X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek :-)

Weekend spędziłam z Mężem i jego bratankiem (8 lat) na morzem. Pogoda cudna, powietrze ekstra, świetny hotel. Wypoczęłam baaaaardzo. Nawet małego bursztynka znalazłam :-)

Dziecko się bardzo rozkopało, zaczyna reagować na mój głos :-) Dzidzia kopie, ja coś do niej mówię, i dostaję kopniaka zwrotnego :-)

Mąż już czuje kopniaki - chociaż muszę przyznać, że musi długo trzymać rękę. Jak dziecko kopie i Mąż przykłada dłoń to nagle koniec kopniaków.... Wydaje mi się, że inaczej ją przykłada - może trochę mocniej naciska, albo ma inną temperaturę ciała i dziecko rozpoznaje, że to nie Mama :-)

Ja ogólnie dzieci jeszcze nie mam... i po weekendzie z 8latkiem padam na twarz. One mają tyle energii, że szok!

Agusienka1985, SyHa85, Martynka30, paola89, kaarolaa, Penelope30, Betty Boop, Dominique88 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ja w nocy miałam dramat. Chyba z mężem się struliśmy ciastem u kuzynki. Mnie męczył i żołądek i tył ale nic nie uszło, może by szybciej przeszło a tak to całą noc się męczyłam. Mąż chciał mi w nocy gnać po cole. Taki brzuch się twardy zrobił ze szok. Mam nadzieję że dzidzia nie cierpiała razem ze mną.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się dziś w 20 tygodniu (19+0) :)

malika89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ubranek to jest promocja w 5.10.15 do 60% taniej, ubranka takie sobie ale można pokupować nowe za dużo mniej. Ja nie znam płci ale mam chytry plan jak mi się spodoba coś to kupię czy dla chłopca czy dla dziewczynki a najwyżej oddam bo jest 14 dni na zwrot, między czasie mam połówkowe to się dowiem kogo mam w brzuszku. Miejmy nadzieję że się nie odwróci dupką.
    Ja nie mam zielonego pojęcia co gdzie kupować nie mam żadnej rzeczy jeszcze dla dziecka. Może wiecie coś o ciekawych promocjach?

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 5.10.15 kupiłam śliczne czapeczki biala i szara w słoniki i chyba zrobię komplet i dokupię jakies śpioszki w te słoniki. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko, to normalna sprawa. Ja póki byłam w 3 miesiącu, to byłam zdystansowana i wizyty nie były tak stresujące. Teraz. Z każda wizyta boje sie coraz bardziej, i ewentualny ból byłby gorszy :( :( No ale trzeba sie nastawiać pozytywnie, ja chodzę jeszcze do pracy i przyznam, ze pomaga mi to jakoś oddalić myśli.

Friend, ale Ci super!!!! My tez chcemy sie wybrać nad morze w maju, nie mogę sie doczekać! Wcześniej jedziemy na wakacje za granice, ale to na nasze morze czekam :):) trochę jodu dziecku tez nie zaszkodzi ;)

SyHa, dobrze, ze jest trochę lepiej, daj znać, co lekarz powiedzial.

Martynka30, SyHa85, Friend lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem się wybieramy nad morze z końcem czerwca. Mam nadzieję ze nadam się do podróży nad morze bo to w porywach 5-8 godzin.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie malutkie ciuszki oplaca się kupować w pepco, nie zdążą się zniszczyć i są tanie.
    A ja siedze w przychodni i czekam na swoją kolej. Takie uroki wizyt na NFZ, położna juz mnie pocieszyła że nie jest ciakawie bo schudlam 6 kilo. :(

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 lubię wpis o ubrankach nie lubię tego drugiego, napisz potem co na schudnięcie doradza lekarz, mi kazali dużo pić (przy wymiotach), ale ja jednak przytyłam w sumie ze 4 kg. A masz ogólnie "mało swojego starego ciałka" czy nie jesteś chudzinka? Bo ja mam koleżankę która w ciąży tylko chudła ale ważyła na ok 85-90 kg i jej chudnięcie wyszło jej w sumie na dobre bo schudła do 60 kg i już nigdy potem nie przytyła.A ciąża przebiegła poprawnie, dziecko jest zdrowe. W sumie to dawno było i to dziecko to już duża panna.

0ea12714dc.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja dziś mam wizytę, ale bez USG. Już nie mogę się doczekać, bo martwię się o moją szyjkę.
    W sobotę przynioslam wieeelką torbę ciuszkow unisex po dziewczynkach, muszę zrobić na nie miejsce w szafie w pokoju Kluska.

Mikołajowa moja sąsiadka do 18tyg też 6 kg schudla potem 12 przytyla także spokojnie :-)

Kto dziś jeszcze wizytuje??

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Płeć nieznana. Termin porodu - 1 sierpnia :-)
    Jeszcze ja! :) 8.08.2016 Syneczek :)

Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam 71 kg, ani aż tak ogromnie dużo ani mało. Zobaczymy co powie lekarz. ;)

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha trzymaj sie cieplutko

Martynka wymioty prawdopodobnie hormony moj lekarz zawsze powtarza ze w ciazy to bardzo dobry objaw☺wiec sie nie martw bo z malenstwem na 100 wszystko ok☺
    Bardziej niepokojace jest to ze cie bola nogi kregoslup zapytalabym o to lekarza a czujesz ruchy?

Opozniona ciesze sie ze juz lepiej☺

Moja mala urodzila sie 55 cm ale i tak we wszystkim plywala bo szczuplutka byla taka kruszynka☺

Ja tez sie martwie bo lekarz mowil ze dzieciatko duze a teraz malutkie bo z usg mlodsze i to o duzo bo 3tyg o 2 skonczone a ruchow dalej nie czuje mam nadzieje ze niedlugo jak zacznie kopac to da popalic

Karola wspolczuje ci z tym dziaslem mnie czeka kanalowe i 8 do zrobienia grrrr...

opóźniona, Martynka30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje a dzisiaj byłam na badaniach, ciężko było noc wytrzymać bez podjadania, masakra. Ale jak wyszłam z labka to zezarlam całe opakowanie pierniczkow.
    Współczuję chorób ja na szczęście zatoki tylko ale też mordują a przeważnie w nocy.
    Jutro jak się dowiem płci to poproszę mojego bratanka żeby mi przywiózł ubranka to sobie poprzebieram i popiore, chociaż mój mąż dziwnie na mnie patrzy że tak wcześnie.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka damy radę :-) Dziecko zaznacza swoją obecność w brzuchu? Czujesz kopniaki? :-)

Psychika to jędza. Kiedy potrzebna jest silna - najbardziej nas zawodzi.

Mi się ostatnio tak dobrze "gaworzy" z dzieckiem, że mogę być tylko optymistką :-)

SyHa85, Martynka30, malika89 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka czuję ruchy, choć bez szaleństw, ale na tym etapie są dni większej aktywności i mniejszej.
    Dziś boli mnie też podbrzusze biorę nospę i nie wiem czy pomaga, więc czeka mnie leżenie :(

Ninka nie martw się dzidzia rośnie we własnym tempie, dlatego wychodzi młodsza, i jak pisałam moja koleżanka poczuła pierwsze ruchy w 22-23 tyg ciąży, ale tak ją kopnęło że popuściła :D
    Będzie dobrze, zobaczysz że zanim się obejrzysz poczujesz ruchy :)

Agusienka1985, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Martynka damy radę :-) Dziecko zaznacza swoją obecność w brzuchu? Czujesz kopniaki? :-)

Psychika to jędza. Kiedy potrzebna jest silna - najbardziej nas zawodzi.

Mi się ostatnio tak dobrze "gaworzy" z dzieckiem, że mogę być tylko optymistką :-)

Czuję, choć ostatnio mniejsze, dziś mnie boli podbrzusze, odkryłam brzuch a tam po prawej stronie gula, wyglądało jakby cały brzuch przeszedł mi na jedną stronę :) Dziecko chyba główkę wypchnęło albo pupę...

Nie wiem, zaczynam schizować chyba za bardzo... dziś poleżę ze względu na brzuch...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę boję się chodzić przez te krwawienia. Najgorsze jest to, że już nie mam żadnej pomocy. Mąż musiał wrócić normalnie do pracy, a na moją matkę nie ma co liczyć już. Tyle co pomogła przez te trzy tygodnie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dosc ze nadal nie czuje ruchow to chora znowu :-( staram sie byc optymistka ale przede wszystkim sie ciagle zamartwiam :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Kurczę boję się chodzić przez te krwawienia. Najgorsze jest to, że już nie mam żadnej pomocy. Mąż musiał wrócić normalnie do pracy, a na moją matkę nie ma co liczyć już. Tyle co pomogła przez te trzy tygodnie.

To nie chodz. Domownicy musza zrozumiec :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ