Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mówiła że najlepiej wodą ewentualnie roztworem z soli fizjologicznej. Wiem że krople/bądź napar ze świetlika tez jest super .
    Mówiła że nie należy przemywać rumiankiem bo ma jakies drobinki które podrażniają i mogą uczulać .

pigułka lubi tę wiadomość

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywam na takie rzeczy rumianek, nie wiem jak z karmelem :-/ parze i jak ostygnie torebka to klade na oku na troche, tylko rumianek moze uczulac wiec jak ktos nigdy nie stosowal to lepiej uwazac zeby sie jeszcze gorzej nie porobilo

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina na te oczka to zaparzyc zwyklej czarnej herbaty, namoczyc waciki i przemywac, troche tez przylozyc mozna.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił mi na śniadanie jajko sadzone, białko sztywne a żółtko pływało. Strasznie mi smakowało ale teraz trochę się boję o salmonelle i mam wyrzuty.

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu wychodzą najładniejsze/ nawyrazniejsze zdjecia dzidziusia podczas usg ? Ja miałam robione 3D w styczniu i zdjecie jest super ale maluch był jeszcze malutki .. a podczas pierwszego genetycznego wogole nie widać nic wyraźnie..Chciałabym poprosić moja lekarkę o wykonanie takiego zdjecia podczas badania ale wlansie nie wiem kiedy najlepiej.. by nie bylo już zaduże i cieżko było uchwycic..

Macie jakies fajne z połówkowego ?

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    My będziemy rozglądali się za wózkiem z gondolą min 85cm... oglądałam program i tam ekspert wypowiadał się, że jak dziecko rodzi się w końcówce lata to warto pomyśleć o większej gondoli bo jesienią i zimą dochodzi śpiworek kocyk a i dziecko rośnie i musi mieć miejsce.
    Ja też taki chce. Szukałam i z tego co znalazłam to Expander Mondo mi akurat podoba się Ecco.
    Dziś idę do zobaczyć dotknąć pojeździć po hurtowni, a ze dziś wszystko w cenach hurtowych to może kupimy ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    W którym tygodniu wychodzą najładniejsze/ nawyrazniejsze zdjecia dzidziusia podczas usg ? Ja miałam robione 3D w styczniu i zdjecie jest super ale maluch był jeszcze malutki .. a podczas pierwszego genetycznego wogole nie widać nic wyraźnie..Chciałabym poprosić moja lekarkę o wykonanie takiego zdjecia podczas badania ale wlansie nie wiem kiedy najlepiej.. by nie bylo już zaduże i cieżko było uchwycic..

Macie jakies fajne z połówkowego ?
    Moj gin mowil, ze najladniej dziecko wyglada ok 26 tygodnia. Teraz jak bylismy w 20 tygodniu to tak bez szalu.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się przywitać i uciekam na cały dzień. Jutro będę Was nadrabiać.

Wszystkim przeziębionym i chorym zdrówka :*

Malika,
    ja na razie nie znam płci na 100%, a z terminem też nie wiem co będzie, bo po ostatnich dwóch usg mój dzieć jest mniejszy o 6 dni.
    Poproszę o ewentualne zmiany po połówkowych 4.04 :)

Miłej niedzieli! Ciao :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:18

malika89 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Mąż zrobił mi na śniadanie jajko sadzone, białko sztywne a żółtko pływało. Strasznie mi smakowało ale teraz trochę się boję o salmonelle i mam wyrzuty.

Ja tam wciagam jajko na miekko, z płynnym zółtkiem własnie raz w tygodniu. uwielbiam i dzis tez miałam jedno :P

malika u mnie na razie po staremu, czekam na cos pewniejszego abys nie edytowała po 100 razy ;)

U nas wyszło dzis słonce :) Idziemy na starówke na obiad-burgery. Ja zjem wege z kozim serem-mniam a mąz na pewno wołowine wciągnie.

Dzis na fb zgadalam sie kolega, który jest ginem i powiedzial abym wpadła do niego na usg to mi porobi pamiątkowe 4d i płci poszuka.Oczywiscie zamierzam skorzystac, a co ;)

My wózek mamy wybrany -Cameleona3 ale z zakupem poczekamy pewnie do wakacji bo na niego i tam promocji nie ma :P Gondole ma dużą wiec w sam raz na zime.
    http://bugaboo.pl/poznaj-bugaboo/1-bugaboo-cameleon-3

malika89, Penelope30 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Ja też taki chce. Szukałam i z tego co znalazłam to Expander Mondo mi akurat podoba się Ecco.
    Dziś idę do zobaczyć dotknąć pojeździć po hurtowni, a ze dziś wszystko w cenach hurtowych to może kupimy ;)

Kochana te co mają gondolę 85cm -86cm to Adamex Barletta, Adamex Galactic, berrbeto holand i Penelope pisała, że jej Tutek ma dużą :)
    Te modele wiem że są z większych gondol, reszty nie analizowałam :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka wrote:
    OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Wszystkie aktywne użytkowniczki proszę o sprawdzenie poprawności danych zawartych w pierwszym poście (data porodu, płeć)

Sprawdzam listę obecności :)

Zgadza się ;)
    Obecni ;p

malika89 lubi tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana te co mają gondolę 85cm -86cm to Adamex Barletta, Adamex Galactic, berrbeto holand i Penelope pisała, że jej Tutek ma dużą :)
    Te modele wiem że są z większych gondol, reszty nie analizowałam :)
    Tak i wszystkie mi się podobają i chce dziś zobaczyć. Ale Expander M chyba największy kosz. I nie wiem czy wszystkie później spacerówki mają te takie... Kokony na nóżki? Czy są otwarte spacerówki tylko?

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• MiMK Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziś zaczynamy 5msc!!!
    18 tydzień ;)
    Połowa w Wielkanoc będzie ;)

nuska_, malika89 lubią tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Moj gin mowil, ze najladniej dziecko wyglada ok 26 tygodnia. Teraz jak bylismy w 20 tygodniu to tak bez szalu.
    A masz jakies foto?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin narazie ten sam a płeć może we wtorek mam nadzieję.

Ja dostałam od przyjaciółki wózek mutsy i on chyba nie ma za dużej gondoli ale darowanemu koniowi....

Ja byłam chora na samym początku ciąży właśnie z ropiejacym okiem ale mi okulista przepisał krople bo już oko miałam tak spuchniete jak po walce bokserskiej a na bardzo silny ból gardła lekarz mi kazał plukac Gargarin.

snoopy29, snoopy29 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A masz jakies foto?
    Mam, jak chcesz to Ci moge na fb podeslac, z tym ze moja panna nie byla skora do pozowania :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odnośnie wózków, to ja mam dla synka Camarelo Sevilla. Gondola 85 cm w środku. Ma pompowane koła i dobrą amortyzację, jest super na wiejskie tereny ale.... Polecałabym z czystym sercem, gdyby nie jedna istotna rzecz dotycząca siedzenia w spacerówce :)
    A tak to, za taką cenę jest spoko.

preg.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mutsi urban,spisał się przy synku,prawdziwy kombajn... Także polecam! A co do pierwszej strony potwierdzam i jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:20

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz 37.5. Trudno- biore paracetamol :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha bierz, nic nie zaszkodzi a nie ma sie co meczyc. Ja bralam 2 razy na bol glowy i wierze ze jak lekarze mowia ze jest bezpieczny to tak jest

SyHa85 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ