X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) u mnie samopoczucie takie sobie.. Ale wczoraj poczułam coś dziwnego nie wiem czy to dzidzia czy nie... Leżałam sobie płasko na plecach i zobaczyłam na brzuchu kilka razy jakby ktoś lub coś kopnęło od środka po lewej stronie podbrzusza. Nic nie poczułam ale widziałam. Potem wieczorem poczułam dodatkowo i widziałam pod pępkiem na linii majtek takie puknięcia i były widoczne na brzuchu. Myślicie że to dzidzia czy jelita???

Dominique88, celia lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za slowa wsparcia. Czekam na przyjecie na oddzial patologii ciazy. Beda robic badania. Nikt nic nie mowi. Tylko zjeby dostalam ze od czwartku czekam. Tylko ostatnio jak mnie bolalo to kazali brac nospe i tylw. Teraazl mam wyrzuty :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    Witam mamusie :) u mnie samopoczucie takie sobie.. Ale wczoraj poczułam coś dziwnego nie wiem czy to dzidzia czy nie... Leżałam sobie płasko na plecach i zobaczyłam na brzuchu kilka razy jakby ktoś lub coś kopnęło od środka po lewej stronie podbrzusza. Nic nie poczułam ale widziałam. Potem wieczorem poczułam dodatkowo i widziałam pod pępkiem na linii majtek takie puknięcia i były widoczne na brzuchu. Myślicie że to dzidzia czy jelita???
    Dzidzia! Jelita nie podskakuja :-) gratujacje :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dzieki za slowa wsparcia. Czekam na przyjecie na oddzial patologii ciazy. Beda robic badania. Nikt nic nie mowi. Tylko zjeby dostalam ze od czwartku czekam. Tylko ostatnio jak mnie bolalo to kazali brac nospe i tylw. Teraazl mam wyrzuty :-(

U siebie czekasz czy przyjechalas do Torunia ?
    Dawaj znać na bieżąco!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:44

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa, trzymam kciuki!!!! <3

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha trzymam kciuki

SyHa85 lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa tyle napisałam a tu tylko pierwsze zdanie! Co za g....

va5bflw11begdoxu.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola narobiła mi smaka na pierogi i wsunęłam cały talerz ruskich. Niestety zapasy się skończyły i trzeba będzie znowu lepić. ;)
    SyHa, trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.
    Ja na obiad robie penne z kurczakiem w sosie pieczarkowym z pomidorkami koktailowymi i pietruszka. ;)

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha ja też trzymam kciuki za Ciebie i malucha! Wszystko będzie dobrze, nie ma :)

Z tymi majtasami to ja najbardziej ceniłam sobie te z siateczki, bo elastyczne i wygodniejsze. A one są po to, żeby w tych intymnych okolicach był przewiew powietrza, wtedy się lepiej goi, bo jak pancerne gacie się ubierze, to może tam wszystko przyschnąć i kicha ;) I tak podpaski a'la podkłady kolejowe są najlepsze :)

U mnie same dobre wiadomości przez weekend - dwie koleżanki w ciąży, nic tylko się cieszyć :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Jezuuu SyHA nie strasz! Trzymam kciuki kochana :*

SyHa85 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zaczynam 17 tydzień. Może dzidziol będzie łaskawy i się wreszcie ujawni kopiąc mnie po brzuchu...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Witam! Kiepski poczatek tygodnia. Ja najpierw po 8mej probuje dodzwonic sie do mojej gin a jak nie da rady to sor. Nospa nie pomaga, brzuch pali coraz mocniej, a ja juz mam przedzawal :-( Nawet moj maz wzial wolne dzis. Trzymajcie kciuki!
    kurcze syha teraz dopiero zauwazylam post. KONIECZNIE DAJ ZNAC JAK SIE CZEGOS DOWIESZ!

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa mam nadzieje ze wszystko jest dobrze, trzymam kciuki!

I za wszystkie mamusie dziś wizytujące! :)

Kurcze, dziewczyny nie za wcześnie na kupno wózka? Znalazłam dosyć ciekawą ofertę, w niezłej cenie, tylko się boję że jednak za wcześnie... ( i ja to mówię a kupiłam już pełno ciuszków - o ironio... ale wózek to taka jakaś poważniejsza sprawa... )

SyHa85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko zyje, slyszalam i widzialam. Dostalam kroplowke, pobrali krew. Czekam na dokladne usg teraz, tamto zrobili tylko na szybko czy maluch zyje. W grudziadzu leze. Mam nadzieje ze ro bole wzrostowe a ja jestem przewrazliwiona.

amanina, paola89, Paulka123, pigułka, _cherryLady, kaarolaa, alicjaaaa, MiMK, Ania_1986, malika89, Dominique88, Ninka0111, celia lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię blok czekoladowy, to czekolada mojego dzieciństwa

kaarolaa lubi tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, najważniejsze że z dzidzią jest ok , nie martw się będzie dobrze !

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha wszystko bedzie dobrze :-) trzymam kciuki.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam Was, ale mam problem by się odezwać. Nie lubię jak świat może czytać o czym piszemy. Mam złe doświadczenia z tym. Cały czas Wam kibicuje.

Szczególnie SyHa88, ponieważ jesteśmy prawie z jednego miasta.

Jestem w 16tc, nie wiem kto mieszka pod serduchem. Za szybko pewnie się nie dowiem. Tu gdzie mieszkam nie chcą tak wcześnie mówić płci. Jutro wizyta, zapewne bez USG.

SyHa85, celia lubią tę wiadomość

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziecko zyje, slyszalam i widzialam. Dostalam kroplowke, pobrali krew. Czekam na dokladne usg teraz, tamto zrobili tylko na szybko czy maluch zyje. W grudziadzu leze. Mam nadzieje ze ro bole wzrostowe a ja jestem przewrazliwiona.

Najważniejsze, że maluszek ma się dobrze :-)
    Jakbys u mnie leżała to bym Ci dotrzymała towarzystwa.
    Przebadaja Cię wzdłuż i w szerz to będziesz spokojniejsza.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)

SyHa85 Trzymaj się. Wszystko będzie ok :)

Ja miałam schizy od 2 dni. Nic nie poczułam, żadnego kopniaczka, muśnięcia..nic. Na szczęście dziś po długiej rozmowie z klientem mały zaatakował kopem :) Pewnie mu przeszkadzało moje ględzenie w spaniu.. :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ