X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Ha mam wizytę dziś o 14 ale pewnie wpisze mi skierowanie na Usg polowkowe tylko.
    Asiasia wrote:
    Sluchajcie dziewczyny...czy ktorej z Was juz sie zdarzylo, ze lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka, a za 3 tyg ze jednak chlopaczek?

Ja mam dokładnie odwrotnie... Pani dr w 14 tc powiedziała że raczej chłopak (jakoś nie chciało mi się w to wierzyć bo wszystkie moje przeczucia były na dziewczynke, poza tym w tym okresie jeszcze dziewczynki wyglądają jak chlopcy) a w ubiegłym tygodniu na IP dr spytał się mnie czy znam plec i wyszło ze jest dziewczynka.

Jeszcze się nie nastawiam... zaczęłam na polowkowe.

Miłego dnia:)

Asiasia lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)
    U mnie w brzuszku delikatne pukanie i jakby pecherzyki:) mysle ze to malenstwo daje delikatne znaki:)

Elza :), Paulka123, alicjaaaa, kaarolaa, pigułka, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Truskaweczką i SyHą już chyba jedyna, która nie czuje ruchów... :(
    depresja :(

Właśnie wychodzę do dentysty! Aaaa.... Oby nie bolało

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Nie jedyne. Też jeszcze nie czuję :(

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa na pewno nie jedna, jest nas jeszcze kilka z młodsza ciążą-na przyklad ja :)

Wczoraj mialam wizyte, taka normalna. Wszystko jest ok, lekarz sie pyta czy chce pomarudzic na cos ;) ale w sumie nie mam za bardzo na co. Podpytywalam o usg sprawdzajace plec ale polecil mi sie wstrzymac do 19 tyg do usg połówkowego i chyba tak zrobie.

mam pytanko, czy ktoras z was bierze Acard od początku? Ja mialam IUi wiec mnie akard pomagał w implantacji i przeciwdzialal poronieniom ale wczoraj mnie lekarz uswiadomil ze przyjmujac akard moze cos tam w serduszku dzidzi sie nie domykac (to oczywiscie pesymistyczna wersja) ale odstawienie jest gorsze i di 37 tyg musze go przyjmowac. Mowil, ze mozna w 20 ty wykonac w Warszawie echo serduszka. Troche mnie tym nastraszym bo wczesiejszy lekarz od IUI nic nie wspominal o takich rzeczach.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Musik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:53

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was snieg, u mnie leje :-( kawa z rana obowiazkowa. Od 2 godzin jestem w pracy a czuje sie jakbym dopiero oczy otworzyla. U mnie 2 trymestr jest calkiem przyjemny. Mdlosci minely (nie liczac mycia zebow), mam wiecej energii (nie dotyczy spadku cisnienia) i ogolnie jest fajnie. Wczoraj po pracy jeszcze popracowalam w naszym domku- co mnie bardzo podnioslo na duchu. Wysprzatalam jak nigdy, maz juz eyszykowal lazienke wiec w tym tygodniu zacznie klasc plytki. I wisienka na torcie-w czwartek bede miala juz (dopiero) prad w swoim domu. Koniec ze sterta kabli i agregatem. Dom nabiera ksztaltow. I moze jednak do porodu pojdziemy juz na swoje :-) baaaardzo bym chciala urzadzic pokoj dla maluszka. :-)

kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty ja od samego poczatku biore acard i jakies ryzyko jest, ale ja nie chce sie tym przejmowac, byc moze dzieki temu, ze biore acard nie krwawilam w tej ciazy tak jak z Marcelim, albo nie stracilam jej tak jak dwie pierwsze...ufam lekarzowi i wiem, ze chce dobrze dla nas...

dziewczyny spokojnie, wiem ze juz czekacie na te ruchy ale nawet do 26 tyg jest rzecza normalna ze nie poczujecie...kazda ciaza jest inna...moja szwagierka jest w 19 tyg i jeszcze nie czuje ruchow...ale beda, zapewniam Was :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Acardu to lekarze ze szpitala kazali mi go brać co trzeci dzień, a najlepiej zamienić go na Zaax. Stwierdzili, że jak miałam epizod krwawienia to lepiej nie brać go codziennie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam sny...śniło mi się, że straciłam ciążę. Leżałam w szpitalu gdzie faktycznie kiedyś poroniłam. Robili usg i mówili, że już nie ma u mnie w brzuchu małego człowieka. Tak płakałam w śnie, że mam wrażenie, że płakałam też na żywo. Obudziłam się i dostałam słodkiego kopniaczka na potwierdzenie, że dzidzia jest i ma się dobrze i że masz się Matka nie martwić. Niesamowite jak bardzo kocham już tego małego brzdąca...

Paulka123, paola89, kaarolaa, pigułka lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Mi lekarz powiedział, że na ruchy mam zaczekać z 2 tyg jeszcze :( Przez łożysko na przodzie. Aż dziw bo jak widzę na monitorze jak dziecko fika to aż mi się wierzyć nie chcę, że go nie czuję!

Powodzenia u dentysty!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:29

paola89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ale miałam sny...śniło mi się, że straciłam ciążę. Leżałam w szpitalu gdzie faktycznie kiedyś poroniłam. Robili usg i mówili, że już nie ma u mnie w brzuchu małego człowieka. Tak płakałam w śnie, że mam wrażenie, że płakałam też na żywo. Obudziłam się i dostałam słodkiego kopniaczka na potwierdzenie, że dzidzia jest i ma się dobrze i że masz się Matka nie martwić. Niesamowite jak bardzo kocham już tego małego brzdąca...

Nie zrobię lubię to. . .Nie zazdroszcze takiego snu...

Ale kopniaka od dzidzi- "lubię to" :D

Friend lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

ja też jeszcze nie czuje :/ .. tzn. tydzień temu czułam takie łaskotki ale od tamtego czasu nic ... wiec sama nie wiem czy to byłot TO

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie usłyszałam- "Pani ciąża nie jest zagrożona" :D :D :D

Najprawdopodobniej problemy gastryczne dają u mnie takie objawy. Dziś jeszcze leki rozkurczowe i obserwacja, jak jutro będzie dobrze to do domu :) I mam odstawić luteinę bo ona też podobno utrudnia trawienie (a wczoraj zrobili z dawki 50- 400- bądź tu człowieku mądry?!)

Co do płci to podobno na połówkowym będzie 100% pewności, ale z racji, że już dwa razy mówili o siusiaku to chyba coś w tym jest. Mąż zachwycony, ale pyta z obawą: "Ale to już na pewno się nie zmieni?" :)

A i maluch tydzień do przodu ma wg USG :) Duży po Mamusi hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:37

Rudi88, paola89, kaarolaa, 33Karola33, Friend, _cherryLady, malika89, Betty Boop, alicjaaaa, amanina lubią tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie zrobię lubię to. . .Nie zazdroszcze takiego snu...

Ale kopniaka od dzidzi- "lubię to" :D
    Moje lubie to tyczy sie oczywiscie tylko i wylacznie kopniaka. :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, to dobrze że z maluszkiem wszystko ok :) przynajmniej możesz spokojnie w domu teraz odpoczywać i cieszyć się ciążą

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie tyle śniegu, że chyba balwana na balkonie ulepie :-)

Amanina to zapewne Gruby! Też miewam epizody bąbelków raz na kilka dni, ale czekam na konkrety że strony Kluska :-)

SyHa no no no kawał czlowieczka już nosisz :-)

Nie mam weny sniadaniowej...

SyHa85, amanina lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    ja też jeszcze nie czuje :/ .. tzn. tydzień temu czułam takie łaskotki ale od tamtego czasu nic ... wiec sama nie wiem czy to byłot TO
    ja mialam podobnie, najpierw babelki, laskotki, pozniej tydzien spokoju nic nie czulam i trzy dni temu juz takie porzadne ruchy nie do pomylenia z niczym innym, wiec spokojnie jeszcze beda mocne ruchy..

paola89 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do płci , to u nas na USG w 12+5 tyg było widać że to dziewczynka , wszystko pokazała :D ,
    któraś z dziewczyn wrzuciła dla porównania link do strony gdzie było porównanie siusiaka i pisioli ;P i na naszym USG już tego sterczącego nie było więc myślę że prędzej z chłopaka może zrobić się dziewczynka niż z dziewczynki chłopak :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie mam weny sniadaniowej...[/QUOTE]

Rudi zapraszam do mnie :P (oczywiście tylko towarzysko)- dziś szef kuchni zapodał zacierki i kromkę chleba z wyrobem wędlinopodobnym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:57

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ