X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesyłam Wam mnóstwo słońca i pozytywnej energii z nad morza, pogoda mnie dziś rozpieszcza. :)

Dominique88, pigułka, oLena31 lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • makota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas też pogoda paskundna.Nic mi się nie chce-tylko bym spała.Po tej przeprowadzce czuję jakbym tonę węgla przeniosła,a tak w rzeczywistości to tylko pakowałam do pudeł i rozpakowywałam.Całą resztę roboty wraz z malowaniem i skręcaniem mebli wykonał mój mąż...Czekam dzisiaj owinięta w kocyk po sam pysCzek na elektryka.Później jakiś obiad wyczaruje no i ciasto dla męża piekę,bo jutro będzie w pracy oznajmiał,że ojcem zostanie. Chyba się jeszcze zdrzemnę przed tym elektrykiem....

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie frustruje mnie ten opis pod 17 tygodniem ciąży,bo tak się składa,że ja żadnych ruchów nie odczuwam,a wizytę mam dopiero 24 marca i trochę mi smutno...

relgwn15uyzm1mjb.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Strasznie frustruje mnie ten opis pod 17 tygodniem ciąży,bo tak się składa,że ja żadnych ruchów nie odczuwam,a wizytę mam dopiero 24 marca i trochę mi smutno...
    Makota nie przejmuj się, jak rozmawiałam z moim lekarzem o ruchach w 17 tygodniu to mówił, że to i tak bardzo szybko. Tygodnie szybko lecą i na pewno już niedługo poczujesz swojego maluszka :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Jaka? Ja od około 2 tygodni na obu dłoniach mam wysypke.czasem swędzi zwłaszcza po myciu naczyń...

Taka ledwo widoczna. Jak myję ręce i wycieram o ręcznik to czuję. Nie jest mocno widoczna (nie jest czerwona). Bardzo małe kropeczki w kolorze skóry. Chyba w ogóle powoli znika.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło

Moje cycki są już prawie fioletowe - tyle jest żył. Najwięcej po zewnętrznej stronie.

_cherryLady, kaarolaa, amanina lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Niestety tak

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Wam dziewczyny i kupiłam w Rossmanie herbatkę wiśnia-banan :-) Pachnie przecudnie :-)

malika89, amanina lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska_ ja tez w pierwszej ciazy tak cierpiałam z powodów mdłości, na dobre przeszły dopiero na poczatku 7 miesiaca! w sumie w ciagu całej ciazy przytyłam 3kg przez te mdłości :/ Tym razem przeszło mi książkowo i teraz mam juz spokoj, no chyba ze czasami sie przeglodze lub zjem za duzo ;) Tym razem tez miałam wrażenie ze mdłości mi sie nasilają po foliku i po wodzie tak samo. Ogolnie gdy zaczęły sie mdłości zmieniłam dietę z bardzo warzywno/ mięsnej na srednio zdrową- mączna :/ ale wtedy było lepiej i mniej mnie mdlilo.

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png

Wysłany: 7 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

u mnie zarówno w pierwszej jak i tej ciazy bardzo sie uwidoczniły. Za pierwszym razem miałam tak az do czasu gdy prawie przestałam karmić.. Ogolnie cały biust bardzo mi urósł, o dwa/ trzy rozmiary, a po ciazy zrobił sie srednio atrakcyjny :( az wole nie myslec jaki ten moj biust bedzie po drugiej ciazy :D

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png

Wysłany: 7 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z ruchami? Czy większość z Was juz czuje? Ja w pierwszej ciazy czułam jakos około 19-20tc, chociaz słabo pamietam czy napewno. Teraz jutro zaczynam 18tc a nie czuje kompletnie nic, jakies dwa tygodnie temu przez kilka dni miałam wrażenie ze moze ktoś sie tam porusza lekko, ale pozniej nic, wiec chyba mi sie tylko wydawało :D

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytania kochane:
    1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
    2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
    3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmos :( Czy tylko mnie to dopadło?

relg6iyem5hi69f7.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdrowe

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakaś specjalistka się wypowie ;)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mam pytania kochane:
    1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
    2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
    3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmos :( Czy tylko mnie to dopadło?
    Ja sobie kupilam zel do mycia twarzy z ziaji, taki zielony z pilingiem nie pamietam nazwy. Wysypalo mnie tak ze glupio mi bylo isc do pracy. Cala twarz mialam w malenkich krostkach! Uzywalam tego zelu z 5 dni i kazdego dnia bylo ich coraz wiecej, jak przestalam uzywac to wszystko wrocilo do normy.... w ciazy skora moze byc bardziej wrazliwa niz zwykle, ja nigdy tak nie reagowalam na kosmetyki, a sklad jest bardzo dobry- moze Tobie tez cos nie podpasowalo. Nie zaczelas stosowac czegos nowego? Kosmetyk, plyn do mycia naczyn, proszek do prania, nowy srodek czyszczacy?

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdrowe

Poczekajcie na Amaninę. Ona już Wam powie :D

amanina lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Poczekajcie na Amaninę. Ona już Wam powie :D

Jak będę od tego mądrzejsza to niech pisze ;P

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Mnie od początku ciąży. Ale mam bardzo cienką i jasną skórę, więc podejrzewam, że też dlatego. Ale lubię teraz swoje piersi :) Wyglądają jak silikony :P

SyHa85, Stokrotka_92, amanina lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co do ruchów- ja jutro zaczynam 19 i nadal nic .. . :(

Co do witamin- mi lekarka poleciła omegamed optima forte- tam jest dha. Magnezu nie biorę. Do tego tylko luteina i euthyrox.

Co do wysypek/krostek- a może wapno by pomogło?

A co do infekcji intymnej- u mnie gynazol pomógl, dostałam jeszcze jeden jakby co. Biorę probiotyk, i potwierdzam, że kora dębu pomaga :)

Ufff. Ja dziś sobie płaszczyk na wiosnę kupiłam- na jesień też będzie dobry bo jest tylko wiązany w pasie, więc będzie rósł ze mną :) Z tej radości posprzątałam w swoich papierach (z racji rozliczania pitu) i tak się zmęczyłam, że kabanosami się wzmocnić musiałam :D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ