Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja coś ostatnio nie mogę dospać i potem chodzę jak zombi
Betty Boop 100 Lat Zdrowego, ślicznego różowego bobaska, spełniania marzeń, i uśmiechu na twarzy każdego dniaBetty Boop lubi tę wiadomość
-
JRY z 18tego akurat wtedy zacznę 3 trymestr
Ślub brałam dzień przed 29 urodzinami.
Truskaweczka mi kot na obcym terenie kiedyś uciekł i wrócił po miesiącu cały i zdrowy, a upolować może i chrząszcze i jaszczurkę i coś ze śmietnika.Truskaweczka83, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka, mam nadzieję, że wróci. Ja bym sobie oczy wypłakała gdyby moja Bubcia uciekła. Codziennie mnie odprowadza do drzwi jak wychodzę do pracy (oczywiście chce uciec z domu) - wita mnie jak wracam (ponowna próba ucieczki).
Wszyscy weterynarze się jej boją w Warszawie. W domu potulna jak baranek.. w klinikach - tygrys! Nie pozwala się dotknąć ani nam, ani nikomu. Musimy dla niej wizyty domowe zamawiać ;/
Mało je, a cielska ma dużo. Jak się obraca na umywalce to jakby Batory zawracał w porcie. Ale kocham ją... i nikomu bym nie oddała. Nikt by też jej tak nie kochał tak jak ja z Mężem.Truskaweczka83, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzien dobry, mgliscie jest, ale pozniej ma sie pokazac sloneczko
moj dzisiaj znow na sluzbie, ale jutro rano odbieram go z pracy i jedziemy na weekend dp rodzicow
a moj dzidziol jakis taki malo ruchliwy jest od tygodnia. wczesniej tak uderzal, ze brzuch sie ruszal a teraz prawie wcale go nie czuje, wczoraj moze dwa razy uderzyl i to tak delikatnie, wizyta za tydzien i troche sie stresuje chociaz wiem, ze na tym etapie ruchy sa a za kilka dni ich nie ma... -
kaarolaa wrote:dzien dobry, mgliscie jest, ale pozniej ma sie pokazac sloneczko
moj dzisiaj znow na sluzbie, ale jutro rano odbieram go z pracy i jedziemy na weekend dp rodzicow
a moj dzidziol jakis taki malo ruchliwy jest od tygodnia. wczesniej tak uderzal, ze brzuch sie ruszal a teraz prawie wcale go nie czuje, wczoraj moze dwa razy uderzyl i to tak delikatnie, wizyta za tydzien i troche sie stresuje chociaz wiem, ze na tym etapie ruchy sa a za kilka dni ich nie ma...
Karola, mója kluska tak samoOd tygodnia jakaś jest spokojniejsza - jeden dzień tylko dokazywała. Ale jakoś się nie stresuje
A Ty?
-
Karola nie przejmuj się, wcześniej mój dzidziuś tak jak pisałaś mega ruchliwy, kopy solidne aż się skóra ruszała, a potem miał takie 4 dni ciszy.
Potem znów kilka dni szaleństwa a dziś rano tylko małe puk i cisza.
Na tym etapie ma sporo miejsca, może zagrzebać się głęboko i mimo, że się rusza nie czuć
Ja dziś mocz zaniosłam od razu zrobiłam ogólny i posiew... tak mnie plecy bolą i podbrzusze, że mam nadzieję, że to nie nerki.
Ogólny wynik dziś, posiew najwcześniej jutro chyba, że będzie zakażenie to trzeba czekać na antybiogram.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
pigułka wrote:Moja mama bedzie miala za 2 lata 60-tke i wcale nie jest stara
czasem az niedowierzam, ze juz tyle lat ma. Dalej chodzi w jeansach i adidasach
dobrze że młodo wyglądają i tak też się czują
pigułka lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Rudi88 wrote:Ejjjj wypraszam sobie! Moja mamita w tym roku kończy 60 lat a wygląda max na 50, nosi rozmiar 36, jeansy rurki i trampki
nie w głowie jej garsonki i spódnice w gumkę do połowy łydki
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Friend wrote:Karola, mója kluska tak samo
Od tygodnia jakaś jest spokojniejsza - jeden dzień tylko dokazywała. Ale jakoś się nie stresuje
A Ty?
Czy mi tu ktoś ksywkę mojego dzidziolka podkrada ???? hmmmmm
Mój maluch pierwszy raz od 2tyg miał ochote na sledzika ( wczoraj jak tż jadł to mnie cofało) ciekawe czy się po zjedzeniu odezwie . -
paola89 wrote:Rudi znam babki które w wieku 30 kilku lat wyglądały jak stare mohery . Nie twierdzę że wasze mamy tak wyglądają bo moja też tak się nie ubiera :p
Jak czasami ogladam stare zdjęcia mojej mamuni, to wyglądała gorzej niż teraz, ale inny styl ubierania był kiedyś. Jak sobie przpomne jak robiła trwałą i tapir to aż mnie skręcaoLena31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny dzieki i odwoluje alarm, wystarczy kichnac trzy razy pod rzad aby jednak dziecko sie znalazlo, powypychal sie chwile i znow gdzies zamilkł, ale taka mi radosc sprawil, ze juz sie nie martwie
Friend, Rudi88, SyHa85, pigułka, Penelope30, oLena31, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Czy mi tu ktoś ksywkę mojego dzidziolka podkrada ???? hmmmmm
Mój maluch pierwszy raz od 2tyg miał ochote na sledzika ( wczoraj jak tż jadł to mnie cofało) ciekawe czy się po zjedzeniu odezwie .
No wiesz co! Żeby o kluskę się gniewać! Po fasolce to jedno z najbardziej popularnych sformułowań
Swoja drogą, swego czasu jak robiłam testy ciążowe to widziałam na nich "cień cienia" - i wydawało mi się, że to jest moje autorskie sformułowanie - śmialiśmy się z niego z Mężem. Później poroniłam, poznałam OVU i zobaczyłam że sformułowanie "cień cienia" jest bardzo popularne i dużo kobiet w Polsce na to wpadło przede mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:08
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Jak czasami ogladam stare zdjęcia mojej mamuni, to wyglądała gorzej niż teraz, ale inny styl ubierania był kiedyś. Jak sobie przpomne jak robiła trwałą i tapir to aż mnie skręca
kiedyś była taka moda i już , a dzisiaj jak widzę młode kobiety czy po 30 czy po 40 ;P i są ubrane w ciuchy po babci to mi się słabo robiNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Czy ktoś wie, czy w ciąży można się podmywać korą dębu? bo znów coś mnie piecze tylko na zew, a wizyta za 12 dni dopiero
U mnie dziś mdłości, mega ból pleców ledwo chodzę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 09:14
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Czy ktoś wie, czy w ciąży można się podmywać korą dębu? bo znów coś mnie piecze tylko na zew, a wizyta za 12 dni dopiero
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martynka30 wrote:Czy ktoś wie, czy w ciąży można się podmywać korą dębu? bo znów coś mnie piecze tylko na zew, a wizyta za 12 dni dopiero
pewnie, że możnaSyHa85 lubi tę wiadomość