X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia12369 wrote:
    Też bym robiła takie ręcznie , bo nie mam maszyny :) Sówki śliczne ale boję się że by mi wyszła jakaś karykatura sówki :P

oj prosze Cie. jak bachor bedzie mial od kolyski to i tak bedzie zakochany w niej, nawet jak bedzie najbrzydsza na swiecie ;)

klaudia12369, SyHa85, alicjaaaa, oLena31, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina nagroda za pierwszy wpis na 800stronie!!!!

Muszę sobie po weekendzie na spokojnie popatrze na te podusie, może mi moje 2 lewe ręce co nawet kółka ładnego z papieru nie potrafią wyciąć coś by Kluskowie uszyły.

amanina, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina szybkiej i skutecznej walki z przeziebieniem zycze!

Sowka sliczna- i zaraz po kolorowankach to nadtepny pomysl od Was :-) chyba tez sie dkusze i cos sama Mlodemu zrobie, chociaz nigdy mnie takie rzeczy nie krecily...:-)

amanina lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Amanina szybkiej i skutecznej walki z przeziebieniem zycze!

Sowka sliczna- i zaraz po kolorowankach to nadtepny pomysl od Was :-) chyba tez sie dkusze i cos sama Mlodemu zrobie, chociaz nigdy mnie takie rzeczy nie krecily...:-)

mnie tez nie, ale maz mi zabronil chodzic na gokarty wiec musze se inne zajecia znalezc :P

walcze, walcze..

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam powiem jeszcze ze jak ogladalismy wozki to Tatus byl bardziej podjarany niz ja :-) i musial wszystko sprawdzic. A pytania to sensowne zadawal. A jak wyszlismy mowi: "zapytaj Mlodego ktory mu sie najbardziej podoba to Tata mu kupi". Moje hormonowe emocje doprowadzilo do łez :-)

Za to wlasnie mu krokietow narobilam. A ja zjem pelnoziarniste nalesniki z bialym serem :-) poszla dzis na miescie zapiekanka, wiec zeby nie bylo hehe

amanina, Penelope30, paola89, alicjaaaa, celia, Ania_1986, Betty Boop, pigułka, Friend lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    mnie tez nie, ale maz mi zabronil chodzic na gokarty wiec musze se inne zajecia znalezc :P

walcze, walcze..

Ja artykuly pisze, jak tak dalej pojdzie to ksiazke napisze :-P ale tez bym chciala cos wlasnymi rekami dla Maluszka zrobic, to slodkie :-)

amanina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A Wam powiem jeszcze ze jak ogladalismy wozki to Tatus byl bardziej podjarany niz ja :-) i musial wszystko sprawdzic. A pytania to sensowne zadawal.

ostatnio rozmawialam z kolega, ktory oczekuje corki w ciagu najblizszych dni i tez kupowali wozek i powiedzial ze to prawie jak kupno samochodu i byl mega zajarany ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak już tak o szyciu piszecie , to ostatnio przeglądając strony z ubrankami spodobały mi się opaski i bandamki dla dziewczynek, znalazłam stronę gdzie jest opisane krok po kroku jak zrobić taką bandamkę i też się zabieram za tworzenie chociaż nigdy nawet dziury nie potrafiłam dobrze zszyć ;p .. czeka mnei tylko wyprawa do pasmanterii :)

amanina, SyHa85 lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam takie rekodziela :-) ja lubie robic na drutach a czasem nawet sobie cos uszyje :-) ostatnio szylam skorzana spodnice z pol kola. Jak pojde na l4 to chce uszyc kilka rzeczy dla dzidziola. Np taki ladny baldachim nad lozeczko, przybornik tez na lozeczko...Jakies zwierzatka do karuzeli, takie tam glupotki. tego rogala do karmienia tez sobie uszyje :-) tylko czy mi czasu starczy na to wszystko.

paola89, SyHa85, oLena31, Penelope30, Dominique88 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka jak ja Ci zazdroszczę takich umiejętności :)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Paulka jak ja Ci zazdroszczę takich umiejętności :)
    A ja nie powiedzialam ze mam jakies zdolnosci :-) tylko ze lubie robic takie rzeczy :-)

• monika454 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest wersja poduszek dla leniwych :D
    czyli gotowce :D
    http://www.ogrodekpoduszek.pl/
    ja raczej z tej opcji będę korzystać, bo dwie lewe mam :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A ja nie powiedzialam ze mam jakies zdolnosci :-) tylko ze lubie robic takie rzeczy :-)
    Ale wiesz że coś Ci wyjdzie , ja nawet za poduchy się nie zabieram bo wiem że nic z tego nie będzie ;)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

To ja mam tak że śpiewaniem hehehe

paola89, Paulka123 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dla wprawy zaczne od uszycia poscieli :-) dwa prostokaty to nic trudnego :-) koniecznie musze zrobic tego rogala takiego duzego :-) male maskotki do karuzeli to nie bedzie problem, zrobie je recznie bo na maszynie bedzie klopot. Przybornik bedzie juz troche trudniejszy ale tez mysle ze dam rade. Ale najwieksza proba bedzie ochraniacz do lozeczka. To bedzie dla mnie wyzwanie :-) a jesli chodzi o baldachim to mam nadzieje ze doczekam sie overloka bo bez niego nawet sie nie zabieram. Tesciowa zamowila jakis czas temu ale jakos nadal go nie ma. Jesli chodzi o ubranka to raczej dam sobie spokoj. Moze ktoregos dnia porobie skarpeteczki na szydelku. A jak bedzie dziewczynka to zrobie jej opaske na glowke z serduszkiem. :-) pomyslow mam sporo ale czasu brak :-(

paola89, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś dziergałam na drutach teraz nie wiem czy bym pamiętała co do czego.
    Co do maszyny to męczę męża żeby mi kupił juz tyle rzeczy w domu czeka na przerobienie na maszynie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam że jestem z córka w szpitalu. Zaraziłam się tu grypą, byłam dzisiaj u lekarza po leki i dostalam antybiotyk i masę leków. Ale nie w tym rzecz, od spania z nią na jednym łóżku (niezbyt dużym), zwyczajnym szpitalnym strasznie boli mnie dolny odcinek kręgosłupa. Wzięłam dzisiaj w południe apap na zbicie temperatury i ten ból przeszedł, ale nie mogę się cały czas faszerować apapem. Znacie coś skutecznego na taki ból?

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może plastry rozgrzewające.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka dzięki za pomysł. Poduszek i większych maskotek mam sporo ale takie cudaczne zwierzaki do karuzelki mogłabym poszyć. Hihi im brzydsze tym bardziej będą przykuwać uwagę. Od kwietnia mam zamiar już nie pracować to będzie dobre zajęcie.

paola89, Dagmara lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te poduszki to czym będziecie napełniać?

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ