Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusienka1985 wrote:Dziewczyny, jeszcze taki off topić. Karola wspominała o zębach itd. Jak byłam u dietetyka jakiś miesiąc temu, to wydawało mi sie, ze jem dużo nabiału, a tu nie do końca! Mam wytyczne jeść 350 gr dziennie, czyli ponad dwa małe kubki, albo jeden duży. Jogurt jest bardzo ważny, jeśli chodzi o przyswajalne białko. Bardzo polecamy taki bakomy (naturalny łagodny smak, z zielonymi elementami), nie ma w nim mleka w proszku i jest bardzo smaczny. Trzeba tego jogurtu pilnować, bo często nie ma świadomości, ze aż tyle tego trzeba jeść.
Czasem twarożek na śniadanie...
Bo to chodzi o wapń, tak?
No i ja w ciąży zażywam Ostercal, żeby to uzupełnić, nie umiem się zmusić do produktów mlecznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 18:12
-
nick nieaktualnyDobrze ze Maly baraszkuje
daj znac jak trafisz na to usg w koncu!
Ja bylam na tym spacerze 1,5h, wypilam litr mieszanki ktora maz mi zrobil, flegamine, upieklam chleb i zrobilam paste z makreli wedzonej i szlag mnie trafia, bo mialam isc jutro do pracy pierwszy raz od 20 grudnia a wcale nie wyglada na to ze jutro bede swierkajaca i promiennanos nadal zawalony, oczy szczypia, kaszel suchy. Cholera by to wziela
opóźniona lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Już wróciłam. USG nie działa, lekarz kazała dzwonić około 19.00 czy naprawione. Jak nie to mam się zgłosić jutro. Na podstawie badania na fotelu i mojego plamienia stwierdziła,że to krwiak się opróżnił. I mam nadzieję, że tak jest. Detektorem sprawdzam tętno Malucha i chyba nic mu nie jest.
Dosyć mam już tych przygód.
Matko co za IP bez usg... Powinni zwieźć jakieś z oddziału, albo coś
Opóźniona na pewno jest ok, pomyśl że będziesz już mieć spokój z tym krwiakiem, skoro się opróżnił to teraz nie musisz się nim martwić.opóźniona, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
Ale sie obzarłam!!!! Chyba brzuch mi eksploduje. Zjadłam całego wielkiego burgera z kozim serem zamiast miesa i z 10 duzych domowych frytek. Wszystko była pyycha ale jadlam o 15 a w ciąż ledwo sie ruszam. Do sniadania na pewno nic nie tkne.
Acha, zapomnialam, ze po drodze do domu 2 gałki lodów wciągnęłam
Wygladam jak w 7 miesiącu teraz. Dobrze, ze załozylam spodnie ciazowe bo sa mega wygodneamanina, Penelope30, Dominique88 lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Karo Em wrote:Matko co za IP bez usg... Powinni zwieźć jakieś z oddziału, albo coś
Opóźniona na pewno jest ok, pomyśl że będziesz już mieć spokój z tym krwiakiem, skoro się opróżnił to teraz nie musisz się nim martwić.
Mam nadzieję, że to krwiak i już będzie z nim spokój, bo mam już dość tego stresu. Bałam się, że to łożysko mi się odkleja, ale powiedziała, że wtedy krew leciałaby ciągle i miałabym bóle brzucha.
Teraz ciekawe czy mi jakieś zapalenie się nie uaktywni tak jak przy poprzednim krwawieniu.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
O masz Ci los, te szpitale wszytskie są do d...
Dziewczyny, chciałam wam powiedzieć jeszcze jedno ... miałam straszne bóle głowy, takie migrenowe. Wiecie, ze prawdopodobnie był to objaw hipoglikemii ?
Odkad mierze cukier, jem regularnie, zdarzyło sie tylko raz kiedy miałam 5 h przerwe od jedzenia. Jak bolała głowa ratowałam sie kawa i pomagała. Pewnie dlatego, ze slodka....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:00
opóźniona lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Już wróciłam. USG nie działa, lekarz kazała dzwonić około 19.00 czy naprawione. Jak nie to mam się zgłosić jutro. Na podstawie badania na fotelu i mojego plamienia stwierdziła,że to krwiak się opróżnił. I mam nadzieję, że tak jest. Detektorem sprawdzam tętno Malucha i chyba nic mu nie jest.
Dosyć mam już tych przygód.
Trzymam kciuki!!!opóźniona lubi tę wiadomość
-
Lulu83 wrote:Niby w normie ten cukier ale przy niskiej granicy. Ale ja to lekarzem nie jestem normy normami a lekarz i tak inaczej. Ja zmagam się za to na czczo 96/93/94 a ciśnienie 130/80 ; ( jeden lekarz ze ciśnienie prawidłowe a drugi ze lekko podwyższony i bądź tu człowieku mądry
mam nadzieję, że tylko dzieciątku nic nie zaszkodzi to wytrzymamy
Karo Em wrote:Trochę mało. Tzn. mieści się w normie od 60, ale stąd blisko do hipoglikemii. A zawsze takie niskie miałaś na czczo? Jeśli tak to może taki Twój urok, a jeśli nie, to może jedz późno ostatni posiłek z węglowodanami złożonymi czyli po prostu bułę
_cherryLady
nie biorę w sumie żadnych leków - ani przeciwzakrzepowych, ani nic - tylko witaminy, raz w dzień w okolicach 12 tyg spadł mi do 55 - ok 4 h po jedzeniu, czułam, że coś nie tak bo ręce mi drżały, ledwo na nogach stałam, lekarka nic na to nie powiedziała.
jak nie to do innego lekarza się wybiorę z tym. -
opóźniona wrote:Ten nasz pierwszy raz mnie zawiódł
Pokusiłabym się o coś w stylu: "a nie mówiłam"ale co będę Cię jeszcze bardziej dobijać
Zapisałaś się na połówkowe 23 marca ? Bo jeśli tak to chyba do mojej dr ? Ona w środy przyjmuje ;> Ja ide 24!
-
A tak z innej strony pytanko:
Planujecie kupić dla dzidzia śpioszki z całymi stópkami czy takie krótsze zapinane w kroku np. i skarpetki?
To w końcu sierpień i tak myślę że może łatwiej ze wzrostem trafić w tych bez nogawek i stópek, ale nie wiem czy tak można noworodka ubrać od razu w skarpetki. -
Penelope30 wrote:A tak z innej strony pytanko:
Planujecie kupić dla dzidzia śpioszki z całymi stópkami czy takie krótsze zapinane w kroku np. i skarpetki?
To w końcu sierpień i tak myślę że może łatwiej ze wzrostem trafić w tych bez nogawek i stópek, ale nie wiem czy tak można noworodka ubrać od razu w skarpetki.
Własnie?! Jakie rozmiary kupujecie? Mnie strasza, ze ja bylam dluga 58, a tesciowa przebąkiwała ze maz 68 ( ale obawiam sie, ze to niemozliwe?). Moja mama same 68 by kupowala. Mam troszeczke 62 i malenko 56, ale boje sie ze to nie wystarczy.
Ja kupuje rózne z stópkami i bezco się trafi
-
Kurcze a ja coraz bardziej wkurzona bo od kiedy mieszkamy tu to sasiad wiecznie mojego meza w cos angazuje nawet w niedziele nic do niego nie mam ale wkurza mnie to i pewnie dzis sie poklocimy wczoraj goscie byli to tez do niego dzwonil mowil ze na gosci czekamy ok ok a i tak przyszedl niby na chwile a 20min zajelo grrrr...
Dosyc ze pracuje calymi dniami to jeszcze w weekendy zajmuje sie cudzymi sprawami...jak by wyszedl z kolegami to by mi nie przeszkadzalo bo by sie zrelaksowal a tak zmeczony jest a nie potrafi odmowic... -
Karo Em wrote:Ja np. wiem że trzeba tyle, ale jestem kompletnie nie-mleczna. Od zawsze. Nie lubię mleka i jego przetworów. Od biedy zjem jogurt albo ser z sernika
Czasem twarożek na śniadanie...
Bo to chodzi o wapń, tak?
No i ja w ciąży zażywam Ostercal, żeby to uzupełnić, nie umiem się zmusić do produktów mlecznych.ja mleko tez conajwyzej w kawie z mlekiem
wiem, ze nie każdy zdzierży przetwory mleczne, ale warto wtedy, tak jak Ty, zastąpić jakimś suplementem. A nie każdy zdaje sobie sprawę, co to znaczy "dużo nabiału" :p
-
SyHa85 wrote:No i 38 stopni juz. A 5h temu byl paracetamol
ide do wanny z chlodna woda.
Kochana może to anginawarto się udać do lekarza choćby rodzinnego.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
ninciaa172 wrote:Własnie?! Jakie rozmiary kupujecie? Mnie strasza, ze ja bylam dluga 58, a tesciowa przebąkiwała ze maz 68 ( ale obawiam sie, ze to niemozliwe?). Moja mama same 68 by kupowala. Mam troszeczke 62 i malenko 56, ale boje sie ze to nie wystarczy.
Ja kupuje rózne z stópkami i bezco się trafi
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
SyHa85 wrote:No i 38 stopni juz. A 5h temu byl paracetamol
ide do wanny z chlodna woda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 19:38
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.