Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, u nas też pogoda paskundna.Nic mi się nie chce-tylko bym spała.Po tej przeprowadzce czuję jakbym tonę węgla przeniosła,a tak w rzeczywistości to tylko pakowałam do pudeł i rozpakowywałam.Całą resztę roboty wraz z malowaniem i skręcaniem mebli wykonał mój mąż...Czekam dzisiaj owinięta w kocyk po sam pysCzek na elektryka.Później jakiś obiad wyczaruje no i ciasto dla męża piekę,bo jutro będzie w pracy oznajmiał,że ojcem zostanie. Chyba się jeszcze zdrzemnę przed tym elektrykiem....
-
makota wrote:Strasznie frustruje mnie ten opis pod 17 tygodniem ciąży,bo tak się składa,że ja żadnych ruchów nie odczuwam,a wizytę mam dopiero 24 marca i trochę mi smutno...
-
MiMK wrote:Jaka? Ja od około 2 tygodni na obu dłoniach mam wysypke.czasem swędzi zwłaszcza po myciu naczyń...
Taka ledwo widoczna. Jak myję ręce i wycieram o ręcznik to czuję. Nie jest mocno widoczna (nie jest czerwona). Bardzo małe kropeczki w kolorze skóry. Chyba w ogóle powoli znika. -
Rudi88 wrote:Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło
Moje cycki są już prawie fioletowe - tyle jest żył. Najwięcej po zewnętrznej stronie._cherryLady, kaarolaa, amanina lubią tę wiadomość
-
Nuska_ ja tez w pierwszej ciazy tak cierpiałam z powodów mdłości, na dobre przeszły dopiero na poczatku 7 miesiaca! w sumie w ciagu całej ciazy przytyłam 3kg przez te mdłości
Tym razem przeszło mi książkowo i teraz mam juz spokoj, no chyba ze czasami sie przeglodze lub zjem za duzo
Tym razem tez miałam wrażenie ze mdłości mi sie nasilają po foliku i po wodzie tak samo. Ogolnie gdy zaczęły sie mdłości zmieniłam dietę z bardzo warzywno/ mięsnej na srednio zdrową- mączna
ale wtedy było lepiej i mniej mnie mdlilo.
-
Rudi88 wrote:Kobitki a uwidoczniły się wam żyły na klatce piersiowej i piersiach? Miałam coś takiego na samym początku ciąży i teraz wróciło
u mnie zarówno w pierwszej jak i tej ciazy bardzo sie uwidoczniły. Za pierwszym razem miałam tak az do czasu gdy prawie przestałam karmić.. Ogolnie cały biust bardzo mi urósł, o dwa/ trzy rozmiary, a po ciazy zrobił sie srednio atrakcyjnyaz wole nie myslec jaki ten moj biust bedzie po drugiej ciazy
-
Dziewczyny a jak to jest z ruchami? Czy większość z Was juz czuje? Ja w pierwszej ciazy czułam jakos około 19-20tc, chociaz słabo pamietam czy napewno. Teraz jutro zaczynam 18tc a nie czuje kompletnie nic, jakies dwa tygodnie temu przez kilka dni miałam wrażenie ze moze ktoś sie tam porusza lekko, ale pozniej nic, wiec chyba mi sie tylko wydawało
-
Mam pytania kochane:
1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmosCzy tylko mnie to dopadło?
-
Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdroweNasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r.
-
mmalibu wrote:Mam pytania kochane:
1) Czy bierzecie magnez? Ja mam chela-mag b6 mama i mi ginekolog mówiła, żeby brać magnez 3xdziennie, ale w tym jest aż 100mg magnezu i jest napisane, że jedna kapsułka dziennie, jak sądzicie?
2) Czy stosujecie kwasy? Kupilam omegamed pregna i znowu mi ginekolog mówiła, żeby 1xdziennie, a w ulotce pisze, że kobiety w ciąży 3-4x dziennie (1 kapsułka ma 250DHA). Ma któraś z Was jakieś doświadczenie?
3) Strasznie mi wysypało krostek na twarzy i plecach... Nigdy nie miałam cery idealnej, ale teraz to kosmosCzy tylko mnie to dopadło?
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
paola89 wrote:Ja tylko biorę magnez z Wit B6 i femibion nadal 2 Plus . W femibion w jednej kapsułce jest 200 mg DHA i pisze żeby nie przekraczać zalecanej dawki więc więcej nie biorę. Kiedyś tych bajerów witaminowych nie było i dzieci rodziły się zdrowe
Poczekajcie na Amaninę. Ona już Wam powieamanina lubi tę wiadomość
-
Mnie od początku ciąży. Ale mam bardzo cienką i jasną skórę, więc podejrzewam, że też dlatego. Ale lubię teraz swoje piersiWyglądają jak silikony
SyHa85, Stokrotka_92, amanina lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Co do ruchów- ja jutro zaczynam 19 i nadal nic .. .
Co do witamin- mi lekarka poleciła omegamed optima forte- tam jest dha. Magnezu nie biorę. Do tego tylko luteina i euthyrox.
Co do wysypek/krostek- a może wapno by pomogło?
A co do infekcji intymnej- u mnie gynazol pomógl, dostałam jeszcze jeden jakby co. Biorę probiotyk, i potwierdzam, że kora dębu pomaga
Ufff. Ja dziś sobie płaszczyk na wiosnę kupiłam- na jesień też będzie dobry bo jest tylko wiązany w pasie, więc będzie rósł ze mnąZ tej radości posprzątałam w swoich papierach (z racji rozliczania pitu) i tak się zmęczyłam, że kabanosami się wzmocnić musiałam
[/url]