X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów chcę bardzo rodzić sn. Przeżycie niesamowite dla mnie i męża. CC tylko pod warunkiem że będą do tego wskazania.

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Czy jeszcze któraś dziewczyna w 18 tc nie czuje ruchów? czy tylko ja zostałam?

Ja jeszcze nie czuje, a to już chyba 19 tc wybił. W ogóle nie mogę uwierzyć, że to 5 miesiąc. Pewnie musimy jeszcze zaczekać :)

Ania_1986 - ja miałam wyniki z HIV tego samego dnia, po południu - i to w sobotę! Chociaż na karteczce było zapisane, że czas oczekiwania to 5 dni.

Byłam w aptece, sprzedali mi tylko spray dla kobiet w ciąży na katar ;)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nastawiona na sn...chyba ze cos bedzie nie tak to zgodze sie na cc...

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym znieczuleniem podczas porodu sn może być sytuacja że nie podadzą bo jest za późno. Chodzi o to że rozwarcie już jest duże i jak podadzą znieczulenie to kobieta i tak zdąży urodzić za nim ono podziała. Jak będę musiała rodzić sn to w szpitalu gdzie jest anestezjolog 24/7 od razu zaznaczę że na pewno chcę, tylko w strachu będę żeby dojechać zanim rozwarcie będzie już za duże. Jeśli sn to tylko ze znieczuleniem i nacięciem czego tam chcą żebyśmy z dzidzią miały łatwiej. Najbardziej jednak bym chciała cc bo mam jeszcze taki głupi lęk że dziecko może utknąć a te próżnociągi i kleszcze to jakiś horror.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, prawdopodobnie dziewczynka więc udany prezent na dzień Kobiet. :) troche duża póki co ta moja dziewucha, bo termin mam na 25.08 a z usg termin jest na 15.08. Następna wizyta 5.04 i już się nie mogę doczekać potwierdzenia płci chociaż już dziś lekarz była przekonana, że dziewczynka. Mimo, że na początku się wierciła, że nie można było jej zmierzyć to na koniec się tak ładnie pokazała, że lekarz nie miała watpliwości. :)

Penelope30, alicjaaaa, Rudi88, kaarolaa, hella, paola89, malika89, SyHa85, pigułka, oLena31, Kw14tuszek, Betty Boop, amanina, Ania bebe 88 lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluje☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a ten 5.04 to już połówkowe czy normalna wizyta, a na połówkowe umawiasz się gdzie indziej?

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

• letty Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Z tym znieczuleniem podczas porodu sn może być sytuacja że nie podadzą bo jest za późno. Chodzi o to że rozwarcie już jest duże i jak podadzą znieczulenie to kobieta i tak zdąży urodzić za nim ono podziała. Jak będę musiała rodzić sn to w szpitalu gdzie jest anestezjolog 24/7 od razu zaznaczę że na pewno chcę, tylko w strachu będę żeby dojechać zanim rozwarcie będzie już za duże. Jeśli sn to tylko ze znieczuleniem i nacięciem czego tam chcą żebyśmy z dzidzią miały łatwiej. Najbardziej jednak bym chciała cc bo mam jeszcze taki głupi lęk że dziecko może utknąć a te próżnociągi i kleszcze to jakiś horror.

chyba, że będziesz miała błyskawiczny poród i nie zdążysz nawet poprosić o znieczulenie :) ja skurcze miałam tak delikatne, że jak mi położna powiedziała, że już rodzimy to w szoku byłam :P 2h skurczy co 4 minuty przegadałam z niemężem o pierdołach typu wyposażenie samochodu itp. itd. :P i w międzyczasie jeszcze dzwoniłam do mamy, że niedługo rodzę a to było juz przy 8cm rozwarcia :D
    No moje dziecie akurat utknęło bo ja mam 160cm a ona miała 58cm :P ale nie było tragedii z kleszczami... szczerze to tak szybko to się działo, że nic nie poczułam a nie miałam znieczulenia żadnego... nie było nawet czasu

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się na nic nie nastawiam ani na CC ani na SN, co ma byc to będzie. Jeszcze trochę i poruszę ten temat z moim doktorkiem :)

pigułka lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Aska a ten 5.04 to już połówkowe czy normalna wizyta, a na połówkowe umawiasz się gdzie indziej?
    Połówkowe, to już bedzie 20 tydzień, a generalnie usg mam na każdej wizycie. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w czaartek czeka Cos gorszego niz porod DENTYSTA boje sie ze nie bedzie miala znieczulenia dla kobiet w ciazy a musze zrobic mam tylko 2 do zrobienia ale ta 8 to tragedia mam dziure i nie wiem czy sie dalej wyzyna czy dziaslo sobie pokaleczylam ale mam problem z jedzeniem a tej czworki to tak sie nie boje mi zeby powinni robic w znieczuleniu ogolnym haha duzy to dla mnie stres i jednoczesnie dla mojej dzidzi

hchyw1d370r6axb9.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe ustalę na kolejnej wizycie czyli 17 marca.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Mnie w czaartek czeka Cos gorszego niz porod DENTYSTA boje sie ze nie bedzie miala znieczulenia dla kobiet w ciazy a musze zrobic mam tylko 2 do zrobienia ale ta 8 to tragedia mam dziure i nie wiem czy sie dalej wyzyna czy dziaslo sobie pokaleczylam ale mam problem z jedzeniem a tej czworki to tak sie nie boje mi zeby powinni robic w znieczuleniu ogolnym haha duzy to dla mnie stres i jednoczesnie dla mojej dzidzi
    Eeee ja bym robiła i tak bez :) Nawet kanałowe robiła mi bez znieczulenia.
    Bardziej się boję zastrzyku w dziąsło niż wiercenia :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam ogarnąć szafę, a zrobiłam szufladę z biżuterią i drugą z tak zwanym pierdolnikiem ( czyli wszystkim i niczym) i straciłam wenę. A 90% mojej biżuterii nie noszę. Może chociaż jeszcze pod łóżkiem uda mi się ogarnąć.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:

Ninka powiedz, że jesteś w ciąży i dentysta myślę, że nie będzie miał problemu z daniem znieczulenia dla kobiet w ciąży :) będzie dobrze :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem padnieta. Lazilam po miescie- kupiona bielizna ciazowa, buty, drobiazgi dla maluszka :-) na uwienczenie gofer z owocami i bita smietana :-)

Boli mnie prawe ucho od wczoraj a do tego mi sie lewe jakby zatkalo. Zaraz oszaleje :-(

Friend lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja dzis 19tc i tez nie czuje maluszka :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Eeee ja bym robiła i tak bez :) Nawet kanałowe robiła mi bez znieczulenia.
    Bardziej się boję zastrzyku w dziąsło niż wiercenia :)
    To nie wiercenie boli najbardziej tylko kształtka, jak Ci pakują taki metal cienki jak żyletka w dziąsło i jeszcze dokręcają.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka co tam u Ciebie? Kiedy masz teraz najbliższą wizytę?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam 17 tydz. i też nic ruchów. Już mi się zdawało że to to , a za chwile takie same odczucie w wątrobie lub powyżej pępka gdzie na pewno dzidzi nie ma. Więc to nie to jeszcze.

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ