Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo Em wrote:A ja się tu trochę nie zgodzę. W pierwszej ciąży też się nasłuchałam że się organizm uzależni i się wystraszyłam i cudowałam z dietą, kefirami, otrębami, suszonymi śliwkami, siemieniem lnianym, wodą z cytryną, wodą spod kiszonej kapusty i wszystkim o czym przeczytałam że może pomóc...
Nie słuchałam gina który radził czopki lub laktulozę.
Jak już nic nie przynosiło efektu i zaczęłam coś w końcu brać, to i tak było za późno - wylądowałam u proktologa na operacji w trybie pilnym, nikomu nie życzę. Akurat na mojej szyjce się to nie odbiło, ale też było nieciekawie.
Nawet proktolog powiedział że w ciąży można mieć tak uciśnięte jelita, bo tak się macica ułoży że żadna dieta nie pomoże.
A po porodzie odstawiłam leki i mój organizm sam wrócił do wcześniejszej kondycji. Normalnie chodziłam do wc jak dawniej. Ale za to inne problemy pozostały.
Nie podoba mi się takie straszenie co będzie jak będę miała 70 lat, bo nawet nie wiem czy dożyję, ja polecam jednak zadbać o swoją d**ę i komfort tu i teraz -
No i wypaplalam. Gin nie robil mi usg wiec plec poznam za mies. Szkoda.... ale najwazniejsze ze serduszko bije, ciaza prawidlowo sie rozwija. I jest ok
pigułka, SyHa85, kaarolaa, Friend, oLena31, JRY1984, Kw14tuszek, Dominique88 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
snoopy29 wrote:a ja jak kat..wracam do tematu, opinie mile widziane!
http://www.3kropki.pl/p/chicco-lozeczko-dostawne-next-2-me-denim.html
Wygląda superNie wiedziałam nawet,że takie cuda istnieją.
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
Snoopy fajnie to wygląda tylko ciekawe jak na żywo, trzeba by dotknąć żeby ocenić na ile to jest stabilne i wytrzymałe, ale chyba za taką cenę powinno być, i czy nie jest za trudno odstawiać i przerabiać na całe bo w ciągu dnia trzeba będzie. Ja już rozmyślam czy nie kupić dwóch. dostawki na noc i kołyski na dzień. Wiklinowe i plecione kosze Mojżesza też mi się bardzo podobają.
Paulka nie martw się jeszcze i my się doczekamy, a do połówkowych to w sumie każda płeć jest ze znakiem zapytana jeszcze. -
Też się zastanawialismy nad takim rozwiązaniem, ale mam za mało miejsca między łóżkiem a ścianą.
A powiedzie mi czy dużo solicie teraz? Ja zawsze dużo solilam i slodzialam, ale teraz to sama widzę, że z solą przeginam. Najlepiej do Wieliczki bym się wyprowadziła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:41
amanina lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Zainwestowałam dzisiaj w Bio Oil - ciekawa jestem efektu
Któraś z Was stosuje?
Zawiera wysoko w składzie parafinę( zapychał mnie )Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:41
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja tez mam malo miejsca w sypialni. Na poczatku bede miala wiklinowa kolyske na kolkach, pozyczy mi kolezanka ktorej maluszek teraz bedzie mial 6 miesiecy wiec juz ostatnie dzionki w niej lezy. To ze jest na kolkach to super sprawa, moja kolezanka ciagle z ta kolyska wedruje po mieszkaniu, zalezy w ktorym pokoju czy kuchni jest, to sobie jezdzi z kolyska to tu to tam. Pozniej planuje kupic lozeczko, sypialnie mam naprawde mala i jak mierzylam to miedzy lozkiem a sciana zostaje 70 cm na szerokosc wiec spoko bo standardowe lozeczka maja 60x120. Ufff zmiesci sie:)
Problem bede miec gdzie pomiescic ubranka dla maluszka w sypialni. Czy pomyslec o jakies wiszacej sciennej szafce hmmm no bo do postawienia komody juz nie mam miejscaMoze znacie lub widzialyscie cos fajnego, co mogloby sluzyc na ubranka dla maluszka w sypilani gdzie nie ma moejsca na komode?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 16:49
Asiasia lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
my mamy kołyskę w której dziecko śpi do 4-5 miesiąca. coś takiego:
http://s3emagst.akamaized.net/products/1156/1155194/images/res_762a39444c554a2f0ff3185e18458e4b_350x350c_1oe.jpg
a w dzień śpi w swoim pokoju w normalnym łóżeczku.
Penelope30 lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Friend wrote:Cześć dziewczynki,
I ja dzisiaj zostałam w domu. Jestem okropnie przemęczona. Boli mnie kręgosłup od siedzenia przy kompie w pracy, do tego bole głowy. Drugą noc nie mogłam spać. Zastanawiam się czy lekarz z Lux Medu da mi L4 bo mój to nie przyjmuje teraz ;/ Jakieś rady jak uzyskać zwolnienie?
Syha, ja też mam cerę naczynkowa i nic mi nie pomaga. Cała twarz czerwona i wrażliwa na wszystko ;/
Wcześniej używałam kremów Nuxe, ale teraz i one mnie podrażniają.
Rodzinna napisała w odpowiednim miejscu B to znak o ciąży i wtedy jest normalnir ciążowe płatne 100%Friend lubi tę wiadomość
-
Friend wrote:Zainwestowałam dzisiaj w Bio Oil - ciekawa jestem efektu
Któraś z Was stosuje?
ja stosuje. Wczoraj w hebe wyłapałam promocje i za 3 opakowania 60ml zapłaciłam tylko co za 1 120mlFriend lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Dagmara wrote:my mamy kołyskę w której dziecko śpi do 4-5 miesiąca. coś takiego:
http://s3emagst.akamaized.net/products/1156/1155194/images/res_762a39444c554a2f0ff3185e18458e4b_350x350c_1oe.jpg
a w dzień śpi w swoim pokoju w normalnym łóżeczku.
My też na początek będziemy mieć kołyskę w sypialni na kółkachw pokoiku maluszka stanie lozeczko komoda i szafa ( już jest )
-
Domi793 wrote:Ja tez mam malo miejsca w sypialni. Na poczatku bede miala wiklinowa kolyske na kolkach, pozyczy mi kolezanka ktorej maluszek teraz bedzie mial 6 miesiecy wiec juz ostatnie dzionki w niej lezy. To ze jest na kolkach to super sprawa, moja kolezanka ciagle z ta kolyska wedruje po mieszkaniu, zalezy w ktorym pokoju czy kuchni jest, to sobie jezdzi z kolyska to tu to tam. Pozniej planuje kupic lozeczko, sypialnie mam naprawde mala i jak mierzylam to miedzy lozkiem a sciana zostaje 70 cm na szerokosc wiec spoko bo standardowe lozeczka maja 60x120. Ufff zmiesci sie:)
Problem bede miec gdzie pomiescic ubranka dla maluszka w sypialni. Czy pomyslec o jakies wiszacej sciennej szafce hmmm no bo do postawienia komody juz nie mam miejscaMoze znacie lub widzialyscie cos fajnego, co mogloby sluzyc na ubranka dla maluszka w sypilani gdzie nie ma moejsca na komode?
Moja siostra zrobiła wisząca szafkę nad sypialnianym łóżkiem. Całkiem sporo rzeczy tam zmieściła.Domi793 lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Dziewczyny, które z Was maja jutro wizyty? Tez jesteście takie poirytowane? Boje sie, ze sie pokłócę z mężem dzisiaj o byle co
Z każda wizyta coraz bardziej sie boje, im pózniej sie człowiek dowie, ze coś nie tak, tym gorzej....
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Jezu pierwszy raz w ciąży mnie glowa boli
fuj zaraz eksploduje
A co do spania maluszka to ja, wyrodna matka, obstaje przy łózeczku w jego pokoju i elektrycznej niani i nic nie kupuje w stylu kołyski itp. Ewentualnie zostaje wozek. No ale zycie zweryfikuje pewnie moj plan hehe.
Sliczne te Wasze kołyskia pomysl z polka nad lozeczkiem - bomba przy malych pokoikach!
[/url]