X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kuzyn z żoną dali na imię chłopakom Gabryś i Leoś . Kiedyś mi się nie podobały te imiona a teraz słyszałam jak do nich mówią itd to nawet fajnie :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Ja sobie zorganizowałam na jutro extra wizytę na lux med. U mojego gin mogłaby nadszarpnąć mój budzet na ten miesiąc a chodzi mi o badanie i receptę.... Znowu mnie coś swędzi... Takjakby infekcja mi się odnowiła. Vitagyn c i clotrimazol nie pomagają :/

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Hej kobitki :)

Ja sobie zorganizowałam na jutro extra wizytę na lux med. U mojego gin mogłaby nadszarpnąć mój budzet na ten miesiąc a chodzi mi o badanie i receptę.... Znowu mnie coś swędzi... Takjakby infekcja mi się odnowiła. Vitagyn c i clotrimazol nie pomagają :/
    A na zewnątrz czy w środku?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A na zewnątrz czy w środku?
    Tak jakby na wejściu... Ale też upławy troszke takie żółtawe nawet jakby pod zieleń...
    Na lux med ide za darmo więc tylko za leki zapłacę.
    W lutym mi candida albicans wyszło. Co prawda Gynazol pomógł ale wróciło to samo ( chyba), bo objawy takie same.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza, Ty masz chyba dzisiaj urodziny? :-) Sto lat! Sto lat! :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi leci krew z nosa...no tego mi było do szczęścia potrzeba :/

_cherryLady lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Tak jakby na wejściu... Ale też upławy troszke takie żółtawe nawet jakby pod zieleń...
    W lutym mi candida albicans wyszło. Co prawda Gynazol pomógł ale wróciło to samo ( chyba), bo objawy takie same.
    Możesz podmyć się korą dębu. Nie dość, że fajnie działa, to od razu jest też taka ulga. A nie zalecił Ci gin probiotyku już na stałe? Mnie ostatnio coś łapało zewnętrznie i pomogły 3 dni mycia się tą korą dębu i probiotyk, ale mam już go na stałe łykać, żeby mi się coś nie przyplątało znowu.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A ja dzis smutno weszlam w 20tc :(

Moja pszczolka cos sie nie rusza, a co dzien rano ja czulam... oczywiscie shizuje...

Kochana ja tez tak miałam...czułam dziecko codziennie. I to takie mocne kuksańce..i nagle jeden dzień cisza. Schiza i panika... lekarz mi powiedział, że prawdopodobnie zakopała się gdzieś dalej i było jej wygodnie i nie wychodziła. Więc mogłam nie czuć. Dzidzie mają ponoć jeszcze sporo miejsca i jest to normalne.

_cherryLady, kaarolaa, paola89, oLena31, amanina lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem ze to jeszcze nie powod do niepokoju... ale wiesz jak jest... wez tu nie miej schiza :/ cos tam lekko czulam jakies pukniecie ale to takie musniecie... no nic czekam do wieczora co przyniesie dzien. Ale dzieki za odzew :**

Jeszcze niechcacy usunelam swoj post i przypadkiem polubilam post rudi ehh ja gópia

Friend lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) Jestem w szoku, dzis wg bb zaczelam 5 miesiac, juz??? przeciez to brzmi jak taka zaawansowana ciaza, a ja brzuch mam tylko jak mam zaparcia i nawet ruchów jeszcze nie czuję...

Zauważyłam, że w II trym ciągle boli mnie głowa, dziś znowu ehh, nic mi się nie chce :(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Niby wiem ze to jeszcze nie powod do niepokoju... ale wiesz jak jest... wez tu nie miej schiza :/ cos tam lekko czulam jakies pukniecie ale to takie musniecie... no nic czekam do wieczora co przyniesie dzien. Ale dzieki za odzew :**

Jeszcze niechcacy usunelam swoj post i przypadkiem polubilam post rudi ehh ja gópia

Wiem, wiem. Jak mamy z Dzidzią ciche dni, to już siedzę z podkówka na buzi i trzymam łapy cały czas na brzuchu, żeby poczuć małą. Albo obiadam się czymś słodkim, żeby ją pobudzić..

_cherryLady lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) już od dłuższego czasu przeglądam Wasze wpisy i już jakiś czas temu chciałam do Was dołączyć .. ale to jak się czułam odbierało mi ochotę na siedzenie przy kompie. Próbowałam nadrobić wszystkie wpisy ale jest ich tyle że jeszcze trochę mi to zajmie.
    Może trochę o mnie..Udało nam sie za pierwszym razem , byliśmy świadomi ale nie wiedzieliśmy że nastąpi to tak szybko..od 7 tyg czułam sie okropnie.. codzienne wymioty trwające cały dzień.. praktycznie nic nie jadłam, wmuszałam w siebie wszystko ale i tak od razu lądowałam nad wc (najgorsze było bo nawet po wodzie).Schudłam 8 kg. Ale moja lekarka twierdzi że to wszystko normalne i że to nawet dobrze bo to oznacza zdrowo rozwijającą się ciąże. I tak wymiotowałam do 16 tyg.. od 4 dni jest spokój.. zaczęłam już powoli jeść ..jedyne co mnie martwi to to że wydawalo mi sie że wymiotuje po tabletkach.. ponieważ raz nie mogłam juz po wymiotach i w płaczu stwierdziłam że nie zazywam dziś bo nie mam sił ... (wiedziałam że jak popije woda to wyląduje w toalecie) wiec lekarka powiedziała że moge spróbować odstawić tabletki( zażywam róznie raz pregne raz omega med ).. ale ja nie wiem czy tak można porostu zrezygnować z tego kwasu foliowego..Co myślicie? Chce zacząć zazywać od nowa ale tak bardzo sie boje znowu tych wymiotów...( kilka dni temu jechalismy do włoch i przed wyjazdem mieliśmy 2 h opóźnienie ponieważ wymiotowałam 5 razy co 3 min przerwy , już niczym żółcią ...)Sama nie wiem czy nie wymiotuje bo je odstawiłam.. czy poprostu przeszedł ten okres.Noo ale cieszę się że przynajmniej mam troche odpoczynku i mam nadzieję że już nie wróca... Jedynie teraz czuje taka "gulę" w gardle ale to nie zawsze ,oraz metaliczny posmak..
    Jakoś w 10 tyg pojechałam na sor ponieważ wydawało mi się że mam plamienia a okazało sie że pochwa czysta i że te nitki które były podczas podcierania sie po sikaniu pewno są z cewki moczowej .Zrobiłam wszystkie wymazy i nic nie pokazało..
    Na pierwszym genetycznym wyszło wszystko super.. maluch bardzo ruchliwy ;) było jeszcze malutkie by stwierdzić płeć ale lekarka powiedziala że jeszcze nic nie sterczy wiec narazie obstawia dziewczynkę.. wizytę mam 17 marca a połówkowe 30 marca u dr Wiechecia .

Ale się rozpisałam ..;) Ogólnie bardzo się cieszymy już doczekać się nie możemy .. Ja chyba zaczynam czuć bulgotanie..I ostatnio czuje takie jakby rozciąganie naciąganie sie mięśni co nie jest przyjemne .. szczegolnie jak chodzę .. wiec nie wiem czy to jest normalne..

Bardzo będzie mi miło do Was dołączyć .. jestem w 16 +4 dni ..wg usg starsze o 2 dni .. termin na 18 sierpnia:)

Paulaaa, Dominique88, oLena31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jeszcze norma, ze nawet dwa dni jest cisza. przedwczoraj tak sie ruszal ze brzuch latal, wczoraj cisza i dzisiaj tylko jeden kopniak z rana i dalej cisza. znow wlazl gdzies glebiej i tam siedzi :)

Friend lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. :-) ja ostatnio bardzo zapracowana jestem. Caly weekend na dzialce, malowanie lazienki folia w plynie, na podworku przycinalismy drzewka i takie tam. A dzisiaj do tej pory bylam juz na dzialce, posprzatalam, pomalowalam podloge w lazience uni gruntem, zrobilam pranie, przyjelam pogotowie energetyczne bo mi ostatnio nie podlaczyli jednej fazy, teraz chwila przerwy bo za 15 min jade do pracy a po drodze musze zrobic zakupy w hurtowni budowlanej. :-) aaaa i w sobote zaczelam 20tydzien. Czuje sie jakos staro jesli chodzi o zaawansowanie ciazy....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)
    malika89 wrote:
    Mam identycznie. Gynazol pomógł ale znów coś wracało. Lekarz kazał brać provag + co 2 dzień aplikować laktovaginal. Póki co spokój.

malika89 lubi tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff na szczescie pszczolka dala znac o sobie <3

Friend, paola89, pigułka, oLena31, SyHa85 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    Hej dziewczyny :) już od dłuższego czasu przeglądam Wasze wpisy i już jakiś czas temu chciałam do Was dołączyć ..

Cześć nuska :)
    Jesteś z Krakowa? :)
    A to Twoja pierwsza ciąża?

preg.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem z Krakowa . Moja pierwsza ciąża.

• MiMK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Kurczę.. a mi się pojawiła jakaś wysypka na dłoni...
    Jaka? Ja od około 2 tygodni na obu dłoniach mam wysypke.czasem swędzi zwłaszcza po myciu naczyń...

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!

Jeszcze Was nie nadrobiłam po weekendzie, ale chciałam się przywitać w 18 tyg :)
    Belly napisało mi, że to już 5 miesiąc leci! o_O Ciężko w to uwierzyć :)

Pogoda u mnie paskudna, więc cieszę się, że nie mszę nigdzie wychodzić dzisiaj.

Miłego dnia wszystkim

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ