Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze dziewczyny współczuję wam strasznie że tak narzekacie na samotność i mijacie się z mężami... my teraz spędzamy ze sobą 24 h / d. Ja jestem na L4 a mąż na zasiłku rehabilitacyjnym przynajmniej do sierpnia... ale w grudniu i styczniu nie mieliśmy kolorowo. mąż 6 tyg w szpitalu w innym mieście, teraz nadrabiamy
bardzo się martwię o niego, dziś miał pierwszą chemię na szczęście ambulatoryjnie.
Lekarze mówią że już jest ok i to tylko leczenie zachowawcze... Nie dopuszczam do siebie nawet innych myśli ale czasem... martwię się po prostu...
sorki, musiałam się wyżalić.
Dzięki wam dowiedziałam się o Misiu - Szumisiu, nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje i podoba mi się ten gadżet -
Karo Em wrote:A ja mam taką straszną ochotę na te Laysy
Scoops co teraz reklamują i ich nigdzie nie ma!!! Ktoś widział?Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Kw14tuszek wrote:kurcze dziewczyny współczuję wam strasznie że tak narzekacie na samotność i mijacie się z mężami... my teraz spędzamy ze sobą 24 h / d. Ja jestem na L4 a mąż na zasiłku rehabilitacyjnym przynajmniej do sierpnia... ale w grudniu i styczniu nie mieliśmy kolorowo. mąż 6 tyg w szpitalu w innym mieście, teraz nadrabiamy
bardzo się martwię o niego, dziś miał pierwszą chemię na szczęście ambulatoryjnie.
Lekarze mówią że już jest ok i to tylko leczenie zachowawcze... Nie dopuszczam do siebie nawet innych myśli ale czasem... martwię się po prostu...
sorki, musiałam się wyżalić.
Dzięki wam dowiedziałam się o Misiu - Szumisiu, nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje i podoba mi się ten gadżet
trzeba myśleć pozytywnie, chociażby dla tego maluszka co nosiszNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Ania_1986 wrote:Ja jakby mój się zapierał rękami i nogami to tez bym wzięła siostre
No rękoma i nogami się nie zapiera bez przesady.
Martwię się też czy zdąży, bo to różnie może być. Moja siostra na szczęście może wyjść z pracy kiedy chce, a dzieciaki może z mężem zostawić. -
Dziś mam w brzuchu pokaz karate. Kopy takie, że aż na skórze widać
paola89, Rudi88, _cherryLady, Penelope30, Ania_1986, Agusienka1985, SyHa85, Truskaweczka83, Paulka123, Dominique88 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Moja mama sie smieje ze jej wnuczki nikt nie podmieni bo ona zanim w ciaze zaszlam to juz jej sie Marcelina snila i ona wie jak ona wyglada
Tata nam dal dzis szynke taka ogromna swojsko wedzona- dzizas- jakie to dobresabanek, malika89, SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
a właśnie, któraś z dziewczyn tutaj była asystentką stomatologa o ile dobrze pamiętam? to jak to jest ze znieczuleniem w ciąży? Byłam dziś u dentysty, udało się uniknąć na szczęście kanałówki ale p. stomatolog powiedziała że kanałówka w ciąży za darmo ale nie może dać znieczulenia?? prawda to??
-
Ja wyczutalam ze mozna doatac znieczulenie w ciazy ale nie obkurczajace naczyn jakies specjalne jest
Większość zabiegów stomatologicznych można bezpiecznie wykonywać w czasie ciąży. Nie ma przeciwwskazań do oczyszczania ubytków i ich wypełniania. Preparaty stosowane do wypełnień nie przenikają poza ząb i nie są szkodliwe dla płodu. Można leczyć zęby w znieczuleniu miejscowym. Dentysta, wiedząc o ciąży, zastosuje wtedy znieczulenie bez leków obkurczających naczynia krwionośne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:29
-
Dokładnie, mogą znieczulać tylko trzeba powiedzieć że jest się w ciąży to dadzą znieczulenie nie obkurczające i nie przenikające do krwi. Tam gdzie ja chodzę tylko takie dają bo wolą dać to nowoczesne droższe wszystkim bo w sumie kobieta może nie wiedzieć. Ale to oczywiście prywatnie.
-
Rudi88 wrote:No rękoma i nogami się nie zapiera bez przesady.
Martwię się też czy zdąży, bo to różnie może być. Moja siostra na szczęście może wyjść z pracy kiedy chce, a dzieciaki może z mężem zostawić.
Mój na początku byl na nie ale teraz mu trochę przeszło. -
No to nie wiem czy moze tak byc ze tam gdzie chodze nie maja takiego znieczulenia? Bo dentystka mowila ze skoro jestem w ciazy to nie moglaby znieczulenia... Na razie poki co nie potrzebuje, jakos daje rade bez ale gdyby trafila sie ta kanalowka...
-
Ja tam nie wierzę, że nie wyślą go, dostaje rozkaz i musi jechać... tak samo było przed ślubem, na ponad miesiąc go wysłali dostał tylko na 3 dni wolne żeby wziąć ślub, przyjęłam dzień przed ślubem w czwartek, bo ślub braliśmy w piątek a w niedzielę już musiał wyjeżdżać
Ja mam życiowego pecha więc znów będę zdana sama na siebie, a na porodówkę pojadę taksówką z myślą, aby tylko w niej nie urodzićMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Kw14tuszek wrote:a właśnie, któraś z dziewczyn tutaj była asystentką stomatologa o ile dobrze pamiętam? to jak to jest ze znieczuleniem w ciąży? Byłam dziś u dentysty, udało się uniknąć na szczęście kanałówki ale p. stomatolog powiedziała że kanałówka w ciąży za darmo ale nie może dać znieczulenia?? prawda to??
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ania_1986 wrote:A co do tego znieczulenia to ono działa? Bo mi kiedyś dentysta dala znieczulenie i mimo to rwała zęba na żywca więc mam traumę.
Martynka30, Ania_1986 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Nie prawda. Dla ciężarnych jest znieczulenie. Nazywa się Ubistesin.
Mój dentysta do którego chodzę też mówi, że są znieczulenia specjalne. Nie wiem, jak się nazywają ale sąbez adrenaliny
Dziś mi się śniło, że urodziłam Córeczkę
SyHa85, opóźniona, Lulu83, Dominique88 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Kw14tuszek wrote:a właśnie, któraś z dziewczyn tutaj była asystentką stomatologa o ile dobrze pamiętam? to jak to jest ze znieczuleniem w ciąży? Byłam dziś u dentysty, udało się uniknąć na szczęście kanałówki ale p. stomatolog powiedziała że kanałówka w ciąży za darmo ale nie może dać znieczulenia?? prawda to??
ja byłam w środę na leczeniu zęba i dostałam takie bezpieczne dla kobiet w ciąży znieczulenie. Oczywiście prywatnie. Za leczenie policzyła 130zł. Faktycznie nic nie czułam. Miałam już kiedyś leczone zęby bez znieczulenia i było ok ale skoro bezpieczne a ja nie muszę się stresować czy będzie bolało czy nie to why not
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥