WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na tak wysoką gorączkę pomagała Pyralgina, ale tej akurat chyba nie wolno w ciąży :(

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnośnie rozmiarów ubranek napiszę jak było u nas.
    Ja - 172 cm, mój mąż 182 cm, a synek urodził się 52 cm, tydzień przed terminem. W rozmiarze 56 cm pływał. Mieliśmy kilka ubranek 50 cm i były w sam raz przez pierwsze 3 tygodnie. Dopiero potem 56 cm. A 62 cm, to dopiero jak miał 3 miesiące. O dziwo ze wzrostem nadgonił bo jest obecnie ponad 75 centylem.
    Ja myślę że 68 cm to będą dużo za duże. Kilka rozmiarów 56 cm na pewno styknie na pierwsze tygodnie, chyba że urodzicie takich gigantów :P

preg.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu dzisiaj pisal ze w drugim trymestrze mozna brac ibuprom wiec jak bedzie rosla goraczka to ja bym po kilku godzinach wziela.
    Ja tez mam dla syna ibufen (ibuprofen) bo dziala wg mnie lepiej na goraczke i tez przeciwzapalnie a nie tylko przeciwbolowo jak panadol (paracetamol). Mi zawsze na taka goraczke co nie chce spasc po lekach pomagaja czerwone porzeczki ze sloika ale pewnie nie masz. Probuj z okladami, na wewnetrzna strone ud, kark dosc dobrze dzialaja, tylko nie zimne a chlodne takie. A jutro do lekarza koniecznie.

SyHa85 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że ibuprom był by lepszy ze swojego doświadczenia z przed ciąży, i tak jak napisała Karo trzebaby lekarza zapytać.
    Te ubranka to są na 56 i potem już 62 czy jeszcze coś po środku? Jak nie będę mieć planowanej cesarki wcześniej to też kupię 56 po jednej rzeczy tylko.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie apap zbil gorączkę poniżej 38 ale do momentu do którego działał. Potem znowu tabs. .. Syha,jutro idź do rodzinnej niech Cię porządnie zbada i powie co możesz ew. Wziąć

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepach pełno ubrań teraz więc zawsze można kupić wieksze/mniejsze

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Mi na tak wysoką gorączkę pomagała Pyralgina, ale tej akurat chyba nie wolno w ciąży :(

Oj marze o pyralginie. Albo ibupromie. Ale do konsultacji z lekarzem zostane przy paracetamolu. Tylko no wlasnie od na stan zapalny srednio dziala :-/

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie mlody ma goraczke to na zmiane co 4 godziny posaje ibuprofen i paracetamol. Trzeba tylko pilnowac dawki dobowej. A ogolnie widze ze lepiej dziala ibuprofen.

Ja teraz leze przytulona do termofora bo znow dziaslo daje o sobie znac. Nie chce brac przeciwbolowych ale chyba jedna dawke nurofenu podkradne mlodemu. Jutro dentysta i niech myśli co z tym moim bolacym dziaslem. Juz sie boje ze cos w srodku sie dzieje. Moja tesciowa po urodzeniu czwartego dziecka dostala zapalenia okostnej i musieli wyrwac jej wszystkie zeby no i przez ten bol ciagle o tym mysle. Az mam jutro ochote zrobic wskazniki zapalne bo i tak musze jechac do labka.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle przetrwac noc. A rano do lekarza.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Byle przetrwac noc. A rano do lekarza.

Zdróweczka Ci życzę :*

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Oj marze o pyralginie. Albo ibupromie. Ale do konsultacji z lekarzem zostane przy paracetamolu. Tylko no wlasnie od na stan zapalny srednio dziala :-/
    W ciazy pyralginy nie mozna. Ja na wszelkie bole i goraczki wlasnie ja bralam. Ale teraz nie mozna. Za to po paracetamolu lub ibuprofemie czuje sie jakbym kaca miala i dlatego wole ich nie brac chyba ze juz wyjscia nie ma.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana te co mają gondolę 85cm -86cm to Adamex Barletta, Adamex Galactic, berrbeto holand i Penelope pisała, że jej Tutek ma dużą :)
    Te modele wiem że są z większych gondol, reszty nie analizowałam :)

My mamy Babyactive mini mo i gondolę też ma sporą. Nasza mała szybko rosła, a siadać zaczęła nie za prędko, więc się na szczęście mieściła. Bo np. szwagierka ma Babydesign Lupo i mając 6 mcy nasza córa się już nie mieściła, a jej mała bez problemu. Więc wszystko zależy czy dziecko ma szanse być duże. Nasza córa jest wysoka po tatusiu.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    O dzizas- a ja wczoraj sie kladlam na plecy i puszczalo :P no ale dzieki za wskazowke :))

Jeśli Tobie pomaga leżenie na plecach to jak najbardziej leż. Generalnie przy zwykłych "treningowych" skurczach macicy pomaga zmiana pozycji. Mi gin zabronił leżenia na plecach bo w moim przypadku taka pozycja wywołuje skurcze i na dodatek nie chce później taki dziad puścić :/

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o nabiał to u mnie nie ma z tym problemu, choć na jogurtami naturalnymi i tym podobnymi kefirami nie przepadam. Lubię za to bardzo mleko. Mąż się czasem śmieje, że jakbym znowu zaszła w ciążę to szybko się o tym dowie, bo moją ciążową "zachcianką" co wieczór jest "kakałko" ;-)
    Co do ciuszków to my mamy raczej same pajace albo półśpiochy (czyli ze stópkami), ale I córa jest zimowa. Jak się okaże, że czegoś brakuje to dokupię po porodzie. Ale co do rozmiaru to zaczęłabym raz jeszcze od min. 56 (ja miałam też parę sztuk na 50 cm, a córcia miała 53 cm) a w jakiej ilości to wszystko zależy jak często zamierzacie robić pranie.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Betty ze względu na moje skrzywienie kulinarne zapytam gdzie byliście na burgerach? :)

Opóźniona trzymam kciuki by to właśnie ten krwiak był. Będzie dobrze :)
    Bylismy w "Stół i Wół" na starówce :)

Ja nabiał uwielbiam. Teraz w ciazy pilnuje, aby codziennie wypic szklanke kefiru który jest bardzo zdrowy. Na szklanke mleka tez mam czesto ochote na wieczór.

Ja na razie tylko w lumpku kupilam body i pajacyki w mniejszym rozmiarze po 1 zł ale wiem, ze tesciowa zrobila sporo zapasów tylko na zdjeciach nie widac dokladnie rozmiaru bo wiekszosc jest oznaczona 0-3 mies. Ja to mam plan uzupelnic szafe malucha na letnich wyprzedazach jesli dzidzius nie bedzie sie wczesniej wybieral na swiat. Zaczynaja sie w lipcu wiec powinnam zdążyc ;)

SyHa jak sie dzis czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 07:36

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do wizyty pozostał tydzień :( Chyba zaczęłam panikować, że coś jest nie tak, jakieś dziwne myśli, przeczucia przychodzą :( dziwne sny... boję się.

Chce mi się płakać :/ nie chcę tutaj iść do lekarza, bo miałam z nimi do czynienia prywatnie i w szpitalu podczas tamtych ciąż, po poronieniu i to nie były dobre, udane wizyty. Wg nich było wszystko dobrze a nie było. I te ich zachowanie w szpitalu dodatkowe :/ po stracie 3 ciąży postanowiłam trzymać się od nich z daleka.

Muszę wytrzymać jeszcze tydz...ciężko mi :( :( :(

Wczoraj na noc nawiedziły mnie wymioty :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, ja do wizyty (połówkowe) mam jeszcze 9 dni i też najchętniej poleciałabym gdziekolwiek indziej na usg zobaczyć czy wszystko dobrze. Też mam głupie sny i się cholernie boję,ale wiesz co? Nasz stres nie pomoże dzieciaczkom w żaden sposób, a może jedynie zaszkodzić. Ja z kolei nie czuję się w ogóle jak w ciąży i mnie to martwi, ale tak podobno może być.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Barletta piękny wózek :)

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Wszystkie aktywne użytkowniczki proszę o sprawdzenie poprawności danych zawartych w pierwszym poście (data porodu, płeć)

Sprawdzam listę obecności :)

Płeć nieznana. Termin porodu - 1 sierpnia :-)

malika89 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu wiem, że stres szkodzi, staram się panować nad nim, ale to jest silniejsze :( od kilku dni źle się czuję, bolą mnie nogi, krzyż, plecy, podbrzusze. Wiem, że te objawy nie muszą nic oznaczać ( złego) a mimo to, coś siedzi w mojej głowie. Staram się czymś zająć, wyjść, ale moje złe samopoczucie nie pozwala wyjść gdziekolwiek, bo ciężko mi się ruszać :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) ja po drugiej nocy nieprzespanej :-( nie bralam juz tabletek, przed polnoca zaczela schodzic temperatura, robilam cala noc oklady. Katar mam jak wsciekla, gardlo boli mniej ale za toczuje ze schodzi nizej- musze juz odchrzakiwac i zaczyna sie kaszel :-/

Na 10ta umowilam rodzinnego- ufam mu bo juz nie raz mi pomogl. Bede spokojniejsza jsk mnie obada.

I przelozylam na czwartek wizyte u gina- nie mam sily dzis isc, poza tym jeszcze pozarazam inne cieżarne. 3 dni wytrzymam.

L4 mam do dzis ale babka mowila ze w czwartek wystawi mi wstecznie. Nie wiedzialam ze tak mozna ale ok.

Powodzenia dla wizytujacych bo wiem ze nas na dzis 4 bylo!

MiMK lubi tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ