X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jak go wyślą to zamieszkam w Komendzie i będę tam rodzić :P

też miałam taki plan :D
    ogólnie stwierdziłam, że jak mój będzie na służbie gdy będę rodzić, to chociaż szybko na błyskach się do szpitala przedostane :P
    rety.. jak mi brakuje tez adrenaliny...błyski, dźwięki i w drogę..

paola89 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wiekszosc ma dzis kiepski humor.na pocieszenie dodam ze mnie dzisiaj obudzil maz o 4 50 robil mi zdjecie...... "bo tak slodko spie"..... myslalam ze go rozszarpie. I nie pomoglo tlumaczenie ze chcial sobie mnie w pracy poogladac...

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dni mlodziezy (ogólnie nie mam nic przeciwko), to ja jestem z Krakowa i cały czas sie boje, ze akurat wtedy zacznę rodzic :):) bo termin mam zaraz po :)

monika454 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    też miałam taki plan :D
    ogólnie stwierdziłam, że jak mój będzie na służbie gdy będę rodzić, to chociaż szybko na błyskach się do szpitala przedostane :P
    rety.. jak mi brakuje tez adrenaliny...błyski, dźwięki i w drogę..

Mój ma 30km do domu,więc troszkę droga mu zajmie. A poza tym będę i tak rodzić z siostrą :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jak go wyślą to zamieszkam w Komendzie i będę tam rodzić :P

posiedzisz jeszcze troche tam z maluszkiem to sami was ( cała trójce) wyślą do domu ;P .. może nie będzie tak źle i uda mu się jednak zostać w domku przy was :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • monika454 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    A propos dni mlodziezy (ogólnie nie mam nic przeciwko), to ja jestem z Krakowa i cały czas sie boje, ze akurat wtedy zacznę rodzic :):) bo termin mam zaraz po :)

z jednej strony Wam współczuję bo będziecie mieć chaos komunikacyjny, z drugiej strony jaki Kraków będzie wtedy bezpieczny, tylu mężczyzn i kobiet ubranych na czarno :D

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jedna polowa opakowania zjedzona :) troche mi sie humor poprawil.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• monika454 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mój ma 30km do domu,więc troszkę droga mu zajmie. A poza tym będę i tak rodzić z siostrą :)

kawałek.. ale chłopaki dadzą radę :P
    mój ma swoje KP jakieś 800m w linii prostej, mój jest dalej...ale jak zadzwonię to i tak przyjadą :P

74di6iyermvv176r.png

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    z jednej strony Wam współczuję bo będziecie mieć chaos komunikacyjny, z drugiej strony jaki Kraków będzie wtedy bezpieczny, tylu mężczyzn i kobiet ubranych na czarno :D
    Hehe, oby tak bylo i oby nic złego sie nie stalo :) Może nie będzie tez zbyt dużo porodów u pielgrzymów ;)

relganliumoc9u3n.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę z tymi dniami młodzieży to pewnie zależy, gdzie chłopaki pracuję.
    Na pewno będzie jechało OPP i NPP
    Wiadomo, że cały kraj będzie podniesiony na nogi ale raczej patrolówek, dzielnicy, WK WDŚ nie będą ruszać. Ktoś na miejscu musi walczyć ze złem :P

74di6iyermvv176r.png

• Rudi88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    I jedna polowa opakowania zjedzona :) troche mi sie humor poprawil.

Karola narobiłaś smaku, ale ja skonsumuję parówkę :) chyba z 2 miesiące nie jadłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:35

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • paola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

a ja jestem pewna że mój będzie ze mną w TYM dniu , zresztą nie chce słyszeć o innej opcji :D ... ehh.. pogadać sobie mogę a w praniu wyjdzie :)

z siostrą ? też fajnie :) zawsze słyszałam o facetach przy porodach a o innej bliskiej osobie już nie

• monika454 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Hehe, oby tak bylo i oby nic złego sie nie stalo :) Może nie będzie tez zbyt dużo porodów u pielgrzymów ;)

na to nie wpadłam...ciekawe czy ktoś zdecyduje się urodzić na pielgrzymce? jakiś fanatyk?

74di6iyermvv176r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam sie nie bede bala bo moj akurat bedzie mial wolne caly sierpien. Tylko ze to czas żniw i wtedy bedzie w polu a ja u rodzicow i jest opcja rodzenia w nie tym szpitalu co chciałam. A to już mi sie nie podoba bo to dużo gorszy szpital i teraz jeszcze byla akcja ze styczen luty poloznictwo bylo zamknięte bo lekarze kontraktow nie podpisali. Z reszta tam sie rozne rzeczy dzieja. Przelezalam tam dwa tyg z MArcelim i podali mi antybiotyk bez zrobienia antybiogramu i nie pomogl i co po tych dwoch tygodniach rodzilam. Ledwo zdarzylam do specjalistycznego szpitala bo karetki niw bylo i maz musial mnie zawiezc.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Tak na prawdę z tymi dniami młodzieży to pewnie zależy, gdzie chłopaki pracuję.
    Na pewno będzie jechało OPP i NPP
    Wiadomo, że cały kraj będzie podniesiony na nogi ale raczej patrolówek, dzielnicy, WK WDŚ nie będą ruszać. Ktoś na miejscu musi walczyć ze złem :P

w takie "imprezy" angażują wszystkich... nawet tych co na miejscu pracują , u mojego właśnie robili listę chętnych :| .. no ale całej armii nie mogą przecież ściągnąć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Karola narobiłaś smaku, ale ja skonsumuję parówkę :) chyba z 2 miesiące nie jadłam.
    Ja dalej parowek nie moge, nawet podgrzanie synowi to teraz dla mnie problem. Ale jest ciut lepiej niz jeszcze miesiac temu

• Rudi88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    a ja jestem pewna że mój będzie ze mną w TYM dniu , zresztą nie chce słyszeć o innej opcji :D ... ehh.. pogadać sobie mogę a w praniu wyjdzie :)

z siostrą ? też fajnie :) zawsze słyszałam o facetach przy porodach a o innej bliskiej osobie już nie

Moja siostra ma 2 własne porody zaliczne i rodziła już z przyjaciółką. Mam kumpele, która rodziła z mamą :) mam tez koleżanka, która będzie rodziła z teściową, bo jest pielęgniarką :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • monika454 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie takich rzeczy nie robią... już widzę moje koleżanki z dochodzeń, które nigdy na ulicy nie były na zabezpieczenia jadą :D

paola89 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

• pigułka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Weź mi nie mów, bo ja się jeszcze wstrzelam terminem porodu w te Dni Młodzieży. Dobrze, że to nie jest w samym Krakowie, a do szpitala mam w miarę blisko, ale i tak się obawiam trochę. Może dzidzia sobie spokojnie poczeka i urodzi się już w sierpniu.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:

Ja też z Krk i termin mam niby na 4 sierpnia, ale przy ciąży bliźniaczej nie pociągnę do końca, lekarz mówi max. 38 tydzień :D I zamierzam rodzić tam gdzie ostatnio czyli na Kopernika, czyli w centrum, a ja z obrzeży muszę dojechać :D
    A i lekarz z karetki ostatnio mówił mężowi że to będzie sajgon bo wojewoda nie zapewni nikogo więcej, część Krakowa będzie zamknięta i najlepiej jakbyśmy wtedy wyjechali rodzić gdzie indziej :)

preg.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ