X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olsztyn.
    Jak to możliwe że dzidzia ma już pewnie z 10cm a ja nadal nie czuję ruchów. Łożysko mam na tylnej ściance. Pierwsza ciąża.
    Właśnie jak tam Martynka, poprawił Ci się nastrój?

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja to chyba zamorduje mojego męża. Na prawdę mam szczerą ochotę to zrobić. Zepsuł córce tablet, na dodatek się z tego śmiał i ma to wszystko w dupie. Albo ja jestem przewrażliwiona albo on nienormalny.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to bedziemy mialy zestaw Kornelow :) dziewczynka miala byc Anastazja..

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Wiecie co, ja to chyba zamorduje mojego męża. Na prawdę mam szczerą ochotę to zrobić. Zepsuł córce tablet, na dodatek się z tego śmiał i ma to wszystko w dupie. Albo ja jestem przewrażliwiona albo on nienormalny.

Faceci

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyglądało tak (planowa cesarka): kazali przyjechać o 17.00 dzień przed - czekałam 3h w kolejce na przyjęcie (badanie lekarskie i wywiad z położną, obowiązkowe KTG), potem położna zaprowadziła mnie do pokoiku, gdzie miałam się przebrać w pidżamę i stamtąd (z izby przyjęć) zaprowadziła mnie na oddział. Po drodze wszystko objaśniała, gdzie, co i jak jest i gdzie iść w razie co. Położyli mnie w 3 osobowej sali na patologii ciąży i jeszcze był w miarę spokój. Po godzinie przyszły położne i dały taki środek do dezynfekcji, którym musiałam się cała umyć (bez włosów). Po chwili przyszły do mnie do łazienki położne i goliły miejsce intymne (to może strasznie brzmi, ale kazali zapuścić włochy na 2 tyg przed i golenie miały położne zrobić - różnie to praktykują różne szpitale - wstyd jest na początku, ale potem już rzeczywiście wszystko Ci jedno ;)). W nocy co 2h przychodziły położne na KTG, spać raczej ciężko. Do tego pomiar temperatury i ciśnienia. Rano o 6.00 pobudka. I znowu KTG, badania. Jedzenia już nie ma, trzeba być na czczo. Byłam pierwsza w kolejce na 8.00 rano. Chwilę przed dostałam sterylną białą pidżamkę i miałam przejść z położną na salę operacyjną. Tam były już dwie położne i chwilę później przyszedł anastezjolog. Znieczulenie w kręgosłup i 15 min. później przyszedł lekarz z lekarką i zaczęło się cięcie. Sprawdzili, czy coś czuję, zwiększyli dawkę znieczulenia i cięli. Samo cięcie czuć, ale nie boli. Boli natomiast wypychanie dziecka z brzucha, ale trwa to max 2 min. po 5 min już dziecko było na zewnątrz. Pokazali mi je i mężowi (on wszedł na salę 15 min po mnie - położna go wprowadziła). Mała poszła do badania - w kącie sali, słyszałam jej płacz, potem poproszono tam męża i on już był z nią prawie cały czas. Mi wyjęli łożysko i szyli. całość od wejścia do wyjścia 52 min. Wywieziono mnie na salę pooperacyjną (kilka kobietek już tam było. Po 2h przywieźli małą i położyli ją na mnie, przystawili do cyca. Najgorsze były drgawki po znieczuleniu ale do 2h przechodzą. Po 3h przewiezli mnie do normalnej sali. Tam był już mąż. Po chwili przywieźli małą. po 6h położna przyszła, żeby mnie postawić na nogi - nie wstałam bo tramal na mnie źle zadziałał. Z mężem doturlałam się po godzinie do prysznica - to pomogło. Potem już z górki było :) Jedzonko dostałam dopiero rano - kleik. dostałam też słoik na siuśki żeby sprawdzać, czy nie mam przeciętego pęcherza. Polecam salę jednoosobową - można trochę się wyspać, bo generalnie jak przeszłam na kilkuosobową, to oka nie zmrużyłam - co 15 min inna laska ma nastawiony budzik na laktator, plus płaczące dzieci i ni jak nie da się zdrzemnąć. Po 3 dniach byłam w domu.

amanina, Agusienka1985, opóźniona, Betty Boop, paola89, MiMK, JRY1984 lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    o to bedziemy mialy zestaw Kornelow :) dziewczynka miala byc Anastazja..

U nas rodzinie TŻ się Kornel średnio podoba, więc wkręcany im że będzie Wirgiliusz :-P

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze nic.. ja sie poddalam z tym Leonem bo przeczytalismy znaczenie imienia i tam ze on wzdycha do oblokow i lezy pod grusza..

wiec mowie do meza ze juz niech bedzie ten jego Filip a on co!! a on mi na to ze moze jednak Ryszard, bo to po jego dziadku ktorego strasznie kochal i w ogole.

NO NIEDOCZEKANIE MOJE !!!!!

teraz wychodzi na to, ze to ja probuje go na tego Filipa namowic ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:53

oLena31, alicjaaaa, SyHa85, Friend, paola89, pigułka lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce Filipa mi się strasznie podoba. Muszę tylko męża namówić o ile chłopak będzie.

A tego Ryszarda to nie możecie na drugie dać? Niech ma ;)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    to jeszcze nic.. ja sie poddalam z tym Leonem bo przeczytalismy znaczenie imienia i tam ze on wzdycha do oblokow i lezy pod grusza..

wiec mowie do meza ze juz niech bedzie ten jego Filip a on co!! a on mi na to ze moze jednak Ryszard, bo to po jego dziadku ktorego strasznie kochal i w ogole.

NO NIEDOCZEKANIE MOJE !!!!!

teraz wychodzi na to, ze to ja probuje go na tego Filipa namowic ;p

Nasz dzieć o ile będzie chłopcem to na 2 będzie właśnie Ryszard hehehe

Kurna ile śniegu u mnie napadalo!!! Szok w trampkach :O

amanina lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena31, dzięki za dokładna relacje...przerażajace trochę to wszystko....

MiMK lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kurna ile śniegu u mnie napadalo!!! Szok w trampkach :O

U mnie tez ale potem popadał deszcz i teraz wszystko się topi.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Olena31, dzięki za dokładna relacje...przerażajace trochę to wszystko....

Nie ma sprawy. Trochę technicznie, ale małą szłam usypiać i czasu nie było;) zresztą nie ma co koloryzować;) jak szłam do szpitala to ryczałam jak głupia ze strachu, że umrę przy porodzie;) na salę operacyjną szłam jak na ścięcie;) dziś się z tego śmieję. A pobyt w szpitalu i sam poród wspominam bardzo dobrze:)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rysiu, jak uroczo;) Amanina, ale Leo od wczoraj, a właściwie dzisiaj jest bardzo na topie;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orany dziewczyny musze o cos spytac!!

Polozylam sie juz spac i lezalam na plecach i trzymalam dlonie na podbrzuszu i w pewnym momencie mialam wrazenie jakby ktos puszczal babelki (tak bardzo szybko), z prawej strony troche nad pachwina. To sie powtorzylo 3 razy i koniec. Na bank nie jelita bo za nisko i tak inaczej.

Czy to mogl byc Gruby???

SyHa85, oLena31, alicjaaaa, Ninka0111, kaarolaa, Rudi88, pigułka, malika89 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Polozylam sie juz spac i lezalam na plecach i trzymalam dlonie na podbrzuszu i w pewnym momencie mialam wrazenie jakby ktos puszczal babelki (tak bardzo szybko), z prawej strony troche nad pachwina. To sie powtorzylo 3 razy i koniec. Na bank nie jelita bo za nisko i tak inaczej.

Czy to mogl byc Gruby???

Z dużym prawdopodobieństwem to byl Gruby :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gruby jak nic:)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja dzis obudzilam sie z minimalnym bolem poki co :-) wczoraj o 22(!!!) zabrali mnie na usg- pewnie wczesniej zapomnieli. Sprawa wyglada tak: dziecko wazy 268g, nie zmierzone bo fikało :-) z NIM wszystko ok- swrduszko za male zeby ocenic dokladnie komory, ale wyglada dobrze. Pecherz jest. (lezal na glowie i mial nogi po turecku). Łożysko na przedniej ścianie ale w normalnym ulozeniu. Szyjka dluga (ale nie wiem ile to). Czyli od tej strony ból nie jest.

Ja ciagle obstaje ze to od jelit. I tak promieniuje. Ale to moja wersja...dzis na obchodzie dowiem sie co dalej. Chcemy do domu!!!!

oLena31, alicjaaaa, Ninka0111, Betty Boop, Friend, paola89, amanina, Rudi88, pigułka, MiMK, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:

Czy to mogl byc Gruby???

Tak! To ON :-) ale suuuuper :-)

U mnie sale obok leza laski pod ktg- dzwiek rekompensuje brak tv :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa gratuluję synka :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry i my :) u nas sypie sniegiem, cala noc dawalo, teraz tez, ale sniegu jakos tak malo napadalo...
    ja ogolnie lubie snieg, ale wyjsc dzisiaj na spacer nie dam rady, bo mlody po wczorajszym spacerze dzisiaj jeszcze bardziej zasmarkany. to juz 7 dzien kataru, jeszcze jakies 4 i powinien przejsc...

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ