X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niki640 wrote:
    U mnie synek będzie miał na imię prawdopodobnie Patryk choć jest jeszcze opcja że Mikołaj, no zobaczymy, pierwszy synek to Karolek :-)

Co do metod wychowawczych to również nie czytałam żadnych książek ani nie chodziłam do szkoły rodzenia bo po połowie ciąży przeprowdziłam się z rodzinnego miasta do Płocka i nie w głowie były mi szkoły, zdałam się na instynkt, doświadczenia dziewczyn z belly i jakoś poszło, choć nie miałam wcześniej pojęcia jak się dziecko kąpie, przewija, karmi. Oglądałam filmiki na youtube :-) Sporo czytałam o karmieniu i jakie mają dziewczyny z tym problemy właśnie na watkach na belly, wolałam się przygotować na różne problemy i jak sobie z nimi radzić. A że nie lubię "dobrych rad", to co radziła mi kuzynka z dwójką dzieci (odnośnie diety matki karmiącej i metod wychowawczych) miałam gdzieś i dobrze na tym wyszłam bo każde dziecko jest inne i to co sprawdziło się u niej to u mniej już niekoniecznie.
    Wiele rzeczy przychodzi naturalnie i dobrze jak tego naszego instynktu nie zagłuszymy metodami wyczytanymi lub zasłyszanymi od wszechwiedzących :-)
    Oooo już jesteśmy trzy z Płocka ;)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Bo nie można :)
    Mój małżonek jest kierownikiem Biedronki i jako pracownik może kupić wcześniej :)

ja mam 4 Biedronki w zasięgu ręki, to myślę,że w ktorejś uda mi się kupić :)

malika89 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka cena tych reczniczkow bedzie bo byc moze przegapilam

hchyw1d370r6axb9.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to prawda tatusiowie sa niesamowici, ja też z moim mam przeboje, ale przynajmniej jest się z czego pośmiać, lepsze to niż non stop się kłócić. Co do strojenia się to póki co mój jak tylko zobaczy coś seksi to od razu się odpala, chociaz ostatnio nawet na nowa piżamkę też mocno reaguje więc mam wesoło . :) oczywiscie wiele czytał na temat odpowiednich pozycji w ciąży, co też mnie rozbawiło, ale przynajmniej coś zaczął czytać.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zjadłam kluski śląskie z datą do dzisiaj i tak mnie brzuch napier***** ,że chyba oszaleje! Po no-spie trochę lepiej, ale szału bez :/ głupia ja

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    A jaka cena tych reczniczkow bedzie bo byc moze przegapilam
    19,99

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi jak termin do dzisiaj to nie powinny zaszkodzic jeszcze spokojnie przez kilka dni, wrazliwe bardzo jestescie, jak nie kefir ostatnio komus zaszkodzil to teraz kluski. Ja czesto mam tak ze cos lezy w lodowce do terminu albo troche dluzej zanim sie za to zabiore i nigdy nic mi nie bylo. Ostatnio smietana byla tez kilka dni po ale sprobowalam i dobra wiec jadlam, to samo z twarogiem w klinku, terminu sa tak obliczone ze nie moze cos sie zepsuc akurat w dzien utraty waznosci ale moze to ja mam jakis zoladek ze stali? ;-)
    Ogolnie zawsze sprawdzam opakowanie czy nie jest napuchniete i nigdy nie jem miesa po terminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:12

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwilą zjadłam dwa hot dogi robione w domku , wcześniej zezarlam gofra z bitą śmietaną i polewą czekoladową ... małej smakowało bo cały czas brykala z małymi przerwami :p

Friend lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Rudi jak termin do dzisiaj to nie powinny zaszkodzic jeszcze spokojnie przez kilka dni, wrazliwe bardzo jestescie, jak nie kefir ostatnio komus zaszkodzil to teraz kluski. Ja czesto mam tak ze cos lezy w lodowce do terminu albo troche dluzej zanim sie za to zabiore i nigdy nic mi nie bylo. Ostatnio smietana byla tez kilka dni po ale sprobowalam i dobra wiec jadlam, to samo z twarogiem w klinku, terminu sa tak obliczone ze nie moze cos sie zepsuc akurat w dzien utraty waznosci ale moze to ja mam jakis zoladek ze stali? ;-)
    Ogolnie zawsze sprawdzam opakowanie czy nie jest napuchniete i nigdy nie jem miesa po terminie

Ale mój chłop też cierpi, także coś musiało jednak byc z tymi kluskami nie halo :/

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez sie zdarza zjesc cos po terminie i póki co nic się nie działo ... Ale u mnie po terminie to Max do 5 dni :p

aniab91 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Wiesci srednie, kanal szyjki sie otwiera. Mam skierowanie do szpitala i jutro ide na obserwacje i jak cos to beda szew zakladac. Szyjka nadal dluga 4,5 cm ale czemu sie otwiera nie wiadomo. Z tego wszystkiego nawet nie znam wymiarow. Tylko tyle ze duzy i ruchliwy i chlopak dalej zostaje. Nie mam zdjecia malego za to mam zdjecie mojej otwierajacej sie szyjki. Niestety przez tel nie potrafie wstawiac zdjec wiec sie nie pochwale. Teraz cala noc bede myslala. A to dopiero 18 tydzien. Teraz sie boje ze nawet do 24 nie wytrzymamy.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Po wizycie. Wiesci srednie, kanal szyjki sie otwiera. Mam skierowanie do szpitala i jutro ide na obserwacje i jak cos to beda szew zakladac. Szyjka nadal dluga 4,5 cm ale czemu sie otwiera nie wiadomo. Z tego wszystkiego nawet nie znam wymiarow. Tylko tyle ze duzy i ruchliwy i chlopak dalej zostaje. Nie mam zdjecia malego za to mam zdjecie mojej otwierajacej sie szyjki. Niestety przez tel nie potrafie wstawiac zdjec wiec sie nie pochwale. Teraz cala noc bede myslala. A to dopiero 18 tydzien. Teraz sie boje ze nawet do 24 nie wytrzymamy.

Kochana spokojnie, wejdz sobie na fb i znajdz stronę Ciaża pytania i odpowiedzi, tam dziewczyny mają zakładane szwy albo pessar od 16 tygodnia i po termonie rodzą :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Bedzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie. :) trzymam kciuki i czekam na same dobre wieści.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa będzie dobrze, wszystkie trzymamy kciuki :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola kochana, zaloza ten szef jak trzeba i bedzie dobrze, wazne ze widac to otwieranie i ze szybko Cie poobserwuja i beda dzialac jak trzeba, a maluch bedzie tam bezpieczny jak sie zajma w pore szyjka. Trzymam kciuki.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze ze w pore lekarz reaguje i jestes pod dobra opieka.

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa - trzymamy kciuki!!! dobrze, ze to jest monitorowane i jest szansa na szybka reakcje !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze takie ciaze dobrze sie koncza ale istnieje tez ryzyko zakazenia. I o tym właśnie mowil mi moj lekarz i tez sie boi troche tego. Ale jeśli nie będzie przeciwwskazań to zgodze sie na szew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialam juz zle przeczucia. Wiedzialam ze cos jest nie tak. Pisalam wam o tych wodach uciekających i byc moze uciekaja. Jutro tez o tym powiem podczas badania w szputalu niech sprawdza. I te moje dziwne uczucie w brzuchu. Niby napinanie sie ale brzuch mam miekki. Jednak moja intuicja dobrze mi podpowiadala i ze akurat tak szybko wizyta. A jeszcze 3 tyg temu byla zamknieta bo lekarz zdjecia porownywal.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Karola najważniejsze, że wcześnie to wykryli i tak jak piszą dziewczyny - założą pessar albo szew i będziesz rodzić razem z nami w sierpniu :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ