Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
SyHa85 wrote:To nie chodz. Domownicy musza zrozumiec
Chyba wolałabym leżeć w szpitalu. Wtedy i dalsza rodzina musiałaby się zaangażować, a ja bym spokojnie leżała.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Dziewczynki mam takie pytanie, z racji tego ze mam juz depresje spowodowana pogoda a dzis wyszlo sloneczko pomyslalam ze chcialabym codziennie chwile pocwiczyc zeby sie ustrzec przed tym podlym nastrojem i brakiem sil zyciowych jak znow zrobi sie pochmurno i szaro. Tylko nie mam pojecia jakie cwiczenia mozna wykonywac w drugim trymestrze, dodam ze nigdy nie bylam aktywna fizycznie i nie chce zrobic dzidzi i sobie krzywdy, moze jakies rozciaganie? Przysiady? Macie pomysly dla mnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:08
Kokosanka lubi tę wiadomość
-
Witam, dłuuugo się nie odzywałam ale niestety nie mam czasu, mój synuś często domaga się mojej uwagi a jeszcze wychodzą mu ząbki i miewa humory.
U mnie wszystko dobrze ale ruchów dzidzi raczej nadal nie czuję mimo że to druga moja ciąża. Ale w pierwszej też poczułam późno bo chyba ok 21 tyg. mimo iż jestem szczupła i drobna a brzuch już mam dość duży, już się ledwo dopinam w kurtkę zimową
U mnie będzie kolejny CHŁOPIEC
Termin porodu przesunął się na 15 sierpnia, Malika proszę o zmiany.
Polowkowe mam na 1 kwietnia więc wtedy się potwierdzi ale już dwa razy od różnych lekarzy słyszałam że chłopiec więc nie liczę że coś się zmieni. Mi zaczyna dokuczać zgaga miałam to w pierwszej ciąży i pomaga mi jedzenie migdałów, poza tym częste bóle głowy a tak to ok.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, za ewentualne wizyty dzisiaj trzymam kciuki, postaram się częściej coś napisać choć i na czytanie brakuje mi czasu.aniab91, malika89, kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Dziewczynki mam takie pytanie, z racji tego ze mam juz depresje spowodowana pogoda a dzis wyszlo sloneczko pomyslalam ze chcialabym codziennie chwile pocwiczyc zeby sie ustrzec przed tym podlym nastrojem i brakiem sil zyciowych jak znow zrobi sie pochmurno i szaro. Tylko nie mam pojecia jakie cwiczenia mozna wykonywac w drugim trymestrze, dodam ze nigdy nie bylam aktywna fizycznie i nie chce zrobic dzidzi i sobie krzywdy, moze jakies rozciaganie? Przysiady? Macie pomysly dla mnie?
Polecam zajrzeć na youtube na kanał Angelika Pióro, ma ona zestawy ćwiczeń dla kobiet w ciąży i po porodzie.
Też mam nadzieję że pogoda w końcu się poprawi, chce ciepelka i słońca, idzie wiosna bo widziałam już klucze dzikich gęsi no i do tego ptaszki zaczynają pięknie cwierkać, pojawiają się pączki na bzach -
Dzieki niki, przy malym nie moge laptopa odpalac ale sprobuje jak bedzie mial drzemke zerknac.
U mnie tez dzisiaj cwierkaja ale zimno strasznie a ja nie cierpie zimna brrrr.... a pogoda mi pokazuje ze jeszcze nie predko do prawdziwwej wiosny a musze sie za siebie wziac bo juz bym tylko siedziala pod kocem
-
A jeśli chodzi o ciuszki to dostalam w spadku kilka 50, 56 już więcej. Sama kupuje 62 a cieplejsze na 68. Na koniec ciąży lekarz mi powie czy mały waży bardziej 3kg czy 4kg. Wiadomo, że może się pomylić. Poza tym teraz jest taki wybór, że jak będę w szpitalu to babcia jedną z drugą najwyżej dokupią
-
aniab91 wrote:Dziewczynki mam takie pytanie, z racji tego ze mam juz depresje spowodowana pogoda a dzis wyszlo sloneczko pomyslalam ze chcialabym codziennie chwile pocwiczyc zeby sie ustrzec przed tym podlym nastrojem i brakiem sil zyciowych jak znow zrobi sie pochmurno i szaro. Tylko nie mam pojecia jakie cwiczenia mozna wykonywac w drugim trymestrze, dodam ze nigdy nie bylam aktywna fizycznie i nie chce zrobic dzidzi i sobie krzywdy, moze jakies rozciaganie? Przysiady? Macie pomysly dla mnie?
Ja wzięłam ostatnio u ginekologa ulotkę z ćwiczeniami dla ciężarnych. Zeskanuje później i wrzucę.aniab91 lubi tę wiadomość
-
Mikołajkowa66 wrote:Mi lekarz powiedział przed porodem że mała ma 2,5 kilo i będę rodzić naturalnie, a okazało sie że miała 3770.
A niby błąd usg to +/- 500g hehehe
A jeszcze zalezy czy maluszek krótki i "ubity" czy długi i szczuplaczek. Wszytsko wyjdzie w praniuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:47
-
Friend wrote:Syha, a Ty chyba już jesteś pod gabinetem lekarza?
Wrocilam od lekarza. Ostre zapalenie drog oddechowych (moze byc zwiazane z alergia).. Oddech mam juz mwga swiszczacy ale mowil ze oskrzela czyste. Nie dal antybiotyku, ale nie wyklucza go za pare dni bez poprawy. Kazal dokupic vicsk do snarowania na klate- na bol w klatce, kaszel i katar. Babka w aptece sie zdziwila ze w ciazy to biore. No ale skoro mowil. Poza tym domowe sposoby i paracetamol w razie goraczki. Powiedzial ze w II trymestrze nie zaszkodzi pyralgina w malej dawce, ale to juz w ostatecznosci. I powiedzial ze dziecku nie szkodzi moj stan. Moze czuc sie gorzej bo czuje moje samopoczucie, ale nie mam sie martwic.
Wracam do wyra. Jezu jak ja bym chciala czuc sie normalnie[/url]
-
SyHa85 wrote:Wrocilam od lekarza. Ostre zapalenie drog oddechowych (moze byc zwiazane z alergia).. Oddech mam juz mwga swiszczacy ale mowil ze oskrzela czyste. Nie dal antybiotyku, ale nie wyklucza go za pare dni bez poprawy. Kazal dokupic vicsk do snarowania na klate- na bol w klatce, kaszel i katar. Babka w aptece sie zdziwila ze w ciazy to biore. No ale skoro mowil. Poza tym domowe sposoby i paracetamol w razie goraczki. Powiedzial ze w II trymestrze nie zaszkodzi pyralgina w malej dawce, ale to juz w ostatecznosci. I powiedzial ze dziecku nie szkodzi moj stan. Moze czuc sie gorzej bo czuje moje samopoczucie, ale nie mam sie martwic.
Wracam do wyra. Jezu jak ja bym chciala czuc sie normalnie
Jeju ja ciągle tylko piszę co mi gin pozwolił ewentualnie brać, ale on jest doktorem z patologii ciąży więc naprawdę wie co i jak
Wczoraj jeszcze znalazłam taki artykuł o gorączkującej ciężarnej: http://www.lekinacodzien.pl/2013/10/28/goraczka-w-ciazy/SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Karo dzieki
dla mnie wszysykie dobre rady sa cenne
Teraz jeszcze z tym vicsem sie zastanawiam....aptekarka zasiala we mnie ziatnko niepokoju znowu ehh...
Opóźniona faktycznie, no sa to rzeczy ktore musisz zrobic...ale chociaz poza tym nic nie rob!! A co do szpitala to mimo wszystko nie zycze Ci tam pobytuopóźniona lubi tę wiadomość
[/url]
-
witam dziewczyny
OGŁOSZENIA PARAFIALNE
Wszystkie aktywne użytkowniczki proszę o sprawdzenie poprawności danych zawartych w pierwszym poście (data porodu, płeć)
Sprawdzam listę obecności
malinko u mnie jak na razie bez zmian w kolejny poniedziałek się dowiem na 100% kogo pod serduszkiem noszę
Długo sie nie odzywałam ale chyba większość z nas ma ostatnio przeziebienie. Od wtorku kaszel, gorączka, bóle głowy i zatok ;/ dopiero dziś zaczęłam jakoś funkcjonować. nadal robię inhalacje bo zatoki bolą ale na szczęście kaszel już nie meczy i dzidziol zaczął sie ruszać jak tylko zaczęłam sie lepiej czuć L)
malika89, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Karo dzieki
dla mnie wszysykie dobre rady sa cenne
Teraz jeszcze z tym vicsem sie zastanawiam....aptekarka zasiala we mnie ziatnko niepokoju znowu ehh...
Opóźniona faktycznie, no sa to rzeczy ktore musisz zrobic...ale chociaz poza tym nic nie rob!! A co do szpitala to mimo wszystko nie zycze Ci tam pobytu
Jak nie vicsem to może amolem ???
Ja muszę zaraz prenalen na gardło wziąć, bo coś śliny nie moge przełknąć -
Martynka
mmalibu
ja mam połówkowe za 3 dni i już 2 noce nie śpie!!
zawał serca mam - nie wiadomo czym spowodowany - jakimś wymyślonym strachem.
No i to, że ruchów nie czuje w prawie 20 tyg przy 2 ciąży!!
Rudi88
ja dziś ide do gin, ale po l4, wiec pewnie nawet mnie nie zbada!
Usg u niej nie chce bo zawsze coś wypatrzy złego (ma ok 65 lat i jest emerytką) nie przykłada się bardzo, i nie zna zbyt dobrze na usg, źle mierzy, mówi, że dziecko za małe, że nie rusza się itd, a ja się martwie przez 2 tyg aż się prywatnie nie wybiore do innego, lub tak jak teraz na połówkowe, stresuje się coraz bardziej!!
Zmieniać już nie bede bo raz w tej ciąży zmieniałam już i po becikowe w 10miejsc nie bede chodzić. Na badania też nie chce dawać bo teraz w ciąży tylko 3 razy przysługują na nfz podstawowe.... (!!!) eh...
Miałam u 4 dobrych specjalistów i teraz bedzie połówkowe w Krk, i było ok, i u niej 3 razy - zawsze coś źle, wiec nie słucham, ale coś w głowie siedzi!!!
Dziś u nas super słoneczko
Umyłam okno u córki i jeszcze poprzecieram okna w stołowym, łazience, na raty to robię - nie na raz, firany już zawiesiłam po malowaniu, do świąt się ze wszystkim wyrobię
A Wy myjecie okna same?? -
Życzę zdrówka wszystkim chorującym i powodzenia wizytującym. Ja miałam ciężki weekend ,pokłóciłam się z moim K.i wyniosłam się spać do salonu,czekam na przeprosiny ale nie wiem kiedy się doczekam
Swoją drogą to i tak dobrze,że przy moich buzujących hormonach dopiero w 20 tygodniu mamy pierwsze spięcie. Do wizyty u mojego lekarza jeszcze cały tydzień i jak tu normalnie żyć.
SyHa85 lubi tę wiadomość