mnie )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:41

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam malo miejsca w sypialni. Na poczatku bede miala wiklinowa kolyske na kolkach, pozyczy mi kolezanka ktorej maluszek teraz bedzie mial 6 miesiecy wiec juz ostatnie dzionki w niej lezy. To ze jest na kolkach to super sprawa, moja kolezanka ciagle z ta kolyska wedruje po mieszkaniu, zalezy w ktorym pokoju czy kuchni jest, to sobie jezdzi z kolyska to tu to tam. Pozniej planuje kupic lozeczko, sypialnie mam naprawde mala i jak mierzylam to miedzy lozkiem a sciana zostaje 70 cm na szerokosc wiec spoko bo standardowe lozeczka maja 60x120. Ufff zmiesci sie:)
    Problem bede miec gdzie pomiescic ubranka dla maluszka w sypialni. Czy pomyslec o jakies wiszacej sciennej szafce hmmm no bo do postawienia komody juz nie mam miejsca :( Moze znacie lub widzialyscie cos fajnego, co mogloby sluzyc na ubranka dla maluszka w sypilani gdzie nie ma moejsca na komode?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:49

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi dostawianymi łóżeczkami jest tylko jeden problem, że nie do każdego łóżka (tego dorosłego) się nadają. Trzeba sobie ponoć to wcześniej dokładnie rozmierzyć, czy spasuje.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy kołyskę w której dziecko śpi do 4-5 miesiąca. coś takiego:

http://s3emagst.akamaized.net/products/1156/1155194/images/res_762a39444c554a2f0ff3185e18458e4b_350x350c_1oe.jpg

a w dzień śpi w swoim pokoju w normalnym łóżeczku.

Penelope30 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• MiMK Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Cześć dziewczynki,

I ja dzisiaj zostałam w domu. Jestem okropnie przemęczona. Boli mnie kręgosłup od siedzenia przy kompie w pracy, do tego bole głowy. Drugą noc nie mogłam spać. Zastanawiam się czy lekarz z Lux Medu da mi L4 bo mój to nie przyjmuje teraz ;/ Jakieś rady jak uzyskać zwolnienie?

Syha, ja też mam cerę naczynkowa i nic mi nie pomaga. Cała twarz czerwona i wrażliwa na wszystko ;/

Wcześniej używałam kremów Nuxe, ale teraz i one mnie podrażniają.
    Mi na pierwsze 2 tyg wystawiła rodzinna na "przeziębienie " i zmęczenie, a od lekarza dłuższe wezmę dopiero jutro ;)
    Rodzinna napisała w odpowiednim miejscu B to znak o ciąży i wtedy jest normalnir ciążowe płatne 100%

Friend lubi tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

ja stosuje. Wczoraj w hebe wyłapałam promocje i za 3 opakowania 60ml zapłaciłam tylko co za 1 120ml

Friend lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które z Was maja jutro wizyty? Tez jesteście takie poirytowane? Boje sie, ze sie pokłócę z mężem dzisiaj o byle co :( Z każda wizyta coraz bardziej sie boje, im pózniej sie człowiek dowie, ze coś nie tak, tym gorzej....

relganliumoc9u3n.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    my mamy kołyskę w której dziecko śpi do 4-5 miesiąca. coś takiego:

http://s3emagst.akamaized.net/products/1156/1155194/images/res_762a39444c554a2f0ff3185e18458e4b_350x350c_1oe.jpg

a w dzień śpi w swoim pokoju w normalnym łóżeczku.

My też na początek będziemy mieć kołyskę w sypialni na kółkach :-) w pokoiku maluszka stanie lozeczko komoda i szafa ( już jest )

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ja tez mam malo miejsca w sypialni. Na poczatku bede miala wiklinowa kolyske na kolkach, pozyczy mi kolezanka ktorej maluszek teraz bedzie mial 6 miesiecy wiec juz ostatnie dzionki w niej lezy. To ze jest na kolkach to super sprawa, moja kolezanka ciagle z ta kolyska wedruje po mieszkaniu, zalezy w ktorym pokoju czy kuchni jest, to sobie jezdzi z kolyska to tu to tam. Pozniej planuje kupic lozeczko, sypialnie mam naprawde mala i jak mierzylam to miedzy lozkiem a sciana zostaje 70 cm na szerokosc wiec spoko bo standardowe lozeczka maja 60x120. Ufff zmiesci sie:)
    Problem bede miec gdzie pomiescic ubranka dla maluszka w sypialni. Czy pomyslec o jakies wiszacej sciennej szafce hmmm no bo do postawienia komody juz nie mam miejsca :( Moze znacie lub widzialyscie cos fajnego, co mogloby sluzyc na ubranka dla maluszka w sypilani gdzie nie ma moejsca na komode?

Moja siostra zrobiła wisząca szafkę nad sypialnianym łóżkiem. Całkiem sporo rzeczy tam zmieściła.

Domi793 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Dziewczyny, które z Was maja jutro wizyty? Tez jesteście takie poirytowane? Boje sie, ze sie pokłócę z mężem dzisiaj o byle co :( Z każda wizyta coraz bardziej sie boje, im pózniej sie człowiek dowie, ze coś nie tak, tym gorzej....
    Ja jestem wk***na jak nigdy. Ale to chyba kwestia hormonów, a nie jutrzejszej wizyty. Jakiś słabszy okres po prostu. Albo jestem wściekła, albo chce mi się ryczeć :/

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu pierwszy raz w ciąży mnie glowa boli :-/ fuj zaraz eksploduje :-(

A co do spania maluszka to ja, wyrodna matka, obstaje przy łózeczku w jego pokoju i elektrycznej niani i nic nie kupuje w stylu kołyski itp. Ewentualnie zostaje wozek. No ale zycie zweryfikuje pewnie moj plan hehe.

Sliczne te Wasze kołyski :-) a pomysl z polka nad lozeczkiem - bomba przy malych pokoikach!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ