Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka_92 wrote:Opóźniona naprawdę czujesz już ruchy z łożyskiem z przodu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:32
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Cześć dziewczyny,
ja dzisiaj miałam koszmary w nocy - śniło mi się, że wyciągnęli mi z brzucha już teraz maluszka, żeby coś tam sprawdzić (wtf?!) i to była jakaś karykatura człowieka! Mały potworek! Oczy wielkie na pół twarzy, zapadnięte policzki, nosa prawie nie było widać. Za dużo fantastyki chyba
Co do łożyska - wypytywałam lekarza ostatnio, gdzie to moje łożysko teraz jest i mówił, że na górze! I że do 18 tyg ono się przesuwa, więc nie wiadomo gdzie wyląduje.
Na prenatalnych dla porównania miałam kosmówkę z tyłu i nisko.
Wyjeżdżam dzisiaj na imprezę stulecia do moich dziadków (Dziadek, niedługo po raz pierwszy pradziadek) kończy 80 lat. Także znikam i pewnie nadrabiać będę w poniedziałek, bo niedziela, jak zwykle mega pracowita u mnie.
Miłego weekendu!
-
opóźniona wrote:Tak, a czemu nie wierzysz? Najpierw czułam pływające rybki, a teraz to już normalnie czuje jak mi się Młode wierci. Nawet jestem w stanie Malucha zlokalizować, bo mi taka twarda kulka robi się tam gdzie jest. To moja druga ciąża (nie licząc poronienia).
Nie, że nie wierze, po prostu też mam z przodu i się ucieszyłam, że jest 'nadzieja' że poczuję ruchy troche szybciej niż 23tcale to chyba z powodu też, że to Twoja druga ciąża
co nie rokuje dla mnie pozytywnie, a już nie mogę się doczekać
-
Stokrotka_92 wrote:Nie, że nie wierze, po prostu też mam z przodu i się ucieszyłam, że jest 'nadzieja' że poczuję ruchy troche szybciej niż 23tc
ale to chyba z powodu też, że to Twoja druga ciąża
co nie rokuje dla mnie pozytywnie, a już nie mogę się doczekać
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Kopniaków jako takich często nie czuję. Bardzo rzadko, ale takie wypychanie i leciutkie pukanie no i wiercenie się Dzidziusia jak najbardziej odczuwam. Niedługo Ty też poczujesz. Czekaj spokojnie
A to w jakiej pozycji naleiej? na lezaco na plecach? -
Stokrotka_92 wrote:A to w jakiej pozycji naleiej? na lezaco na plecach?
Jak się chodzi to Maluch przeważnie śpi wtedy, bo jest kołysany.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Stokrotka ja też mam łożysko na przedniej ścianie i już czuje ruchy, kopniaki, aż skóra się unosi. Różnie, jak siedzę, stoję, leżę, i niezależnie od pory dnia. Czasami jest to rano i wieczorem. A czasami cały dzień mam popis w brzuchu i pół nocy
Także czucie ruchów jest sprawa indywidualna.Stokrotka_92, Penelope30 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Karola u mnie dziś wręcz odwrotnie
os rana zdążyłam już 3 pranie wstawić, poodkurzać (do tego koty mnie zmusiły, bo rozbiły szklaną misę) przed chwilą wstawiłam do piekarnika biszkopcik, a później zrobie do niego kremik i uprażę kokos
kaarolaa lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualnyMonika no ja rosolek gotuje, dwie pralki wyprane, troche lazienke ogarnelam, ale musze szafki w kuchni umyc bo maly takie piekne łapki zostawia i jakies chrupki, tragedia, do tego pelni kurzu wszedzie bo mezu walczy caly czas z szafa i sie kurzy okropnie...ale jakos czuje i tak tego lenia...
to chyba przez to ze sie nie wyspalam, spalam 5 godzin dzisiaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 12:31
-
To może jak Mały bedzie szedł na drzemke to wybierzesz sie z nim. Czasem przysłowiowe 15 min działa cuda.
Z szafą współczuje, mój robił naszą w grudniu i dobrze wiem przez co przechodzisz..
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Witam się w 19stym tygodniu
Jeju kiedy to zleciało?! Ja dziś po śniadaniu miałam takie akrobacje w brzuchu jak nie wiem i w końcu mój K. mógł poczuć
bardzo delikatnie ale czuł jak przyłożył ucho do brzucha. No i ja też mam łożysko na przedniej ścianie i to moja pierwsza ciąża nie licząc poronienia i ruchy czuje i to wyraźnie więc to jednak indywidualna sprawa.
-
U mnie zaczął się dzisiaj 19 tydzień
Ogólnie kiepsko się czuję, niedobrze mi jakoś. Ze spaniem tez kiepsko, źle sypiam, ale to przez częste oddawanie moczu. Może jak się uda prześpię się w dzień. Wczoraj cały dzień byłam śpiąca ale jakoś nie było jak się położyć. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. -
nick nieaktualnymonika454 wrote:To może jak Mały bedzie szedł na drzemke to wybierzesz sie z nim. Czasem przysłowiowe 15 min działa cuda.
Z szafą współczuje, mój robił naszą w grudniu i dobrze wiem przez co przechodzisz..dla meza na kaca ugotowalam he he...
-
Ja dzisiaj idę do mamy na imieniny niestety bez męża bo córka ma zapalenie oskrzeli i musi zostać w domu, jemu to nawet pasuje bo z moim bratem mają niezbyt dobre relacje odkąd mój brat pożyczył od nas kasę i nie oddaje już dwa lata. I jeszcze bezczelnie zdziwiony o co nam chodzi.
Muszę umyć głowę i rzucić jakis ala make-up na twarz ale nie chce mi się strasznie. Jedyne co mnie tam ciągnie to nóżki w galarecie i ryba po grecku.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry w tygodniu 20!
Od przyszłej soboty będzie bliżej niż dalej do spotkania z syneczkiem
Miłego i słonecznego dnia Wam życzę :*pigułka, SyHa85, Rudi88, Penelope30, _cherryLady, paola89, Ania_1986, amanina, Friend, MiMK lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.