Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ninciaa172 wrote:Pokusiłabym się o coś w stylu: "a nie mówiłam"
ale co będę Cię jeszcze bardziej dobijać
Zapisałaś się na połówkowe 23 marca ? Bo jeśli tak to chyba do mojej dr ? Ona w środy przyjmuje ;> Ja ide 24!
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Malika - u mnie bez zmian
ninciaa172 - to może i ja miałam z tego samego powodu te migreny do końca 4-tego mieś. czyli spadki cukru, bo mdliło mnie strasznie, im dłużej od ostatniego posiłku tym bardziej, jedynie reguralne jedzenie małych porcji co ok 2h pomagało, ale ból głowy był i tak okropny, musiałam kilka razy w tyg brać apap
Dziś byliśmy na zakupach w Krakowie - Ikea, Obi, Leroy, Castorama, Bronowice (maraton po sklepach) - nogi mi odpadają!!!
Z zaplanowanych rzeczy - nie kupione NIC, a z nie planowanych za prawie 500zł...
W Ikei śliczne rzeczy na promocji, to talerze, to duperele, poduszki, osłonki do kwiatów itd, i buty i torebka z CCC na wiosnę dla mnie za namową córki - to prawie połowa tej kwoty... ale wiecie jak jest
Tyle, że nigdy tak szybko się nie męczyłam jak teraz - aż sama się dziwie!
Ciąża to ciąża, no i chodziłam bez kurtki bo gorąco w sklepach i widziałam dziwne spojrzenia?!? Nie wiem czy mój brzuch wygląda nie ciążowo - tylko chyba grubo poprostu i takie miny, mam to gdzieś oczywiście, córka mi mówi, mama głaskaj sobie ten brzuch to nie bedzie wątpliwości!malika89, Agusienka1985, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
paola89 wrote:Czasami lepiej nie wiedzieć co nas czeka, ale jakbym miala takie duze dziecko to jedbak wolalabym sie przygotowac :p .. przeciez to prawie 3 miesięczne dziecko !
<beczy> a co z moimi malymi sukieneczkami w rozmiarze 56 -
SyHa85 wrote:No czekam ale nic nie spada
a Ty jak sie czujesz?
paola89, malika89, SyHa85, hella, Rudi88, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Możesz zostawić na pamiątkę jak będzie dzidziuś jednak większy
ja kupię tylko kilka ciuszkow w roz 56. Jak będzie brakować to zawsze można dokupić.
Teraz jak coś widzę fajnego to biorę w roz 62 i czasami większe jak są w promocji.Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dominique88 wrote:Mąż-farmaceuta twierdzi, że trzy razy dziennie po 2 tabletki paracetamolu przy gorączce można brać. Może wydawać się dużo, ale to słaby lek i trzeba go podać więcej. Poza tym główna zasada w leczeniu kobiet w ciąży polega na tym, że bezpieczniej dla dziecka leczyć się większymi dawkami leku przez krótki czas niż mniejszymi dawkami przez dłuższy. W drugim trymestrze dopuszczalne są też Ibuprom albo Naproxen (Naxii, Aleve). Kaarolaa i snoopy29 mają rację- to jeszcze stan podgorączkowy, a nie gorączka
-
Dziewczyny a może warto jednak skonsultować się z ginem, żeby pozwolił wziąć Ibuprofen?
On jest przeciwzapalny, a apap tylko przeciwbólowy i niby przeciwgorączkowy... Piszę niby, bo od niedawna jestem mądrzejsza mając dziecko. Bo okazuje się że bardzo mało dzieci reaguje na paracetamol, pediatra nawet stwierdziła że 90% populacji nie reaguje na paracetamol, w sensie że nie zbija gorączki, tylko ewentualnie działa przeciwbólowo. Mój synek miał ostatnio 40 stopni i paracetamol nie zbijał NIC.
Więc SyHa ja się nie dziwię że Ci rośnie gorączka... Nie możesz zadzwonić do gina?