Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj mi lekarz powiedział, że jak się bierze luteinę i/lub duphaston to brzuch może nie boleć, bo macica jest rozluźniona. Mnie tez nie boli, a Fasola rośnie, bo beta na to wskazuje
s1985, JRY1984 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Dziewczyny wczoraj mi lekarz powiedział, że jak się bierze luteinę i/lub duphaston to brzuch może nie boleć, bo macica jest rozluźniona. Mnie tez nie boli, a Fasola rośnie, bo beta na to wskazuje
To zależy jak się jest wrażliwym na ból, ja biorę i luteinę i duphston, a brzuch często boli, także to zależy od organizmu.opóźniona, s1985 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Dziewczyny wczoraj mi lekarz powiedział, że jak się bierze luteinę i/lub duphaston to brzuch może nie boleć, bo macica jest rozluźniona. Mnie tez nie boli, a Fasola rośnie, bo beta na to wskazuje
-
Coconue wrote:Bardzo mocno trzymam kciuki za Wasze wizyty i liczę na mnóstwo zdjęć z serduszkami.
Wątpię, żeby u mnie było już widać. Chyba jeszcze za wcześnie
Mam jednak nadzieję, że bąbel jest już tam, gdzie powinien byćCoconue lubi tę wiadomość
-
Będzie dobrze, czekamy na super wieści!
A mnie dzisiaj wzięło na wspominki... Rok temu byłby mój termin porodu, gdyby malutka nie chciała wyjść wcześnieji się tak zastanawiam jak to będzie tym razem.. Nie mam na nic siły i ochoty, a jeszcze zanim dowiedziałam się o ciąży zapisałam się na kurs weekendowy.. Powinnam się uczyć, a nie mam kompletnie weny, ani siły, nie mówiąc o tym, że po południu padam na ryj..
ehh
Ja kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, jeszcze tyyyyle czasu... Wtedy dopiero dostanę skierowanie na jakieś badania, no i powoli zaczynam myśleć nad prenatalnymi.. Choć w pierwszej ciąży nie robiłam i się zastanawiam.
U nas na szczęście konfliktu nie ma, co więcej teoretycznie M mógłby być dla mnie dawcą, bo oboje mamy B Rh+ -
kaarolaa wrote:a ja nic nie czuje, ale to raczej dobry objaw...no i tym bardziej ze faszeruje sie progesteronem...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
U mnie największy problem to bezsenność i mdłości które męczą. W nocy przewracam się z boku na bok i spać nie mogę a dopiero rano jak mam wstać jest ciężko bo wtedy bym pospala
staram się jeść, wmuszac się do jedzenia ale jest ciężko, bo nadal brak apetytu. Rano jem mandarynki ale niewiele mi pomagają. Jutro wizytuje, już nie mogę się doczekać
chce usłyszeć serduszko mojego maleństwa
-
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Ja też nic nie czuję. Teraz tylko wieczny głód i mdłości przypominają mi o ciąży.
-
alicjaaaa wrote:Wątpię, żeby u mnie było już widać. Chyba jeszcze za wcześnie
Mam jednak nadzieję, że bąbel jest już tam, gdzie powinien byćalicjaaaa lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalicjaaaa wrote:Wątpię, żeby u mnie było już widać. Chyba jeszcze za wcześnie
Mam jednak nadzieję, że bąbel jest już tam, gdzie powinien byćalicjaaaa, bobo_frut lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:
Mój maluch też niedawno zasnął, my już po spacerku i nie wiem czy będzie mi się chciało iść drugi raz bo jestem strasznie leniwakaarolaa lubi tę wiadomość
-
Wróciłam od gina.. troszkę mnie uspokoił. Mam brać dupka 2x1. Pęcherzyk prawidłowy, ładnie widoczny a lekarz powiedział, że jak się dobrze przyjrzeć to "coś tam miga"
poryczałam się jak głupia
Chyba dopiero teraz uświadomiłam sobie, że serca mam dwa. Następna wizyta za 2 tygodnieDagmara, alicjaaaa, Martynka30, pigułka, s1985, monirek, kaarolaa, blondyna5555, Rybaaaa, Friend, Domi793, bobo_frut, Coconue, malika89 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
monika454 wrote:Wróciłam od gina.. troszkę mnie uspokoił. Mam brać dupka 2x1. Pęcherzyk prawidłowy, ładnie widoczny a lekarz powiedział, że jak się dobrze przyjrzeć to "coś tam miga"
Chyba dopiero teraz uświadomiłam sobie, że serca mam dwa. Następna wizyta za 2 tygodnie
Monika gratuluję!
-
Krew oddana wyniki w srode a w czwartek oddac kolejna dawke (hcg). Lekarz zrobil usg przy okazji, widac kropke tzn on widzial. Ja na tym zdjeciu to nic nie widze ale co sie dziwic? 4tydien 5 dzien. Lekarz chce jeszcze przed swietami zobaczyc czy widac juz zarodek.
pigułka, kaarolaa lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
monika454 wrote:Wróciłam od gina.. troszkę mnie uspokoił. Mam brać dupka 2x1. Pęcherzyk prawidłowy, ładnie widoczny a lekarz powiedział, że jak się dobrze przyjrzeć to "coś tam miga"
Chyba dopiero teraz uświadomiłam sobie, że serca mam dwa. Następna wizyta za 2 tygodnie2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:Krew oddana wyniki w srode a w czwartek oddac kolejna dawke (hcg). Lekarz zrobil usg przy okazji, widac kropke tzn on widzial. Ja na tym zdjeciu to nic nie widze ale co sie dziwic? 4tydien 5 dzien. Lekarz chce jeszcze przed swietami zobaczyc czy widac juz zarodek.
monika superniech juz tak pulsuje zawsze
rosax3 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:u mnie dalej brak mdlosci, ale glod jest wiekszy...cos mi sie wydaje, ze znow bede żarla jak glupia jak w poprzedniej ciazy...do 24 tc przybralam 6 kg...a ile przybralabym do konca to az sie boje pomyslec...startuje z ta sama waga co przedtem i bede miala porownanie...
Karolaa wszystko zależy z jaką wagą startujesz. W 24 tc +6kg to raczej nie było strasznie dużo. Ja w 25 tc miałam prawie +9, a skończyłam na +14-15 (nie wiem dokładnie bo ostatnie 3 tyg przeleżałam w szpitalu). Tyle, że ja startowałam z niedowagąteraz mam nawet -0,5 kg do tego co było przed I ciążą.
Domi793 lubi tę wiadomość