Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
monirek wrote:W Gdansku mieszkam teraz. Jeżeli chodzi o jedzonko - polecam Kredens w J.G i ich torcik bezowy... mmm PYCHA! Co do zwiedzania - polecam przejechać się do Gda, zrobili piękny Park Oliwiski na Święta, oświetlony bajecznie :)Widziałam jak na razie na zdjęciach, ale na dniach(raczej na wieczorach) wybiorę się, żeby zobaczyć na żywo. A tak to spacery po plaży i molach :)Full romantico
Właśnie Dziewczyny, zapomniałam się pochwalić, że mam od wczoraj swoją pierwszą, piękną choinkę
Uwielbiam Cie Bardzo lubie polecone miejsca, zawsze szukam roznych na forach. Wiadomo, te polecone przez kogos są pewniejsze! -
W Poznaniu w Szpitalu Ginekologicznym mają takie konkurencyjne ceny. W innych labkach ceny o sporo wyższe-II miejsce w Poznaniu to 25zł w Krwiodawstwie, ale znalazłam i po 40zł. Czyli dobra cena to "szukajcie a znajdziecie"
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
ninciaa172 wrote:Bylam u mojej dr Pietuch, chyba u niej zostane, zrezygnuje z Rogiewicza. Chodze do niej od lat 8? nieziemsko mnie uspokaja Uwielbiam ją Rogiewicz twardo stapa po ziemi i teskty w stylu "20% pacjentek roni, trzeba sie przygotowac na wszystko" nie bardzo do mnie przemawiaja Jest na pewno bardzo doswiadczonym lekarzem, ale kto co woli Ona teraz zaczelam pracowac w klinice niepłodnosci INVICTA, wiec sie rozwija
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
ninciaa172 wrote:Uwielbiam Cie Bardzo lubie polecone miejsca, zawsze szukam roznych na forach. Wiadomo, te polecone przez kogos są pewniejsze!
To co uwielbiam jeszcze w Kredensie to klimat. Koniecznie zawalczcie o miejsce przy ogniu:):)na środku jest taki piec, koło którego jest cieplutko i milutko.
Jeżeli będziecie mieli ochotę to mozecie pojechać do Helu - jest tam nowy bulwar, zrobili molo na cyplu na plaży i można fajnie pospacerowaćninciaa172 lubi tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualny
-
ninciaa172 wrote:Bylam u mojej dr Pietuch, chyba u niej zostane, zrezygnuje z Rogiewicza. Chodze do niej od lat 8? nieziemsko mnie uspokaja Uwielbiam ją Rogiewicz twardo stapa po ziemi i teskty w stylu "20% pacjentek roni, trzeba sie przygotowac na wszystko" nie bardzo do mnie przemawiaja Jest na pewno bardzo doswiadczonym lekarzem, ale kto co woli Ona teraz zaczelam pracowac w klinice niepłodnosci INVICTA, wiec sie rozwija
W poprzedniej ciąży lekarz, mimo że miałam niski progesteron (12) nic mi nie przepisał i swierdził - Pani to już swój limit poronień wyczerpała. Szansa, że zdarzy się to po raz koeljny jest minimalna. I co? Trzy dni póxniej beta spadła i po ciąży. Od razu Go zmieniłam i trafiłam do fajnego Doktora.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
nick nieaktualnyWeszło to, że osoby nie kwalifikujące się do macierzyńskiego będą dostawały po 1000zł/miesiąc? Mam umowę zlecenie, pracuję dorywczo, praca jest moją pasją, ale poza tym mało z niej korzyści. Przy pierwszych dwóch ciążach nie miałam macierzyńskiego.
-
monirek wrote:W poprzedniej ciąży lekarz, mimo że miałam niski progesteron (12) nic mi nie przepisał i swierdził - Pani to już swój limit poronień wyczerpała. Szansa, że zdarzy się to po raz koeljny jest minimalna. I co? Trzy dni póxniej beta spadła i po ciąży. Od razu Go zmieniłam i trafiłam do fajnego Doktora.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnymonirek wrote:W poprzedniej ciąży lekarz, mimo że miałam niski progesteron (12) nic mi nie przepisał i swierdził - Pani to już swój limit poronień wyczerpała. Szansa, że zdarzy się to po raz koeljny jest minimalna. I co? Trzy dni póxniej beta spadła i po ciąży. Od razu Go zmieniłam i trafiłam do fajnego Doktora.
Ile razy poroniłaś?
Z calego serducha trzymam kciuki zeby teraz było ok!! -
Magroz wrote:Weszło to, że osoby nie kwalifikujące się do macierzyńskiego będą dostawały po 1000zł/miesiąc? Mam umowę zlecenie, pracuję dorywczo, praca jest moją pasją, ale poza tym mało z niej korzyści. Przy pierwszych dwóch ciążach nie miałam macierzyńskiego.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Piastów Ka-Medica, http://www.k-medica.pl/
Terminy na początek stycznia. Ja jestem na troche innych zasadach, po tylu latach pisze maila jak cos potrzebuje i upycha mnie szybciej. Ale sprobuj powiedziec, ze wizyta poloznicza i potrzebujesz w miare szybko. -
ninciaa172 wrote:Piastów Ka-Medica, http://www.k-medica.pl/
Terminy na początek stycznia. Ja jestem na troche innych zasadach, po tylu latach pisze maila jak cos potrzebuje i upycha mnie szybciej. Ale sprobuj powiedziec, ze wizyta poloznicza i potrzebujesz w miare szybko.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Magroz wrote:Co za lekarz... Limit poronien, straszne.
Ile razy poroniłaś?
Z calego serducha trzymam kciuki zeby teraz było ok!!
Jak byłam u niego to byłam po pierwszym poronieniu. Teraz już mam za sobą dwa.
Liczę na to, że do trzechrazy sztuka.
Jeszcze przed tą ciażą powiedziałam sobie, że to kolejna ciąża to będzie moja ostatnia próba, przynajmniej na dłuższy czas. Dwa poprzednie poronienia bardzo przezyłam i wiem, że kolejne byłoby jeszcze gorsze.
także fasolko rośnij!04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Podobno PiS nie przyjął tej ustawy. To PO miało wprowadzić, więc pewnie nic z tego.
-
nick nieaktualnymonirek wrote:W poprzedniej ciąży lekarz, mimo że miałam niski progesteron (12) nic mi nie przepisał i swierdził - Pani to już swój limit poronień wyczerpała. Szansa, że zdarzy się to po raz koeljny jest minimalna. I co? Trzy dni póxniej beta spadła i po ciąży. Od razu Go zmieniłam i trafiłam do fajnego Doktora.
-
nick nieaktualnymonirek wrote:Jak byłam u niego to byłam po pierwszym poronieniu. Teraz już mam za sobą dwa.
Liczę na to, że do trzechrazy sztuka.
Jeszcze przed tą ciażą powiedziałam sobie, że to kolejna ciąża to będzie moja ostatnia próba, przynajmniej na dłuższy czas. Dwa poprzednie poronienia bardzo przezyłam i wiem, że kolejne byłoby jeszcze gorsze.
także fasolko rośnij! -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:to ja jak poronilam pierwszy raz mialam 21 lat, przez poltora roku nie moglam zajsc w ciaze, chodzilam po lekarzach zeby cos z tym zrobili, jeden z laski dal mi skierowanie na hormony tarczycy i to wszytsko...nikt sie nie interesowal bo powiedzieli ze jestem mloda i jeszcze bedzie ciaza...pozniej trafilam do tego gina co teraz prowadzi mi ciaze...zrobil hsg...okazalo sie ze mam wodniaki jajowodow i zrosty na macicy, spowodowane łyzeczkowaniem na "zywca" jak to moj lekarz mowi...nie dostalam zadnych tabletek na skurcze, nie czekali zebym sama poronila tylko od razu na fotel i jak zwierze...lekarze sa naprawde straszni i mysla, ze jak dziewczyna ma 21, 22 lata to za mloda na matke...Marcelego urodzilam majac 24 lata, 3 lata zmarnowalam bo za mloda bylam...