X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    oj tak kebaba bym wciągnęła, a póki co mam budyń śmietankowy z syropem malinowym

koszmar dzieciństwa... budyń i kasza manna z sokiem malinowym..

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :)
    Nadrobilam od rana te kilka stron w koncu! Ja dzis mialam poszurany dzien wiec w ogole sie nie wypowiadam na jego temat ale co do:
    - cyckow - no ja mam taka siatke zylek ze mozna wziac olowek i grac w gre "wyjdz z labiryntu" :O w zyciu tak mi nie powylazily te zyly i do tego mi sutki sciemnialy, sam seks po prostu.

- wysypek - ja uzywam do wszystkich wysypek masc Kalias (trzeba w aptece zamowic najczesciej), na ktora trafilam przypadkiem kilka lat temu w zielarskim na dworcu w Katowicach proszac pania o ratunek bo mnie wysypalo na twarzy syfami, meczylam sie 3 tyg lacznie z masciami z antybiotykami i nic nie pomagalo. Kalias w dobe sie uporal chociaz nie wierzylam specjalnie jak pani powiedziala ze on jest ogolnie na problemy skorne, z cyklu krawaty wiaze i przerywa ciaze. Takze polecam, u mnie w domu jest zawsze na stanie, czasem smaruje cala buzie na noc zeby ja "odżyć", czasem uczuleniowe wysypki, poparzenia sloneczne itp.

- herbatki wisniowobananowej z rossmana - potwierdzam jest przepyszna :D

- poza tym mam w srode wizyte i sie chyba podswiadomie stresuje bo mi sie od dwoch nocy koszmary snia, raz ze Gruby nie zyje, raz ze krwawienia dostalam jak prosiak zarzynany.

- to tyle, jade po meza na dworzec, do pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:09

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    koszmar dzieciństwa... budyń i kasza manna z sokiem malinowym..

Ja uwielbiałam :D i do dziś dnia lubie :) i zacierkę, zwłaszcza tą od babci , mniam

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My serduszkowalismy tylko raz odkad jestem w ciazy. Najpierw maz byl w szpitalu 6tyg, teraz bierze chemie i sam powiedzial ze po prostu sie boi... Ale niedlugo bedzie mial 4 tyg przerwy w chemii wiec moze da sie namowic ;-) widze ze on by chcial... :-)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po budyniu ale kaszke manna tezbym wciagnela :-)

Ania_1986, Asiasia lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa chyba ucho mi przewialo :-/ nie nawidze tego bolu :-( :-( :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o bardzo bliskie kontakty...to od grudnia seksik był u nas raz... niestety nie był to udany raz..jakoś tak gdzieś w środku jest ta niepewność po obu stronach. Wiem,że ma potrzeby-staramy się w inny sposób nad nimi pracować :P
    Ogólnie mój jest bardzo wyrozumiały. Nie prosi, nie nalega.
    Teraz jeszcze, gdy szyjka zaczęła mnie kłuć to wykazuje się jeszcze większą wyrozumiałością.
    Od początku ciąży dba o nas, troszczy się. Czasem jest aż nazbyt upierdliwy :P
    Codzienne smsy o 7:30 rano o treści "co zjadłaś?" działaja na nerwy :P

oLena31 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    co do:
    (...)
    - wysypek - ja uzywam do wszystkich wysypek masc Kalias (trzeba w aptece zamowic najczesciej), na ktora trafilam przypadkiem kilka lat temu w zielarskim na dworcu w Katowicach proszac pania o ratunek bo mnie wysypalo na twarzy syfami, meczylam sie 3 tyg lacznie z masciami z antybiotykami i nic nie pomagalo. Kalias w dobe sie uporal chociaz nie wierzylam specjalnie jak pani powiedziala ze on jest ogolnie na problemy skorne, z cyklu krawaty wiaze i przerywa ciaze. Takze polecam, u mnie w domu jest zawsze na stanie, czasem smaruje cala buzie na noc zeby ja "odżyć", czasem uczuleniowe wysypki, poparzenia sloneczne itp.

Kurczę muszę wypróbować. Dziwię się, że jako fanka ziół i kosmetyków naturalnych jeszcze się na to nie natknęłam.
    Jutro idę do dermatologa i wysypka znacznie zbladła... Kurna moja skóra jest jakaś dziwna :P Zawsze przed wizytą robi się "piękna" - tak było odkąd pamiętam (czyt. od jakichś 15 lat) z wypryskami, wysypkami, suchymi plackami. Normalnie syndrom białego fartucha jej się włącza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:41

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż sprawdza się bardzo ;) sam chodzi jakiś taki dumny i się cieszy jak mi pomaga i boi jak mowie ze coś ze mną nie tak.
    Np byłam dzis w aptece.
    Po drodze tak mi się zrobiło słabo, zakręcilo w głowie, zimne poty aż leciało z czoła, że jak weszlam do apteki to się położyłam na krzesłach i poprosiłam o wodę...
    Chciała dzwonić na pogotowie ale powiedziałam ze zadzwonię po męża. I ten biedny jechał żeby mnie 400metrow do domu zabrać...
    Normalnie majtki miałam mokre i krople leciały z czoła.
    Nie wiem o co chodzi bo jadłam śniadanie 4 grzanki z drzemem a przed wyjściem do apteki serek ze szczypiorkiem.
    Szłam spokojnie spacerkiem jak zawsze.
    Zaczęłam panikować ledwo ta babkę na oczy widziałam. Wiec się zdenerwował pyta czy to normalne i czy coś mnie boli. Pyta czy boli bo wczoraj wieczorem i w nocy tak mnie plecy bolały krzyż biodro ze nie mogłam się wyprostować i tak chciałam siku a nie mogłam iść ze na kolanach poszłam bo nie mogłam utrzymać ciała prosto bo nóg nie czułam. Później się kręciła bo miałam czarne myśli ze dosyć zw cesarka której bym nie chciała, to że mnie może sparaliżowac i będę na wózku jeździć...
    Kochany jest ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze o pieluchach tetrowych - najwięcej tych białych, najzwyklejszych idzie, te kolorowe przeważnie są sztywniejsze przez nadruki, a flanelowe to chyba tylko jako cieniutki "kocyk". Zresztą po jakimś czasie i tak wszystkie wyglądają jak szmaty od ulania i plam ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seruszkowania to ze 3-4 razy nam się zdarzyło. My raczej oboje nie za bardzo temperamentni ja mniej i jakoś tak samo wychodzi. Za to po snach z soboty na niedzielę jakoś mi się zachciało ze bez pytania sobie wzięłam i taka pobudka był zadowolony ;p
    Ogólnie kiedyś potrafiliśmy i 2msc nic a potem jak juz się zdarzy bo by chciał i chciał ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK nie martw się, cesarka nie jest straszna :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo kaszka manna z jabłkiem pyyyycha. Jutro robię!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę narzekać na mojego mężczyznę chociaż różnie i nas bywa. Np wczoraj miał pretensje że moja mama kupiła znowu coś młodej ( "znowu" wg niego) przez te hormony zrobiło mi się przykro, poplakalam się i nawrzeszczalam na niego . Dzisiaj byliśmy w sklepie to kupił małej buciki, opaski i śliniaki. Mi sprezentowal bluzki :) podobno z okazji jutrzejszego dnia :P ... a poza tym to pomaga sprząta lata po aptekach spełnia moje zachcianki .. i stwierdziłam ostatnio ze ja chyba trochę go odstawiłam na bok ... muszę się poprawić :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    MiMK nie martw się, cesarka nie jest straszna :)
    Na razie to moje przypuszczenia ze te bóle biodrowe mogą być wskazaniem.
    Nie boję się operacji.
    Ja mam jakiś od około 18 nie wiem instynkt czy jak to nazwać ze pragnę mieć dziecko i chce przeżyć wszytko co z nim.związane tak naturalnie. Chce czuć ten poród na własnej skórze... Boje się ze cesarka odbiorze mi trochę ta radość.
    Nie wiem jak to wytłumaczyć

oLena31 lubi tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do <3 to od czasu dwóch kresek na teście - celibat. ;)
    Jakoś ja nie mam weny, mąż nie nalega.
    W 10 tyg jak odklejała się kosmówka lekarz dał nam zakaz. Teraz zakazu już nie mamy, ale ja się boję jakiegokolwiek większego wysiłku... Do tego jeszcze te infekcje nawracające.
    Wolimy nie ryzykować :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Na razie to moje przypuszczenia ze te bóle biodrowe mogą być wskazaniem.
    Nie boję się operacji.
    Ja mam jakiś od około 18 nie wiem instynkt czy jak to nazwać ze pragnę mieć dziecko i chce przeżyć wszytko co z nim.związane tak naturalnie. Chce czuć ten poród na własnej skórze... Boje się ze cesarka odbiorze mi trochę ta radość.
    Nie wiem jak to wytłumaczyć
    Bole biodrowe to ja mam takie ze nagle nie moge stapnac na prawa noge.... ide ide zupelnie normalnie az tu nagle mnie zgina tak ze malo sie nie przewroce. Cos jakbym symulowala- ide sobie spokojnie i nagle mi sie przypomina ze mnie biodro boli.... :-) tez sie troche boje ze przez to skonczy sie cesarka....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Bole biodrowe to ja mam takie ze nagle nie moge stapnac na prawa noge.... ide ide zupelnie normalnie az tu nagle mnie zgina tak ze malo sie nie przewroce. Cos jakbym symulowala- ide sobie spokojnie i nagle mi sie przypomina ze mnie biodro boli.... :-) tez sie troche boje ze przez to skonczy sie cesarka....
    W nocy szłam siku na kolanach bo jak wstałam z łóżka bo nie mogłam się wyprostować a jak już oparłam się o ścianę to poprostu nie mogłam stać i się po niej na kolana zsunelam poprostu nie czułam nóg wiec nie mogłam na nich stać :/ zawsze z prawej strony ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 21:17

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    W nocy szłam siku na kolanach bo jak wstałam z łóżka bo nie mogłam się wyprostować a jak już oparłam się o ścianę to poprostu nie mogłam stać i się po niej na kolana zsunelam poprostu nie czułam nóg wiec nie mogłam na nich stać :/ zawsze z prawej strony ;(
    Na nastepnej wizycie koniecznie powiedz to lekarzowi, musi wiedxiec o takich rzeczach. Mojemu mowilam, ale poniewaz nie jest to bol zwyrodnieniowy to wystarczy tego pilnowac, jesli bedzie gorzej to moze (ale nie musi) to byc wskazanie do cesarki.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Mnie też często taki ból łapie. Ale to już chyba że 3 lata się z nim bujam. Znajomy lekarz stwierdził, że może być zwyrodnienie, ale oczywiście nie miałam czasu żeby to zbadać dokładniej.

My też jakoś tak średnio z ♥ bo ciągle jakieś przeszkody.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ