X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jutro polowkowe☺karta ciazy zostala w samochodzie ale chyba po 9 wiec pewnie jutro rozpoczne☺
    Wszystkiego dobrego z okazji naszego swieta☺

Rudi88, pigułka, sabanek, Penelope30, paola89 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. ;) nie mam siły nadrabiać tego co pisałyście. Jesteśmy w domku, odpoczywam sobie. ;) miłego dnia kobiet ! ;)

Ninka0111, kaarolaa lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy raz zostawiamy synka u babci na noc bo ma urlop, juz sie stresuje. Ale w zwiazku z tym planujemy gruntowne porzadki poznym popoludniem a pozniej jakas romantyczna kolacje :-) mam nadzieje ze milo i bez klotni spedzimy wieczor bo ja na pewno bede poddenerwowana pierwsza noca bez mojego malucha.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania jak ja bym chciala miec chociaz jeden dzien dla siebie, a noc to juz bylby luksus :) bedzie dobrze, nie denerwuj sie bo napewno taka przerwa sytuacja wam sie przyda :)

• malika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wszystkiego naaajlepszego z okazji Naszego Święta :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5536edd73953.jpg

pigułka, kaarolaa, Rudi88, Penelope30, hella, paola89, alicjaaaa, Aśka_gdańsk, _cherryLady, Betty Boop, Kw14tuszek, Ania bebe 88 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie że już połówkowe, dajcie koniecznie znać po jak to wygląda, będę wiedziała co mnie czeka, ja pewnie dopiero na początku kwietnia będę miała. Pogoda ładna chłodno, ale ładnie słonko się gdzieś tam przebija.
    Co do cc to ja bym wolała i uważam, że to chore w tym kraju że kobieta nie może o tym zdecydować, tylko trzeba po ciuchu gdzieś załatwiać i bulić ponad 2 tyś. A potem rząd się dziwi że kobiety nie chcą rodzić i mamy przyrost jaki mamy.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim łóżeczku:

http://www.bajkowachatka.pl/KOLYSKA-DZIECIECA-OLA-firmy-BAJANEX/2438/

trochę jak żłób dla zwierząt, ale dość poważnie biorę je pod uwagę,
    mężowi się podoba.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki! Wszystkiego pięknego Nam wszystkim życzę :)
    Pięknych mężów już mamy, piękne dzieci w brzuchach też, więc niech jeszcze porody będą piękne i będzie pięknie :)
    Sorry, jakoś mi szajba obija od rana :P

Co do porodów, to ja jestem bardzo nastawiona na cc. Mam nadzieję, że dogadam się ze swoim lekarzem.

malika89 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam w czwartek o 16 (ktoś jeszcze?), u mnie to będzie 19+0, ale tak sama lekarka ustaliła, a ona się tymi badaniami zajmuje na co dzień. Ja się stresuję bo nie wiem co z tą pępowiną będzie, czy wyjdzie faktycznie dwunaczyniowa. No i w ogóle się stresuję bo czuję tylko jedną dziewczynkę i tylko to jedno tętno mi się udało znaleźć. No ale na ostatnim usg było ok.

A niestety normalną wizytę u prowadzącego mam dzień później, tak się akurat nałożyło więc będzie bez USG bo to w sumie bez sensu.

preg.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić obiad - makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo-serowym :)

preg.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol Em nie przejmuj się, na pewno jest wszystko dobrze, może łapiesz tętno i czujesz raz jedną a raz drugą i nawet o tym nie wiesz, one się tam sprytnie wymieniają i zasłaniają.

oLena31 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie dziś problemy ze spaniem, od rana mdłości których do tej pory było bardzo mało i niestety kolejny dzień z bólem głowy...jedyne pocieszenie jest takie, że właśnie czekam na wizytę i mam nadzieję, że dostanę prezent od dzidzi i się dobrze pokaże :)

I oczywiście wszystkiego dobrego Kobietki :)

hella lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • hella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś sprawdzone sposoby na katar? Bo mnie męczy od niedzieli, nie chce iść do lekarza, bo tylko to mi dolega, a już z nim nie wytrzymuje :D

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em też mi się wydaje, że mogą się "wymieniać" :)

U mnie lekarz, który robił prenatalne kazał przyjść koniecznie, jak będzie skończony 20tc, bo wtedy można lepiej ocenić serduszko. No i moja gin potwierdziła, ale powiedziała, że jak nie mogę po 20 tc to mogę przyjść ciut wcześniej, najwyżej lekarz, który będzie robił USG, każe jeszcze raz przyjść na ocenę pracy serca. Ale znalazłam termin na 23 marca, a to będzie 20t1d, więc mam nadzieję, że będzie ok. Potem już długa przerwa świąteczna.

Rudi, śniło mi się dzisiaj, że przyjechał do mnie gość z radia, żebym losowała nagrodę, ale Ty ją losowałaś za mnie :) No i wygrałaś 2500zł (do podziału między nas dwie), ale… to była najniższa wygrana w loterii (najwyższa 200tyś)! No i mam żal! :D :D :P

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Co myślicie o takim łóżeczku:

http://www.bajkowachatka.pl/KOLYSKA-DZIECIECA-OLA-firmy-BAJANEX/2438/

trochę jak żłób dla zwierząt, ale dość poważnie biorę je pod uwagę,
    mężowi się podoba.

Fajna ta kołyska :-) muszę zapisać sobie tą stronę, bo wiele tam ciekawych rzeczy.

Penelope30 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Rudi, śniło mi się dzisiaj, że przyjechał do mnie gość z radia, żebym losowała nagrodę, ale Ty ją losowałaś za mnie :) No i wygrałaś 2500zł (do podziału między nas dwie), ale… to była najniższa wygrana w loterii (najwyższa 200tyś)! No i mam żal! :D :D :P

Ojejku przepraszam hehehe ja nie wiem czy kiedykolwiek coś wygrałam może za dzieciaka jakieś pierdoły.

oLena31 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do cc na zyczenie nie bede sie wypowiadac u nas nie ma takiej mozliwosci nawet jak twoj lekarz prowadzacy wypisze skierowanie to robia badania zeby potwierdzic ja moge powiedziec jak wyglada to z mojej strony poniewaz rodzilam naturalnie prawie 9 godz a pozniej mnie pokrojono jestem w stanie zapewnic ze gdy porod sie rozkreci na dobre mysli sie zeby to sie skonczylo a zeby dziecie bylo zdrowe ja nie prosilam o cc bo bardzo chcialam urodzic naturalnie tym bardziej ze mialam porod rodzinny w czasie cesarki bylam spokojna bylo mi wszystko jedno aby dziecie bylo zdrowe znieczulenia nawet nie poczulam ciecie i wyjmowanie dziecka nie boli jest takie dziwne niezbyt przyjemne uczucie teraz moge powiedziec o cc minusy i plusy
    Minusy dla mamy:
    Nie mozna obwiazywac brzucha
    Nie mozna cwiczyc tak szybko i nawet jak sie schudnie nadpizdzie zostaje przepraszam za okreslenie oczywiscie mowie o swoim przypadku
    Maz musi wyreczac w niektorych czynnosciach np kapanie sprawialo mi wiele bolu i maz mala kapal ja czulam sie taka beznadziejna bo jak dziecko zaczelo plakac nie moglam podbiec ze tak powiem oczywiscie prosze wziasc pod uwage ze kazdy jest inny moja szwagierka np nie odczula cesarki tak jak ja
    Minusy dla mojego maluszka:
    Nie lubila halasu bardzo dlugo
    Bylo woeksze prawdopodobienstwo astmy
    No i to Atopowe Zapalenie Skory
    Minusy dla meza nie mogl uslyszec pierwszego placzu widzial mala sekundy
    Plusy dla mamy
    Chwilka bylo po wszystkim
    Nie musialam sie juz meczyc
    Juz nie balam sie ze moze cos pojsc nie tak
    Plusy dla maluszka
    Byla sliczna ksiezniczka bo przy porodzie naturalnym czasto zdaza sie ze noworodki nie wygladaja jak rozowe sliczne dzidziusie chociaz dla kazdej matki jej dziecko jest najwspanialsze
    Jeszcze z minusow to mala na swiecie byla o 20 zasnelam w windzie obidzilam sie o 24 a dopiero po 7 dostalam mala cala noc nie spalam i myslalam czy nie placze czy ja nakarmili czy przabrali juz widzialam oczyma wyobrazni jak lezy tam z 50 dzieci placzocych i pielegniarki pomijajace moje a jwszcze przyszlo mi do glowy zeby nie pomylili dzieci oczywiscie dzis sie z tego smieje co do cc ani nie potepiam ani noe pochwalam mysle zw kazda powinna miec wybor a najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe pewnie wiele sie ze mna nie zgodzi ale podkreslam to tylko MOJE odczucia kazda jest inna i cc to nic strasznego nie chcialam nikogo straszyc chcialam sie tylko podzielic moimi odczuciami moze bede miala szanse urodzic sn i zmoenie zdanie nie mam porownania na dziwn dzisiejszy a tez mam duza obawe dotyczaca sn ze pekne albo mnie rozetna...

hchyw1d370r6axb9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście fajne rzeczy tam mają. Znów natknęłam się na pas poporodowy. Wiem, że już gadałyśmy o tym, ale któraś z mam stosowała? Opłaca się? Jest skuteczny?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka bardzo sobie chwalila ja niestety po cc nie noglam dopiero po pol roku lekarz mi pozwolil

Kokosanka lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja co do cc na zyczenie nie bede sie wypowiadac u nas nie ma takiej mozliwosci nawet jak twoj lekarz prowadzacy wypisze skierowanie to robia badania zeby potwierdzic ja moge powiedziec jak wyglada to z mojej strony poniewaz rodzilam naturalnie prawie 9 godz a pozniej mnie pokrojono jestem w stanie zapewnic ze gdy porod sie rozkreci na dobre mysli sie zeby to sie skonczylo a zeby dziecie bylo zdrowe ja nie prosilam o cc bo bardzo chcialam urodzic naturalnie tym bardziej ze mialam porod rodzinny w czasie cesarki bylam spokojna bylo mi wszystko jedno aby dziecie bylo zdrowe znieczulenia nawet nie poczulam ciecie i wyjmowanie dziecka nie boli jest takie dziwne niezbyt przyjemne uczucie teraz moge powiedziec o cc minusy i plusy
    Minusy dla mamy:
    Nie mozna obwiazywac brzucha
    Nie mozna cwiczyc tak szybko i nawet jak sie schudnie nadpizdzie zostaje przepraszam za okreslenie oczywiscie mowie o swoim przypadku
    Maz musi wyreczac w niektorych czynnosciach np kapanie sprawialo mi wiele bolu i maz mala kapal ja czulam sie taka beznadziejna bo jak dziecko zaczelo plakac nie moglam podbiec ze tak powiem oczywiscie prosze wziasc pod uwage ze kazdy jest inny moja szwagierka np nie odczula cesarki tak jak ja
    Minusy dla mojego maluszka:
    Nie lubila halasu bardzo dlugo
    Bylo woeksze prawdopodobienstwo astmy
    No i to Atopowe Zapalenie Skory
    Minusy dla meza nie mogl uslyszec pierwszego placzu widzial mala sekundy
    Plusy dla mamy
    Chwilka bylo po wszystkim
    Nie musialam sie juz meczyc
    Juz nie balam sie ze moze cos pojsc nie tak
    Plusy dla maluszka
    Byla sliczna ksiezniczka bo przy porodzie naturalnym czasto zdaza sie ze noworodki nie wygladaja jak rozowe sliczne dzidziusie chociaz dla kazdej matki jej dziecko jest najwspanialsze
    Jeszcze z minusow to mala na swiecie byla o 20 zasnelam w windzie obidzilam sie o 24 a dopiero po 7 dostalam mala cala noc nie spalam i myslalam czy nie placze czy ja nakarmili czy przabrali juz widzialam oczyma wyobrazni jak lezy tam z 50 dzieci placzocych i pielegniarki pomijajace moje a jwszcze przyszlo mi do glowy zeby nie pomylili dzieci oczywiscie dzis sie z tego smieje co do cc ani nie potepiam ani noe pochwalam mysle zw kazda powinna miec wybor a najwazniejsze zeby dzieci byly zdrowe pewnie wiele sie ze mna nie zgodzi ale podkreslam to tylko MOJE odczucia kazda jest inna i cc to nic strasznego nie chcialam nikogo straszyc chcialam sie tylko podzielic moimi odczuciami moze bede miala szanse urodzic sn i zmoenie zdanie nie mam porownania na dziwn dzisiejszy a tez mam duza obawe dotyczaca sn ze pekne albo mnie rozetna...

Ninka dzięki za post. Z tym potwierdzaniem to zastanawiam się jak to jest. Pomijam sytuacje, gdzie dziecko np. się nie obróci i w dzisiejszych czasach na szczęście już nikt nie zmusi kobiety do porodu pośladkowego (moja mama przeżyła dwa i to był koszmar). Ale co w sytuacjach, kiedy np. rodzinnie występuje problem przy samej akcji porodowej? Chodzi mi o brak rozwierania się szyjki. Albo masz duże problemy ze stawami, rwą kulszową, jakiś problem ze stawami biodrowymi? Zakładając, że idziesz na umówioną cesarkę, nie są w stanie tego sprawdzić przecież...
    Ja niestety w najbliższym otoczeniu mam same koszmarne relacje z porodów sn i tak jak już kiedyś pisałam - mam do czynienia również z dziećmi, które ucierpiały podczas porodów naturalnych przez błąd personelu lub z powodu innych powikłań.
    No i jestem też przypadkiem osoby, która ma diametralnie zaniżony próg bólu - nie wiem, jak to udowodnić????

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ