X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja siostra ma 2 własne porody zaliczne i rodziła już z przyjaciółką. Mam kumpele, która rodziła z mamą :) mam tez koleżanka, która będzie rodziła z teściową, bo jest pielęgniarką :)

ktoś z doświadczeniem ... super , zazdroszcze .. zawsze to większy spokój psychiczny :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja siostra ma 2 własne porody zaliczne i rodziła już z przyjaciółką. Mam kumpele, która rodziła z mamą :) mam tez koleżanka, która będzie rodziła z teściową, bo jest pielęgniarką :)
    Ja tylko meza zaliczam do porodow rodzinnych. Owszem mama może mi towarzyszyc na sali ale jak juz będzie sie zaczynalo to albo maz albo sama. Rodzac Marcela bylam sama, dookola sami obcy ludzie, strach ogromny ale dalam rade. Teraz licze ze nie będzie komplikacji i mezu bedzie ze mna do końca.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    na to nie wpadłam...ciekawe czy ktoś zdecyduje się urodzić na pielgrzymce? jakiś fanatyk?
    Nie wierze, ze nie będzie kobiet w zaawansowanej ciazy, a wiecie, ze czasami poród potrafi zaskoczyć ;)

relganliumoc9u3n.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Weź mi nie mów, bo ja się jeszcze wstrzelam terminem porodu w te Dni Młodzieży. Dobrze, że to nie jest w samym Krakowie, a do szpitala mam w miarę blisko, ale i tak się obawiam trochę. Może dzidzia sobie spokojnie poczeka i urodzi się już w sierpniu.

Kilka głównych uroczystości będzie na Błoniach, więc w samym centrum :)

preg.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Kilka głównych uroczystości będzie na Błoniach, więc w samym centrum :)
    Ja na szczęście mieszkam na północy, a chcę rodzić w Narutowiczu, więc poza tym całym zamieszaniem. Ja ogólnie nie lubię takich dużych skupisk ludzkich. Poza tym po tych zamachach w Paryżu trochę mi skóra cierpnie, żeby czasem i u nas czegoś nie wymyślili :(

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, Karola u mnie wybór padł na siostre , bo tylko ona potrafi mnie ustawić do pionu! Mój zresztą nie jest na 100% przekonany czy chciałby ze mną być, ze względu na to,że nie będzie mi w stanie pomóc w bólu. Ma za zadanie pilnowac dziecka po porodzie :) śmiali się z moim kuzynem,że kropke markerem na czole zaznaczy żeby nie pomylili hehehe

kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigułka, widzę, ze mamy podobne rozterki ;) Narutowicza wybrałaś z powodu bliskiej odleglosci, czy z innych względów :)?

relganliumoc9u3n.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja na szczęście mieszkam na północy, a chcę rodzić w Narutowiczu, więc poza tym całym zamieszaniem. Ja ogólnie nie lubię takich dużych skupisk ludzkich. Poza tym po tych zamachach w Paryżu trochę mi skóra cierpnie, żeby czasem i u nas czegoś nie wymyślili :(
    No właśnie już któraś osoba mówi o zamachach :/ No mam nadzieję że jednak nie będzie tak źle.
    Ja też mieszkam na północy, no ale do centrum trzeba będzie dojechać. Nawet nie chodzi mi o sam poród, bo to będzie planowane cc, więc jakoś dojadę, ale np. późniejsze wizyty męża, jeżeli miałabym zostać dłużej w szpitalu.

A o tym żeby jechać rodzić gdzieś indziej ze względu na ŚDM to właśnie lekarz z Narutowicza mówił :)

Agusienka1985, pigułka lubią tę wiadomość

preg.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Paola, Karola u mnie wybór padł na siostre , bo tylko ona potrafi mnie ustawić do pionu! Mój zresztą nie jest na 100% przekonany czy chciałby ze mną być, ze względu na to,że nie będzie mi w stanie pomóc w bólu. Ma za zadanie pilnowac dziecka po porodzie :) śmiali się z moim kuzynem,że kropke markerem na czole zaznaczy żeby nie pomylili hehehe

widzisz poruszyłaś temat, który już teraz nie daje mi spokoju ... też myślałam o tej KROPCE żeby mi dziecka ktoś nie podmienił :) ...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Pigułka, widzę, ze mamy podobne rozterki ;) Narutowicza wybrałaś z powodu bliskiej odleglosci, czy z innych względów :)?
    Po pierwsze mam tam lekarza, mam też blisko, mąż ma pracę niedaleko, koleżanka lekarka chwaliła, że dużo jej koleżanek tam rodziło (też lekarek) i były zadowolone. Teraz ma też tam rodzić żona kolegi, który też jest lekarzem, więc wiem, ze nie wybraliby szpitala, z którym jest coś nie tak. Podoba mi się też to, że mają sporo sal (chyba 6), nie mają takiego nawału, jak np. na Ujastku i jak coś jest nie tak, to nie wypisują szybko ze szpitala, tylko zostawiają, żeby mieć pewność, że wszystko ok.
    No, ale jakby z dzidzią było coś wcześniej nie tak, to tylko Kopernik.
    A gdybym nagle z powodu jakiegoś zamieszania nie mogła tam jechać, to mam też blisko Rydygiera.
    W sumie mamy duży komfort, bo szpitale w Krakowie walczą o pacjentki i wszędzie jest już cywilizacja.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Po pierwsze mam tam lekarza, mam też blisko, mąż ma pracę niedaleko, koleżanka lekarka chwaliła, że dużo jej koleżanek tam rodziło (też lekarek) i były zadowolone. Teraz ma też tam rodzić żona kolegi, który też jest lekarzem, więc wiem, ze nie wybraliby szpitala, z którym jest coś nie tak. Podoba mi się też to, że mają sporo sal (chyba 6), nie mają takiego nawału, jak np. na Ujastku i jak coś jest nie tak, to nie wypisują szybko ze szpitala, tylko zostawiają, żeby mieć pewność, że wszystko ok.
    No, ale jakby z dzidzią było coś wcześniej nie tak, to tylko Kopernik.
    A gdybym nagle z powodu jakiegoś zamieszania nie mogła tam jechać, to mam też blisko Rydygiera.
    W sumie mamy duży komfort, bo szpitale w Krakowie walczą o pacjentki i wszędzie jest już cywilizacja.

Ja rodziłam synka w Koperniku też ze względu na lekarza, myślę że to ważne. Teraz też chcę tam, no bo bliźniaki, cukrzyca, możliwe że pępowina dwunaczyniowa...

Ale moja szwagierka rodziła w Narutowiczu 3 razy, w 2012, 2013 i 2015 roku, co prawda wszystkie cc, ale bardzo sobie chwaliła :)

pigułka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też ciągle w pracy od rana do wieczora, dziś pojechał do swoich rodziców i też siedzę sama. Często ma jakieś delegacje, objazdy albo właśnie rodzicom pomaga. Siostrę mam na drugim krańcu Polski a koleżanki się jakoś po wykruszały. Zostali dalsi znajomi z którymi się widzimy co miesiąc. Do pracy jeszcze chodzę żeby się czymś zająć ale warunki są niezbyt korzystne bo wdycham pył i plecy bolą. Dopracuję do Wielkanocy i robię sobie wolne.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    a co myślicie o łóżeczkach wielofunkcyjnych np. http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140x70-haft-moskitiera-darland-i5999844185.html albo http://dino.sklep.pl/nowy/klups-Lozeczko-wielofunkcyjne-typu-kompakt-176x87-p-6163.html
    Darland jest z mojego miasta. Mam zamiar odwiedzić tego sprzedawcę :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    widzisz poruszyłaś temat, który już teraz nie daje mi spokoju ... też myślałam o tej KROPCE żeby mi dziecka ktoś nie podmienił :) ...

Myślę, że kropka to zbyt oklepany symbol i ktoś też może mieć taki plan hehehe może kwiatuszek albo słoneczko narysujemy :P

paola89 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nietupska wrote:
    a gdzie taka promocja, co to za sklep?
    Zaraz na środku, pod godziną jest nazwa stronki.
    Smyk.com

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Ja jakby mój się zapierał rękami i nogami to tez bym wzięła siostre :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Darland jest z mojego miasta. Mam zamiar odwiedzić tego sprzedawcę :)

to daj znać kiedy tam będziesz i zdaj relację bo chciałam zamówić u nich łóżeczko :)

malika89 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Myślę, że kropka to zbyt oklepany symbol i ktoś też może mieć taki plan hehehe może kwiatuszek albo słoneczko narysujemy :P

hehe inicjałami podpiszemy :D ... i do tego kwiatuszki albo słoneczko :P

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo sowę

SyHa85 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mój mąż też ciągle w pracy od rana do wieczora, dziś pojechał do swoich rodziców i też siedzę sama. Często ma jakieś delegacje, objazdy albo właśnie rodzicom pomaga. Siostrę mam na drugim krańcu Polski a koleżanki się jakoś po wykruszały. Zostali dalsi znajomi z którymi się widzimy co miesiąc. Do pracy jeszcze chodzę żeby się czymś zająć ale warunki są niezbyt korzystne bo wdycham pył i plecy bolą. Dopracuję do Wielkanocy i robię sobie wolne.

wychodzi na to że z obcymi/ dalszymi ludźmi widzimy się częściej niż z własnym facetem, rodziną ...
    kiedyś tak nie było, z rodziną i znajomymi widywało się bardzo często.. a dzisiaj taka pogoń za kasą żeby chociaż normalnie żyć

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ