Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hella- trzymam kciuki za ten kredyt!
Betty- takie prezenty od teściowej to rozumiem
Karola- może pomogłaby woda morska w sprayu albo elektroniczny nawilżacz powietrza? Ja w sezonie grzewczyn często używam, bo mam problem z zatokami.
Ja ze świętami mam dobrze- tylko mam przynieść babkę i kaczkę, a resztę teściowa się będzie martwić...hella lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Mnie dzisiaj czeka bój w piekarnio-cukierni. Oczywiście nie spodziewam się,że ktoś mnie przepuści w kolejce, bo wczoraj w mięsnym stałam jak kołek, wszytskie baby gały w brzuch wlepione, ale żadna ani słowa. Dobrze się czułam, więc spoko. Dopiero jak do lady doszłam to sprzedawczyni mnie zobaczyła, ale i tak już była moja kolej.
Dominique88, kaarolaa lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
kaarolaa wrote:Rudii ale spokojnie bo jesli twoja nie ma problemow, nie skraca sie i nic zlego sie nue szieje to kichaj. A jak moja jest oslabiona i slabo trzyma to kazdy nacisk, skurcz czy napiecie bardzo zle dziala.
No moja jakis czas temu miała 42mm, na ostatnim badaniu tez wszystko okej. Dobrze,że idę na to USG we wtorek to się podpytam
Powiem wam,że patrzę na te moje wczorajsze zakupu dla Kluska i jestem tak wzruszona,że szok...kaarolaa lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Rudii ale spokojnie bo jesli twoja nie ma problemow, nie skraca sie i nic zlego sie nue szieje to kichaj. A jak moja jest oslabiona i slabo trzyma to kazdy nacisk, skurcz czy napiecie bardzo zle dziala.
Wpuszczam krople i wydmuchuję to, no nie mam wyjścia, bo zaraz jakaś bakteria się przyczepi.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Cześć kobitki,
nie miałam chwili nawet, żeby wejść na bbf i na razie nie zapowiada się, żeby było lepiej. Postaram się być na bieżąco, ale póki co nie nadrobię 20 stron.
Mam nadzieję, że dobrze się czujecie, podobno wiosna idzie wielkimi krokami, więc liczę, że słońca wszystkie będziemy miały pod dostatkiem
Nas pochłonęły całkowicie sprawy mieszkaniowe, spotkania, ustalania itd. a dzisiaj wyjeżdżam do rodziców, gdzie pracy przedświątecznej w brut, więc pewnie nie będę się za dużo odzywać.
Ściskam Was wszystkie wiosennie!
-
opóźniona wrote:Ja już swoje dzisiaj odstałam. Kolejka do mięsa w osiedlowym lewiatanie była bardzo długa. Do kasy taka sama, ale pani kasjerka mnie wypatrzyła i zawołała. Zanim to zrobiła to jakaś beszczelna emerytka chciała, żebym ją przepuściła, bo jej się śpieszy. Chyba na serial.
Kochana moja koleżanka jak była w 8mscu ciąży i stała w kasie przed świętami BN (wiadomo koszyk dosc mocno wypełniony) w kolejce za nią stała kobita i mówi : Pani mnie przepuści, bo ja mam tylko 4 rzeczy a Pani cały kosz...to jest dopiero tupet ! -
Rudi88 wrote:Kochana moja koleżanka jak była w 8mscu ciąży i stała w kasie przed świętami BN (wiadomo koszyk dosc mocno wypełniony) w kolejce za nią stała kobita i mówi : Pani mnie przepuści, bo ja mam tylko 4 rzeczy a Pani cały kosz...to jest dopiero tupet !
Moherowe babcie są najgorsze, ale damy sobie z nimi radę
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
U mnie kichanie to jest objaw ciąży
Całą ciążę kicham, po kilkanaście razy dziennie. Tez się trochę tym martwię czy przez to nie będzie coś nie tak z maleństwem, a teraz piszecie o tej szyjce. Ja na ostatnim badaniu miałam 35 mm i wydawało mi się ze jest długa, bo ginekolog mówił ze ładnie i wysoko, wiec się nie przyjęłam. Ale teraz czytając Was to jednak doszłam do wniosku ze wcale taka długa nie jest. W środę w końcu idę na wizytę więc zapytam się ginekologa o tą szyjkę.
Co do teściowej to ja z nią mieszkam, ale nie mogę powiedzieć że to zły człowiek, są dni gdzie mam jej dosyć i najchętniej bym się spakowała i wyprowadziła, ale ogólnie się nie wtrąca, jeszcze... Zobaczymy co będzie jak malutka się urodzi.
Dzisiaj kończę sprzątanie a jutro będę pomagać przy robieniu jedzenia świątecznego
Ogólnie źle się czuje i znowu nie przespana noc była ... -
Jeżeli chodzi o kolejki i kasy pierszeństwa to jakiś żart. W poprzedniej ciąży w 9 mc sama zwróciłam uwagę panom, którzy stali z zapasami piwska w kolejce przede mną żeby łaskawie pozwolili mi skorzystać z kasy z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży. Oczywiście nie zostawili tego bez komentarza pod nosem... Teraz jeszcze się nie unoszę.. nie będę rozpinać mojego obszernego płaszcza żeby udowodnić każdemu że jestem w ciąży i czuje się jeszcze na siłach żeby chwile postać w tej kolejce Ale do cholery to są przywileje właśnie dla nas. Za jakiś czas zarzucę brzuch na taśmę sklepowąCzekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Ja dzisiaj ruszam po zapas wędliny na święta. Nie mam zamiaru stać w kolejce. W Piotrze i Pawle nawet są tabliczki informujące o tym, że inwalidzi i kobiety w ciąży obsługiwane są po za kolejnością.
Jak będzie dużo stękających beretów to wymyślę mnóstwo różnych wędlin po kilka plasterków
O ja niedobraKw14tuszek, Dominique88, kaarolaa lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Ja jeszcze z tego nie korzystam, zakupy zawsze raczej robię z mężem te większe, więc ciężar/prowadzenie wózka itd. spada na niego. A ja z racji tego, że i nie wyglądam zbyt ciążowo i ciągle jestem aktywna - pracuje to nie czuję by było to dla mnie uciążliwe. Owszem, jak mam okazję to idę do kasy z pierwszeństwem - u nas mało kiedy w ogóle jest tam kolejka, każdy idzie raczej do innej.
-
Duzo pijecie takiej normalnej kawy?
Odkad jestem w ciazy taka normalna kawe staram sie pic tak raz-dwa razy w tygodniu, a tak to przerzucilam sie na kawe inke, ale dzis jak wypilam taka normalna to jakos az tak lepiej sie czuje. Moze jakbym pila jedna dziennie to nie byloby zle? Dodam, ze zawsze jestem na pograniczu anemii i wiem ze kawa eyplukuje witaminy w tym m.in.zelazo, ale moze jedna dziennie..?Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Hella trzyma kciuki za wizytę
Betty ja tak mam że jak czuje już ból w kregosłupie to wiem że pora odpocząc, potem przychodzi ból brzucha , a potem to juz noc nie przespana
Co do Twojej teściowej to super ma gust, moja niech lepiej nie kupuje ubranek bo raczej by same brzydkie kupiła
Wystarczy że po swojemu kwiaty na mój slub wybrała, nie wiem po co mnie pytała z czego mam bukiet skoro i tak reszte kwiatów zamówiła po swojemu, ech szkoda gadać.
A wczoraj jeszcze przyszła i się rozporządza moją macicą, ona bedzie mi mówić ile ja mam dzieci rodzić, phi!Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Duzo pijecie takiej normalnej kawy?
Odkad jestem w ciazy taka normalna kawe staram sie pic tak raz-dwa razy w tygodniu, a tak to przerzucilam sie na kawe inke, ale dzis jak wypilam taka normalna to jakos az tak lepiej sie czuje. Moze jakbym pila jedna dziennie to nie byloby zle? Dodam, ze zawsze jestem na pograniczu anemii i wiem ze kawa eyplukuje witaminy w tym m.in.zelazo, ale moze jedna dziennie..?
Ja tam codziennie normalną kawkę z mlekiem wypijam, bo lubię. Czasem jak mam ochotę to piję drugą albo Inkę. Ale przynajmniej jedna musi byćDomi793 lubi tę wiadomość