Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Friend wrote:Biedna, na pewno wszystko będzie dobrze. Ale jak to dobrze, że Córka taka wyrozumiała
A kiedy będziesz miała wizytę kontrolną? Może uda się wtedy Ciebie jakoś pocieszyć, że ładniej to wszystko wygląda. Poczujesz się trochę lepiej.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Było zwykłe badanie. Szyjka się nie skraca. I na tym chyba koniec dzisiaj. Bez sensu jest takie leżenie, jak nic się nie dzieje
A brzuch jak bolał tak boli.
Też zauważyła, że jest mniej do nadrabiania hehe
A wiecie że na sali nie ma TvCzad. Dobry mąż przywiózł laptopa a łaskawe Panie pielęgniarki dały hasło do wifi. Swoją drogą- lekarka i położna ok, ale pielęgniarki nie dostały by żadnego głosu w plebiscycie na miłą obsługę pacjenta
Jak 3 podejścia jedna robiła do wkłucia i powiedziałam, że mi słabo, to szyderczo powiedziała "Ciekawe jak chcesz urodzić" i dalej wierciła igłą w żyle"
[/url]
-
SyHa85 wrote:Było zwykłe badanie. Szyjka się nie skraca. I na tym chyba koniec dzisiaj. Bez sensu jest takie leżenie, jak nic się nie dzieje
A brzuch jak bolał tak boli.
Też zauważyła, że jest mniej do nadrabiania hehe
A wiecie że na sali nie ma TvCzad. Dobry mąż przywiózł laptopa a łaskawe Panie pielęgniarki dały hasło do wifi. Swoją drogą- lekarka i położna ok, ale pielęgniarki nie dostały by żadnego głosu w plebiscycie na miłą obsługę pacjenta
Jak 3 podejścia jedna robiła do wkłucia i powiedziałam, że mi słabo, to szyderczo powiedziała "Ciekawe jak chcesz urodzić" i dalej wierciła igłą w żyle"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:13
SyHa85, beza_cytrynowa lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
http://pieknamama.pl/koszula-nora-3-4-roz-s.html
Jaka koszule do porodu? Na ramiączkach żeby cycek dam wypadal, specjalna z wycięciami? Wiązana na dekolcie? Może taka co w linku?
W taką koszule przebiera się po przybyciu do szpitala czy kiedy? -
MiMK wrote:http://pieknamama.pl/koszula-nora-3-4-roz-s.html
Jaka koszule do porodu? Na ramiączkach żeby cycek dam wypadal, specjalna z wycięciami? Wiązana na dekolcie? Może taka co w linku?
W taką koszule przebiera się po przybyciu do szpitala czy kiedy?
Ja to bym chciała, żeby mi ktoś super dokładnie opisał jak wygląda taki pobyt w szpitalu. Od momentu otwarcia się drzwi, przez rejestrację, kiedy i gdzie się rozbiera, w co się ubiera, czego się już nie zakłada itd. Póki co, nie umiem sobie tego wyobrazić w ogóle. A jak już próbuję, to potem mam koszmaryAgusienka1985, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
MiMK, co prawda nie mam doswiadczenia, ale chyba wzielabym krotki rekawek, nie takizwlaszcza jesli chodzi o sierpien
-
alicjaaaa wrote:Ja to bym chciała, żeby mi ktoś super dokładnie opisał jak wygląda taki pobyt w szpitalu. Od momentu otwarcia się drzwi, przez rejestrację, kiedy i gdzie się rozbiera, w co się ubiera, czego się już nie zakłada itd. Póki co, nie umiem sobie tego wyobrazić w ogóle. A jak już próbuję, to potem mam koszmary
-
MiMK wrote:Taa mam dokładnie taka sama potrzebę, zdaje sobie sprawę ze każdy poród jest inny, ale jednak podstawy się na pewno powtarzają.
Wiadomo, że każdy poród inny a u mojej siostry mega podobne. W środę odchodzą wody, w czwartek Oxy bo brak rozwarcia, poród w piątek a w niedzielę do domu hehehe.
Dziewczyny sprawdzcie czy przy szpitalach w których będziecie rodzić jest szkoła rodzenia ( u mnie jest ) zajęcia są darmowe prowadzą położne że szpitala, więc wiedzą z pierwszej ręki. Bo co szpital to różne zwyczaje.MiMK lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Wiadomo, że każdy poród inny a u mojej siostry mega podobne. W środę odchodzą wody, w czwartek Oxy bo brak rozwarcia, poród w piątek a w niedzielę do domu hehehe.
Dziewczyny sprawdzcie czy przy szpitalach w których będziecie rodzić jest szkoła rodzenia ( u mnie jest ) zajęcia są darmowe prowadzą położne że szpitala, więc wiedzą z pierwszej ręki. Bo co szpital to różne zwyczaje.
w którym tygodniu najlepiej się zapisać do szkoły rodzenia? -
Do porodu zwykły tshirt. Po porodzie będzie się nadawał do ściągnięcia od razu, a Ty po prysznicu przebierzesz się w coś świeżego. Ale nie piszę z doświadczenia tylko z opowieści bo ja miałam cc.
A później do karmienia polecam takie z guziczkami, albo takie żeby cycek sam wypadałJa miałam taką z rozcięciami i mi się nie sprowadziła, rozcięcie było gdzie indziej niż piersi i trzeba było naciągać
Ta co w linku śliczna, ale idealna na zimniejsze miesiące.MiMK lubi tę wiadomość