Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobitki
Ja sobie zorganizowałam na jutro extra wizytę na lux med. U mojego gin mogłaby nadszarpnąć mój budzet na ten miesiąc a chodzi mi o badanie i receptę.... Znowu mnie coś swędzi... Takjakby infekcja mi się odnowiła. Vitagyn c i clotrimazol nie pomagająSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Hej kobitki
Ja sobie zorganizowałam na jutro extra wizytę na lux med. U mojego gin mogłaby nadszarpnąć mój budzet na ten miesiąc a chodzi mi o badanie i receptę.... Znowu mnie coś swędzi... Takjakby infekcja mi się odnowiła. Vitagyn c i clotrimazol nie pomagają -
pigułka wrote:A na zewnątrz czy w środku?
Na lux med ide za darmo więc tylko za leki zapłacę.
W lutym mi candida albicans wyszło. Co prawda Gynazol pomógł ale wróciło to samo ( chyba), bo objawy takie same.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Tak jakby na wejściu... Ale też upławy troszke takie żółtawe nawet jakby pod zieleń...
W lutym mi candida albicans wyszło. Co prawda Gynazol pomógł ale wróciło to samo ( chyba), bo objawy takie same. -
_cherryLady wrote:A ja dzis smutno weszlam w 20tc
Moja pszczolka cos sie nie rusza, a co dzien rano ja czulam... oczywiscie shizuje...
Kochana ja tez tak miałam...czułam dziecko codziennie. I to takie mocne kuksańce..i nagle jeden dzień cisza. Schiza i panika... lekarz mi powiedział, że prawdopodobnie zakopała się gdzieś dalej i było jej wygodnie i nie wychodziła. Więc mogłam nie czuć. Dzidzie mają ponoć jeszcze sporo miejsca i jest to normalne._cherryLady, kaarolaa, paola89, oLena31, amanina lubią tę wiadomość
-
Niby wiem ze to jeszcze nie powod do niepokoju... ale wiesz jak jest... wez tu nie miej schiza
cos tam lekko czulam jakies pukniecie ale to takie musniecie... no nic czekam do wieczora co przyniesie dzien. Ale dzieki za odzew :**
Jeszcze niechcacy usunelam swoj post i przypadkiem polubilam post rudi ehh ja gópiaFriend lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Dzien doberek
Jestem w szoku, dzis wg bb zaczelam 5 miesiac, juz??? przeciez to brzmi jak taka zaawansowana ciaza, a ja brzuch mam tylko jak mam zaparcia i nawet ruchów jeszcze nie czuję...
Zauważyłam, że w II trym ciągle boli mnie głowa, dziś znowu ehh, nic mi się nie chce
-
_cherryLady wrote:Niby wiem ze to jeszcze nie powod do niepokoju... ale wiesz jak jest... wez tu nie miej schiza
cos tam lekko czulam jakies pukniecie ale to takie musniecie... no nic czekam do wieczora co przyniesie dzien. Ale dzieki za odzew :**
Jeszcze niechcacy usunelam swoj post i przypadkiem polubilam post rudi ehh ja gópia
Wiem, wiem. Jak mamy z Dzidzią ciche dni, to już siedzę z podkówka na buzi i trzymam łapy cały czas na brzuchu, żeby poczuć małą. Albo obiadam się czymś słodkim, żeby ją pobudzić.._cherryLady lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
już od dłuższego czasu przeglądam Wasze wpisy i już jakiś czas temu chciałam do Was dołączyć .. ale to jak się czułam odbierało mi ochotę na siedzenie przy kompie. Próbowałam nadrobić wszystkie wpisy ale jest ich tyle że jeszcze trochę mi to zajmie.
Może trochę o mnie..Udało nam sie za pierwszym razem , byliśmy świadomi ale nie wiedzieliśmy że nastąpi to tak szybko..od 7 tyg czułam sie okropnie.. codzienne wymioty trwające cały dzień.. praktycznie nic nie jadłam, wmuszałam w siebie wszystko ale i tak od razu lądowałam nad wc (najgorsze było bo nawet po wodzie).Schudłam 8 kg. Ale moja lekarka twierdzi że to wszystko normalne i że to nawet dobrze bo to oznacza zdrowo rozwijającą się ciąże. I tak wymiotowałam do 16 tyg.. od 4 dni jest spokój.. zaczęłam już powoli jeść ..jedyne co mnie martwi to to że wydawalo mi sie że wymiotuje po tabletkach.. ponieważ raz nie mogłam juz po wymiotach i w płaczu stwierdziłam że nie zazywam dziś bo nie mam sił ... (wiedziałam że jak popije woda to wyląduje w toalecie) wiec lekarka powiedziała że moge spróbować odstawić tabletki( zażywam róznie raz pregne raz omega med ).. ale ja nie wiem czy tak można porostu zrezygnować z tego kwasu foliowego..Co myślicie? Chce zacząć zazywać od nowa ale tak bardzo sie boje znowu tych wymiotów...( kilka dni temu jechalismy do włoch i przed wyjazdem mieliśmy 2 h opóźnienie ponieważ wymiotowałam 5 razy co 3 min przerwy , już niczym żółcią ...)Sama nie wiem czy nie wymiotuje bo je odstawiłam.. czy poprostu przeszedł ten okres.Noo ale cieszę się że przynajmniej mam troche odpoczynku i mam nadzieję że już nie wróca... Jedynie teraz czuje taka "gulę" w gardle ale to nie zawsze ,oraz metaliczny posmak..
Jakoś w 10 tyg pojechałam na sor ponieważ wydawało mi się że mam plamienia a okazało sie że pochwa czysta i że te nitki które były podczas podcierania sie po sikaniu pewno są z cewki moczowej .Zrobiłam wszystkie wymazy i nic nie pokazało..
Na pierwszym genetycznym wyszło wszystko super.. maluch bardzo ruchliwybyło jeszcze malutkie by stwierdzić płeć ale lekarka powiedziala że jeszcze nic nie sterczy wiec narazie obstawia dziewczynkę.. wizytę mam 17 marca a połówkowe 30 marca u dr Wiechecia .
Ale się rozpisałam ..Ogólnie bardzo się cieszymy już doczekać się nie możemy .. Ja chyba zaczynam czuć bulgotanie..I ostatnio czuje takie jakby rozciąganie naciąganie sie mięśni co nie jest przyjemne .. szczegolnie jak chodzę .. wiec nie wiem czy to jest normalne..
Bardzo będzie mi miło do Was dołączyć .. jestem w 16 +4 dni ..wg usg starsze o 2 dni .. termin na 18 sierpnia:)
Paulaaa, Dominique88, oLena31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczynki.
ja ostatnio bardzo zapracowana jestem. Caly weekend na dzialce, malowanie lazienki folia w plynie, na podworku przycinalismy drzewka i takie tam. A dzisiaj do tej pory bylam juz na dzialce, posprzatalam, pomalowalam podloge w lazience uni gruntem, zrobilam pranie, przyjelam pogotowie energetyczne bo mi ostatnio nie podlaczyli jednej fazy, teraz chwila przerwy bo za 15 min jade do pracy a po drodze musze zrobic zakupy w hurtowni budowlanej.
aaaa i w sobote zaczelam 20tydzien. Czuje sie jakos staro jesli chodzi o zaawansowanie ciazy....
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Witam wszystkich
malika89 wrote:Tak jakby na wejściu... Ale też upławy troszke takie żółtawe nawet jakby pod zieleń...
W lutym mi candida albicans wyszło. Co prawda Gynazol pomógł ale wróciło to samo ( chyba), bo objawy takie same.malika89 lubi tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Cześć kobitki!
Jeszcze Was nie nadrobiłam po weekendzie, ale chciałam się przywitać w 18 tyg
Belly napisało mi, że to już 5 miesiąc leci! o_O Ciężko w to uwierzyć
Pogoda u mnie paskudna, więc cieszę się, że nie mszę nigdzie wychodzić dzisiaj.
Miłego dnia wszystkim