X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!!

Jeju, sluchajcie, Gruby chyba sobie produkcje testuje, bo mam na prawym sutku zaschnieta siare a po nacisnieciu wylatuje zolta ciecz :O
    Skubany. Nie dziwne w sumie ze ostatnie pomiary mial akurat jak na swoj wiek a brzuszek wiekszy o 4 dni :p

malika89, Ania_1986, SyHa85, Betty Boop, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz sie produkuje☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A mi nie :-)

Mi też nie... nawet piersi zbytnio nie urosły :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z lewej wylatuje, nawet po nocy na koszulce mam plamki ale nie chce naciskac sutkow.

A tak ogolnie to dzien dobry w ten szary i zimny dzien. Bylam w labku i krew na tsh i odczyn Coombsa oddana. Dzisiaj znow dentysta a w srode gin :) hurra i ugadamy sie juz na polowkowe.

Friend lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już jest ;)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Mi też nie... nawet piersi zbytnio nie urosły :/

Nie wyglada to najlepiej wiec sie cieszcie poki co :)
    Co do piersi, mi urosly 1,5 rozmiaru ale mam nadzieje ze nie beda dalej szalec bo nie chce rozstepow.. Lepiej zeby sobie zostaly jakie sa :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widać czasami zaschnięte płaty na sutkach, więc to prawdopodobnie siara, ale na szczescie jeszcze ubrań i bielizny mi to nie brudzi, więc jest delikatnie.

Myślicie że przed porodem przydadzą nam sie wkładki laktacyjne?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko żółte zaschnięte sutki,ale już od dawna tak mam.

Zapisałam się na połówkowe na 23 marca na 17.30. Mam nadzieję,że dotrwam bez żadnych negatywnych niespodzianek.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Kurczę boję się chodzić przez te krwawienia. Najgorsze jest to, że już nie mam żadnej pomocy. Mąż musiał wrócić normalnie do pracy, a na moją matkę nie ma co liczyć już. Tyle co pomogła przez te trzy tygodnie.

Ja Ciebie rozumiem chyba jak malo kto bo z rodziny ze swojej strony ja nie moge na nikogo liczyc bo jej nie mam a z meza na rodzicow siedzac na bombie jest to dla mnie bardzo trudne. W dodatku jedna przyjaciolka za granica druga po wypadku wiec nawet nie ma jak wyjsc wiec czuje sie sama jak palec i jeszcze w nowym miejscu bez samochodu chwilowo dlatego ciesze sie ze mam was☺

opóźniona, SyHa85, pigułka, kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pytajaca o cwiczenia, sporo tego jest jesli nie masz przeciwwskazan od lekarza.
    Przysiady (do wysokosci kolan), wypady obunozne, pompki babskie, deska, podnoszenie nog na miesniach posladkow w oparciu na rekach i kolanach, rozciaganie..
    Gorzej ze jak wczesniej nie cwiczylas to musisz uwazac na technike (przysiad wcale nie tak latwo zrobic), bo wykonujac zle technicznie cwiczenie mozesz wiecej sobie szkody narobic niz przyniesc pozytku..

Ja bym na Twoim miejscu albo zaczelam z delilatnymi filmikami na jutjubie, pod warunkiem ze jest wytlumaczone dokladnie jak dane cwiczenie wykonywac albo po prostu wychodzila codziennie na szybki marsz (a nie spacer 4km/h ;)), na pol godziny do godziny.
    To Ci spokojnie wystarczy jak bedziesz systematyczna.

Aha!! I cwiczenia mam wplywaja korzystnie na serduszko plodu!! A takie szybkie marsze to samo zdrowie, duzo tlenu i lepsze odzywienie komorek :)

SyHa85, Agusienka1985, aniab91 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    u mnie widać czasami zaschnięte płaty na sutkach, więc to prawdopodobnie siara, ale na szczescie jeszcze ubrań i bielizny mi to nie brudzi, więc jest delikatnie.

Myślicie że przed porodem przydadzą nam sie wkładki laktacyjne?

Znam dziewczyny (nie jedną!) ktore musialy miec. Jedna dobre 2 miesiace przed porodem :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i postawa jest bardzo wazna gdybys sie zdecydowala. Posladki napiete, lopatki sciagniete, cyc do przodu, glowa do gory a nie patrzenie pod nogi i raz raz ;) i butelka wody do reki :) mozesz tez upychac mlodego do wozka i z nim tak wedrowac jakby co :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obiecałam to wysyłam :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa1858426978.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a6bc386fd7.jpg

JRY1984, Agusienka1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja z aktywności tylko spacery,i włażenie na 4 piętro po schodach bo tam mam drugie mieszkanie i chodzę tam do pracy, bez windy. Nie wiem czy dam radę tak wspinać się jak brzuch jeszcze urośnie. Najwyżej będzie stać parę miesięcy niesprzątane. Chciałabym też iść na basen ale boję się strasznie że złapie jakąś infekcję. Myślicie że w takim basenie w hotelu jest mniejsze ryzyko niż na miejskim?

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, oraz przeziębione żeby się wam szybko poprawiło.

Okien mam 5 małych i drzwi balkonowe jakoś pomału ujmę z częstotliwością jedno na dzień.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Znam dziewczyny (nie jedną!) ktore musialy miec. Jedna dobre 2 miesiace przed porodem :-)

tego się obawiam

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Amanina, liczylam na Twoja wypowiedz ;-) w takim razie przyspiesze tempo na spacerach i skupie sie na postawie a w domu porobie kilka cwiczen ktore ciezko zrobic zle, no np to podnoszenie posladkow powinno byc bezpieczne jak sie prosto poloze, i to mi bedzie musialo wystarczyc. Mysle tez o zakupie pilki takiej duzej, gumowej za jakis czas i bede sobie na niej krecic biodrami, w szkole rodzenia byly i fajne to nawet. Tylko tam to kilka minut w tygodniu moglam korzystac, podobno pozniej porod latwiejszy i pomaga na dalszym etapie dziecku sie ladnie glowkowo ustawic, a ja sie boje tego bolu przy porodzie jak cholera i tym razem chce troche zadbac o to zeby sobie ulatwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:47

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pilke w domu i jej uzywam do cwiczen. Mozesz na przyklad to unoszenie posladkow robic na pilce - tylko nogi pod katem prostym kladziesz na pilce. Zobaczysz jak jest ciezko :) to samo mozna robic z jedna noga wyprostowana w powietrzu a druga na pilce i podnosisz sie na tej jednej nodze opartej o pile wlasnie. Mozna tez siedziec i trzymajac rece na biodrach podnosic raz jedna raz druga noge pilnujac zeby biodra sie nie ruszyly (to jest giga trudne na poczatku i najlepiej robic przed lustrem). Pilka ma duzo zastosowan i jest mega super :)

aniab91, Penelope30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to podnoszenie posladkow jest rzeczywiscie bezpieczne ale tez mozna je zle zrobic (krzywdy sobie nie zrobisz, po prostu nie spelni swojej roli:)). Trzeba podniesc jakby caly ciezar dolnej partii ciala miesniami posladkow a nie wyrzutem bioder w gore :)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też suchota piersiowa, chociaż one same troszku urosły.
    Też muszę zacząć ćwiczyć, bo dotychczas tylko spacery i obowiązki domowe.

jezuuuuuuu jeszcze 6.5h do wizyty :/

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ