X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja coś ostatnio nie mogę dospać i potem chodzę jak zombi :/

Betty Boop 100 Lat Zdrowego, ślicznego różowego bobaska, spełniania marzeń, i uśmiechu na twarzy każdego dnia :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY z 18tego akurat wtedy zacznę 3 trymestr ;)
    Ślub brałam dzień przed 29 urodzinami.
    Truskaweczka mi kot na obcym terenie kiedyś uciekł i wrócił po miesiącu cały i zdrowy, a upolować może i chrząszcze i jaszczurkę i coś ze śmietnika.

Truskaweczka83, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty wszystkiego najlepszego.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, mam nadzieję, że wróci. Ja bym sobie oczy wypłakała gdyby moja Bubcia uciekła. Codziennie mnie odprowadza do drzwi jak wychodzę do pracy (oczywiście chce uciec z domu) - wita mnie jak wracam (ponowna próba ucieczki).

Wszyscy weterynarze się jej boją w Warszawie. W domu potulna jak baranek.. w klinikach - tygrys! Nie pozwala się dotknąć ani nam, ani nikomu. Musimy dla niej wizyty domowe zamawiać ;/

Mało je, a cielska ma dużo. Jak się obraca na umywalce to jakby Batory zawracał w porcie. Ale kocham ją... i nikomu bym nie oddała. Nikt by też jej tak nie kochał tak jak ja z Mężem.

Truskaweczka83, Penelope30 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, mgliscie jest, ale pozniej ma sie pokazac sloneczko :)

moj dzisiaj znow na sluzbie, ale jutro rano odbieram go z pracy i jedziemy na weekend dp rodzicow :)

a moj dzidziol jakis taki malo ruchliwy jest od tygodnia. wczesniej tak uderzal, ze brzuch sie ruszal a teraz prawie wcale go nie czuje, wczoraj moze dwa razy uderzyl i to tak delikatnie, wizyta za tydzien i troche sie stresuje chociaz wiem, ze na tym etapie ruchy sa a za kilka dni ich nie ma...

• pigułka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty sto lat! :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dzien dobry, mgliscie jest, ale pozniej ma sie pokazac sloneczko :)

moj dzisiaj znow na sluzbie, ale jutro rano odbieram go z pracy i jedziemy na weekend dp rodzicow :)

a moj dzidziol jakis taki malo ruchliwy jest od tygodnia. wczesniej tak uderzal, ze brzuch sie ruszal a teraz prawie wcale go nie czuje, wczoraj moze dwa razy uderzyl i to tak delikatnie, wizyta za tydzien i troche sie stresuje chociaz wiem, ze na tym etapie ruchy sa a za kilka dni ich nie ma...

Karola, mója kluska tak samo :-) Od tygodnia jakaś jest spokojniejsza - jeden dzień tylko dokazywała. Ale jakoś się nie stresuje :-) A Ty?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie przejmuj się, wcześniej mój dzidziuś tak jak pisałaś mega ruchliwy, kopy solidne aż się skóra ruszała, a potem miał takie 4 dni ciszy.
    Potem znów kilka dni szaleństwa a dziś rano tylko małe puk i cisza.
    Na tym etapie ma sporo miejsca, może zagrzebać się głęboko i mimo, że się rusza nie czuć :)

Ja dziś mocz zaniosłam od razu zrobiłam ogólny i posiew... tak mnie plecy bolą i podbrzusze, że mam nadzieję, że to nie nerki.
    Ogólny wynik dziś, posiew najwcześniej jutro chyba, że będzie zakażenie to trzeba czekać na antybiogram.

f2wl3e5eai92376u.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Moja mama bedzie miala za 2 lata 60-tke i wcale nie jest stara :P czasem az niedowierzam, ze juz tyle lat ma. Dalej chodzi w jeansach i adidasach ;)
    Moja mama też tak się ubiera i pewnie długo będzie bo lubi taki styl :) dobrze że młodo wyglądają i tak też się czują

pigułka lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ejjjj wypraszam sobie! Moja mamita w tym roku kończy 60 lat a wygląda max na 50, nosi rozmiar 36, jeansy rurki i trampki :) nie w głowie jej garsonki i spódnice w gumkę do połowy łydki :P
    Rudi znam babki które w wieku 30 kilku lat wyglądały jak stare mohery . Nie twierdzę że wasze mamy tak wyglądają bo moja też tak się nie ubiera :p

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Karola, mója kluska tak samo :-) Od tygodnia jakaś jest spokojniejsza - jeden dzień tylko dokazywała. Ale jakoś się nie stresuje :-) A Ty?

Czy mi tu ktoś ksywkę mojego dzidziolka podkrada ???? hmmmmm :P

Mój maluch pierwszy raz od 2tyg miał ochote na sledzika ( wczoraj jak tż jadł to mnie cofało) ciekawe czy się po zjedzeniu odezwie .

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Rudi znam babki które w wieku 30 kilku lat wyglądały jak stare mohery . Nie twierdzę że wasze mamy tak wyglądają bo moja też tak się nie ubiera :p

Jak czasami ogladam stare zdjęcia mojej mamuni, to wyglądała gorzej niż teraz, ale inny styl ubierania był kiedyś. Jak sobie przpomne jak robiła trwałą i tapir to aż mnie skręca :P

oLena31 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzieki i odwoluje alarm, wystarczy kichnac trzy razy pod rzad aby jednak dziecko sie znalazlo, powypychal sie chwile i znow gdzies zamilkł, ale taka mi radosc sprawil, ze juz sie nie martwie :)

Friend, Rudi88, SyHa85, pigułka, Penelope30, oLena31, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i spokojnego porodu :)

• Friend Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Czy mi tu ktoś ksywkę mojego dzidziolka podkrada ???? hmmmmm :P

Mój maluch pierwszy raz od 2tyg miał ochote na sledzika ( wczoraj jak tż jadł to mnie cofało) ciekawe czy się po zjedzeniu odezwie .

No wiesz co! Żeby o kluskę się gniewać! Po fasolce to jedno z najbardziej popularnych sformułowań :D

Swoja drogą, swego czasu jak robiłam testy ciążowe to widziałam na nich "cień cienia" - i wydawało mi się, że to jest moje autorskie sformułowanie - śmialiśmy się z niego z Mężem. Później poroniłam, poznałam OVU i zobaczyłam że sformułowanie "cień cienia" jest bardzo popularne i dużo kobiet w Polsce na to wpadło przede mną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:08

kaarolaa lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Jak czasami ogladam stare zdjęcia mojej mamuni, to wyglądała gorzej niż teraz, ale inny styl ubierania był kiedyś. Jak sobie przpomne jak robiła trwałą i tapir to aż mnie skręca :P

kiedyś była taka moda i już , a dzisiaj jak widzę młode kobiety czy po 30 czy po 40 ;P i są ubrane w ciuchy po babci to mi się słabo robi :P

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty najlepszego!!!

Ja dzis do niczego jestem :-( Ucho jedno boli, drugie zapchane, reka zdretwiala jakas (a dzis do tego z tej reki krew pobierana- 5 fiolek). Maz na 3 dni wyjechal. I pogoda do bani. No deprecha :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie, czy w ciąży można się podmywać korą dębu? bo znów coś mnie piecze tylko na zew, a wizyta za 12 dni dopiero :/

U mnie dziś mdłości, mega ból pleców ledwo chodzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:14

f2wl3e5eai92376u.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Czy ktoś wie, czy w ciąży można się podmywać korą dębu? bo znów coś mnie piecze tylko na zew, a wizyta za 12 dni dopiero :/
    Dziewczyny wcześniej pisały, że można.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

pewnie, że można :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ