Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim:)
Ha mam wizytę dziś o 14 ale pewnie wpisze mi skierowanie na Usg polowkowe tylko.
Asiasia wrote:Sluchajcie dziewczyny...czy ktorej z Was juz sie zdarzylo, ze lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka, a za 3 tyg ze jednak chlopaczek?
Ja mam dokładnie odwrotnie... Pani dr w 14 tc powiedziała że raczej chłopak (jakoś nie chciało mi się w to wierzyć bo wszystkie moje przeczucia były na dziewczynke, poza tym w tym okresie jeszcze dziewczynki wyglądają jak chlopcy) a w ubiegłym tygodniu na IP dr spytał się mnie czy znam plec i wyszło ze jest dziewczynka.
Jeszcze się nie nastawiam... zaczęłam na polowkowe.
Miłego dnia:)Asiasia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny:)
U mnie w brzuszku delikatne pukanie i jakby pecherzyki:) mysle ze to malenstwo daje delikatne znaki:)Elza :), Paulka123, alicjaaaa, kaarolaa, pigułka, Asiasia lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
alicjaaaa wrote:Jestem z Truskaweczką i SyHą już chyba jedyna, która nie czuje ruchów...
depresja
Właśnie wychodzę do dentysty! Aaaa.... Oby nie bolało04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
alicjaaaa na pewno nie jedna, jest nas jeszcze kilka z młodsza ciążą-na przyklad ja
Wczoraj mialam wizyte, taka normalna. Wszystko jest ok, lekarz sie pyta czy chce pomarudzic na cosale w sumie nie mam za bardzo na co. Podpytywalam o usg sprawdzajace plec ale polecil mi sie wstrzymac do 19 tyg do usg połówkowego i chyba tak zrobie.
mam pytanko, czy ktoras z was bierze Acard od początku? Ja mialam IUi wiec mnie akard pomagał w implantacji i przeciwdzialal poronieniom ale wczoraj mnie lekarz uswiadomil ze przyjmujac akard moze cos tam w serduszku dzidzi sie nie domykac (to oczywiscie pesymistyczna wersja) ale odstawienie jest gorsze i di 37 tyg musze go przyjmowac. Mowil, ze mozna w 20 ty wykonac w Warszawie echo serduszka. Troche mnie tym nastraszym bo wczesiejszy lekarz od IUI nic nie wspominal o takich rzeczach.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
U Was snieg, u mnie leje
kawa z rana obowiazkowa. Od 2 godzin jestem w pracy a czuje sie jakbym dopiero oczy otworzyla. U mnie 2 trymestr jest calkiem przyjemny. Mdlosci minely (nie liczac mycia zebow), mam wiecej energii (nie dotyczy spadku cisnienia) i ogolnie jest fajnie. Wczoraj po pracy jeszcze popracowalam w naszym domku- co mnie bardzo podnioslo na duchu. Wysprzatalam jak nigdy, maz juz eyszykowal lazienke wiec w tym tygodniu zacznie klasc plytki. I wisienka na torcie-w czwartek bede miala juz (dopiero) prad w swoim domu. Koniec ze sterta kabli i agregatem. Dom nabiera ksztaltow. I moze jednak do porodu pojdziemy juz na swoje
baaaardzo bym chciala urzadzic pokoj dla maluszka.
kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualnyBetty ja od samego poczatku biore acard i jakies ryzyko jest, ale ja nie chce sie tym przejmowac, byc moze dzieki temu, ze biore acard nie krwawilam w tej ciazy tak jak z Marcelim, albo nie stracilam jej tak jak dwie pierwsze...ufam lekarzowi i wiem, ze chce dobrze dla nas...
dziewczyny spokojnie, wiem ze juz czekacie na te ruchy ale nawet do 26 tyg jest rzecza normalna ze nie poczujecie...kazda ciaza jest inna...moja szwagierka jest w 19 tyg i jeszcze nie czuje ruchow...ale beda, zapewniam WasBetty Boop lubi tę wiadomość
-
Co do Acardu to lekarze ze szpitala kazali mi go brać co trzeci dzień, a najlepiej zamienić go na Zaax. Stwierdzili, że jak miałam epizod krwawienia to lepiej nie brać go codziennie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ale miałam sny...śniło mi się, że straciłam ciążę. Leżałam w szpitalu gdzie faktycznie kiedyś poroniłam. Robili usg i mówili, że już nie ma u mnie w brzuchu małego człowieka. Tak płakałam w śnie, że mam wrażenie, że płakałam też na żywo. Obudziłam się i dostałam słodkiego kopniaczka na potwierdzenie, że dzidzia jest i ma się dobrze i że masz się Matka nie martwić. Niesamowite jak bardzo kocham już tego małego brzdąca...
Paulka123, paola89, kaarolaa, pigułka lubią tę wiadomość
-
alicjaaaa wrote:Jestem z Truskaweczką i SyHą już chyba jedyna, która nie czuje ruchów...
depresja
Właśnie wychodzę do dentysty! Aaaa.... Oby nie bolało
Mi lekarz powiedział, że na ruchy mam zaczekać z 2 tyg jeszczePrzez łożysko na przodzie. Aż dziw bo jak widzę na monitorze jak dziecko fika to aż mi się wierzyć nie chcę, że go nie czuję!
Powodzenia u dentysty!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:29
paola89, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Friend wrote:Ale miałam sny...śniło mi się, że straciłam ciążę. Leżałam w szpitalu gdzie faktycznie kiedyś poroniłam. Robili usg i mówili, że już nie ma u mnie w brzuchu małego człowieka. Tak płakałam w śnie, że mam wrażenie, że płakałam też na żywo. Obudziłam się i dostałam słodkiego kopniaczka na potwierdzenie, że dzidzia jest i ma się dobrze i że masz się Matka nie martwić. Niesamowite jak bardzo kocham już tego małego brzdąca...
Nie zrobię lubię to. . .Nie zazdroszcze takiego snu...
Ale kopniaka od dzidzi- "lubię to"Friend lubi tę wiadomość
[/url]
-
depresja
Właśnie wychodzę do dentysty! Aaaa.... Oby nie bolało
ja też jeszcze nie czuje.. tzn. tydzień temu czułam takie łaskotki ale od tamtego czasu nic ... wiec sama nie wiem czy to byłot TO
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Na obchodzie usłyszałam- "Pani ciąża nie jest zagrożona"
Najprawdopodobniej problemy gastryczne dają u mnie takie objawy. Dziś jeszcze leki rozkurczowe i obserwacja, jak jutro będzie dobrze to do domuI mam odstawić luteinę bo ona też podobno utrudnia trawienie (a wczoraj zrobili z dawki 50- 400- bądź tu człowieku mądry?!)
Co do płci to podobno na połówkowym będzie 100% pewności, ale z racji, że już dwa razy mówili o siusiaku to chyba coś w tym jest. Mąż zachwycony, ale pyta z obawą: "Ale to już na pewno się nie zmieni?"
A i maluch tydzień do przodu ma wg USGDuży po Mamusi hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:37
Rudi88, paola89, kaarolaa, 33Karola33, Friend, _cherryLady, malika89, Betty Boop, alicjaaaa, amanina lubią tę wiadomość
[/url]
-
SyHa85 wrote:Nie zrobię lubię to. . .Nie zazdroszcze takiego snu...
Ale kopniaka od dzidzi- "lubię to"SyHa85 lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Dzień dobry
U mnie tyle śniegu, że chyba balwana na balkonie ulepie
Amanina to zapewne Gruby! Też miewam epizody bąbelków raz na kilka dni, ale czekam na konkrety że strony Kluska
SyHa no no no kawał czlowieczka już nosisz
Nie mam weny sniadaniowej...SyHa85, amanina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola89 wrote:ja też jeszcze nie czuje
.. tzn. tydzień temu czułam takie łaskotki ale od tamtego czasu nic ... wiec sama nie wiem czy to byłot TO
paola89 lubi tę wiadomość
-
co do płci , to u nas na USG w 12+5 tyg było widać że to dziewczynka , wszystko pokazała
,
któraś z dziewczyn wrzuciła dla porównania link do strony gdzie było porównanie siusiaka i pisioli ;P i na naszym USG już tego sterczącego nie było więc myślę że prędzej z chłopaka może zrobić się dziewczynka niż z dziewczynki chłopakNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.