Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ejjjjj a ja się dziś czuje jak w I trymestrze. Rzyganko od rana, śniadania zjadlam jak wrobelek, a żołądek pełny jak cholera. I ja się pytam WTF!?!?!?
Ja po porodzie mam wielu chętnych do pomocy, więc chyba zrobię grafik hehehe
I dzisiejszy tekst mojego chłopa: przestan się tak co chwilę schylac bo gnieciesz dziecko -
ja jak tylko zaczęłam II trymestr to się zastanawiałam gdzie ta magia się podziała... w I trym czułam się super, miałam dużo energii a teraz tylko bym leżała i spała.. co chwile boli mnie głowa,mam bardzo niskie ciśnienie (dziś 90/58) i kawa nie pomaga...
u nas ładnie słonko świeci a ja nie mam siły ani ochoty wyjść z łóżka
i znów chciałam zapytać bardziej obcykane mamusie: jeśli nie jeździmy w długie trasy, tyle tylko co po mieście, raz na kilka miesięcy do Wrocka (60km z domu) to powinniśmy zainwestować w jakiś lepszy fotelik samochodowy dla malucha czy wystarczy taki dołączony do wózka ( wiecie te zestawy 3 w 1)?? -
Ja dziś weszłam do 5 10 15, spodobała mi się bluzeczka i śpioszki dla Cudziątka i jak zobaczyłam cenę po 49,90 za każdą rzecz to wyszłamMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Ja dziś weszłam do 5 10 15, spodobała mi się bluzeczka i śpioszki dla Cudziątka i jak zobaczyłam cenę po 49,90 za każdą rzecz to wyszłam
Martyna a znasz firmę Mayoral? Zakochana jestem w tych ciuszkach, ale ceny powalajace. -
Kajka86 wrote:Witam Kobietki
Powiedzcie mi czy Wy też macie awersje do jedzenia drobiowego mięsa?
Bo ja tak zawsze je uwielbialam a teraz mi śmierdzi
Pozdrawiam ciepło
Ja ma ogólnie problem z mięsem w ciąży. Robię żeby chłop na salacie tylko nie żył heheheKajka86 lubi tę wiadomość
-
No to ja mam o tyle komfort psychiczny, ze moj juz sie ugadal ze wspolnikiem ze jak urodze to go w firmie 2 tyg w ogole nie ma no chyba ze w awaryjnych przypadkach- ale wtedy tez mam mame 3km od siebie wiec w razie czego mam na kogo liczyc. Tesciowa jakbym poprosila to tez by przyjechala na cito...
Juz widze, ze moje dziecko ma charakterek po mamie...Nasza Marcysia jest już z nami
-
Pozdrawiam ciepło
Mam to samo, od grudnia kurczaki omijam szerokim łukiem ;pKajka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Ja dziś weszłam do 5 10 15, spodobała mi się bluzeczka i śpioszki dla Cudziątka i jak zobaczyłam cenę po 49,90 za każdą rzecz to wyszłam
-
nick nieaktualny
-
Pozdrawiam ciepłodzisiaj zachciało mi sie upiec szynkę na obiad, ale zdrowa i bez soli. Oczyma wyobraźni już widziałam te pyszna rozpływający sie w ustach szyneczkę... I co? wyszło paskudnie buuuu. Na szczęście buraczki zasmażane były dobre, bo tak to by była totalna klapa. W 1 trymestrze chyba bym skończyła nad wc
Kajka86 lubi tę wiadomość
-
Amanina podzielam stan. Kocham swoje dziecko ale czuje sie taka.. Bezużyteczna...i duuuużo wyrzeczeń
Dzis jeszcze mam nerwa bo bylismy u tesciow i o wozkach rozmowa. Czego bym nie powiedziala to bylam kwitowana przez szwagierke i tesciowa. Wychodzi na to, ze na niczym sie nie znam. No juz na pewni nie na macierzynstwie!!! Kuźwa no!!! Nie nawidze "dobrych rad". Poza tym nawet jak przezywam ciąże to mam do tego prawo chyba nie??!? Grrrr...[/url]
-
SyHa85 wrote:Amanina podzielam stan. Kocham swoje dziecko ale czuje sie taka.. Bezużyteczna...i duuuużo wyrzeczeń
Dzis jeszcze mam nerwa bo bylismy u tesciow i o wozkach rozmowa. Czego bym nie powiedziala to bylam kwitowana przez szwagierke i tesciowa. Wychodzi na to, ze na niczym sie nie znam. No juz na pewni nie na macierzynstwie!!! Kuźwa no!!! Nie nawidze "dobrych rad". Poza tym nawet jak przezywam ciąże to mam do tego prawo chyba nie??!? Grrrr...
A daj sobie spokój. To Twoje dziecko i Ty najlepiej wiesz czego dla niego chcesz.paola89, SyHa85 lubią tę wiadomość