X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ubolewa ze jednak będzie dziewczyna, a ja do niego mówię - to trzeba było robić chłopaka :D i nie może przeboleć że będzie w mniejszości mówiąc że z jedną ledwo wytrzymuje :)

Dominique88 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Pochwal sie Truskaweczko gdzie zamowilas te sukieneczki?
    Bo ja tez szukam, ale nic nie umiem znalezc.

ogólnie szukałam tu:
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=sukienka%20trapezowa&search_scope=category-76033&bmatch=base-relevance-fas-1-1-0329&price_from=29&price_to=39

a moje to:
    http://allegro.pl/sukienka-lacosta-dlugi-rekaw-oversize-trapez-j408-i5356285228.html

http://allegro.pl/new-trapez-sukienka-casual-luzna-swing-xl-83637-4-i6059195741.html

nie wiem jakie bedą w rzeczywistości, córce kupiłam za 25zł i jest fajna, ładnie leży, zamówiłam jej drugą cytrynową, też tanią, czekam i czekam, ale przez to, że kurtki z aukcji nie mają to czekam na skompletowanie zamówienia.

Mam będzie się darła, że tanie dziadostwo itd, ale jak będzie fajnie leżeć to się nie przejmuje i w nich pójdę.

Bardziej się martwię, bo kupiłam telefon za 600zł przez paczkomaty inpost i martwie się, że nie przyjdzie, znaczy, że zginie po drodze, bo facet już wysłal.
    Głupia ja!! Mogłam kuriera wybrać, ale w domu zawsze jest babcia i 1000pytań, co tam jest, co zamówiłaś, zaraz za mną idzie i patrzy jak otwieram co tam jest, ehhh.
    A tak to odbiorę z nowo powstałego paczkomatu i nikt nic wiedział nie bedzie.

Domi793 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Mój mąż ubolewa ze jednak będzie dziewczyna, a ja do niego mówię - to trzeba było robić chłopaka :D i nie może przeboleć że będzie w mniejszości mówiąc że z jedną ledwo wytrzymuje :)

u mnie to samo - mąż ubolewa, że z 3 babami nie wytrzyma i jeszcze babcia jest - to my 4 kobity a on jeden.

Ania_1986, kaarolaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia w święta powiedziała że w tej ciąży wyglądam zupełnie inaczej niż w poprzedniej i że teraz będzie chłopak, ale wszystko się okaże. ;)

monika454 lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    u mnie to samo - mąż ubolewa, że z 3 babami nie wytrzyma i jeszcze babcia jest - to my 4 kobity a on jeden.
    A co ja mam powiedziec. Bedw w takiej mniejszości ze hej. Za kilka lat nie bede miala nic do powiedzenia, chyba ze chociaż jeden synek bedzie za mamusia.

celia lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i ja też czuję już delikatne kopniaczki :D :D :D
    Wczoraj pierwszy raz na tyle mocno, że nie miałam wątpliwości i nawet mój M poczuł :D
    Amanina, dla mnie to cudowne uczucie, ale nie chcę Cię martwić, będzie gorzej :P

Syha - oby mąż coś zrozumiał :/ Co za dzieci z tych facetów :O
    Co do ruchów - bardzo nie regularnie, ale codziennie coś :)

OLena - współczuję krwawienia, oby szybko przeszło :(

Ania cudne wieści - mała kobietka będzie w domu :D

Betty super zakupy :) Na allegro?

Ania_1986, oLena31, paola89 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dzisiaj wreszcie poczuł kopniaczka. Dzidzia dokazywała a mąż siedział koło mnie to położyłam mu rękę na brzuchu i wreszcie poczuł kopniaka :)
    i powiedział o kopnęła :D to było to? :)

celia, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola na pewno obaj będą za mamusią :D

Dziewczyny czy któraś też od prenatalnych nie widziała maleństwa? :(
    Połówkowe mam dopiero 13 kwietnia, całe szczęście, że zaczęła pukać :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

Celia- ja tak miałam, ale w końcu w piątek po dokładnie 2 miesiącach zobaczyłam moją Fasolę ;)

celia lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, za tydz będą dwa miesiące i może zobaczę, bo mam wizytę, ale połówkowe dopiero 20tego.
    Karola u mnie teściowa była sama w domu z mężem i dwoma synami i wszystkimi rządziła, bo jej ustępowali. A u mnie był tata z trzema kobietami i myślę że to był gorszy układ dla niego.

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Kaarola na pewno obaj będą za mamusią :D

Ja tez mam 13 kwietnia i minie 6 tygodni od poprzedniego ogladania Grubego :)

celia lubi tę wiadomość

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja mam dziś połówkowe na 10 juz sie stresuje.. Zawsze przeżywam wizyty i jak ide do mojej na zwykle usg to zawsze mam ciśnienie podwyższone ... Jeszcze wstałam rano mój wybierał sie na trening i oznajmił mi ze on raczej ze mna nie pójdzie bo ma duzo pracy ...:/ starałam sie byc opanowana.. Nie wiem czy probowal mnie zdenerowac od rana a pozniej jakbym sie wydarła na niego powiedziałby mi bym wyluzowała przeciez żartuje . Wiec stwierdziłam ze go sprawdzę i przemilczałam to.

Jest mi mega smutno i juz sie stresuje .. Myslałam ze zalezy mu by isc ze mna (chociaż po to by mnie wspierać) dobrze wiedział ze mamy dziś badania wiec mogł wczoraj popracować. Ojj bede bardzo zła jak ze mna nie pójdzie ;)

Wogole czasem mam takie wrażenie ze ja sama mało okazuje tego ze sie cieszę z małej .. Moze po przeżyciach rodzinnych nie potrafię tak okazywać uczuć .. Nie wiem , wydaje mi sie ze powinnam wiecej mowic do małej a tak nie jest :/ mój M tez ... Niby bardzo sie cieszy wszystkim rozpowiada , gada non stop o małej bardzo pozytywnie ale np rękę to dopiero dwa razy położył mi na brzuch i to tylko dlatego ze ja spytałam czy chce poczuć jak kopie .. Był zachwycony ale juz na następny dzien sam nie wyszedł z inicjatywa ..ehhh

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Betty super zakupy :) Na allegro?

Akurat to na olx wyhaczyłam ale obserwowałam i allegro. Z tymi uzywkami to jest tak, ze jak jest cos fajnego to momentalnie znika. Zanim upolowalam ten kosz to próbowałam upolowac z 6 innych i zawsze było za późno. Takze trzeba obserwowac.
    Mialam kupowac nowy ale pomimo, ze pisza ze do 6 mies to jak dziecko zacznie sie przekrecac w 4 to juz na pewno zmienimy bo sie bede bala ze wypadnie. A wydac ponad 500zł na 4 mies to mi troszke szkoda.
    Wydam je na sesje noworodkową ;)

celia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Trzeba wylazic z lozka bo Marcel juz od godziny na nogach a matka lezy. Trzeba wstać, zjeść sniadanie i dalej sie kłaść. Juz mnie boczki bolą. Dzisiaj zatoki mniej przytkane ale kaszel niestety dalej obecny.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w słoneczną środę. Środa to mój ulubiony dzień odkąd jestem w ciąży. W środę zaczynam nowy tydzień, a dzisiaj także miesiąc :)
    Pozdrawiam i miłego dnia <3

_cherryLady, kaarolaa, paola89, Ninka0111, Dominique88, malika89, celia lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb wyslalam wamnobrazek z zartem ale raz ze zadna nie podjela proby odpowiedzi dwa byl sprosny- wiec go usunelam :P

U nas dziewczynka to bylo marzenie- dlatego tak balismy sie polowkowych ze jednak wyjdzie siusiak :P a my nastawieni na dziewczynke.

Tak w ogole- bedziecie szly na usg 3d tak w 30 tc z ciekawosci jak maluchy wygladaja? Moj strasznie mnie meczy zebysmy poszli podejrzec pszczolke :)

Opozniona gratjluje :)) ja tak wlasnie uwielbiam poniedzialki :) i jakos zawsze je lubilam- pewnie dlatego ze nienawodze niedziel :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:08

opóźniona lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już praktycznie zdecydowana na to łóżeczko chicco next2me. Znalazłam piękną kołyskę drewnianą na olx i to z pościelą w sówki, ale tak leże i myślę, że te wszystkie łóżeczka,kołyski to są dość wysokie, a moja sypialnia niziutka bo zaledwie 35cm od podłogi do górnej ramy. A ja bym bardo chciała na leżąco widzieć dzidzie całą noc. Teraz tylko misja znaleźć tą dostawkę chicco jak najtaniej, bo faktyczne dać 600zł na pół roku to trochę dużo. Jak ktoś coś widział to dajcie znać proszę, gdzie to mają najtaniej.
    Miłego Dnia wszystkim !

Znalazłam najtaniej za 450zł i to nowe, a używane też za tyle sprzedają, może to super okazja i warto już kupić, hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubie wtorki z tego powodu... ;)

_cherryLady, opóźniona, Nelk, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię z tego samego powody środy i zawsze dzień później mam to co Karola. Dziś rozpoczynam drugą połowę ciąży i 20 tydzień.

Betty Boop, kaarolaa, paola89, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w słoneczną środę :)

Mi się chyba powoli tryb spania przestawia, chodzę wcześniej spać i wcześniej wstaje :)
    Chyba bobas mnie przygotowuje na zmianę nawyków :)

Ja dziś idę zakupić sobie nowy biustonosz, bo już nie mam w czym chodzić ( 2szt mi zostały ) zobaczymy w jaki rozmiar wlezę :P

celia lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ