X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, a Ty chyba już jesteś pod gabinetem lekarza? :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    To nie chodz. Domownicy musza zrozumiec :-)
    Niestety nie mam takiej możliwości. Jak mąż nie pracuje to nie zarabia, a moja matka z nami nie mieszka. Muszę córkę odprowadzać do szkoły chociaż połowę drogi, przyprowadzić no i z psem na podwórko. Teraz jak wracałam to normalnie ryczeć mim się chciało, bo nie wiedziałam co na bieliźnie zastanę.
    Chyba wolałabym leżeć w szpitalu. Wtedy i dalsza rodzina musiałaby się zaangażować, a ja bym spokojnie leżała.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam takie pytanie, z racji tego ze mam juz depresje spowodowana pogoda a dzis wyszlo sloneczko pomyslalam ze chcialabym codziennie chwile pocwiczyc zeby sie ustrzec przed tym podlym nastrojem i brakiem sil zyciowych jak znow zrobi sie pochmurno i szaro. Tylko nie mam pojecia jakie cwiczenia mozna wykonywac w drugim trymestrze, dodam ze nigdy nie bylam aktywna fizycznie i nie chce zrobic dzidzi i sobie krzywdy, moze jakies rozciaganie? Przysiady? Macie pomysly dla mnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:08

Kokosanka lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dłuuugo się nie odzywałam ale niestety nie mam czasu, mój synuś często domaga się mojej uwagi a jeszcze wychodzą mu ząbki i miewa humory.
    U mnie wszystko dobrze ale ruchów dzidzi raczej nadal nie czuję mimo że to druga moja ciąża. Ale w pierwszej też poczułam późno bo chyba ok 21 tyg. mimo iż jestem szczupła i drobna a brzuch już mam dość duży, już się ledwo dopinam w kurtkę zimową :-)

U mnie będzie kolejny CHŁOPIEC :-)
    Termin porodu przesunął się na 15 sierpnia, Malika proszę o zmiany.

Polowkowe mam na 1 kwietnia więc wtedy się potwierdzi ale już dwa razy od różnych lekarzy słyszałam że chłopiec więc nie liczę że coś się zmieni. Mi zaczyna dokuczać zgaga miałam to w pierwszej ciąży i pomaga mi jedzenie migdałów, poza tym częste bóle głowy a tak to ok.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, za ewentualne wizyty dzisiaj trzymam kciuki, postaram się częściej coś napisać choć i na czytanie brakuje mi czasu.

aniab91, malika89, kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Dziewczynki mam takie pytanie, z racji tego ze mam juz depresje spowodowana pogoda a dzis wyszlo sloneczko pomyslalam ze chcialabym codziennie chwile pocwiczyc zeby sie ustrzec przed tym podlym nastrojem i brakiem sil zyciowych jak znow zrobi sie pochmurno i szaro. Tylko nie mam pojecia jakie cwiczenia mozna wykonywac w drugim trymestrze, dodam ze nigdy nie bylam aktywna fizycznie i nie chce zrobic dzidzi i sobie krzywdy, moze jakies rozciaganie? Przysiady? Macie pomysly dla mnie?

Polecam zajrzeć na youtube na kanał Angelika Pióro, ma ona zestawy ćwiczeń dla kobiet w ciąży i po porodzie.
    Też mam nadzieję że pogoda w końcu się poprawi, chce ciepelka i słońca, idzie wiosna bo widziałam już klucze dzikich gęsi no i do tego ptaszki zaczynają pięknie cwierkać, pojawiają się pączki na bzach :-)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki niki, przy malym nie moge laptopa odpalac ale sprobuje jak bedzie mial drzemke zerknac.
    U mnie tez dzisiaj cwierkaja ale zimno strasznie a ja nie cierpie zimna brrrr.... a pogoda mi pokazuje ze jeszcze nie predko do prawdziwwej wiosny a musze sie za siebie wziac bo juz bym tylko siedziala pod kocem

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ciuszki to dostalam w spadku kilka 50, 56 już więcej. Sama kupuje 62 a cieplejsze na 68. Na koniec ciąży lekarz mi powie czy mały waży bardziej 3kg czy 4kg. Wiadomo, że może się pomylić. Poza tym teraz jest taki wybór, że jak będę w szpitalu to babcia jedną z drugą najwyżej dokupią :-)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział przed porodem że mała ma 2,5 kilo i będę rodzić naturalnie, a okazało sie że miała 3770. :)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:

Ja wzięłam ostatnio u ginekologa ulotkę z ćwiczeniami dla ciężarnych. Zeskanuje później i wrzucę.

aniab91 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Mi lekarz powiedział przed porodem że mała ma 2,5 kilo i będę rodzić naturalnie, a okazało sie że miała 3770. :)

A niby błąd usg to +/- 500g hehehe

A jeszcze zalezy czy maluszek krótki i "ubity" czy długi i szczuplaczek. Wszytsko wyjdzie w praniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:47

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Syha, a Ty chyba już jesteś pod gabinetem lekarza? :-)

Wrocilam od lekarza. Ostre zapalenie drog oddechowych (moze byc zwiazane z alergia).. Oddech mam juz mwga swiszczacy ale mowil ze oskrzela czyste. Nie dal antybiotyku, ale nie wyklucza go za pare dni bez poprawy. Kazal dokupic vicsk do snarowania na klate- na bol w klatce, kaszel i katar. Babka w aptece sie zdziwila ze w ciazy to biore. No ale skoro mowil. Poza tym domowe sposoby i paracetamol w razie goraczki. Powiedzial ze w II trymestrze nie zaszkodzi pyralgina w malej dawce, ale to juz w ostatecznosci. I powiedzial ze dziecku nie szkodzi moj stan. Moze czuc sie gorzej bo czuje moje samopoczucie, ale nie mam sie martwic.

Wracam do wyra. Jezu jak ja bym chciala czuc sie normalnie :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Wrocilam od lekarza. Ostre zapalenie drog oddechowych (moze byc zwiazane z alergia).. Oddech mam juz mwga swiszczacy ale mowil ze oskrzela czyste. Nie dal antybiotyku, ale nie wyklucza go za pare dni bez poprawy. Kazal dokupic vicsk do snarowania na klate- na bol w klatce, kaszel i katar. Babka w aptece sie zdziwila ze w ciazy to biore. No ale skoro mowil. Poza tym domowe sposoby i paracetamol w razie goraczki. Powiedzial ze w II trymestrze nie zaszkodzi pyralgina w malej dawce, ale to juz w ostatecznosci. I powiedzial ze dziecku nie szkodzi moj stan. Moze czuc sie gorzej bo czuje moje samopoczucie, ale nie mam sie martwic.

Wracam do wyra. Jezu jak ja bym chciala czuc sie normalnie :-(
    SyHa mi też mój lekarz mówił o pyralginie że jak raz-dwa razy wezmę to ok.
    Jeju ja ciągle tylko piszę co mi gin pozwolił ewentualnie brać, ale on jest doktorem z patologii ciąży więc naprawdę wie co i jak :P

Wczoraj jeszcze znalazłam taki artykuł o gorączkującej ciężarnej: http://www.lekinacodzien.pl/2013/10/28/goraczka-w-ciazy/

SyHa85 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kro Em dobrze ,że napisałas to mi się przypomniało,że ładne ciuszki z rozmiarze 50 ( dla bliźniaków chyba będziesz kilka takich kupować) sa w Cocodrillo :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo dzieki :-) dla mnie wszysykie dobre rady sa cenne ;-)

Teraz jeszcze z tym vicsem sie zastanawiam....aptekarka zasiala we mnie ziatnko niepokoju znowu ehh...

Opóźniona faktycznie, no sa to rzeczy ktore musisz zrobic...ale chociaz poza tym nic nie rob!! A co do szpitala to mimo wszystko nie zycze Ci tam pobytu :-)

opóźniona lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa mi kiedyś gin odradził produkty z camforą, ponoć w ciąży nie wolno używać camfory, ale co innego rodzinni co innego gin...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :)

OGŁOSZENIA PARAFIALNE

Wszystkie aktywne użytkowniczki proszę o sprawdzenie poprawności danych zawartych w pierwszym poście (data porodu, płeć)

Sprawdzam listę obecności :)

malinko u mnie jak na razie bez zmian w kolejny poniedziałek się dowiem na 100% kogo pod serduszkiem noszę :)

Długo sie nie odzywałam ale chyba większość z nas ma ostatnio przeziebienie. Od wtorku kaszel, gorączka, bóle głowy i zatok ;/ dopiero dziś zaczęłam jakoś funkcjonować. nadal robię inhalacje bo zatoki bolą ale na szczęście kaszel już nie meczy i dzidziol zaczął sie ruszać jak tylko zaczęłam sie lepiej czuć L)

malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Karo dzieki :-) dla mnie wszysykie dobre rady sa cenne ;-)

Teraz jeszcze z tym vicsem sie zastanawiam....aptekarka zasiala we mnie ziatnko niepokoju znowu ehh...

Opóźniona faktycznie, no sa to rzeczy ktore musisz zrobic...ale chociaz poza tym nic nie rob!! A co do szpitala to mimo wszystko nie zycze Ci tam pobytu :-)

Jak nie vicsem to może amolem ???

Ja muszę zaraz prenalen na gardło wziąć, bo coś śliny nie moge przełknąć :/

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka
    mmalibu

ja mam połówkowe za 3 dni i już 2 noce nie śpie!!
    zawał serca mam - nie wiadomo czym spowodowany - jakimś wymyślonym strachem.
    No i to, że ruchów nie czuje w prawie 20 tyg przy 2 ciąży!!

Rudi88
    ja dziś ide do gin, ale po l4, wiec pewnie nawet mnie nie zbada!
    Usg u niej nie chce bo zawsze coś wypatrzy złego (ma ok 65 lat i jest emerytką) nie przykłada się bardzo, i nie zna zbyt dobrze na usg, źle mierzy, mówi, że dziecko za małe, że nie rusza się itd, a ja się martwie przez 2 tyg aż się prywatnie nie wybiore do innego, lub tak jak teraz na połówkowe, stresuje się coraz bardziej!!
    Zmieniać już nie bede bo raz w tej ciąży zmieniałam już i po becikowe w 10miejsc nie bede chodzić. Na badania też nie chce dawać bo teraz w ciąży tylko 3 razy przysługują na nfz podstawowe.... (!!!) eh...
    Miałam u 4 dobrych specjalistów i teraz bedzie połówkowe w Krk, i było ok, i u niej 3 razy - zawsze coś źle, wiec nie słucham, ale coś w głowie siedzi!!!

Dziś u nas super słoneczko :)
    Umyłam okno u córki i jeszcze poprzecieram okna w stołowym, łazience, na raty to robię - nie na raz, firany już zawiesiłam po malowaniu, do świąt się ze wszystkim wyrobię :)
    A Wy myjecie okna same??

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę zdrówka wszystkim chorującym i powodzenia wizytującym. Ja miałam ciężki weekend ,pokłóciłam się z moim K.i wyniosłam się spać do salonu,czekam na przeprosiny ale nie wiem kiedy się doczekam :/ Swoją drogą to i tak dobrze,że przy moich buzujących hormonach dopiero w 20 tygodniu mamy pierwsze spięcie. Do wizyty u mojego lekarza jeszcze cały tydzień i jak tu normalnie żyć.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A niby błąd usg to +/- 500g hehehe

A jeszcze zalezy czy maluszek krótki i "ubity" czy długi i szczuplaczek. Wszytsko wyjdzie w praniu :)

Dokładnie. Jak mój M to nazywa, niektóre mają gęstość złota :-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ