Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:Czy jeszcze któraś dziewczyna w 18 tc nie czuje ruchów? czy tylko ja zostałam?
Ja jeszcze nie czuje, a to już chyba 19 tc wybił. W ogóle nie mogę uwierzyć, że to 5 miesiąc. Pewnie musimy jeszcze zaczekać
Ania_1986 - ja miałam wyniki z HIV tego samego dnia, po południu - i to w sobotę! Chociaż na karteczce było zapisane, że czas oczekiwania to 5 dni.
Byłam w aptece, sprzedali mi tylko spray dla kobiet w ciąży na katarAnia_1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z tym znieczuleniem podczas porodu sn może być sytuacja że nie podadzą bo jest za późno. Chodzi o to że rozwarcie już jest duże i jak podadzą znieczulenie to kobieta i tak zdąży urodzić za nim ono podziała. Jak będę musiała rodzić sn to w szpitalu gdzie jest anestezjolog 24/7 od razu zaznaczę że na pewno chcę, tylko w strachu będę żeby dojechać zanim rozwarcie będzie już za duże. Jeśli sn to tylko ze znieczuleniem i nacięciem czego tam chcą żebyśmy z dzidzią miały łatwiej. Najbardziej jednak bym chciała cc bo mam jeszcze taki głupi lęk że dziecko może utknąć a te próżnociągi i kleszcze to jakiś horror.
-
My już po wizycie, prawdopodobnie dziewczynka więc udany prezent na dzień Kobiet.
troche duża póki co ta moja dziewucha, bo termin mam na 25.08 a z usg termin jest na 15.08. Następna wizyta 5.04 i już się nie mogę doczekać potwierdzenia płci chociaż już dziś lekarz była przekonana, że dziewczynka. Mimo, że na początku się wierciła, że nie można było jej zmierzyć to na koniec się tak ładnie pokazała, że lekarz nie miała watpliwości.
Penelope30, alicjaaaa, Rudi88, kaarolaa, hella, paola89, malika89, SyHa85, pigułka, oLena31, Kw14tuszek, Betty Boop, amanina, Ania bebe 88 lubią tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Penelope30 wrote:Z tym znieczuleniem podczas porodu sn może być sytuacja że nie podadzą bo jest za późno. Chodzi o to że rozwarcie już jest duże i jak podadzą znieczulenie to kobieta i tak zdąży urodzić za nim ono podziała. Jak będę musiała rodzić sn to w szpitalu gdzie jest anestezjolog 24/7 od razu zaznaczę że na pewno chcę, tylko w strachu będę żeby dojechać zanim rozwarcie będzie już za duże. Jeśli sn to tylko ze znieczuleniem i nacięciem czego tam chcą żebyśmy z dzidzią miały łatwiej. Najbardziej jednak bym chciała cc bo mam jeszcze taki głupi lęk że dziecko może utknąć a te próżnociągi i kleszcze to jakiś horror.
chyba, że będziesz miała błyskawiczny poród i nie zdążysz nawet poprosić o znieczulenieja skurcze miałam tak delikatne, że jak mi położna powiedziała, że już rodzimy to w szoku byłam
2h skurczy co 4 minuty przegadałam z niemężem o pierdołach typu wyposażenie samochodu itp. itd.
i w międzyczasie jeszcze dzwoniłam do mamy, że niedługo rodzę a to było juz przy 8cm rozwarcia
No moje dziecie akurat utknęło bo ja mam 160cm a ona miała 58cmale nie było tragedii z kleszczami... szczerze to tak szybko to się działo, że nic nie poczułam a nie miałam znieczulenia żadnego... nie było nawet czasu
-
Mnie w czaartek czeka Cos gorszego niz porod DENTYSTA boje sie ze nie bedzie miala znieczulenia dla kobiet w ciazy a musze zrobic mam tylko 2 do zrobienia ale ta 8 to tragedia mam dziure i nie wiem czy sie dalej wyzyna czy dziaslo sobie pokaleczylam ale mam problem z jedzeniem a tej czworki to tak sie nie boje mi zeby powinni robic w znieczuleniu ogolnym haha duzy to dla mnie stres i jednoczesnie dla mojej dzidzi
-
Ninka0111 wrote:Mnie w czaartek czeka Cos gorszego niz porod DENTYSTA boje sie ze nie bedzie miala znieczulenia dla kobiet w ciazy a musze zrobic mam tylko 2 do zrobienia ale ta 8 to tragedia mam dziure i nie wiem czy sie dalej wyzyna czy dziaslo sobie pokaleczylam ale mam problem z jedzeniem a tej czworki to tak sie nie boje mi zeby powinni robic w znieczuleniu ogolnym haha duzy to dla mnie stres i jednoczesnie dla mojej dzidzi
Nawet kanałowe robiła mi bez znieczulenia.
Bardziej się boję zastrzyku w dziąsło niż wierceniaSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Dziewczyny miałam ogarnąć szafę, a zrobiłam szufladę z biżuterią i drugą z tak zwanym pierdolnikiem ( czyli wszystkim i niczym) i straciłam wenę. A 90% mojej biżuterii nie noszę. Może chociaż jeszcze pod łóżkiem uda mi się ogarnąć.
-
Ninka0111 wrote:Mnie w czaartek czeka Cos gorszego niz porod DENTYSTA boje sie ze nie bedzie miala znieczulenia dla kobiet w ciazy a musze zrobic mam tylko 2 do zrobienia ale ta 8 to tragedia mam dziure i nie wiem czy sie dalej wyzyna czy dziaslo sobie pokaleczylam ale mam problem z jedzeniem a tej czworki to tak sie nie boje mi zeby powinni robic w znieczuleniu ogolnym haha duzy to dla mnie stres i jednoczesnie dla mojej dzidzi
Ninka powiedz, że jesteś w ciąży i dentysta myślę, że nie będzie miał problemu z daniem znieczulenia dla kobiet w ciążybędzie dobrze
Ninka0111 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
A ja jestem padnieta. Lazilam po miescie- kupiona bielizna ciazowa, buty, drobiazgi dla maluszka
na uwienczenie gofer z owocami i bita smietana
Boli mnie prawe ucho od wczoraj a do tego mi sie lewe jakby zatkalo. Zaraz oszalejeFriend lubi tę wiadomość
[/url]
-
malika89 wrote:Eeee ja bym robiła i tak bez
Nawet kanałowe robiła mi bez znieczulenia.
Bardziej się boję zastrzyku w dziąsło niż wiercenia