X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Ci Karola kuźwa pomogli, ja pierdziele co się dzieje z tą służbą zdrowia!!!

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak jak pisze Penelope moze wlasnie teraz jest juz wszystko dobrze bo polezalas..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh
    I właśnie dlatego nie chodzę do ginekologa na nfz... Szkoda czasu...

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    mysle ze najwazniejsze to sie odzywiac zdrowo oraz zapewnic sobie ruch i dzieciorowi w brzuchu :)
    obstawiam ze tluszczyku nie unikniesz, ale nie beda to jakies zwaly wielkie jak haldy wegla kamiennego za czasow prosperity polskiego gornictwa, tylko po prostu cos tam lekko poodkladane :)
    wazne sa te cwiczenia aerobowe, szczegolnie na powietrzu, bo one dotleniaja i dozywiaja komorkowo nie tylko Ciebie ale rowniez bachora. a cwiczenia wzmacniajace pozwalaja Ci na utrzymanie postawy - jak bedziesz nie sflaczala to latwiej Ci bedzie zyc, urodzic i dojsc do formy po porodzie :)

Amanina, ja nie mam pojęcia jak działa Twój mózg i skąd bierze takie porównania ale rewelacja po prostu :)
    Ja już po spacerku z psem i steperze - jednak wygrał, ale 40 minut :) Ale super się czuje, póki co nawet przeziębienie przeszło, rewelacja :) Wieczorem znowu spacer z psem, no i mieszkam na 4 piętrze a nie mamy windy więc troszkę się poruszam jeszcze.

amanina lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie dziwie sie zdenerwowania- wszedzie cos innego mowia!!! Ale ja tez wierze w wersje, ze odpoczywalas, lezalas i nie dzwigalas i jest dobrze!!! Sprawdz u swojego gina zaufanego dla spokoju. I glowa do gory :-) kciuki forumowych ciotek pomogly:-) :-) :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede do mojego dzwonila i sie spytam co i jak. Teraz jestem do konca marca u rodzicow i jak bede musiala to tutaj pojde do gina. Jest jeden dobry ktory zajmuje sie trudnymi przypadkami. Ale najpierw do mojego zadzwonie. Otwarty kanal da sie tylko na usg zobaczyć nawet jesli podczas badania jest ok to na usg wyjdzie problem. No nic jakoś dwa tyg wytrzymam. Tutaj bede lezala duzo bo mama sie zajmie malym.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOŻŻŻŻEALE MAM WKURWA. Taaaaaaaaaaka wielka łaska zrobić pół minutowe usg na sprawdzenie szyjki? ja prdl........

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiedziala mi ze jak ciaza bedzie wieksza to szyjka pusci bo ciezar dziecka bedzie uciskal na szyjke i nie wytrzyma. Takze raczej szew mnie czeka.

• mmalibu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki - jakie tętna mają Wasze maluszki?

relg6iyem5hi69f7.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy kurcze mam pytanie- ciagle mam ok. 37,1-37,2. Czyli stan podgoraczkowy. Znowu isc do lekarza? Pewnie jakies pozostalosci po zeszlotygodniowym chorobsku, ale nie wiem czy juz sie martwic, czy tyle trwa rekonwalescencja? Nie chce panikowac. Ale nie wiem juz co by tu brac (nie moge patrzec na czosnek, cebule itp)...

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A i powiedziala mi ze jak ciaza bedzie wieksza to szyjka pusci bo ciezar dziecka bedzie uciskal na szyjke i nie wytrzyma. Takze raczej szew mnie czeka.
    no ale dlaczego tak zakłada, skoro twierdzi, że jest wszystko OK?

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    BOŻŻŻŻEALE MAM WKURWA. Taaaaaaaaaaka wielka łaska zrobić pół minutowe usg na sprawdzenie szyjki? ja prdl........
    Najlepsze ze w gabinecie nie bylo usg. Mam skierowanie na oddzial ginekologiczno-polozniczy

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    A ja mam pytanie z innej beczki - jakie tętna mają Wasze maluszki?

140-145

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Najlepsze ze w gabinecie nie bylo usg. Mam skierowanie na oddzial ginekologiczno-polozniczy

Paranoja. Za ciezko zbadac :-/ na co te nasze skladki ida?!

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Masz na myśli lubinowa ? Jeśli tak to ja chciałabym tam rodzic , właśnie będę zmieniać lekarza prowadzącego ( przy okazji tam pracuje w szpitalu). Lekarz i szpital z polecenia ... koleżanka bardzo zadowolona że szpitala..

A to jest ten szpital kliniczny? Kurde teraz nie wiem, ale jak spojrzałam u nich na ceny to zwątpiłam. 7000 zł za CC?!!! o_O

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    no ale dlaczego tak zakłada, skoro twierdzi, że jest wszystko OK?
    Mialo byc cytuj

bo moja szyjka wlasnie jest taka ze nie wytrzymuje ciezaru dziecka. Wczesniejszy porod tez byl tym spowodowany. A skoro kanal sie otwiera to jest to juz pewne.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mogę Ci mojego polecić jak jesteś jeszcze blisko. Nazywa się Bogdan Kula przyjmuje chyba tylko prywatnie ale jest bardzo dobrym fachowcem.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to choćby dla Twojego spokoju dobrze, że go założą. Jesuuu- nie nawidze NFZ

bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja przegięcie z ta ceną cc w Białymstoku ok 2500zł z tego co wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Karola mogę Ci mojego polecić jak jesteś jeszcze blisko. Nazywa się Bogdan Kula przyjmuje chyba tylko prywatnie ale jest bardzo dobrym fachowcem.
    Narazie sie z moim skontaktuje i zobacze co mi powie. Ten w Ostrodzie tez jest bardzo dobry. Ale dziekuje i naoewno o nim pomysle

Penelope30 lubi tę wiadomość

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ