X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina, Ty jesteś naszą forumową specjalistką - jakie ćwiczenia możesz polecić na nogi? żeby się tam tłuszczyk nie odkładał, albo nawet żeby troszke z nich zrzucić? Bo zauważyłam, że już coś się tam zaczyna odkładać... w domu mam steper, muszę częściej z niego korzystać, ale co jeszcze?

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja tez sie czuje jak morswin w ciazy :P dla mojego meza tez sexi nie jestem. Wlaczyl mu sie tryb opiekuna, a nie kochanka. Z reszta z sexem tez marnie bylo, jakos tak ciasno i inaczej niz zawsze, a teraz to i tak nam lekarz zabronil, to maz mowil, ze on od razu czul, ze jest cos nie tak. Tatata, cwaniak :P

Ja nie czuję sie aseksualnie ani bardziej sexi w ciazy ale u mnie podobnie mój M przestawił sie z kochanka na opiekuna. Zmieniły sie te relacje ale sa bardzo pozytywne-nie moge narzekać.

Gratuluje pierwszych udanych wizyt.

Ja tez nie znam płci, mam nadzieje ze 8 kwietnia sie dowiem.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja czekam w kolejce. Wyczytuja nazwiska kilka osob jest przede mna.
    Trzymam kciuki <3

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Amanina, Ty jesteś naszą forumową specjalistką - jakie ćwiczenia możesz polecić na nogi? żeby się tam tłuszczyk nie odkładał, albo nawet żeby troszke z nich zrzucić? Bo zauważyłam, że już coś się tam zaczyna odkładać... w domu mam steper, muszę częściej z niego korzystać, ale co jeszcze?

tluszczyk to i tak sie chyba odlozy zdziebke, bo taka rola organizmu teraz zeby jednak troche zapasow sobie zebrac ;)
    generalnie do zrzucania tluszczu potrzebne sa cwiczenia tzw aerobowe, dlatego ze tluszcz spala sie tylko w obecnosci tlenu, wiec musi to byc wysilek podczas ktorego bedziesz mogla normalnie oddychac i mowic (bez zadyszki). czyli w ciazy to bysmy zaliczyly taki orbitrek, szybki marsz, steper, taniec bez skakania, no i minimum pol godziny.
    do tego najlepiej dolozyc cwiczenia wzmacniajace miesnie czyli wlasnie np przysiady, czy wypady do przodu i do tylu, podnoszenie nogi do gory w kleku podpartym, ale steper jak rozumiem tez daje spory opor (nie uzywalam nigdy) wiec tez bedzie te miesnie wzmacnial i ladnie ksztaltowal.

ja robie albo naprzemiennie - jeden dzien aerobow, jeden dzien wzmacniajacych, albo jak ide na dluzej do parku (dzis bylam godzine) to mieszam marsz na zmiane z cwiczeniami - przysiady, wypady, wymachy nog w boki i do tylu. dzis oprocz maszerowania zaliczylam orbitreka (mam w parku taka czesc z maszynami do cwiczen), wypady do przodu po schodach pod gorke, przysiady oraz wymachy nog w boki (machasz prawa noga w prawo mocno wyprostowana i od razu potem w lewo) trzymajac sie latarni ;)

Kw14tuszek lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Taką mam zagwostkę...
    Ja jestem zameldowana u swoich rodziców, mąż u swoich. Mieszkamy pod trzecim adresem (dom jest w pewnym stopniu mój, ale póki co nie możemy się tu zameldować)
    I pytanie...
    Gdzie zameldować po urodzeniu dzieciątko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:21

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny,
    Taką mam zagwostkę...
    Ja jestem zameldowana u swoich rodziców, mąż u swoich. Mieszkamy pod trzecim adresem (dom jest w pewnym stopniu mój, ale póki co nie możemy się tu zameldować)
    I pytanie...

Ja mam tak samo, i będę dziecko meldować do siebie czyli do moich rodziców :)
    Moja koleżanka tak samo robiła :)

malika89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,

zaraz robię kawkę i biorę się za czytanie. Coś mi tylko mignęło, że przewinął się wątek rozstępowy. Ja niestety mam pamiątkę na pośladkach i trochę nad nimi po okresie dojrzewania. Chciałabym być jak moja mama, która po urodzeniu trójki dzieci nie miała ani pół rozstępu i wieku 57 lat nie wie, co to cellulit! No ale - dzielnie się smaruję i liczę, że rozstępy na brzuchu mnie ominą. Ja niestety pracuję ciałem (jakkolwiek to brzmi :) i wolałabym nie doznać wielkiego uszczerbku.

Co do porodów - wiem, że już było, ale nie pamiętam i na pewno nie zajdę w czeluściach forumowych - jakie dokładnie schorzenie/zwyrodnienie jest wskazaniem do CC? Wiem, też, że niektóre z Was są ze śląska - wiecie coś o klinice w Piotrowicach w Katowicach? Słyszałam, że można zapłacić za poród przez CC i że opieka tam jest doskonała? Któraś może potwierdzić? Ewentualnie inne miejsce?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze meldowali przy matce i chyba się to nie zmieniło.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziewczyny,
    Taką mam zagwostkę...
    I pytanie...

Miałam ostatnio taką samą rozkminkę i na nic nie wpadłam. Chyba zamelduję tam gdzie ja jestem zameldowana. Tak czy siak absurd totalny. Obowiązek meldunku dawno powinien być zniesiony :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grubemu cos chyba na glowe padlo :O
    zezarlam wlasnie 3 krowki, kinder bueno i kinder czekoladke te mala. pierwszy raz od poczatku ciazy tyle slodyczy :O

malika89, Friend, Anuzi, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja czekam w kolejce. Wyczytuja nazwiska kilka osob jest przede mna.

Karola już bliżej niż dalej!!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A i jeszcze jedna rzecz z weekendu - na jednym sutku wyrosła mi taka mała skórka odstająca ;/ Nie jest to taki gruczoł montgomerego, ale taki kawałek skórki, która się prosi aż o urwanie. Czytałam, że to się zdarza w ciąży... któraś z Was ma podobne coś?

Friend, ja mam na jednym sutku tylko coś takiego. Miałam trzy, jedna odpadła przy mocnym potarciu ręcznikiem za którymś razem. Zastanawiałam się, co to jest właśnie

Friend lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Witam słonecznie, kto jeszcze poza mną i Martynką nie zna płci? Ciężko stwierdzić po pierwszej stronie bo część dziewczyn już się wogule nie odzywa.

Pamiętam ze Mikołajkowa też czeka.

Rudi a Ty nie masz na pierwszej stronie wpisanego synka?

Ja też czekam na płeć :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja tez sie czuje jak morswin w ciazy :P dla mojego meza tez sexi nie jestem. Wlaczyl mu sie tryb opiekuna, a nie kochanka. Z reszta z sexem tez marnie bylo, jakos tak ciasno i inaczej niz zawsze, a teraz to i tak nam lekarz zabronil, to maz mowil, ze on od razu czul, ze jest cos nie tak. Tatata, cwaniak :P

Zakładamy klub morświnów :)

Mój niby by chciał <3 , ale coś się czai, bo jak ostatnio wyciągałam pudła z pod łóżka ( wiadomo jaka pozycja ) to stwierdził,że aż mu się gorąco zrobiło i musi wyjść z pokoju hehehe

pigułka lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    tluszczyk to i tak sie chyba odlozy zdziebke, bo taka rola organizmu teraz zeby jednak troche zapasow sobie zebrac ;)
    generalnie do zrzucania tluszczu potrzebne sa cwiczenia tzw aerobowe, dlatego ze tluszcz spala sie tylko w obecnosci tlenu, wiec musi to byc wysilek podczas ktorego bedziesz mogla normalnie oddychac i mowic (bez zadyszki). czyli w ciazy to bysmy zaliczyly taki orbitrek, szybki marsz, steper, taniec bez skakania, no i minimum pol godziny.
    do tego najlepiej dolozyc cwiczenia wzmacniajace miesnie czyli wlasnie np przysiady, czy wypady do przodu i do tylu, podnoszenie nogi do gory w kleku podpartym, ale steper jak rozumiem tez daje spory opor (nie uzywalam nigdy) wiec tez bedzie te miesnie wzmacnial i ladnie ksztaltowal.

ja robie albo naprzemiennie - jeden dzien aerobow, jeden dzien wzmacniajacych, albo jak ide na dluzej do parku (dzis bylam godzine) to mieszam marsz na zmiane z cwiczeniami - przysiady, wypady, wymachy nog w boki i do tylu. dzis oprocz maszerowania zaliczylam orbitreka (mam w parku taka czesc z maszynami do cwiczen), wypady do przodu po schodach pod gorke, przysiady oraz wymachy nog w boki (machasz prawa noga w prawo mocno wyprostowana i od razu potem w lewo) trzymajac sie latarni ;)

Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć :) To idę teraz z psem na spacer a jak wrócę to coś porobię. Mówisz że ten tłuszczyk w ciąży to nieunikniony? Ja tam jakiejś super figury nie mam ale nie chcę później płakać jak będę się widziała w lustrze...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzymam kciuki :*

I gratuluję wszystkich wizyt dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:40

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    Wiedziałam, że można na Ciebie liczyć :) To idę teraz z psem na spacer a jak wrócę to coś porobię. Mówisz że ten tłuszczyk w ciąży to nieunikniony? Ja tam jakiejś super figury nie mam ale nie chcę później płakać jak będę się widziała w lustrze...

mysle ze najwazniejsze to sie odzywiac zdrowo oraz zapewnic sobie ruch i dzieciorowi w brzuchu :)
    obstawiam ze tluszczyku nie unikniesz, ale nie beda to jakies zwaly wielkie jak haldy wegla kamiennego za czasow prosperity polskiego gornictwa, tylko po prostu cos tam lekko poodkladane :)
    wazne sa te cwiczenia aerobowe, szczegolnie na powietrzu, bo one dotleniaja i dozywiaja komorkowo nie tylko Ciebie ale rowniez bachora. a cwiczenia wzmacniajace pozwalaja Ci na utrzymanie postawy - jak bedziesz nie sflaczala to latwiej Ci bedzie zyc, urodzic i dojsc do formy po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:43

Kw14tuszek, SyHa85 lubią tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Zawsze meldowali przy matce i chyba się to nie zmieniło.
    Za zgodą matki można i do ojca zameldować.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• paola89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Heloł,

zaraz robię kawkę i biorę się za czytanie. Coś mi tylko mignęło, że przewinął się wątek rozstępowy. Ja niestety mam pamiątkę na pośladkach i trochę nad nimi po okresie dojrzewania. Chciałabym być jak moja mama, która po urodzeniu trójki dzieci nie miała ani pół rozstępu i wieku 57 lat nie wie, co to cellulit! No ale - dzielnie się smaruję i liczę, że rozstępy na brzuchu mnie ominą. Ja niestety pracuję ciałem (jakkolwiek to brzmi :) i wolałabym nie doznać wielkiego uszczerbku.

Co do porodów - wiem, że już było, ale nie pamiętam i na pewno nie zajdę w czeluściach forumowych - jakie dokładnie schorzenie/zwyrodnienie jest wskazaniem do CC? Wiem, też, że niektóre z Was są ze śląska - wiecie coś o klinice w Piotrowicach w Katowicach? Słyszałam, że można zapłacić za poród przez CC i że opieka tam jest doskonała? Któraś może potwierdzić? Ewentualnie inne miejsce?

Masz na myśli lubinowa ? Jeśli tak to ja chciałabym tam rodzic , właśnie będę zmieniać lekarza prowadzącego ( przy okazji tam pracuje w szpitalu). Lekarz i szpital z polecenia ... koleżanka bardzo zadowolona że szpitala..

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola i agatka widze z moich rejonow :) kochane nie boiciensie ze lubinowa ma zerowy sprzet w razie W dla was i maluchow?

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ