X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie jestem sama z tymi bólami :)
    U mnie był czas, że wystarczyło abym postawiła stopę za bardzo do środka czy na zewnątrz i ból jak igła. Kiedyś nawet pojechaliśmy do znajomych to z kuchni do salonu skakałam na jednej nodze bo nie chciało mnie puścić. Da się przeżyć tylko najlepiej mieć ścianę w pobliżu :) Teraz, odpukać, takie napady zdażają się rzadko :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam takie bole w pierwszej ciazy ale chyba jakos od 25 tygodnia, chodzilam po scianach do lazienki albo na kolanach, porod byl sn :-)

Co do pieluch ja mam i kolorowe i biale z allegro wszystkie sa mieciutkie, uzywam glownie kolorowych bo sa sliczne po prostu :-)

Serduszkowanie u nas roznie czasem nic przez dwa tygodnie a czasem co drugi dzien, jakos na razie nie mamy wiekszych oporow ale wiem ze z czasem sie to zmieni, ciezko sie skupic jak dzidzia wbija nozki i raczki wszedzie ;-)

Budyn i manne z sokiem tez uwielbiam ale jakos mi sie nie chce robic nigdy to czasem podjadam synkowi jak mu zrobie :-)

MiMK lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też ostatnio miałam jakieś bóle że w nocy wstać na siku nie mogłam, tak się kończy leżenie na plecach. Co się na stękałam to moje. Musiałam się najpierw podnieść do siadu i zrobić skomplikowane akrobacje żeby zleść z łóżka.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie u mnie pada, ale dzidzia od rana dokazuje więc są powody do radości, a wczoraj podczas wieczornej rozmowy z kuzynką dostałam trzy kopniaczki i to takie że brzuch się podniósł. Pierwszy raz zaobserwowałam takie zjawisko :D

SyHa85, Penelope30, malika89, amanina lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) ja po nieprzespanej nocy zbolem ucha :-( wzielam juz rano krople- w I trymestrze mialam to samo i je mialam brac bo bezpieczne, wiec licze ze tym razem pomoga. A jak jutro bedzie gorzej to laryngolog :-/

A co do cesarki- to ja coraz bardziej sie nastawiam. Boje sie o dziecko, za duzo sie nasluchalam teraz w szpitalu. Pogadam w poniedzialek o tym z moja gin.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i drogie Mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego Świeta!!!

Ania_1986, hella, Ninka0111, MiMK, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No i drogie Mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego Świeta!!!

I wzajemnie :)

Ja również zycze wszystkim miłego dnia w dniu kobiet :)

Zjadłam na śniadanie naleśniki i teraz ide spać bo sie oczy kleją

hella, SyHa85 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kobitki :)

hella, SyHa85, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego drogie Kobity :-)

Ja Wam powiem, że w drugim trymestrze wyluzowałam. I paznokcie znowu maluje, i znowu chce mi się stroić (mdłości nie przeszkadzają), czasami nawet obcas w pracy założę, i z serduszkowaniem też zdecydowanie częściej :-) U nas to ja miałam większe opory - bałam się plamienia czy czegoś. Mąż oczywiście zachwycony nowym ciałem. Szczególnie silikonami. Cały czas mi powtarza, że nie spodziewał się, że będzie ze mnie taka laska w 5 miesiącu. Nie wiem czy się obrażać, czy rumienić ze szczęścia :-)

hella, paola89, SyHa85, malika89, amanina, Ania_1986, Paulaaa, Asiasia lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji naszego dzisiejszego święta! <3 Dzisiaj żadnych smutków, wątpliwości i samo pozytywne myślenie!

Ja dzisiaj stanęłam na wagę a tam 2,5 kg więcej niż jeszcze w niedzielę! jestem w szoku, jak to się nagle zmieniło - brzuch też jakby troszkę bardziej widoczny. A już w czwartek wizyta i usłyszę po miesiącu tętno Fasoli :) No i w końcu wyznaczymy datę połówkowych :)

paola89, SyHa85, amanina, Betty Boop lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny ! <3
    Nie wiem, czy juz ktoras byla, ale chyba dzisiaj otwieram polowkowe ;) oby sie dobrze rozpoczely i tak juz do samego konca :)

Friend, hella, kaarolaa, Kw14tuszek, Rudi88, SyHa85, opóźniona, Penelope30, malika89, amanina, Karo Em, Betty Boop, Ania_1986 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny ! <3
    Nie wiem, czy juz ktoras byla, ale chyba dzisiaj otwieram polowkowe ;) oby sie dobrze rozpoczely i tak juz do samego konca :)

Oooo....otwieramy sezon połówkowych :D O której godzinie wizyta?

Karo Em lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Oooo....otwieramy sezon połówkowych :D O której godzinie wizyta?
    17.20. Troche sobie poczekam ;P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszego :)

za mna chodza nalesniki juz od kilku tygodni, ale czekam na przyjazd do mamy, brat mi zrobi, jest kucharzem i jego nalesniki sa swietne...akurat w czwartek jak przyjedziemy ma wolny dzien wiec juz mi obiecal :)
    a dzisiaj na sniadanie jajko na miekko, zobaczymy czy mi nic nie bedzie, bo na poczatku ciazy nie moglam jesc i dzisiaj dopiero proba bedzie...
    no i wg belly niby zaczynam 5 miesiac :) a pogoda taka paskudna, mialam is po pieczywo i mleko i dupa, leje tak ze psa z budy nie wygonisz a ja z dzieckiem tym bardziej nie pojde...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo szczęścia, miłości i słodyczy w Dniu Kobiet Rudi wam życzy !!!!

Mój kluseczek wczoraj wieczorkiem na dobranoc dał o sobie znać :D Juz teraz wiem,że to ON!

Pogoda mogłaby byc lepsza, ale krótki spacerek obowiązkowo zaliczę i mam w planach układanie w szafie i zrobienie miejsca na ciążowe ubrania, bo wyciąganie pudeł spod łózka jest średnio komfortowe.

kaarolaa, pigułka, SyHa85, malika89, oLena31, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Kurcze kciuki nam zdretwieja do tej pory ale coz. Zacisniete :-)

pigułka lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    a dopiero co byly I trymestru...

ciekawe kiedy mi ustali termin polowkowych? ja mam wizyte 16 marca i to bedzie 18+1 ale to tylko taka luzna wizyta ze sprawdzeniem wynikow

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji naszego dzisiejszego święta! <3 Dzisiaj żadnych smutków, wątpliwości i samo pozytywne myślenie!

Ja dzisiaj stanęłam na wagę a tam 2,5 kg więcej niż jeszcze w niedzielę! jestem w szoku, jak to się nagle zmieniło - brzuch też jakby troszkę bardziej widoczny. A już w czwartek wizyta i usłyszę po miesiącu tętno Fasoli :) No i w końcu wyznaczymy datę połówkowych :)
    Kochana, ja sie waze co dzien i mam wrazenie ze tam co dzien jest wiecej. Teraz zaczelam tyc 0,5 / tydz o.O najpierw szybko przybralam 2-3 kg potem pare tyg spokoj a od jakoegos miesiaca zaczrlam szybko przybierac- nie zmienilam sposobu odzywiania, wiec to chyba normalne. O.o
    Ale tez czuje, ze mam wode zatrzymana w organizmie...

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Łooooo matko!! Już połówkowe?
    A pamietam jak czekałyśmy na serduszka a potem na prenatalne :)

Pigułka max do 18 czekamy na info :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 17 tydzień przywitany wymiotami, blee.
    Kiedy to się wkoncu skończy.
    Czasami sobie podczytuje marzec jak dziewczyny pokoleji rodzą i tak wtedy szybciej ten czas leci.

I niech się ta cholerna wiosna zacznie bo wpadnę w depreche

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ