X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    a bierzesz magnez??
    ja od kiedy biorę to mniej mi dretwieją

Nie. Dotad byl spokoj. Dzis tak. I caly czas jest zdretwiala. A jaka dawke to sie bierze? Sam magnez?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja dostałam to samo co teściowa, szwagierka i moja mama- małe tulipany.
    10 marca jest dzień mężczyzny :)

Ja wiem :) zawsze celebruje ten dzień bo ja mam mężczyznę a nie chłopaka :D
    a po za tym łatwiej spamiętać, bo to 2 dni po naszym święcie :D

Martynka30 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie. Dotad byl spokoj. Dzis tak. I caly czas jest zdretwiala. A jaka dawke to sie bierze? Sam magnez?

Ja biorę od tego incydentu z plamieniami Magne b6 firmy Sanofi 2 razy dziennie. 14.03 na wizycie dowiem się cz nadal brac taką dawkę i inne leki zalecone po plamieniu.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    W ogole dzis dostalam propozycje prowadzenia kolejnej serii wykladow. Super sie ciesze bo to dla mnie wyroznienie i jakas tam szansa, ale mam mieszane uczucia. Teraz do maja to pikus ale od pazdziernika- takie malenstwo w domku zostawiac? Co prawda to jeden dzien w miesiacu ale juz widze mine mojej tesciowej :-( maz nie jest zachwycony (stracha ma, ze sobie z dzieckiem sam nie poradzi) ale on wie ze praca zawodowa jest dla mnie wazna i zdaje sobie sprawe ze zrobie jak uwazam hehe. No nie wiem jak to wytlumaczyc....Kurcze a jakbym szukala pracy to pewnie bym znalezc nie mogla hehe

Kurcze super że dostałaś taką propozycję, przemyśl na spokojnie żebyś później nie żałowała. Ja uważam że tak maleńkie dziecko i tak nie będzie pamiętać, czy mama go na kilka godzin zostawiła z kimś innym, a mam przykład z bardzo bliskiej rodziny że takim siedzeniem 24h/d z dzieckiem mamusie same sobie robią krzywdę. Ja chciałabym nie powielać takich "błędów", zresztą my z mężem od października chyba wracamy na studia zaoczne, więc nie będziemy mieli wyjścia i będziemy musieli na weekend dziecko komuś podrzucać. Wiem, że tak na prawdę po urodzeniu dziecka całe myślenie może mi się zmienić o 180 stopni, ale chciałabym być nie tylko mamą ale też człowiekiem i nie zapomnieć w tym wszystkim o sobie.

SyHa85, Paulka123 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa musisz sobie przemyslec, ciezko takiego maliszka zostawic ale jesli to lubisz i mowisz ze to tylko jeden dzien w miesiacu to ja bym chyba sie zgodzila, zawsze bedziesz miala odskocznie od tego co w domu a dzidziol nawet nie odczuje za bardzo jak tak zadko to bedzie. Jakby mialo byc np. w kazdy weekend to bym nie chciala tak.

SyHa85 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski nie wiem jak wy, ale ja kupuję tą koszulkę żeby sexi wywalac cycka :P
    Żart oczywiście!!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e683f491e1.jpg

Bo to jest moje drogie koszulka do karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:13

oLena31, Ania_1986 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja biorę od tego incydentu z plamieniami Magne b6 firmy Sanofi 2 razy dziennie. 14.03 na wizycie dowiem się cz nadal brac taką dawkę i inne leki zalecone po plamieniu.

A luteine tez musisz brac po tych plamieniach?

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A luteine tez musisz brac po tych plamieniach?

Luteinę x 2 i no-spę x 3

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Laski nie wiem jak wy, ale ja kupuję tą koszulkę żeby sexi wywalac cycka :P
    Żart oczywiście!!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e683f491e1.jpg

W pierwszej chwili nie doczytalam ze to zart i sie przerazilam hehe

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Luteinę x 2 i no-spę x 3

Kurde ja teraz mam 4x50 luteiny. Nospa doraznie. Sprobuje magnez do tego, nie zaszkodzi raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam tego mojego burgera co tydzien za mna chodzil i wczoraj o nim pisalam do tego szklanka coli i jest super. A i kupilam sobie w koncu krem pod oczy bo zaraz 26 lat mi stuknie a nigdy nie uzywalam nic pod oczy ;) z reszta kremiw do twarzy tez nie używam bo mam problemy z cera i nawet te do skory tlustej i tradzikowej powodowaly jeszcze większe problemy.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Córa na 100%, wszystkie pomiary ok. Jedyne co wyszło średnio, to to, że łożysko jest dalej nisko i zachodzi na szyjkę trochę. Mam nadzieję, że dobrze zaczęłam i teraz wszystkie dzieciaczki będą miały świetne pomiary i że będą chętniej pozować niż moja dama :P

kaarolaa, malika89, Kw14tuszek, oLena31, paola89, hella, Domi793, Penelope30, Ania_1986, Viola27, Aśka_gdańsk, Nelk, JRY1984, opóźniona, Betty Boop, Truskaweczka83, SyHa85, MiMK lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A ja dostalam tego mojego burgera co tydzien za mna chodzil i wczoraj o nim pisalam do tego szklanka coli i jest super. A i kupilam sobie w koncu krem pod oczy bo zaraz 26 lat mi stuknie a nigdy nie uzywalam nic pod oczy ;) z reszta kremiw do twarzy tez nie używam bo mam problemy z cera i nawet te do skory tlustej i tradzikowej powodowaly jeszcze większe problemy.

Też bym zjadła jakąś bułę, ale dzisiaj już tyle zjadłam i takie kombinacje, że dam obie spokój i wypije herbatkę z cytrynką :)

kaarolaa, hella lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Kurcze kaarolaa Ty tez w tym roku 26? Bylam przekonana ze starsza jestes ode mnie :P

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Kurcze kaarolaa Ty tez w tym roku 26? Bylam przekonana ze starsza jestes ode mnie :P
    nom 31 marca mam urodzinki :)

ja tak staro wygladam he he

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jeszcze czekam na czwartkowe nalesniki i bede mogla z czystym sumieniem powiedziec ze tydzien kulinarny mialam bardzo udany ;)

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nom 31 marca mam urodzinki :)

ja tak staro wygladam he he

Chyba się sugerowałam tym, że już masz jedno dziecko no i doświadczona w temacie macierzyństwa... Ja to w ogóle się czuję gówniarsko, chyba sama nie mogę się przyzwyczaić że latka lecą i ciągle myślę że mam 18 lat :P w sumie to i wyglądam na 18 albo nawet nie hehe :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy to się nabijali ze do gim jeszcze chodzę ( zazdroszczą że tak dobrze się trzymam :p) a bliżej mi już do 30 niestety :/ ...

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Chyba się sugerowałam tym, że już masz jedno dziecko no i doświadczona w temacie macierzyństwa... Ja to w ogóle się czuję gówniarsko, chyba sama nie mogę się przyzwyczaić że latka lecą i ciągle myślę że mam 18 lat :P w sumie to i wyglądam na 18 albo nawet nie hehe :P
    bo ja szybko o dziecku zaczelam myslec, slub wzielam majac 21 lat i w pierwsza ciaze stracona tez majac 21 lat zaszlam...
    ale mimo tego ze mam dziecko czesto podniecam sie nowosciami jak 14-latka :) nie czuje sie na te 26 lat tylko czesto jak 16-latka...

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo jaaaa dziewczyny! Jak ja bym chciała mieć 26 lat! To był super czas! Wtedy ślub brałam… echhhh. A tu już 31 :( czuję się teraz przy Was staro...

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ