Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulka123 wrote:Juz po wizycie, jestem w ogromnym szoku- bedzie DZIEWCZYNKAAAAA. Od poczatku stawialam na chlopca wiec jestem mega oszolomiona. Wszystko jest ok, na swoim miejscu. Jestem juz na l4
a jeszcze rano bylam na zakupach z tesciowa i w drodze powrotnej zlapalam kapcia.... i wiecie mysle ze ta dziura w oponie to byl zwiastun....
bedzie Alicja (na dzien dzisiejszy)
a i data porodu 31 lipca. Wiec Malika poprosze w wolnej chwili o aktualizacje pierwszej strony.
-
Język niemowląt czytałam przy pierwszej còrce. Genialne nauczyła się usypiać w łóżeczku za pierwszym razem. W takim szoku byłam, że się popłakałam ze szczęścia. Bo usypiała tylko na rękach.
Jeszcze 2 dni i nasze połówkowe. Gratuluję tym które już są po wizytach:-)
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Malina ja też poproszę o wpisanie synusia i u nas na te chwile będzie Kacperek
Co do wychowywania to niestety mam trójkę a głupia jestem jakbym nie miała żadnego. Każde jest inne każde lubi co innego każde ma swój rytm i nie wierzę że jest taki mądry na świecie i ogarnia ten temat w 100%.
oLena31, Friend, Rybaaaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Domi793 wrote:"Jezyk niemowlat" i "Jezyk dwulatka" Tracy Hogg, Melinda Blau.
Swietne ksiazki. Polecam z calego serca:)
Język niemowląt przeczytałam i kilka rad jest ok, ale akurat mi to bardziej podchodzi pod tresurę dzieci. Nie ma tam za dużo miejsca na instynkt, tylko sztywne harmonogramy.
A ja nawet chciałam być bardziej do przodu i przeczytałam ją zaraz po porodzie
Mnie bardziej się podoba kierunek rodzicielstwa bliskości -
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt. Mam nadzieję, że i moja taka będzie...
Domi podeślij proszę ten sprawdzony sposób sikania na kibelek. Nasza mała kupę robi na kibelek odkąd skończyła pół roku (sztywno siedziała a my ją podtrzymywaliśmy), ale z sikami będzie chyba ciężko...
Amanina kupy takiego malucha do 7-8 miesiąca pachną fiołkami (albo przynajmniej nie śmierdzą) potem to to zaczyna walić smrody jak dorosły. Masz więc spokojnie parę miesięcy na oswojenie się z sytuacją
-
Karo Em wrote:Muszę się podzielić opinią...
Język niemowląt przeczytałam i kilka rad jest ok, ale akurat mi to bardziej podchodzi pod tresurę dzieci. Nie ma tam za dużo miejsca na instynkt, tylko sztywne harmonogramy.
A ja nawet chciałam być bardziej do przodu i przeczytałam ją zaraz po porodzie
Mnie bardziej się podoba kierunek rodzicielstwa bliskości
Moze zalezy jak kto do tego podchodzi.. Mi akurat podoba sie i na wlasnej corce sprawdzilam, ze jesli niemowlak ma swoj harmonogram dnia, tzn np.kapiel zawsze o 19, drzemki mniej wiecej o podobnych porach itp itp, to dziecko jest wtedy spokojne, przyzwyczajone do swojego rytmu dnia.. Mi bardzo pomogly niektore rady, a sama ksiazke czytalo sie lekko i przyjemnie, nieraz sie usmialam czytajac przyklady z zycia wziete i zachowania dzieciaczkow:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
oLena31 wrote:
Domi podeślij proszę ten sprawdzony sposób sikania na kibelek. Nasza mała kupę robi na kibelek odkąd skończyła pół roku (sztywno siedziała a my ją podtrzymywaliśmy), ale z sikami będzie chyba ciężko...
Kochana juz teraz dokladnie nie pamietam jak to z nia robilam, to bylo ponad 8 lat temu.. Wszystko jest fajnie opisane w tej ksiazce, jak bede miala chwilke to zerkne, poczytam ten rozdzial i najwyzej dam Ci znac ok? Pamietam jedynie ze nauke sikania na nocnik rozpoczelam kiedy bylo cieplo i corka mogla biegac po mieszkaniu w samych majteczkach..oLena31 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Kupiłam sobie sukienkę podomkę już na wyrost bo była promocja. Pokazuję mężowi a on komentarz: "toć to na jakąś dużą grubą babę" super miło. On chyba myśli że mi brzuch tylko trochę urośnie, a ja po swojej mamie myślę że może być duży. No i za luźna mi wcale nie przeszkadza, ale mi już popsuł radość.
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Kupiłam sobie sukienkę podomkę już na wyrost bo była promocja. Pokazuję mężowi a on komentarz: "toć to na jakąś dużą grubą babę" super miło. On chyba myśli że mi brzuch tylko trochę urośnie, a ja po swojej mamie myślę że może być duży. No i za luźna mi wcale nie przeszkadza, ale mi już popsuł radość.
Z moim ostatnio podobnie:
Na wadze u mnie 3,5 kg na plusie, to się mu podniecam, że to dziecko, macica, cycki i takie ciążowe sprawy, że aż tyle przytyłam, bo po mnie nic nie widać, że w ogóle nie przytyłam, brzuch też nie rośnie, że słodyczy w ogóle nie jem, że zdrowo się odżywiam, a on do mnie, że "no pupka trochę urosła"
Jeszcze się Twoim brzuszkiem będzie jarać, zobaczyszDomi793, makota, Friend lubią tę wiadomość
-
Jennyyyy doturlałam się wreszcie do domu. Od rana telefony się urywały i każdy wiadomo z super pilną sprawą...
Jako, że pogoda dzisiaj była przepiękna wyszłam na spacer, a po drodze wstąpiłam do szperaczka i ponad kg ciuchów kupiłam! Tym razem dla siebieChociaż dla malucha znalazłam spodenki, bluzeczkę i hmm.. nie wiem, jak się to fachowo nazywa - taki jakby "śpiworek"
33Karola33 wrote:PewnieJa na 17:00 a Ty?
Ja o 9:00, więc pierwsza będę meldować co i jak
Kaarolaa wrote:Ja jak stoje to nie czuje ruchow ale jak leze czy siedze to juz tak i to bardzo wyraznie. Pamietam ze z Marcelim na stojaco czulam ruchy kolo 20 tyg dopiero a jak lezalam czy siedzialam to juz w 16.
Ja dziś poczułam pojedynczy kopniak trochę poniżej pępka. Ale mój dzieć chyba do góry nogami leżał
Kaarolaa - kciuki za wizytę!
SyHa85 wrote:A ja wlasnie przymierzam sie do soku buraczanego- nie jest to moj przysmak ale ponoć dziala cuda na kaszel. No to za zdrowie Juniora!
I na krew świetnie działa
SyHa85 wrote:Dołaczam sie do problemu imieniowego. No nic temu mojemu mezowi sie nie podoba!!!
Chcialam Aleksandra, Konrada albo Kajetana. Zbyt wyszukane wg niego. On chyba wyszukanych nie slyszal!!!
Ma byc "normalne". A ja nie chce zeby jak zawolam syna po imieniu to pol placu zabaw sie odwróci.
No mowie Wam. Sie nie dogadamy.
U nas też lekko nie będzie, zapewniam. Nawet nie zaczęliśmy jeszcze dyskusji, bo mój S. chce dopiero, jak będzie wiadomo, czy dziewczyna, czy chłopak. Nawet nie wiem, jakie mu się podobają...
Malika wrote:Mąż kupił synkowi biedronkowe ręczniki kąpielowe- standardowo od jutra w ofercie
Też się na nie czaję. Nie wiedziałam, że już dziś można je gdzieś dorwać.
Paulka123 wrote:Juz po wizycie, jestem w ogromnym szoku- bedzie DZIEWCZYNKAAAAA. Od poczatku stawialam na chlopca wiec jestem mega oszolomiona. Wszystko jest ok, na swoim miejscu. Jestem juz na l4a jeszcze rano bylam na zakupach z tesciowa i w drodze powrotnej zlapalam kapcia.... i wiecie mysle ze ta dziura w oponie to byl zwiastun....
bedzie Alicja (na dzien dzisiejszy)
a i data porodu 31 lipca. Wiec Malika poprosze w wolnej chwili o aktualizacje pierwszej strony.
Gratuluję! Kolejna dziewczyna - super!
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Mój jest też dobry,ale to jeszcze było przed ciążą. Kupiłam sobie seksi pizamke no i wystrojona, wypachniona lansuje się przed mym Panem a on podniósł oko znad telewizora i rzecze " a co ty będziesz w tym spała? " a ja w szoku odpowiadam nieee idę pobiegać
Domi793, Penelope30, Rudi88, amanina, makota, SyHa85, pigułka, Aśka_gdańsk, alicjaaaa, oLena31, Lulu83, hella lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nelk wrote:Mój jest też dobry,ale to jeszcze było przed ciążą. Kupiłam sobie seksi pizamke no i wystrojona, wypachniona lansuje się przed mym Panem a on podniósł oko znad telewizora i rzecze " a co ty będziesz w tym spała? " a ja w szoku odpowiadam nieee idę pobiegać
hehehe dobre:))))
Ja tez nie raz sie wystroilam liczac na jakies igraszki, to sie mnie zawsze pytal, czy mi nie zimno ehhh
SyHa85, oLena31 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Nelk wrote:Mój jest też dobry,ale to jeszcze było przed ciążą. Kupiłam sobie seksi pizamke no i wystrojona, wypachniona lansuje się przed mym Panem a on podniósł oko znad telewizora i rzecze " a co ty będziesz w tym spała? " a ja w szoku odpowiadam nieee idę pobiegać
Jak ja sie odpicowywałam dla swojego to sie smiał i mówił : po co ubrałaś jak i tak trzeba zdjąć
Dziewczyny jak macie kanał Nat Geo People to odpalcie sobie, o 20 jest fajny dokument "Czworo niemowląt na sekundę " porodach w różnych częściach świata. Ja prawie codziennie go oglądam -
U mnie synek będzie miał na imię prawdopodobnie Patryk choć jest jeszcze opcja że Mikołaj, no zobaczymy, pierwszy synek to Karolek
Co do metod wychowawczych to również nie czytałam żadnych książek ani nie chodziłam do szkoły rodzenia bo po połowie ciąży przeprowdziłam się z rodzinnego miasta do Płocka i nie w głowie były mi szkoły, zdałam się na instynkt, doświadczenia dziewczyn z belly i jakoś poszło, choć nie miałam wcześniej pojęcia jak się dziecko kąpie, przewija, karmi. Oglądałam filmiki na youtubeSporo czytałam o karmieniu i jakie mają dziewczyny z tym problemy właśnie na watkach na belly, wolałam się przygotować na różne problemy i jak sobie z nimi radzić. A że nie lubię "dobrych rad", to co radziła mi kuzynka z dwójką dzieci (odnośnie diety matki karmiącej i metod wychowawczych) miałam gdzieś i dobrze na tym wyszłam bo każde dziecko jest inne i to co sprawdziło się u niej to u mniej już niekoniecznie.
Wiele rzeczy przychodzi naturalnie i dobrze jak tego naszego instynktu nie zagłuszymy metodami wyczytanymi lub zasłyszanymi od wszechwiedzących -
alicjaaaa wrote:Też się na nie czaję. Nie wiedziałam, że już dziś można je gdzieś dorwać.
)
Mój małżonek jest kierownikiem Biedronki i jako pracownik może kupić wcześniejalicjaaaa, Penelope30 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.