X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudii ale spokojnie bo jesli twoja nie ma problemow, nie skraca sie i nic zlego sie nue szieje to kichaj. A jak moja jest oslabiona i slabo trzyma to kazdy nacisk, skurcz czy napiecie bardzo zle dziala.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. U mnie pogoda dzis do bani ale trzeba wstac i zaczac szykowac cos na swieta...
    Hella 3mam kciuki za wizyte i decyzje kredytowa!

hella lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella- trzymam kciuki za ten kredyt!
    Betty- takie prezenty od teściowej to rozumiem ;)
    Karola- może pomogłaby woda morska w sprayu albo elektroniczny nawilżacz powietrza? Ja w sezonie grzewczyn często używam, bo mam problem z zatokami.

Ja ze świętami mam dobrze- tylko mam przynieść babkę i kaczkę, a resztę teściowa się będzie martwić... :)

hella lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mnie dzisiaj czeka bój w piekarnio-cukierni. Oczywiście nie spodziewam się,że ktoś mnie przepuści w kolejce, bo wczoraj w mięsnym stałam jak kołek, wszytskie baby gały w brzuch wlepione, ale żadna ani słowa. Dobrze się czułam, więc spoko. Dopiero jak do lady doszłam to sprzedawczyni mnie zobaczyła, ale i tak już była moja kolej.
    Ja już swoje dzisiaj odstałam. Kolejka do mięsa w osiedlowym lewiatanie była bardzo długa. Do kasy taka sama, ale pani kasjerka mnie wypatrzyła i zawołała. Zanim to zrobiła to jakaś beszczelna emerytka chciała, żebym ją przepuściła, bo jej się śpieszy. Chyba na serial.

Dominique88, kaarolaa lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Rudii ale spokojnie bo jesli twoja nie ma problemow, nie skraca sie i nic zlego sie nue szieje to kichaj. A jak moja jest oslabiona i slabo trzyma to kazdy nacisk, skurcz czy napiecie bardzo zle dziala.

No moja jakis czas temu miała 42mm, na ostatnim badaniu tez wszystko okej. Dobrze,że idę na to USG we wtorek to się podpytam :)

Powiem wam,że patrzę na te moje wczorajsze zakupu dla Kluska i jestem tak wzruszona,że szok...

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja też mam zakazane napinanie brzucha, ze względu na te moje krwawienia i plamienia. Tak się oszczędzałam w trakcie kataru, mało nos dmuchałam i starałam się nie kasłać, że teraz mam zatoki zalepione gęstą wydzieliną :( Wpuszczam krople i wydmuchuję to, no nie mam wyjścia, bo zaraz jakaś bakteria się przyczepi.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki,

nie miałam chwili nawet, żeby wejść na bbf i na razie nie zapowiada się, żeby było lepiej. Postaram się być na bieżąco, ale póki co nie nadrobię 20 stron.
    Mam nadzieję, że dobrze się czujecie, podobno wiosna idzie wielkimi krokami, więc liczę, że słońca wszystkie będziemy miały pod dostatkiem :)

Nas pochłonęły całkowicie sprawy mieszkaniowe, spotkania, ustalania itd. a dzisiaj wyjeżdżam do rodziców, gdzie pracy przedświątecznej w brut, więc pewnie nie będę się za dużo odzywać.

Ściskam Was wszystkie wiosennie! :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja już swoje dzisiaj odstałam. Kolejka do mięsa w osiedlowym lewiatanie była bardzo długa. Do kasy taka sama, ale pani kasjerka mnie wypatrzyła i zawołała. Zanim to zrobiła to jakaś beszczelna emerytka chciała, żebym ją przepuściła, bo jej się śpieszy. Chyba na serial.

Kochana moja koleżanka jak była w 8mscu ciąży i stała w kasie przed świętami BN (wiadomo koszyk dosc mocno wypełniony) w kolejce za nią stała kobita i mówi : Pani mnie przepuści, bo ja mam tylko 4 rzeczy a Pani cały kosz...to jest dopiero tupet !

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kochana moja koleżanka jak była w 8mscu ciąży i stała w kasie przed świętami BN (wiadomo koszyk dosc mocno wypełniony) w kolejce za nią stała kobita i mówi : Pani mnie przepuści, bo ja mam tylko 4 rzeczy a Pani cały kosz...to jest dopiero tupet !
    Moja szwagierka w zaawansowanej ciąży, jak stała w kolejce w przychodni, to emerytka za nią zapytała czy może ją przepuścić, bo ona się na targ śpieszy :P
    Moherowe babcie są najgorsze, ale damy sobie z nimi radę :P

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kichanie to jest objaw ciąży ;-)
    Całą ciążę kicham, po kilkanaście razy dziennie. Tez się trochę tym martwię czy przez to nie będzie coś nie tak z maleństwem, a teraz piszecie o tej szyjce. Ja na ostatnim badaniu miałam 35 mm i wydawało mi się ze jest długa, bo ginekolog mówił ze ładnie i wysoko, wiec się nie przyjęłam. Ale teraz czytając Was to jednak doszłam do wniosku ze wcale taka długa nie jest. W środę w końcu idę na wizytę więc zapytam się ginekologa o tą szyjkę.

Co do teściowej to ja z nią mieszkam, ale nie mogę powiedzieć że to zły człowiek, są dni gdzie mam jej dosyć i najchętniej bym się spakowała i wyprowadziła, ale ogólnie się nie wtrąca, jeszcze... Zobaczymy co będzie jak malutka się urodzi.

Dzisiaj kończę sprzątanie a jutro będę pomagać przy robieniu jedzenia świątecznego ;-)
    Ogólnie źle się czuje i znowu nie przespana noc była ...

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o kolejki i kasy pierszeństwa to jakiś żart. W poprzedniej ciąży w 9 mc sama zwróciłam uwagę panom, którzy stali z zapasami piwska w kolejce przede mną żeby łaskawie pozwolili mi skorzystać z kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży. Oczywiście nie zostawili tego bez komentarza pod nosem... Teraz jeszcze się nie unoszę.. nie będę rozpinać mojego obszernego płaszcza żeby udowodnić każdemu że jestem w ciąży i czuje się jeszcze na siłach żeby chwile postać w tej kolejce Ale do cholery to są przywileje właśnie dla nas. Za jakiś czas zarzucę brzuch na taśmę sklepową ;)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ruszam po zapas wędliny na święta. Nie mam zamiaru stać w kolejce. W Piotrze i Pawle nawet są tabliczki informujące o tym, że inwalidzi i kobiety w ciąży obsługiwane są po za kolejnością.
    Jak będzie dużo stękających beretów to wymyślę mnóstwo różnych wędlin po kilka plasterków ;)
    O ja niedobra :)

Kw14tuszek, Dominique88, kaarolaa lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak są te tabliczki to korzystam, tak jak na przykład w rossmanie, ale w większości sklepów i urzędów czegoś takiego nie ma. Ostatnio też odstałam swoje na poczcie i nie ma zmiłuj.

• Friend Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję zwracać uwagę bo boję się, że mi powiedzą, że oszukuje - brzuch u mnie dalej jakby trochę spasły, a nie w ciąży.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w Lidlu się przepychałam na początek kolejki :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • hella Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze z tego nie korzystam, zakupy zawsze raczej robię z mężem te większe, więc ciężar/prowadzenie wózka itd. spada na niego. A ja z racji tego, że i nie wyglądam zbyt ciążowo i ciągle jestem aktywna - pracuje to nie czuję by było to dla mnie uciążliwe. Owszem, jak mam okazję to idę do kasy z pierwszeństwem - u nas mało kiedy w ogóle jest tam kolejka, każdy idzie raczej do innej.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo pijecie takiej normalnej kawy?
    Odkad jestem w ciazy taka normalna kawe staram sie pic tak raz-dwa razy w tygodniu, a tak to przerzucilam sie na kawe inke, ale dzis jak wypilam taka normalna to jakos az tak lepiej sie czuje. Moze jakbym pila jedna dziennie to nie byloby zle? Dodam, ze zawsze jestem na pograniczu anemii i wiem ze kawa eyplukuje witaminy w tym m.in.zelazo, ale moze jedna dziennie..?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    oby ;-)
    a do pończoch to faktycznie ciepłe majciory. zapalenie pęcherza to ostatnia rzecz jakiej byśmy teraz chciały :/

to prawda i tak ganiamy do kibelka jak oszalałe

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hella trzyma kciuki za wizytę :)

Betty ja tak mam że jak czuje już ból w kregosłupie to wiem że pora odpocząc, potem przychodzi ból brzucha , a potem to juz noc nie przespana :(

Co do Twojej teściowej to super ma gust, moja niech lepiej nie kupuje ubranek bo raczej by same brzydkie kupiła :P

Wystarczy że po swojemu kwiaty na mój slub wybrała, nie wiem po co mnie pytała z czego mam bukiet skoro i tak reszte kwiatów zamówiła po swojemu, ech szkoda gadać.

A wczoraj jeszcze przyszła i się rozporządza moją macicą, ona bedzie mi mówić ile ja mam dzieci rodzić, phi!

Betty Boop lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Duzo pijecie takiej normalnej kawy?
    Odkad jestem w ciazy taka normalna kawe staram sie pic tak raz-dwa razy w tygodniu, a tak to przerzucilam sie na kawe inke, ale dzis jak wypilam taka normalna to jakos az tak lepiej sie czuje. Moze jakbym pila jedna dziennie to nie byloby zle? Dodam, ze zawsze jestem na pograniczu anemii i wiem ze kawa eyplukuje witaminy w tym m.in.zelazo, ale moze jedna dziennie..?

Ja tam codziennie normalną kawkę z mlekiem wypijam, bo lubię. Czasem jak mam ochotę to piję drugą albo Inkę. Ale przynajmniej jedna musi być ;)

Domi793 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ