X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 napewno wszystko będzie dobrze, trzymaj się. Za dwa dni mam urodziny i wczoraj dostałam z tej okazji piękny prezent... serie mocnych kopniaczków :D Teraz to już nie były takie muśnięcia jak ostatnio tylko porządne kopniaki a jak przyłożyłam rękę to poczułam jak skóra się podnosi :D U nas w sobotę była piękna pogoda ja cała szczęśliwa wyciągnęłam wiosenną kurteczkę z szafy a tu niespodzianka nie dopięłam się w biuście a w talii to o mało co nie strzelił suwak :/ Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj :D

SyHa85, Dominique88, kaarolaa, celia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co myślicie o piciu oleju lnianego?
    Mój mąż nie ze smakiem ale dla właściwości pije na zmianę olej lniany i konopny.

Ponoć lniany w ciąży wpływa pozytywnie na rozwój a nawet inteligencję dziecka.
    Smak może udałoby mi się przełknąć np z białym serem, pytanie czy to na pewno zdrowe i jak tak to w jakich ilościach?

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Mój mąż nie ze smakiem ale dla właściwości pije na zmianę olej lniany i konopny.

Smak może udałoby mi się przełknąć np z białym serem, pytanie czy to na pewno zdrowe i jak tak to w jakich ilościach?

podobno zdrowe i dla Ciebie i dla dziecka, ale ja tego przełknąć nie mogę, czasami ziarenka wsypuje do jogurtu i zjadam wymieszane

ehh .. myślałam o siemie lnianym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:11

MiMK lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam dalej. Po kroplowce ciut lepiej ale nadal boli :-/ pocieszam sie, bo ktoras pisala ze przy wzrostowych nospa nie pomaga...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co uchroniłam się przed nospa. Bole ostatnio zelżały na mocy. Jutro wizyta mam nadzieje że wszystko będzie ok.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 17 tydzień a brzucha ani śladu. zero. decha. Może ja roję sobie tą ciążę :D I wizyty u gina też, i zdjęcia Bobasa... ;) Myślicie, że to może być przez tyłozgięcie? Wysoka mega nie jestem, mam 168cm i chyba w miarę mocne mięśnie brzucha, a tak czytałam, że te rzeczy mają wpływ na widoczność...

U mnie 3kg na plusie heh, ciekawe gdzie te 3kg, chyba tylko w cyckach :)

A dzisiaj robię kiełbachę smażoną z cebulą, już od początku ciąży za mną chodzi :)
    Mój K. mówi, że coś ze mną nie tak, skoro wydaje mi się, że mięcho chodzi za mną, jakieś pomidory też... Schizofrenia czy coś ;)

Aaa i wczoraj w nocy Dzidziu mi chyba kopniaczki delikatne sprzedawał, na dłoni aż czułam :D

Ania_1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    SyHa mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
    Betty muszę Ci się przyznać bez bicia, że kupiłam babybjorna :P

Moze tego z gdanska? Bo ja od rana dzwonie i sie dodzwonic nie moge :)

Super ze Ci sie udało, za ile kupilas?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa najważniejsze, że maleństwo ma się dobrze :*

Co do oleju kiedyś piłam, ale po dłuższym czasie niestety robiło mi się niedobrze. Jeszcze podczas starań piłam zmielone siemie lniane (taki kisielek) i na pewno kwasy omega dobrze się spisywały i w takiej formie. Dla mnie bardziej zjadliwe, niż sam olej

MiMK lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ostatnio pusto na tym forum, co się dzieje?

Mi wczoraj koleżanka, która dowiedziała się, że jestem w ciąży powiedziała, że wyglądam na drugi miesiąc - bo brzuszek taki malutki. Z jednej strony mi smutno, że lwiątko się chowa przed światem - ale z drugiej strony przynajmniej mi jeszcze wygodnie i czuję się dobrze:-)

Dzieciak kopie już pełna parą. I'm so happy :'-)

SyHa85, Ania_1986, celia lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to się witam w 18 tygodniu ciąży (17+0) :)

I pomyśleć że dopiero dowiedziałam się o ciąży a tu za chwile półmetek :D

Friend, Ninka0111, MiMK, malika89 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 - trzymam kciuki za dokładne przebadanie i odkrycie, że wszystko w jak najlepszym porządku :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazlam super ciuszki za 400 zl ale nie wiem co bedzie...
    Kolezanka robi mi zakupy w niemczech bo tam taniej ciuszki np 5 par bodow 5 euro albo 3 pary rajstop 3.5 euro☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja znalazlam super ciuszki za 400 zl ale nie wiem co bedzie...
    Kolezanka robi mi zakupy w niemczech bo tam taniej ciuszki np 5 par bodow 5 euro albo 3 pary rajstop 3.5 euro☺

My się możemy włoskich ciuszkow spodziewać :-)
    Zaraz zasiadamy do obiadu, dobrze że mam zapasy od mamci to tylko ziemniaczki i można wcinac ;-)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:

Ja łykałam w pierwszym trymestrze olej lniany w kapsułkach
    http://www.aptekagemini.pl/linocomplex-nnkt-60-kapsulek.html

Jak mi się zapas skończył to przeszłam na DHA dla ciężarnych.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona jak się czujesz?

opóźniona lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    U mnie 17 tydzień a brzucha ani śladu. zero. decha. Może ja roję sobie tą ciążę :D I wizyty u gina też, i zdjęcia Bobasa... ;) Myślicie, że to może być przez tyłozgięcie? Wysoka mega nie jestem, mam 168cm i chyba w miarę mocne mięśnie brzucha, a tak czytałam, że te rzeczy mają wpływ na widoczność...

Ja czasami tez mówię do meza że mnie chyba wkręcaja z tą ciażą bo jakoś nie czuję że jestem w tej ciazy, to zbyt piekne by mogło być prawdziwe :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Opóźniona jak się czujesz?
    Dziękuję nie najgorzej. Brzuch trochę ciągnie i w krzyżu boli, ale to chyba od leżenia. Najbardziej mnie martwi to nospa, którą łykam trzy razy dziennie, ale jak trzeba to trzeba. Oby Maluch na tym nie ucierpiał za bardzo. Od piątku już mam zmniejszyć dawkę do dwóch tabletek.
    Ciężko tak leżeć. Mąż cały dzień w pracy, babcia tylko mi córkę ze szkoły przyprowadza i tyle. Jedzenie i picie ustawiam sobie przy łóżku. Jak wstaję do toalety to i kuchnię przy okazji zahaczę. Córka poda mi szklankę wody jak poproszę. Ciężko mi psychicznie. Boję się cały czas o Malucha :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• hella Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 trzymam kciuki by wszystko było dobrze, najważniejsze że szybkie usg zrobili.

Zazdroszcze Wam tych kopniaków... Ja tylko raz miałam wrażenie że od środka było takie delikatne puknięcie w dłoń, a tak to nic. Może i to sobie wmówiłam.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Dziękuję nie najgorzej. Brzuch trochę ciągnie i w krzyżu boli, ale to chyba od leżenia. Najbardziej mnie martwi to nospa, którą łykam trzy razy dziennie, ale jak trzeba to trzeba. Oby Maluch na tym nie ucierpiał za bardzo. Od piątku już mam zmniejszyć dawkę do dwóch tabletek.
    Ciężko tak leżeć. Mąż cały dzień w pracy, babcia tylko mi córkę ze szkoły przyprowadza i tyle. Jedzenie i picie ustawiam sobie przy łóżku. Jak wstaję do toalety to i kuchnię przy okazji zahaczę. Córka poda mi szklankę wody jak poproszę. Ciężko mi psychicznie. Boję się cały czas o Malucha :(

Biedna, na pewno wszystko będzie dobrze. Ale jak to dobrze, że Córka taka wyrozumiała :-) A kiedy będziesz miała wizytę kontrolną? Może uda się wtedy Ciebie jakoś pocieszyć, że ładniej to wszystko wygląda. Poczujesz się trochę lepiej.

opóźniona lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na cos ochote ale nie wiem na co grrrr....jak ja tego nie lubie tez tak macie?

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ