X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ania smakowalo bąblowi :D
    Moja tez skacze po tresciwych rzeczach :D

Syha to profilaktycznie na skurcze lydek macicy :)

Najpewniej tak :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    To trzeba brać magnez? Tzn jest tak ważny jak np. kwas foliowy?

Jeszcze jedno pytanie- Opóźniona z tego co pamiętam zna się na stomatologii :D Czy ja coś na aftę mogę ze spokojną głową zapodać?
    Możesz Dezaftan na przykład. Możesz też gencjaną posmarować.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    SyHa, ja byłam u rodziny w weekend i też jeszcze nie widzieli mnie od początku ciąży i usłyszałam, że "ledwo się zaczęło i już tak widać". Mnie się podoba mój brzuszek, ale zaczęłam się zastanawiać - poza tym to już nie taki początek, ale praktycznie połowa ciąży, więc...
    Chyba muszę przystopować z zachciankami

Ja jeszcze nie zaczęłam z zachciankami :P Bo ja ciągle boję się cukrzycy ciążowej hehe

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dziś w ogóle spotkałam ciotkę co mnie w ciąży jeszcze nie widziała i powiedziała, że wyglądam na starszą ciąże taka jestem okrąglutka. ...Jak ja już w 5 miesiącu wyglądam dla otoczenia jak wielorybek to co będzie dalej?! <lol>

Ja z kolei mam taką ciotkę, której nie trawię mega. I w ten weekend były imieniny jej męża a mojego wujka, oczywiście się tam nie wybierałam przez wzgląd na nią jak i na jej córke, która jest taka sama jak mamuska.

Za to była tam moja familia i poprosiłam ich żeby nic im nie gadali, bo ja nie chce żeby ciotka wiedziała, bo ona ani mi ani mezowi dobrze nie życzy, z resztą jak byłam u niej 2 tygodnie przed moim ślubem to nagadała że mój maz to zły człowiek i że będzie rozwód , a na ślubie się nie pojawiła i chwała jej za to.

Nie mniej jednak sądze ze najpewnej dowie się dopiero po porodzie i pewnie będzie zdziwiona że mam dziecko :D

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Falvit-zestaw witamin dla kobiet w ciazy i Omega med pregna - kwasy dha w dawce 250 mg w 1 tabletce, biore 1 tabletke, ale tez zastanawiam sie czy nie brac tych kwasow dha po 2 tabletki dziennie. Hmm..
    A bierzecie jeszcze kwaa foliowy? Bo mi go jeszcze troche zostalo i biore nadal. No i dodatkowo musze lykac zelazo., l-thyroksine na tarczyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:51

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore omega med pregna, magnez z b6, od dzisiaj jeszcze wapno na te moje zeby, acard, luteine i pije rano tran dwie lyzeczki

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore euthyrox, kwas foliowy, wit b6 i zelazo :-(

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Możesz podmyć się korą dębu. Nie dość, że fajnie działa, to od razu jest też taka ulga. A nie zalecił Ci gin probiotyku już na stałe? Mnie ostatnio coś łapało zewnętrznie i pomogły 3 dni mycia się tą korą dębu i probiotyk, ale mam już go na stałe łykać, żeby mi się coś nie przyplątało znowu.
    Łykam Trivagin w kapsułkach caly czas, a do podmywania mam Laktacyd ten z ph 3,5

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ja biore Falvit-zestaw witamin dla kobiet w ciazy i Omega med pregna - kwasy dha w dawce 250 mg w 1 tabletce, biore 1 tabletke, ale tez zastanawiam sie czy nie brac tych kwasow dha po 2 tabletki dziennie. Hmm..
    A bierzecie jeszcze kwaa foliowy? Bo mi go jeszcze troche zostalo i biore nadal. No i dodatkowo musze lykac zelazo., l-thyroksine na tarczyce.
    Co do kwasu foliowego to przez pierwszy trymestr brałam Actifolin 2mg, przez drugi trymestr łykam folian Swansona o ten: http://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-800mcg-swanson-30-kapsulek.html
    A w trzecim trymestrze będę brała ten sam tylko z mniejszą dawką http://www.aptekagemini.pl/folian-quatrefolic-400mcg-swanson-30-kapsulek.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:15

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omegamed pregna ma tylko 250 mg DHA

Omegamed optima ma również 250 mg DHA oraz
    Foliany: Actifolin™ (400 μg) + kwas foliowy (400 μg)
    • witamina D (2000 j.m.)
    • jod (200 μg)
    • żelazo (30 mg)

Omegamed optima forte ma 500 DHA oraz
    Foliany: Actifolin™ (400 μg) + kwas foliowy (400 μg)
    • witamina D (2000 j.m.)
    • jod (200 μg)
    • żelazo (30 mg)

Wersja optima zawiera wszystkie składniki zalecane przez PTG .
    Ja biorę wersję forte. Fakt drogi lek, ale nie muszę oddzielnie kupować wit D, jodu czy żelaza. W sptekach stacjonarnych około 70 zł, ostatnio przez aptekę gemini kupiłam za 53zł.
    Wstawię jeszcze raz tu i na pierwszą stronę artykuł z tabelką odnośnie witamin
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/426744c3cef1.jpg

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie bym brała Omega Med Optima, albo Pregnę plus, ale niestety ze względu na moje nerki nie mogę tak dużej dawki witaminy D. Maksymalna dawka jaką toleruję to 800jm, albo 1000jm co drugi dzień. Wybieram inne zestawy witaminowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:41

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co musze sie wam troche wyzalic. CHodzi o serduszkowanie.... no wiec w tym cyklu kiedy nam sie udalo, jakos oboje mielismy gorszy okres i bylo tylko 3 razy z czego jeden to byl ten strzal szczesliwy. Pozniej kochalismy sie raz. Ale oboje bylismy tak masakrycznie spieci ze zero przyjemnisci. Wiem ze to bylo obustronne odczycie, oczywiscie nie rozmawialismy na ten temat w ogole ale wiem ze dla niego to tez nie bylo mile. I wiecie od tamtej pory nic.... wczoraj probowalam nakrecic atmosfere (co prawda ja sama jakos nie mam ochoty na seks ale bardzo brakuje mi bliskosci i wiem ze on jest facetem i ma swoje potrzeby...) i maz powiedzial mi ze boi sie, czuje sie niekomfortowo i ze nie powinnismy... :-( probowalam mu tlumaczyc ze nie ma zadnych przeciwskazan i ze spokojnie mozemy "pofiglowac" ale on nie chce.... :-( niby rozumiem bo stracilismy jedna ciaze i ten strach siedzi gleboko w nas ale jednak jakos mi zle i smutno....

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka, widzisz a u mnie jest trochę na odwrót, ja bym w zasadzie mogła całą ciążę nic, ale mój mąż chce i dla świętego spokoju czasami serduszkujemy.

Nie mniej jednak cos w mózgu się przestawia i kiedyś mój mąż chciał to ja dla świętego spokoju się zgodziłam, jednak natura sama wszystko reguluje, bo go "tam" nie wpuściłam. Nie wiem co się wtedy stało ale mąż potem przez dłuższy czas nie nalegał i powiedział że poczeka aż będę miała ochotę, no i wtedy chyba z miesiąc nic.

Teraz to jeszcze ale zastanawiam się co będzie po porodzie...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w sumie nie mam takiej ochoty jak kiedys, same wiecie.... teraz czlowiek ma w glowie inne rzeczy. Ale jednak brakuje mi tego czegos. Boje sie troche ze cos sie zmienia w naszym zwiazku, wiem ze to nieuniknione jak dwoje ludzi zostaje rodzicami- te relacje sie troche zmieniaja ale w tej kwestii bardzo bym nie chciala zadnych zmian.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że ja zauważyłam że jak mój mąż dostanie to co chce to potem jest bardziej czuły, a jak nie dostaje to nawet o buziaka ciężko, ech faceci :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj jest czuly... jak ktores z nas idzie rano do pracy to buziak jest obowiazkowy, codziennie jest "kontrola stanu brzuszka", wieczorami ogladamy razem tv przytuleni do siebie. Jest milo. Ale chcialabym tez sie poczuc jak kobieta a nie Tylko jak przyszla matka. :-( nie wiem jak myslicie, powinnam z nim porozmawiac? Czy poczekac tyle ile bedzie trzeba? Boje sie troche ze jak zaczne z nim rozmawiac to zgodzi sie wbrew sobie. A tego nie chce...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że skoro tak Ci tego brakuje to powinnaś mu o tym powiedzieć.
    Bądź co bądź to jest Twój mąż i kocha Cię i pewnie jemu tez zależy na tym byś czuła się szczęśliwa i kochana :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem też rozmowa jest najlepszym rozwiązaniem, u mnie zawsze pomaga i wierze, że i u Ciebie pomoże. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wlasnie nie chodzi o sam seks tylko o ta bliskosc i te emocje ktore gdzies nam sie zagubily, a wiem ze on wlasnie bedzie chcial mi zrobic przyjemnosc... ah do czego to doszlo zeby chlopa do seksu namawiac.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    No moj jest czuly... jak ktores z nas idzie rano do pracy to buziak jest obowiazkowy, codziennie jest "kontrola stanu brzuszka", wieczorami ogladamy razem tv przytuleni do siebie. Jest milo. Ale chcialabym tez sie poczuc jak kobieta a nie Tylko jak przyszla matka. :-( nie wiem jak myslicie, powinnam z nim porozmawiac? Czy poczekac tyle ile bedzie trzeba? Boje sie troche ze jak zaczne z nim rozmawiac to zgodzi sie wbrew sobie. A tego nie chce...

Ja bym pogadala. Przeciez sie kochacie :-) to trzeba rozmawiac. My tez mielismy rozmowe na ten temat. Pewne rzeczy "techniczne" ustalalismy. A ze zwiazek sie zmienia jak jest dziecko to nieuniknione, ale niekoniecznie na gorzej :-) ale o to musi zadbac dwoje. Ja wiem ze bede musiala uwazac zeby sie nie zapuscic i nie zapomniec o byciu kobieta no i o mezu :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ