Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:Mam juz 37.5. Trudno- biore paracetamol
Martynka30, amanina lubią tę wiadomość
Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Witam mamusie
Ja oczywiście w robocieWkroczyłam w środę w 5 miesiąc- brzmi już dumnie
Wizyta w środę a na połówkowe wybieram się 4 kwietnia- znów tak jak w 13tyg do Prof. Szaflika. Strach jest ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.. Już przyłapałam się na tym że zbyt dużo czytam i nastawiam się na złe informacje-taka już jestem panikarażyczę miłej niedzieli
Dominique88 lubi tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
snoopy29 wrote:A ja bym poczekała...temperatura to naturalny mechanizm obronny organizmu. To jeszcze nie temperatura... Nawet u małych dzieci podaje się leki p/gorączkowe powyżej 38 st. W dodatku to południe a wtedy temperatura jest najwyższa do ok.17-18
No patrze na nia i sie waham. Ale rosnie woczach. Juz jest 37.6choroba chorabą ale to temperatura jest groźna dla dziecka
robie oklady, moze ciut pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:51
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Mąż-farmaceuta twierdzi, że trzy razy dziennie po 2 tabletki paracetamolu przy gorączce można brać. Może wydawać się dużo, ale to słaby lek i trzeba go podać więcej. Poza tym główna zasada w leczeniu kobiet w ciąży polega na tym, że bezpieczniej dla dziecka leczyć się większymi dawkami leku przez krótki czas niż mniejszymi dawkami przez dłuższy. W drugim trymestrze dopuszczalne są też Ibuprom albo Naproxen (Naxii, Aleve). Kaarolaa i snoopy29 mają rację- to jeszcze stan podgorączkowy, a nie gorączka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:45
kaarolaa, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
Kurczę musiałam się skaleczyć tą Nystatyną, bo w resztkach tabletki na papierze toaletowym miałam niteczkę krwi. Nie powiem, zdenerwowałam się tym po wcześniejszych przeżyciach.
A tak poza tym chyba facet wymyślił taki kształt globułki dopochwowej. Trójkątna, płaska i ostre krawędzie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Wzielam jedna tabletke godzine temu bo sie przestraszylam jak rosnie szybko, a ja mam sklonnosci do temperatur po 40 stopni...spadlo do 37.3...bol nie minal i do tego coraz bardziej boli mnie jak oddycham
wolalabym nie jechac na sor tylko jutro isc do rodzinnego bo mu ufam. Aj kurcze mowie Wam dziewczyny, zawsze cos
[/url]
-
Dominique88 wrote:Mąż-farmaceuta twierdzi, że trzy razy dziennie po 2 tabletki paracetamolu przy gorączce można brać. Może wydawać się dużo, ale to słaby lek i trzeba go podać więcej. Poza tym główna zasada w leczeniu kobiet w ciąży polega na tym, że bezpieczniej dla dziecka leczyć się większymi dawkami leku przez krótki czas niż mniejszymi dawkami przez dłuższy. W drugim trymestrze dopuszczalne są też Ibuprom albo Naproxen (Naxii, Aleve). Kaarolaa i snoopy29 mają rację- to jeszcze stan podgorączkowy, a nie gorączka
Dominique88 lubi tę wiadomość
-
Agusienka1985 wrote:Dzięki Ci Dominique za te słowa otuchy o ibupromie. Pisałam już jak ibuprom sprint caps pomylił mi sie z DHA w piątek. Załamka kompletna i nie szło tego wymiotować... Pózniej odczytałam, ze w 2 trymestrze nie ma tragedii, ale nadal niesmak pozostał, bo przez cała ciąże pilnowałam, by nawet apapu nie zazyc... No ale przynajmniej mam nauczkę przed 3 trymestrem.
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Wzielam jedna tabletke godzine temu bo sie przestraszylam jak rosnie szybko, a ja mam sklonnosci do temperatur po 40 stopni...spadlo do 37.3...bol nie minal i do tego coraz bardziej boli mnie jak oddycham
wolalabym nie jechac na sor tylko jutro isc do rodzinnego bo mu ufam. Aj kurcze mowie Wam dziewczyny, zawsze cos
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Kurczę musiałam się skaleczyć tą Nystatyną, bo w resztkach tabletki na papierze toaletowym miałam niteczkę krwi. Nie powiem, zdenerwowałam się tym po wcześniejszych przeżyciach.
A tak poza tym chyba facet wymyślił taki kształt globułki dopochwowej. Trójkątna, płaska i ostre krawędzie.
Tez je kiedys mialam to przez ten ksztalt mialam klopot w ogole z aplikacja tego...opóźniona lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, jeszcze taki off topić. Karola wspominała o zębach itd. Jak byłam u dietetyka jakiś miesiąc temu, to wydawało mi sie, ze jem dużo nabiału, a tu nie do końca! Mam wytyczne jeść 350 gr dziennie, czyli ponad dwa małe kubki, albo jeden duży. Jogurt jest bardzo ważny, jeśli chodzi o przyswajalne białko. Bardzo polecamy taki bakomy (naturalny łagodny smak, z zielonymi elementami), nie ma w nim mleka w proszku i jest bardzo smaczny. Trzeba tego jogurtu pilnować, bo często nie ma świadomości, ze aż tyle tego trzeba jeść.
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Już wróciłam. USG nie działa, lekarz kazała dzwonić około 19.00 czy naprawione. Jak nie to mam się zgłosić jutro. Na podstawie badania na fotelu i mojego plamienia stwierdziła,że to krwiak się opróżnił. I mam nadzieję, że tak jest. Detektorem sprawdzam tętno Malucha i chyba nic mu nie jest.
Dosyć mam już tych przygód.amanina, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021