Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobic Was to jest masakra!!!!!!!!!
W ogóle to w poniedziałek wizytuję. Melduję też że nie mam hiva ani kiły hahaha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:45
alicjaaaa, bobo_frut, Martynka30, Dominique88, s1985 lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Coconue wrote:Nadrobic Was to jest masakra!!!!!!!!!
W ogóle to w poniedziałek wizytuję. Melduję też że nie mam hiva ani kiły hahaha.
Coconue
Trzymam kciukasy za udaną wizytę w poniedziałek. To już tak bliskoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, malujecie paznokcie?
Czytałam, że są dwie szkoły, jedna mówi, że to nie szkodliwe, a druga, że składniki przenikają przez płytkę.
Czy któraś kiedyś pytała gina?
Też się nad tym zastanawiałam, bo właśnie chciałam dzisiaj pomalować... Teoretycznie każdy lakier może zawierać formaldehyd - zakazany w ciąży - a producent nie musi o tym informować (dlatego uwaga na odżywki-te mają go całkiem sporo, więc jest wymieniony w składzie). Z drugiej strony czy to przenika przez paznokieć?
Podawałam już ten link w wątku o kosmetykach, ale może któraś z Was będzie chciała zerknąć. Świetny blog - analiza kosmetyków pod względem bezpieczeństwa w ciąży, składników zakazanych itp
http://www.srokao.pl/2011/05/brzydkie-skadniki-wg-sroki.htmlMartynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia przypominam o jutrzejszej betce
ja jeszcze dodatkowo TSH, FT3 i FT4 , udało mi się wydębić od internisty skierowanie, więc nie będę musiała za to płacić, a że TSH w sierpniu miałam 3,74 to wolę sprawdzić, jak się ma teraz no i obowiązkowo do tego ft3 i 4, a przede wszystkim 4.
moja gin wczoraj olała ten temat, pewnie przez to, że to moja pierwsza ciąża i nie widziała potrzeby żeby to sprawdzić... głupia!
także jestem na etapie szukania nowego lekarza... eh... zawsze coś...
jak to mówię swoim uczniom, jak im nie wiatr w oczy, to pod górkę i zawsze coś heheWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:54
Martynka30, s1985 lubią tę wiadomość
-
makota wrote:Też się nad tym zastanawiałam, bo właśnie chciałam dzisiaj pomalować... Teoretycznie każdy lakier może zawierać formaldehyd - zakazany w ciąży - a producent nie musi o tym informować (dlatego uwaga na odżywki-te mają go całkiem sporo, więc jest wymieniony w składzie). Z drugiej strony czy to przenika przez paznokieć?
Podawałam już ten link w wątku o kosmetykach, ale może któraś z Was będzie chciała zerknąć. Świetny blog - analiza kosmetyków pod względem bezpieczeństwa w ciąży, składników zakazanych itp
http://www.srokao.pl/2011/05/brzydkie-skadniki-wg-sroki.html
Też czytam Srokę
Napiszę Wam liste a raczej nazwy lakierów które nie zawierają tych najbardziej szkodliwych substancji( TOLUEN (Toluene),FORMALDEHYD (Formaldehyde)FTALANY (DBP)): Zoya, essie, golden rose ta wersja w prostokątnym opakowaniu, avon gel, catrise.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Ja robilam paznokcie zelowe, akrylowe lub hybryde (zalezy) i pewnie nadal bede takowe kontynuowac.
Własnie wrocilam od dietetyka, mam nowa diete, ciekawe ile wytrzymam bede sie starac, dla dzidziusiaalicjaaaa, Martynka30, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Ja szukałam poszczególnych składów lakierów w necie, bo na opakowaniach nie zawsze są: przeanalizowałam trochę lakierów z drogerii.
Z tyłu na buteleczce jest skład, często trzeba odgiąć naklejkę.
http://itsjul.blogspot.com/2014/05/naturalne-lakiery-do-paznokci-bez.htmlmakota, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
ninciaa172 wrote:Własnie wrocilam od dietetyka, mam nowa diete, ciekawe ile wytrzymam bede sie starac, dla dzidziusia
pochwal sie nowa ciekawa dieta:) albo przynajmniej ciekawymi zaleceniami:)
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
bobo_frut wrote:Sylwia przypominam o jutrzejszej betce
ja jeszcze dodatkowo TSH, FT3 i FT4 , udało mi się wydębić od internisty skierowanie, więc nie będę musiała za to płacić, a że TSH w sierpniu miałam 3,74 to wolę sprawdzić, jak się ma teraz no i obowiązkowo do tego ft3 i 4, a przede wszystkim 4.
moja gin wczoraj olała ten temat, pewnie przez to, że to moja pierwsza ciąża i nie widziała potrzeby żeby to sprawdzić... głupia!
także jestem na etapie szukania nowego lekarza... eh... zawsze coś...
jak to mówię swoim uczniom, jak im nie wiatr w oczy, to pod górkę i zawsze coś hehe2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Martynka30 wrote:Też czytam Srokę
Napiszę Wam liste a raczej nazwy lakierów które nie zawierają tych najbardziej szkodliwych substancji( TOLUEN (Toluene),FORMALDEHYD (Formaldehyde)FTALANY (DBP)): Zoya, essie, golden rose ta wersja w prostokątnym opakowaniu, avon gel, catrise.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
s1985 wrote:Ja pije te zioła co masz u siebie w pamiętniku podane o. Sroki
Sylwia to zupełnie inna rodzina
Po prostu zbieżność nazwisk
Mam nadzieję, że pomogą, ja je odstawiłam jakiś czas temu, i wstyd się przyznać zapomniałamMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Sylwia to zupełnie inna rodzina
Po prostu zbieżność nazwisk
Mam nadzieję, że pomogą, ja je odstawiłam jakiś czas temu, i wstyd się przyznać zapomniałamMartynka30 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
Jestem kosmetologiem i sama nosze na paznokciach hybryde, nikt nam nie mowil ze malowanie paznokci jest szkodliwe... Na pewno szkodliwe sa opary lakierow tzn. Intensywne zapachy środków uzytych do wyprodukowania, które czuc po otwarciu lakieru. Najbardziej narazone sa osoby ktore wykonuja takie uslugi klientkom, poniewaz wdychaja ten zapach przez 8h. Przychodza Panie w ciąży i robią sobie paznokcie. Jesli pomalujesz paznokcie to nie schodzi Ci z tym dluzej niz 15 min i przeciez codziennie tego nie robisz
Kochane a powiedzcie mi jak to jest z ustaleniem grupy krwi? Kyo powinien dac mi skierowanie ginekolog czy lekarz rodzinny? Bo mi ginekolog w srode powiedzial ze musze sobie zrobiec sama na wlasna reke. A jak bylam w laboratorium to slyszalam jak chciala zrobic sobie jakas Pami tez ta grupę to wolali od niej skierowania. I teraz to juz sama nie rozumie jak to w koncu jest.Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Daria powinni bez problemu zrobić bez skierowania, nie wiem jakie masz relacje z rodzinnym, bo zazwyczaj są oni sępi na jakiekolwiek badania, ale próbuj może da. Gin mógł Ci wypisać na karteczce i przybić pieczątkę.
A to prawda, że opary z lakierów szkodzą bardziej niż malowanie.
Moja koleżanka jest stylistką paznokci i przez pracę poroniłaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
s1985 wrote:U mnie to obowiązek codziennie wieczorem mąż mi robi
Super dobrego masz męża, dba o Was
Mój się ciągle pyta czy wzięłam leki i czy coś bym nie zjadłaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:23
s1985 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Super dobrego masz męża, dba o Was
Mój się ciągle pyta czy wzięłam leki i czy coś bym nie zjadła2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
NEVER GIVE UP
nick nieaktualnyDaria23 wrote:Kochane a powiedzcie mi jak to jest z ustaleniem grupy krwi? Kyo powinien dac mi skierowanie ginekolog czy lekarz rodzinny? Bo mi ginekolog w srode powiedzial ze musze sobie zrobiec sama na wlasna reke. A jak bylam w laboratorium to slyszalam jak chciala zrobic sobie jakas Pami tez ta grupę to wolali od niej skierowania. I teraz to juz sama nie rozumie jak to w koncu jest.
chyba, że oddajesz/oddawałaś krew to w punkcie oddawania krwi również zbadają Twoją grupę za free. ja tak właśnie zrobiłam kilka lat temu, bo często oddawałam krew. tam nawet Ci zrobią morfologię za freeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:25
s1985 lubi tę wiadomość