X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Ja tez od niedawna czuje malucha. A to druga ciąża i niby powinnam czuć wczesniej. Jakoś w glebi duszy wiem ze bedzie ok.

Tak z innej beczki. Jak leze i przekrecam sie z boku na bok to strasznie kluje mnie w kroczu. Powiedzcie że też tak czasem macie.

Ja mam nie czasem, tylko permamentnie :/ przez to czasem mąż się budzi w nocy.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to jeśli będzie chłopak to na 90% Bartosz (drugie imię tatusia :)), a dziewczynka to nie wiem, narazie typowane było Laura, wczoraj M dorzucił jeszcze Oliwię.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w kolejnym tygodniu ciąży :)
    Ja od samego początku ciąży mam mocne wrazenie ze bedzie chłopak i żartobliwie mówimy z M na niego "dzidek Marianek" hahaha oczywiscie to imie nie wchodzi w gre u nas. Sama nie wiem jakie bedzie, podoba mi sie Kacper,Igor,Antek-zobaczymy.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje przeczucia też są za chłopakiem i być może jutro się potwierdzą, już się doczekać nie mogę. :) co do imion to mi się Staś podoba, ale ostatnio zaczynam szukać nowych więc nie wiem co z tego będzie. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ktoś wizytuje? Bo jutro i w środę to wiem że trochę nas idzie się badać.

• Nelk Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero za tydzień. Miałam od początku przeczucie na dziewczynę ale na ostatnim usg lekarz mówił że jakby coś tam się majta ale chyba raczej nie aż wkoncu stwierdził że jednak nie jest pewny ale mnie wybił z intuicji i już sama nie wiem kto tam u mnie siedzi.

Kurcze jaka ja jestem durna nazarlam się nóżek z octem na śniadanie i zdziwiona jestem czemu się źle czuje.
    Zamulona jestem jak stuletni staw :-P

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki:)

Ja też wizytuję za tydzień i mam nadzieję, że będę mogła zmniejszyć dawkę leków :)

Dziś pomimo cudnej pogody za oknem ja jakoś nie w humorze. Pewnie dlatego,że nie dospałam. Późno wczoraj zasnęłam ( cos około 1 ) mój wrócił z pracy przed 7 to się przebudziłam a o 8 obudził mnie gołąb. Nie dość,że gulgotał jak opetany, to łaził w te i z powrotem po parapecie...

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny i nowe i "stare" :) u nas dziś od rana świeci słońce, ale chyba chmury nad horyzontem już wiszą… Z tymi przeczuciami to jest ciekawie, bo w pierwszej ciąży do 21 tygodnia byłam PRZEKONANA, że będzie chłopiec (nawet mówiłam do brzucha per "on"), a tu bach na USG dziewczynka (cieszyłam się jak głupia ;)). Teraz niby lekarz powiedział na prenatalnych, że jakby miał obstawiać, to chłopak, ale do końca przekonani nie jesteśmy, a zwłaszcza mój mąż ;) ciągle mówi, że pewnie jednak dziewczynka będzie ;).
    No i w weekend rodzina męża była i im się Leon strasznie nie podoba, i chyba zasiali to ziarno w moim mężu (wrrr) i już nie jest taki pewny tego imienia. Wkurza mnie to, bo zaczyna mówić, że jeszcze zobaczymy, jeszcze mamy czas i znowu odwleka na ostatnią chwilę. Jakbym w pierwszej ciąży nie naciskała na niego, to pewnie do dzisiaj Adela byłaby bezimienna (imię wybraliśmy w 9 miesiącu, a i tak mówił, że zobaczymy jak ją zobaczymy). No zła jestem, ale chyba najbardziej na jego siostrę, że tak ciągle gada, że jej się nie podoba.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :) , to chwalę się co to moja mama wczoraj zakupiła dla młodej :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae41f7ce7833.jpg

oLena31, Kw14tuszek, Ania_1986, makota, SyHa85, hella, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak brzydko, pada deszcz i może z 5 stopni jest... aż się nie chce wychodzić z domu ;/ ... w ogóle od wczoraj nie czuje żadnych bulgotek w brzuchu ani kopniaczków i trochę zła jestem ... :/ na ostatnim USG też się mało ruszała , a następne USG to dopiero w kwietniu na połówkowych .

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Moja najnowsza produkcja :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66288cc6f599.jpg

Dla chłopca idealne :)

Więcej zdjęć na https://www.facebook.com/tiulovehandmade/

Malika z czego robiłaś te pompony? ja to tylko potrafię z włóczki .. idę właśnie jej szukać a jak nie to muszę kupić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dzien :)
    u nas pogoda super, sloneczko od rana swieci, matka wciaga talerz pierogow, na obiad w planach sa pulpeciki w sosie i do tego kasza gryczana... planuje tez udac sie na szmatki i do kolezanki na ploty :)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tiulu .. pff sorry :)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Witajcie Dziewczyny i nowe i "stare" :) u nas dziś od rana świeci słońce, ale chyba chmury nad horyzontem już wiszą… Z tymi przeczuciami to jest ciekawie, bo w pierwszej ciąży do 21 tygodnia byłam PRZEKONANA, że będzie chłopiec (nawet mówiłam do brzucha per "on"), a tu bach na USG dziewczynka (cieszyłam się jak głupia ;)). Teraz niby lekarz powiedział na prenatalnych, że jakby miał obstawiać, to chłopak, ale do końca przekonani nie jesteśmy, a zwłaszcza mój mąż ;) ciągle mówi, że pewnie jednak dziewczynka będzie ;).
    No i w weekend rodzina męża była i im się Leon strasznie nie podoba, i chyba zasiali to ziarno w moim mężu (wrrr) i już nie jest taki pewny tego imienia. Wkurza mnie to, bo zaczyna mówić, że jeszcze zobaczymy, jeszcze mamy czas i znowu odwleka na ostatnią chwilę. Jakbym w pierwszej ciąży nie naciskała na niego, to pewnie do dzisiaj Adela byłaby bezimienna (imię wybraliśmy w 9 miesiącu, a i tak mówił, że zobaczymy jak ją zobaczymy). No zła jestem, ale chyba najbardziej na jego siostrę, że tak ciągle gada, że jej się nie podoba.

Wymyśl jakieś abstrakcyjne imię to zobaczysz,że Leon im sie będzie podobał. Wpisz sobie w google nietypowe imiona i już . Takie hity tam są ,że głowa mała.

oLena31, kaarolaa lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Leon Leoś bardzo podoba, możesz też zaproponować Leonard może bardziej męża przekona.

oLena31 lubi tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi oni sami mi już podsuwali takie propozycje, że chyba nic ich już nie zaskoczy (np. Longin!).

P.S. Już po słoneczku, pospieszyłam się ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Rudi oni sami mi już podsuwali takie propozycje, że chyba nic ich już nie zaskoczy (np. Longin!).

Powiedz,że będzie Dezyderiusz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 09:39

oLena31 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Leonard nie przejdzie, bo ciężko wymawia się z nazwiskiem :(

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski,

Ja w piątek byłam na wizycie, ale dzieciątka nie widziałam. Chwilę posłuchaliśmy serduszka na detektorze.

Wyniki morfologii trochę mi się rozjechały - ale lekarz twierdzi, że jak na kobietę w ciąży są dobre. Cytologia o dziwo... pierwszy raz w życiu klasa I.

Ogólnie zaczynam się wkurzać, bo brzuch jakby znowu zmalał. Waga spadła, mimo że staram się jeść prawidłowo. Ruchy jakby słabiej odczuwalne.. :-( A przecież powinny być coraz bardziej...

15 marca mam połówkowe - nie mogę się doczekać. Marzę o potwierdzeniu, że z dzieckiem wszystko jest ok...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:

Kochana to ja mam kilka propozycji własnie z ojca Googla: Belmondo, Mścibor, Salwin, Dastin, Ibrahim, Angleo :)

pozdrów ode mnie rodzinke :)

oLena31, Ania bebe 88 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ