X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesyłam Wam mnóstwo słońca i pozytywnej energii z nad morza, pogoda mnie dziś rozpieszcza. :)

Dominique88, pigułka, oLena31 lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • makota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas też pogoda paskundna.Nic mi się nie chce-tylko bym spała.Po tej przeprowadzce czuję jakbym tonę węgla przeniosła,a tak w rzeczywistości to tylko pakowałam do pudeł i rozpakowywałam.Całą resztę roboty wraz z malowaniem i skręcaniem mebli wykonał mój mąż...Czekam dzisiaj owinięta w kocyk po sam pysCzek na elektryka.Później jakiś obiad wyczaruje no i ciasto dla męża piekę,bo jutro będzie w pracy oznajmiał,że ojcem zostanie. Chyba się jeszcze zdrzemnę przed tym elektrykiem....

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie frustruje mnie ten opis pod 17 tygodniem ciąży,bo tak się składa,że ja żadnych ruchów nie odczuwam,a wizytę mam dopiero 24 marca i trochę mi smutno...

relgwn15uyzm1mjb.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Strasznie frustruje mnie ten opis pod 17 tygodniem ciąży,bo tak się składa,że ja żadnych ruchów nie odczuwam,a wizytę mam dopiero 24 marca i trochę mi smutno...
    Makota nie przejmuj się, jak rozmawiałam z moim lekarzem o ruchach w 17 tygodniu to mówił, że to i tak bardzo szybko. Tygodnie szybko lecą i na pewno już niedługo poczujesz swojego maluszka :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Jaka? Ja od około 2 tygodni na obu dłoniach mam wysypke.czasem swędzi zwłaszcza po myciu naczyń...

Taka ledwo widoczna. Jak myję ręce i wycieram o ręcznik to czuję. Nie jest mocno widoczna (nie jest czerwona). Bardzo małe kropeczki w kolorze skóry. Chyba w ogóle powoli znika.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło

Moje cycki są już prawie fioletowe - tyle jest żył. Najwięcej po zewnętrznej stronie.

_cherryLady, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Niestety tak

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Wam dziewczyny i kupiłam w Rossmanie herbatkę wiśnia-banan :-) Pachnie przecudnie :-)

malika89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska_ ja tez w pierwszej ciazy tak cierpiałam z powodów mdłości, na dobre przeszły dopiero na poczatku 7 miesiaca! w sumie w ciagu całej ciazy przytyłam 3kg przez te mdłości :/ Tym razem przeszło mi książkowo i teraz mam juz spokoj, no chyba ze czasami sie przeglodze lub zjem za duzo ;) Tym razem tez miałam wrażenie ze mdłości mi sie nasilają po foliku i po wodzie tak samo. Ogolnie gdy zaczęły sie mdłości zmieniłam dietę z bardzo warzywno/ mięsnej na srednio zdrową- mączna :/ ale wtedy było lepiej i mniej mnie mdlilo.

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png

Wysłany: 7 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

u mnie zarówno w pierwszej jak i tej ciazy bardzo sie uwidoczniły. Za pierwszym razem miałam tak az do czasu gdy prawie przestałam karmić.. Ogolnie cały biust bardzo mi urósł, o dwa/ trzy rozmiary, a po ciazy zrobił sie srednio atrakcyjny :( az wole nie myslec jaki ten moj biust bedzie po drugiej ciazy :D

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png

Wysłany: 7 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z ruchami? Czy większość z Was juz czuje? Ja w pierwszej ciazy czułam jakos około 19-20tc, chociaz słabo pamietam czy napewno. Teraz jutro zaczynam 18tc a nie czuje kompletnie nic, jakies dwa tygodnie temu przez kilka dni miałam wrażenie ze moze ktoś sie tam porusza lekko, ale pozniej nic, wiec chyba mi sie tylko wydawało :D

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytania kochane:
    1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
    2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
    3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmos :( Czy tylko mnie to dopadło?

relg6iyem5hi69f7.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdrowe

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś specjalistka się wypowie ;)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mam pytania kochane:
    1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
    2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
    3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmos :( Czy tylko mnie to dopadło?
    Ja sobie kupilam zel do mycia twarzy z ziaji, taki zielony z pilingiem nie pamietam nazwy. Wysypalo mnie tak ze glupio mi bylo isc do pracy. Cala twarz mialam w malenkich krostkach! Uzywalam tego zelu z 5 dni i kazdego dnia bylo ich coraz wiecej, jak przestalam uzywac to wszystko wrocilo do normy.... w ciazy skora moze byc bardziej wrazliwa niz zwykle, ja nigdy tak nie reagowalam na kosmetyki, a sklad jest bardzo dobry- moze Tobie tez cos nie podpasowalo. Nie zaczelas stosowac czegos nowego? Kosmetyk, plyn do mycia naczyn, proszek do prania, nowy srodek czyszczacy?

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdrowe

Poczekajcie na Amaninę. Ona już Wam powie :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Poczekajcie na Amaninę. Ona już Wam powie :D

Jak będę od tego mądrzejsza to niech pisze ;P

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Mnie od początku ciąży. Ale mam bardzo cienką i jasną skórę, więc podejrzewam, że też dlatego. Ale lubię teraz swoje piersi :) Wyglądają jak silikony :P

SyHa85, Stokrotka_92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co do ruchów- ja jutro zaczynam 19 i nadal nic .. . :(

Co do witamin- mi lekarka poleciła omegamed optima forte- tam jest dha. Magnezu nie biorę. Do tego tylko luteina i euthyrox.

Co do wysypek/krostek- a może wapno by pomogło?

A co do infekcji intymnej- u mnie gynazol pomógl, dostałam jeszcze jeden jakby co. Biorę probiotyk, i potwierdzam, że kora dębu pomaga :)

Ufff. Ja dziś sobie płaszczyk na wiosnę kupiłam- na jesień też będzie dobry bo jest tylko wiązany w pasie, więc będzie rósł ze mną :) Z tej radości posprzątałam w swoich papierach (z racji rozliczania pitu) i tak się zmęczyłam, że kabanosami się wzmocnić musiałam :D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ