X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona naprawdę czujesz już ruchy z łożyskiem z przodu?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Opóźniona naprawdę czujesz już ruchy z łożyskiem z przodu?
    Tak, a czemu nie wierzysz? Najpierw czułam pływające rybki, a teraz to już normalnie czuje jak mi się Młode wierci. Nawet jestem w stanie Malucha zlokalizować, bo mi taka twarda kulka robi się tam gdzie jest. To moja druga ciąża (nie licząc poronienia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:32

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj miałam koszmary w nocy - śniło mi się, że wyciągnęli mi z brzucha już teraz maluszka, żeby coś tam sprawdzić (wtf?!) i to była jakaś karykatura człowieka! Mały potworek! Oczy wielkie na pół twarzy, zapadnięte policzki, nosa prawie nie było widać. Za dużo fantastyki chyba ;)

Co do łożyska - wypytywałam lekarza ostatnio, gdzie to moje łożysko teraz jest i mówił, że na górze! I że do 18 tyg ono się przesuwa, więc nie wiadomo gdzie wyląduje.
    Na prenatalnych dla porównania miałam kosmówkę z tyłu i nisko.

Wyjeżdżam dzisiaj na imprezę stulecia do moich dziadków (Dziadek, niedługo po raz pierwszy pradziadek :)) kończy 80 lat. Także znikam i pewnie nadrabiać będę w poniedziałek, bo niedziela, jak zwykle mega pracowita u mnie.

Miłego weekendu!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png

Wysłany: 5 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tak, a czemu nie wierzysz? Najpierw czułam pływające rybki, a teraz to już normalnie czuje jak mi się Młode wierci. Nawet jestem w stanie Malucha zlokalizować, bo mi taka twarda kulka robi się tam gdzie jest. To moja druga ciąża (nie licząc poronienia).

Nie, że nie wierze, po prostu też mam z przodu i się ucieszyłam, że jest 'nadzieja' że poczuję ruchy troche szybciej niż 23tc :) ale to chyba z powodu też, że to Twoja druga ciąża :( co nie rokuje dla mnie pozytywnie, a już nie mogę się doczekać

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    Nie, że nie wierze, po prostu też mam z przodu i się ucieszyłam, że jest 'nadzieja' że poczuję ruchy troche szybciej niż 23tc :) ale to chyba z powodu też, że to Twoja druga ciąża :( co nie rokuje dla mnie pozytywnie, a już nie mogę się doczekać
    Kopniaków jako takich często nie czuję. Bardzo rzadko, ale takie wypychanie i leciutkie pukanie no i wiercenie się Dzidziusia jak najbardziej odczuwam. Niedługo Ty też poczujesz. Czekaj spokojnie :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

Wysłany: 5 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Kopniaków jako takich często nie czuję. Bardzo rzadko, ale takie wypychanie i leciutkie pukanie no i wiercenie się Dzidziusia jak najbardziej odczuwam. Niedługo Ty też poczujesz. Czekaj spokojnie :)

A to w jakiej pozycji naleiej? na lezaco na plecach?

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 wrote:
    A to w jakiej pozycji naleiej? na lezaco na plecach?
    Ja czuję na leżąco. Nie ważne w jakiej pozycji. Tylko, że ja leżę już dwa tygodnie, bo muszę :(
    Jak się chodzi to Maluch przeważnie śpi wtedy, bo jest kołysany.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja też mam łożysko na przedniej ścianie i już czuje ruchy, kopniaki, aż skóra się unosi. Różnie, jak siedzę, stoję, leżę, i niezależnie od pory dnia. Czasami jest to rano i wieczorem. A czasami cały dzień mam popis w brzuchu i pół nocy :)
    Także czucie ruchów jest sprawa indywidualna.

Stokrotka_92, Penelope30 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) tez macie takiego lenia jak ja dzisiaj???

• monika454 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u mnie dziś wręcz odwrotnie :P
    os rana zdążyłam już 3 pranie wstawić, poodkurzać (do tego koty mnie zmusiły, bo rozbiły szklaną misę :P ) przed chwilą wstawiłam do piekarnika biszkopcik, a później zrobie do niego kremik i uprażę kokos :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no ja rosolek gotuje, dwie pralki wyprane, troche lazienke ogarnelam, ale musze szafki w kuchni umyc bo maly takie piekne łapki zostawia i jakies chrupki, tragedia, do tego pelni kurzu wszedzie bo mezu walczy caly czas z szafa i sie kurzy okropnie...ale jakos czuje i tak tego lenia...
    to chyba przez to ze sie nie wyspalam, spalam 5 godzin dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:31

• monika454 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jak Mały bedzie szedł na drzemke to wybierzesz sie z nim. Czasem przysłowiowe 15 min działa cuda.
    Z szafą współczuje, mój robił naszą w grudniu i dobrze wiem przez co przechodzisz..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19stym tygodniu :D Jeju kiedy to zleciało?! Ja dziś po śniadaniu miałam takie akrobacje w brzuchu jak nie wiem i w końcu mój K. mógł poczuć :D bardzo delikatnie ale czuł jak przyłożył ucho do brzucha. No i ja też mam łożysko na przedniej ścianie i to moja pierwsza ciąża nie licząc poronienia i ruchy czuje i to wyraźnie więc to jednak indywidualna sprawa.

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczął się dzisiaj 19 tydzień :-)
    Ogólnie kiepsko się czuję, niedobrze mi jakoś. Ze spaniem tez kiepsko, źle sypiam, ale to przez częste oddawanie moczu. Może jak się uda prześpię się w dzień. Wczoraj cały dzień byłam śpiąca ale jakoś nie było jak się położyć. Zobaczymy jak dzisiaj będzie.

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- walcze z leniem od 2 dni... najadlam sie salatki gyros i leze jak prukwa. A jeszcze lody za mna chodza... ehh...

kaarolaa, Dagmara, Penelope30, Friend lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    To może jak Mały bedzie szedł na drzemke to wybierzesz sie z nim. Czasem przysłowiowe 15 min działa cuda.
    Z szafą współczuje, mój robił naszą w grudniu i dobrze wiem przez co przechodzisz..
    mlody juz wstal, a ja w tym czasie obiad gotowalam, ale juz fronty umyte, dziecko nakarmione, teraz mama zasiada do miski rosolku :) dla meza na kaca ugotowalam he he...

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też nie mogę sobie poradzić z leniem... jeszcze leżę w łóżku, nie chce mi się wstawać...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę do mamy na imieniny niestety bez męża bo córka ma zapalenie oskrzeli i musi zostać w domu, jemu to nawet pasuje bo z moim bratem mają niezbyt dobre relacje odkąd mój brat pożyczył od nas kasę i nie oddaje już dwa lata. I jeszcze bezczelnie zdziwiony o co nam chodzi.
    Muszę umyć głowę i rzucić jakis ala make-up na twarz ale nie chce mi się strasznie. Jedyne co mnie tam ciągnie to nóżki w galarecie i ryba po grecku.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelowi rosoł smakowal bo tak skacze ze widac przez ubrania :) he he, silny jest skubaniec

Penelope30, _cherryLady, Ania_1986, amanina lubią tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w tygodniu 20!
    Od przyszłej soboty będzie bliżej niż dalej do spotkania z syneczkiem :)

Miłego i słonecznego dnia Wam życzę :*

pigułka, SyHa85, Rudi88, Penelope30, _cherryLady, paola89, Ania_1986, amanina, Friend, MiMK lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ