WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mówiła że najlepiej wodą ewentualnie roztworem z soli fizjologicznej. Wiem że krople/bądź napar ze świetlika tez jest super .
    Mówiła że nie należy przemywać rumiankiem bo ma jakies drobinki które podrażniają i mogą uczulać .

pigułka lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam na takie rzeczy rumianek, nie wiem jak z karmelem :-/ parze i jak ostygnie torebka to klade na oku na troche, tylko rumianek moze uczulac wiec jak ktos nigdy nie stosowal to lepiej uwazac zeby sie jeszcze gorzej nie porobilo

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina na te oczka to zaparzyc zwyklej czarnej herbaty, namoczyc waciki i przemywac, troche tez przylozyc mozna.

amanina lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił mi na śniadanie jajko sadzone, białko sztywne a żółtko pływało. Strasznie mi smakowało ale teraz trochę się boję o salmonelle i mam wyrzuty.

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu wychodzą najładniejsze/ nawyrazniejsze zdjecia dzidziusia podczas usg ? Ja miałam robione 3D w styczniu i zdjecie jest super ale maluch był jeszcze malutki .. a podczas pierwszego genetycznego wogole nie widać nic wyraźnie..Chciałabym poprosić moja lekarkę o wykonanie takiego zdjecia podczas badania ale wlansie nie wiem kiedy najlepiej.. by nie bylo już zaduże i cieżko było uchwycic..

Macie jakies fajne z połówkowego ?

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    My będziemy rozglądali się za wózkiem z gondolą min 85cm... oglądałam program i tam ekspert wypowiadał się, że jak dziecko rodzi się w końcówce lata to warto pomyśleć o większej gondoli bo jesienią i zimą dochodzi śpiworek kocyk a i dziecko rośnie i musi mieć miejsce.
    Ja też taki chce. Szukałam i z tego co znalazłam to Expander Mondo mi akurat podoba się Ecco.
    Dziś idę do zobaczyć dotknąć pojeździć po hurtowni, a ze dziś wszystko w cenach hurtowych to może kupimy ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    W którym tygodniu wychodzą najładniejsze/ nawyrazniejsze zdjecia dzidziusia podczas usg ? Ja miałam robione 3D w styczniu i zdjecie jest super ale maluch był jeszcze malutki .. a podczas pierwszego genetycznego wogole nie widać nic wyraźnie..Chciałabym poprosić moja lekarkę o wykonanie takiego zdjecia podczas badania ale wlansie nie wiem kiedy najlepiej.. by nie bylo już zaduże i cieżko było uchwycic..

Macie jakies fajne z połówkowego ?
    Moj gin mowil, ze najladniej dziecko wyglada ok 26 tygodnia. Teraz jak bylismy w 20 tygodniu to tak bez szalu.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się przywitać i uciekam na cały dzień. Jutro będę Was nadrabiać.

Wszystkim przeziębionym i chorym zdrówka :*

Malika,
    ja na razie nie znam płci na 100%, a z terminem też nie wiem co będzie, bo po ostatnich dwóch usg mój dzieć jest mniejszy o 6 dni.
    Poproszę o ewentualne zmiany po połówkowych 4.04 :)

Miłej niedzieli! Ciao :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:18

malika89 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mąż zrobił mi na śniadanie jajko sadzone, białko sztywne a żółtko pływało. Strasznie mi smakowało ale teraz trochę się boję o salmonelle i mam wyrzuty.

Ja tam wciagam jajko na miekko, z płynnym zółtkiem własnie raz w tygodniu. uwielbiam i dzis tez miałam jedno :P

malika u mnie na razie po staremu, czekam na cos pewniejszego abys nie edytowała po 100 razy ;)

U nas wyszło dzis słonce :) Idziemy na starówke na obiad-burgery. Ja zjem wege z kozim serem-mniam a mąz na pewno wołowine wciągnie.

Dzis na fb zgadalam sie kolega, który jest ginem i powiedzial abym wpadła do niego na usg to mi porobi pamiątkowe 4d i płci poszuka.Oczywiscie zamierzam skorzystac, a co ;)

My wózek mamy wybrany -Cameleona3 ale z zakupem poczekamy pewnie do wakacji bo na niego i tam promocji nie ma :P Gondole ma dużą wiec w sam raz na zime.
    http://bugaboo.pl/poznaj-bugaboo/1-bugaboo-cameleon-3

malika89, Penelope30 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Ja też taki chce. Szukałam i z tego co znalazłam to Expander Mondo mi akurat podoba się Ecco.
    Dziś idę do zobaczyć dotknąć pojeździć po hurtowni, a ze dziś wszystko w cenach hurtowych to może kupimy ;)

Kochana te co mają gondolę 85cm -86cm to Adamex Barletta, Adamex Galactic, berrbeto holand i Penelope pisała, że jej Tutek ma dużą :)
    Te modele wiem że są z większych gondol, reszty nie analizowałam :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Wszystkie aktywne użytkowniczki proszę o sprawdzenie poprawności danych zawartych w pierwszym poście (data porodu, płeć)

Sprawdzam listę obecności :)

Zgadza się ;)
    Obecni ;p

malika89 lubi tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana te co mają gondolę 85cm -86cm to Adamex Barletta, Adamex Galactic, berrbeto holand i Penelope pisała, że jej Tutek ma dużą :)
    Te modele wiem że są z większych gondol, reszty nie analizowałam :)
    Tak i wszystkie mi się podobają i chce dziś zobaczyć. Ale Expander M chyba największy kosz. I nie wiem czy wszystkie później spacerówki mają te takie... Kokony na nóżki? Czy są otwarte spacerówki tylko?

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziś zaczynamy 5msc!!!
    18 tydzień ;)
    Połowa w Wielkanoc będzie ;)

nuska_, malika89 lubią tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Moj gin mowil, ze najladniej dziecko wyglada ok 26 tygodnia. Teraz jak bylismy w 20 tygodniu to tak bez szalu.
    A masz jakies foto?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin narazie ten sam a płeć może we wtorek mam nadzieję.

Ja dostałam od przyjaciółki wózek mutsy i on chyba nie ma za dużej gondoli ale darowanemu koniowi....

Ja byłam chora na samym początku ciąży właśnie z ropiejacym okiem ale mi okulista przepisał krople bo już oko miałam tak spuchniete jak po walce bokserskiej a na bardzo silny ból gardła lekarz mi kazał plukac Gargarin.

snoopy29, snoopy29 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A masz jakies foto?
    Mam, jak chcesz to Ci moge na fb podeslac, z tym ze moja panna nie byla skora do pozowania :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odnośnie wózków, to ja mam dla synka Camarelo Sevilla. Gondola 85 cm w środku. Ma pompowane koła i dobrą amortyzację, jest super na wiejskie tereny ale.... Polecałabym z czystym sercem, gdyby nie jedna istotna rzecz dotycząca siedzenia w spacerówce :)
    A tak to, za taką cenę jest spoko.

preg.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mutsi urban,spisał się przy synku,prawdziwy kombajn... Także polecam! A co do pierwszej strony potwierdzam i jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:20

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz 37.5. Trudno- biore paracetamol :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha bierz, nic nie zaszkodzi a nie ma sie co meczyc. Ja bralam 2 razy na bol glowy i wierze ze jak lekarze mowia ze jest bezpieczny to tak jest

SyHa85 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ